Stefania Caterina

Stefania Caterina

rođena je u Genovi 19. siječnja 1959. godine u katoličkoj obitelji, u kojoj je primila stabilan kršćanski odgoj.

U mladosti je bila aktivni član različitih crkvenih pokreta, posvećujući se na poseban način kroz rad u dragovoljnim ustanovama i vjeroučiteljstvu.

Diplomirala je pravo na Sveučilištu, u Genovi i radila je sedam godina kao činovnica u Državnim službama. Godine 1994. odlučila je ostaviti sve, kako bi se potpuno posvetila Bogu i Njegovom djelu, stavljajući na raspolaganje Gospodinu, darove koje je od Njega primila.

Profil na web stranici

Izdavačka kuća „Svjetlo Izlaska” objavila je 2008. godine moju knjigu pod naslovom „Preko velike barijere”. U toj knjizi prikupila sam izvanredna iskustva koja sam proživjela od moga djetinjstva, preko kojih mi je Gospodin, zajedno sa instrumentima od njega odabranim želio pojasniti između ostaloga i svoj Božanski plan uglavljenja u Krista svega što je stvoreno na nebu i na zemlji. Ovdje se ne radi o jednostavnom prikupljanju nebeskih poruka, nego o predstavljanju jasnog Božjeg plana kojemu je u centru Isus Krist prema kojemu teži cijelokupno stvorenje. Ovaj plan je predodređen da zahvati cjelokupno čovječanstvo, žive i pokojne, ne samo na zemlji nego i na drugim planetima, gdje mi je pokazano da žive i drugi ljudi, stvoreni na sliku i priliku Božju i koji su kao i mi pozvani da tvore samo jedan narod, narod Božji.

Vjerujem da su mnogi od vas čitali knjigu o kojoj govorim, gdje sam se i ja osobno predstavila. Za one koji nisu čitali, kratko ču se predstaviti. Rođena sam u Genovi 19. siječnja 1959. godine u katoličkoj obitelji, u kojoj sam primila stabilan krščanski odgoj. U mladosti sam bila aktivni član različitih crkvenih pokreta, posvečujući se na poseban način kroz rad u dragovoljnim ustanovama i vjeroučiteljstvu. Diplomirala sam pravo na Sveučilištu, u Genovi i radila sam sedam godina kao činovnica u Državnim službama. Godine 1994. odlučila sam ostaviti posao i svijet, kako bi se potpuno posvetila Bogu i Njegovom djelu, stavljajući na raspolaganje Gospodinu, darove koje sam od Njega primila. Izvanredna iskustva koja proživljavam dolaze preko unutarnjeg govora (lokucio) i vizija, za vrijeme kojih primam pojašnjenja od samog Gospodina i od Njegovih instrumenata. Ne želim se više zadržavati na sebi, jer ja, nikako ne smijem biti u centru pažnje. Između ostalog u uvodu knjige više sam govorila o mojim iskustvima i motivima koji su me naveli da pišem i na nju vas upučujem. Knjiga „Preko velike barijere“ dobro je primljena kod čitatelja i za mnoge je dragocjena pomoć u hodu u vjeri, kao što mi pokazuju mnoga pisma i e-mail koja sam primila. Za to zahvaljujem Bogu i čitateljima.

Sada bih vam htjela predstaviti ovaj novi mjesečnik pod naslovom: „Prema novom stvaranju“. Zašto jedan novi mjesečnik?

