Prihvatiti Suotkupiteljicu

U knjizi “Ispisati Povijest – Svezak III – Žena odjevena suncem” prezentirani su nam dijalozi između Stefanie Caterine, Oca Tomislava Vlašića i Presvete Marije. Majka odgovara na njihova pitanja produbljujući neke specifičnije aspekte vezane uz njezino poslanje Suotkupiteljice te govoreći o njezinom odnosu s Crkvom Isusa Krista svega Svemira. Evo izvadili smo neka pitanja i odgovore.

Pitanje: Zašto neki kršćani ne prihvaćaju tvoj autoritet Suotkupiteljice?

To je zbog nekoliko čimbenika: ponašanje određenog dijela katoličke Crkve koji nije stavio moj lik u pravo svjetlo; mržnja ovog čovječanstva prema ženama; strah da će ženska figura zasjeniti mušku moć. To se također kaže i za mene: mnogi smatraju da pobožnost prema meni oduzima nešto od štovanja mojega Sina“.

Pitanje: Mi smo te prihvatili kao Majku i Kraljicu.

Da, vi ste me prepoznali kao Kraljicu. Ako sam Kraljica, onda imam autoritet Kraljice. Moje majčinstvo se ne izražava samo u ljubavi koju imam prema vama, nego i u moći da otjeram od vas zlo. […] Ja sam Suotkupiteljica i stoga gazim i udaljujem Zlo. Ako ne prepoznajete moju moć i autoritet, lišavate se jedne silne snage protiv Zla“.

[…]

Već sam vam govorila o svome autoritetu Suotkupiteljice. Danas vam govorim o milosti svemogućnosti koju sam primila budući da sam Suotkupiteljica. U svjetlu mojeg potpunog sudjelovanja u žrtvi moga Sina i moga uznesenja u Presveto Trojstvo, Bog mi je udijelio da budem svemoguća po milosti.[…]”
[…] To, međutim, ne znači da ja mogu djelovati prema svojoj volji; naprotiv, sve ono što činim u potpunom je u skladu s voljom triju Božanskih Osoba.[…]”

Pitanje: Da li ova Crkva koja te prihvaća kao Suotkupiteljicu sudjeluje u tvom djelu?

[…] Moje se djelo ne iscrpljuje sa mojim uznesenjem na Nebo, već se nastavlja preko mojeg naroda i priprema slavni dolazak moga Sina. Do sada mi je nedostajala jedna Crkva koja bi u potpunosti prepoznala moje povlastice te bila uz mene sudjelujući u mojem djelovanju Suotkupiteljice. Također niti vi niste mogli u potpunosti sudjelovati u mojem djelovanju, jer još niste bili u stanju razumjeti. Sada možete razumjeti moje djelo Suotkupiteljice i u njemu sudjelovati. […]”

Pitanje: U svjetlu ovog što govoriš, što očekuješ od ove Crkve?

[…] očekujem od vas da idete naprijed, posvećeni meni, i da promovirate moje djelo Suotkupiteljice. […]

Vi imate zadatak naviještati ono što vam je objavljeno onako kako vam je objavljeno. Vi više niste podložni ljudskim autoritetima, kao što nisam niti ja. Moj Sin vas je oslobodio pritiska svih autoriteta koji se protive Bogu te žive po duhu svijeta. Idite naprijed i ne bojte se.

Blagoslivljam vas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga“.

Cjelovitu verziju možete pronaći u knjizi “Ispisati Povijest – Svezak III – Žena odjevena suncem”, na str. 88, na str. 90; Izdanje Luci dell’Esodo