Novi narod slavi život – Veliki Božji navještaji

Predraga braćo i sestre,

nastavljamo zajedno naš hod. Danas razmšljamo o jednom jako važnom aspektu, koji je sadržan u poruci Presvetog Trojstva koju vam donosimo.

Kako shvaćate Božje djelovanje? Kao niz katastrofalnih događaja, magičnih, iznenadnih ili djelomično? Dakle, Bog neprestano, skladno djeluje jer je Ljubav koja preporađa svemir i vodi ga do savršenstva. Njegovo temeljno djelovanje prolazi preko titraja njegova života. Svako stvorenje prima ove titraje prema vlastitoj originalnosti, u mjeri njezine unutarnje otvorenosti i spremnosti prihvaćanja.

 

Titraj Božanskog života povećava se progresivno u cijelom svemiru. Doći će do njegova vrhunca uglavljenjem u Isusa Krista svega stvorenog: oni koji budu prihvatili Isusa Krista bit će vođeni u mistično jedinstvo s Bogom, te će biti sposobni potpuno primati njegov titraj; oni koji ga budu odbacili bit će oslabljeni i prepušteni samima sebi. Ovo je proces podjele između dobra i zla;  proces preobrazbe i uzdignuća onih koji prihvaćaju Boga.

 

Kada se očituju vanjski događaji, oni su plod i posljedica jednog procesa koji nas vodi do prihvaćanja ili odbacivanja Božjeg djelovanja. Ovaj se proces razvija u nama te se odražava prema vani. Sada smo već dovoljno informirani tako da nitko ne može ostati neodlučan. Oni koji prihvate Božje djelovanje, neka se odgovorno uključe. Naše sudjelovanje iznutra je od vitalnog značenja, tako da teče poput molitve koja nas hrani.

 

“Moje je srce sigurno Bože,

 

pjevat ću i svirati.

 

Probudi se, harfo i citaro!

 

Probudit ću zoru jutarnju.

 

Hvalit ću te Gospodine, među narodima,

 

među pucima tebi ću pjevati,

 

jer do neba je dobrota tvoja,

 

do oblaka tvoja vjernost.

 

Uzvisi se, Bože, nad nebesa,

 

slava tvoja nek je nad svom zemljom!

 

Da ti se ljubimci izbave,

 

desnicom pomozi, usliši nas!

(Ps 108(107))

    Kao sudionici ove velike Božje ljubavi, zazivamo blagoslov jedni na druge.     Tomislav Vlašić

Poruka Presvetog Trojstva

 

 

Na početku svakog važnog razdoblja u ljudskoj povijesti te kada Bog smatra da je važno, sedam velikih Arkanđela bivaju poslani u pakao kako bi navijestili Luciferu Božje planove. Prodiru u pakao i ono drhti. Sedam Arkanđela, doista su jako moćni duhovi ispunjeni takvom Božanskom svjetlošću  da tama ostaje zbrkana i preplašena. Nijedan zloduh, čak ni Lucifer, ne usude se suprotstaviti sedmorici velikih Arkanđela kada se pojave u paklu; znaju ako se pobune da će biti dotaknuti svjetlošću.

Svjetlost Arkanđela također je i njihova moć, duhovna i fizička snaga koja izvire iz Božje ljubavi u njima te može onemoćati paklene duhove do točke da postanu bezopasni. Zlodusi nemaju u sebi svjetlost jer ne posjeduju Božju ljubav; njihova moć se rađa iz mržnje koju drže u sebi protiv Boga i Božjih stvorenja. Isto tako i mržnja je duhovna i fizička energija kojom zlodusi neprestano dotiču čovjeka i stvorenje, uzrokujući bolesti i smrt; ovo znaju dobro oni koji su doživjeli prokletstvo od strane  paklenih sila. Iz Luciferove mržnje se rađa duhovna tama koja ispunjava mnoga srca pa čak i stvorenja.

Ponekad se događa da se zlodusi pobune te nasrnu na anđele; ovi ih međutim odbacuju snagom svjetlosti koja je ljubav; zlodusi se nađu pred jednim neprobojnim  zidom svjetlosti koji ih tjera na povlačenje. Također i Isus je koristio ovu snagu svjetlosti, u njemu je bila puno snažnija nego u anđelima; u Ivanovom  Evanđelju donosi se  izvještaj o Isusovu uhićenju u Gecemaniju. Stražari su ga došli uhititi, i Isus ih pita: “Koga tražite? Odgovore: “Isusa Nazarećanina!” On imodgovori: ” Ja sam!” …čim im je Isus rekao “Ja sam” oni su napravili korak unazad i pali na zemlju ( Iv 18, 4-6). Snažna svjetlost koja je izbijala iz Sina Božjeg, srušila ih je. Isti fenomen se susreće kod braće iz svemira vjernih Bogu: iz njihovih tijela izbija snaga Božje ljubavi, koja je vidljiva kao aura svjetlosti koja ih obavija.

 

Sveti Mihael je uvijek onaj koji naviješta Luciferu Božje planove također i kada je praćen sedmoricom Arkanđela. On to čini po Božjem nalogu u ime cijelog Mističnog Tijela Kristova. Cilj ovog navještaja je dvostruk: s jedne strane služi kako bi podsjetio Lucifera i sve paklene duhove da je samo Bog Gospodar svega stvorenog; s druge strane ograničava djelovanje paklenih sila koje znaju da ne mogu djelovati preko onog što im Bog dopusti.

 

 

Sveti Mihael je dao ovaj navještaj prije svakog Gospinog ukazanja na Zemlji. Ovo bi vam trebalo pomoći da razumijete veličinu Gospinih ukazanja, te kojim poštivanjem, zahvalnošću i vjerom biste ih trebali prihvaćati. Kada pakao dođe do spoznaje on se trese, kada ljudi na Zemlji dođu do spoznaje sumnjaju, ismijavaju i preziru. Malo je onih koji ih  doista znaju prihvatiti za ono što jesu: neizmjerni dar Božji i izvanredna milost za Zemlju.