  1. Zbog toga štopreko ovog sredstva, zajedno sa suradnicima iz izdavačke kuće „Svjetlo Izlaska“ i uz njihovu dragocjenu pomoć, željela bih izići u susret zahtjevima koji su mi pristigli od mnogih čitatelja knjige „Preko velike barijere“, a koji žele produbiti sadržaj knjige;
  2. Poradi pokušaja davanja što jasnijih smjernica koje su nužne za hod u vjeri, koji vodi do ostvarenja Božjih obećanja u našem životu a što je i ujedno osovina poruke ove knjige;
  3. Zbog toga što sam u posljednjem poglavlju knjige govorila o Zemlji kao o poprištu velikih događanja koja zahvačaju cjelokupno čovječanstvo koje živi u svemiru. Od 2008. od kada sam napisala ove stvari do danas, Bog je učinio još mnoge druge stvari. Njegovo djelovanje je prolazilo i prolazi preko ljudskih duša, u tišini i čini čovjeka dostojanstvenim sudionikom Božjeg djela. Željela bih vam pomoći da razumijete što Bog čini za nas, u ovom trenutku naše povijesti;
  4. Na kraju da bih vam pomogla da koračate u vjeri u svjetlu svega onoga što mi je bilo pojašnjeno, što sam iskusila i vidjela u proživljenim iskustvima. Želim precizirati, da se ne osječam ničijim duhovnim voditeljem; ograničujem moja iskustva kao duhovni prinos za hod u vjeri naroda Božjeg. Preko onoga što sam primila i što sam mogla razumjeti, trudit ću se da vam pokažem unutarnje korake i događanja koja zahvačaju čovječanstvo, promatrajući ih u svjetlu Božjem, onako kako su mi pojašnjeni.

Vjerovatno ćete se zapitati zašto naslov „Prema novom stvaranju“. Radi toga što u svim mojim iskustvima zajedničko obilježje od temeljne važnosti je postati novo stvorenje. Prema ovoj dimenziji Bog vodi svakog čovjeka i sve što je stvoreno. Hod vjere nas nužno vodi u neprestanu preobrazbu iz etape u etapu sve do završne faze a to je da budemo novo stvorenje.

Svjesna sam veličine onoga što sam vam do sada iznijela i cilja kojeg sam si zadala za jedno tako jednostavno sredstvo kao što je ovaj mjesečnik. Prepoznajem i moju granicu običnog stvorenja. Bez obzira na sve smatram da se ovi ciljevi mogu postići; sa Božjom pomoću, vašom pomoću kroz molitvu isto tako kroz zajedništvo koje će se sigurno roditi između nas. Zaista vjerujem da ih možemo zajedno dostići. Isus je rekao: «Sve je moguće onome koji vjeruje» (Mk 9,23).

U svakom dopunjenju ovog mjesečnika, ponudit ću vam jedan članak na određenu temu, obogaćen mojim proživljenim iskustvom, npr. nekom porukom ili opisanom vizijom koja odgovara datoj temi. Ako članak u vama pokrene određena pitanja, možete mi pisati. Najinteresantnija pitanja od zajedničkog interesa, bit će objavljenja u sljedečem broju zajedno sa odgovorima. Smatram da to može biti dobra prilika za podjelu i za rast za sve nas. Međutim odmah vam kažem, da neću odgovarati na pitanja koja se odnose na vaše osobne situacije, jer ovdje nije za to mjesto. Još manje želim diskutirati sa onima koji se ne budu sa mnom slagali. Osobno mislim da, diskusije koje su cilj same sebi, gubljenje su vremena i snage, najdraži mi je otvoreni i iskreni dijalog. Svjesna sam da izvanredna iskustva koja živim ne mogu biti analizirana po ljudskoj logici i izmiču čeličnoj kontroli razuma. Preostaje svakome da u vjeri i slobodi po vlastitoj savjesti više ili manje prepoznaje ova iskustva. Ipak, iznad svakog našeg vrednovanja i mišljenja ostaje nam uvijek ljubav, koja prihvaća i poštiva drugoga u njegovoj originalnosti bez nepotrebnog upadanja u sterilne polemike.

Na kraju ovog predstavljanja, zahvaljujem vam već do sada, za vašu pažljivost i s moje strane vam osiguravam molitvu.

Srdačno vas pozdravljam u Kristu i želim vam svako dobro.

Stefania Caterina