NOVI NAROD SLAVI ŽIVOT – NOVI POZIV SVIMA

Predraga braćo i sestre,

nastavljamo moliti za sve vas. Dijelimo sa svima ono što smo iskusili, kako bi  Božje lice  zablistalo u  cjelokupnom čovječanstvu.

Kao što smo i prije svjedočili, tako potvrđujemo i sada: djelovanje Trojedinog Boga  svaki dan se sve snažnije izražava. Bog u svojoj ljubavi, želi spasiti i uzdići cijeli svemir.

U poruci koju vam donosimo u nastavku, Bog se izražava u njegovu djelovanju.

Ovo su neki temeljni elementi:

–                   On ljubi sve; sve poziva na spasenje. U njegovoj ljubavi izražava se bit njegova djelovanja;

–                   Bog  zaustavlja zlo i ne  dopušta da ono pobjeđuje. Dolazi u pomoć čovječanstvu svakog vremena, situacije i trenutka, sve dok zlo ne bude pobijeđeno;

–                   Daje nam sva nužna sredstva, Na poseban način, daje čovječanstvu jedno uzvišeno sredstvo: Njegovu Majku. Tko poput Majke uronjene u Boga može prenijeti ljubav Božju?

 

Narod otvoren djelovanju Boga – Ljubavi  prima božanske poticaje, slavi život i pjeva sa psalmistom:

 

“Gospodin je čuvar tvoj,

Gospodin je zasjen tvoj s desne tvoje!

Neće ti sunce nauditi danju

ni mjesec noću.

Čuvao te Gospodin od zla svakoga,

čuvao dušu tvoju!

Čuvao Gospodin tvoj izlazak i povratak

odsada dovijeka.”

( Ps 121(120), 5-8 )

 

 

 

Također i mi slavimo život zajedno s vama i blagoslivljamo vas.

 

 

 

Tomislav Vlašić

 

 

 

PORUKA PRESVETOG TROJSTVA

 

 

 

“Bog neprestano djeluje na dobrobit ljudi. Nosi u srcu sudbinu svakog čovjeka i cjelokupnog čovječanstva. Nitko nije zaboravljen od Boga, koliko god bio zao. Vjerujete li možda da se Bog surovo bori protiv onih koji čine zlo? Ne, upravo oni se bore protiv Boga. Isus je prolio svoju krv za ovu buntovnu djecu i nastavlja se žrtvovati za sve u žrtvi na oltaru. U svakoj Svetoj Misi koja se slavi na Zemlji, Isus nastavlja umirati i uskrsavati za svu njegovu djecu, u cijelom svemiru, jer Bog je apsolutna Ljubav. Kao Otac koji misli na sve vas, treba zaustaviti djelo opakih i jao vama kada to ne bi činio. Ali i kada se suprotstavlja zlu, Bog uvijek poštiva vašu slobodu i njegova je pravednost puna milosrđa. Kada ne bi bilo tako, živjeli biste u diktaturi jednog nemilosrdnog Boga, dok to nije tako.

 

Svakom  čovjeku bez obzira koliko bio zao, Bog uvijek daje jednu novu mogućnost. Nitko od vas ne bi bio ono što jest, ako mu Bog ne bi uvijek davao novu mogućnost. Stoga ima nade za svakog čovjeka; postoji uvijek nada za promjenom, ako on to želi.

 

Bog obasjava svakog čovjeka, milost prolazi poput lahora pored svakoga i nosi mu Božji glas, njegova svjetlost svakoga obasjava. Bio bi lažljivac tko god bi govorio da Bog ne postoji ili da se ne da osjetiti. Duh Sveti se daje uvijek osjetiti u vama ako imate mrvicu dobre volje. Njegovo je djelovanje u tome da vas podsjeća da ste djeca Božja te da vas usmjerava prema Spasitelju, Isusu Kristu. Nažalost, niste uvijek spremni primiti Duha Svetoga i slušati ga. Ako naprotiv, znate primiti  njegovu zraku svjetlosti, koja vas uvijek miluje, možete započeti proces preobrazbe cijelog vašeg bića, pod uvjetom da ste iskreni i imate čvrstu namjeru mijenjati se.

 

Ako je tako, tada vam je potreban drugi temeljni korak: prikazati vaš život Bogu i dopustiti mu da djeluje u vama. Ako prikažete život Bogu i želite se prilagoditi njegovim zakonima, Isus Krist započinje u vama njegovo djelo Otkupitelja: prije svega vas čisti od zla i prašta vam, zatim vas povjerava njegovoj Majci, Presvetoj Mariji.

 

Povjeravanje Mariji  je od temeljnog značaja: kao što se svaki čovjek rađa u tijelu jedne majke, po prirodnom redu, tako se svaki čovjek preporađa u  duhu od jedne Majke po redu milosti. Shvaćate li ovo: ako se ne preporodite u krilu One  koja je rodila Bogo-Čovjeka,  nećete doći do punine, bit ćete slabi u vašem hodu. Ako vas Isus ne bi povjerio Gospi, riskirali biste da ne dođete do cilja. Ipak je važno i vaše osobno predanje Mariji: i vi trebate napraviti vaš dio, polažući u njezine ruke vaš život, s povjerenjem. Majka zna što vam je potrebno, njezino Srce jednoglasno kuca sa Sinovim, Isusovim. Vaša Majka sveta i potpuno čista, pokazuje vam put čistoće, snažna je i brani vas od zla; i pošto je Majka, prihvaća vas kada trpite i razumije vas, slatko vas poziva kada pogriješite, ali nikada vas ne ranjava, jer je najnježnija od svih majki.

 

Presveta Marija, Božje remek djelo, darovana vam je pod križem kao Majka, kako bi vas pratila u hodu svetosti i povratku  k  Bogu; neće vas ostaviti sve dok vas ne bude donijela zdrave u ruke Očeve. Ne ostavljajte ni vi nju, ako želite da vaše posvećenje bude lakše i brže.

 

Isusovo djelovanje vas vodi k Ocu. Što to znači? To znači da vam Isus pomaže upoznati Oca, pomaže vam da ga ljubite, te vam objavljuje ljubav koju Otac ima za vas. Kada shvatite i osjetite živu ljubav Očevu u vama, tada ste nova stvorenja, i ništa vam više ne može naškoditi, čak niti smrt. Doista ste u rukama Očevim iz kojih vas nitko ne može istrgnuti, kao što je Isus rekao ( Iv 10,29).

 

Vidite dakle da Bog ne spriječava nijednom čovjeku da se približi Dobru, naprotiv, trudi se sve privuči k sebi. Tako trebate i vi činiti, ako ste djeca Božja: ne sudite, ne osuđujte, molite za sve također i za one  zle, ili koji vam se takvima čine. Molite za sve one koji vam se suprotstavljaju i zagorčavaju vam život, nećete se pokajati ( Mt 5, 43-48). Bog će spustiti na vas kišu blagoslova tako obilnih da ćete zahvaljivati do vječnosti. Promjena svijeta započinje tamo gdje jedan čovjek mijenja sama sebe i ponaša se kao dijete Božje. Ne zaboravite to!

 

Govorim i vama koji ste počinili zlo, te ne uspijevate oprostiti i nije vam oprošteno od ljudi: približite se Bogu koji vas ljubi i uvijek vam oprašta. Započnite živjeti za njega i on će biti uz vas; učinit će vas novim stvorenjima i njegovim suradnicima.

 

Na kraju, govorim onima koji su u Luciferovom ropstvu: postoji i za vas izlaz, ali trebate se ozbiljno potruditi promijeniti radikalno vašu misao i vaše postojanje te popraviti počinjeno zlo. Bog će vam pomoći, ali ne može vas zamijeniti; stoga, odlučite se za Boga i put će se otvoriti i za vas.”