Marija, nova Žena

Poruka Svetog Josipa od 18. travnja, 2021.

(iz knjige “Ispisati povijest – Svezak III – Žena odjevena suncem”, str. 101 i iz knjige “Prema Novom Stvaranju – 2012.2021.”, str. 522)

Predraga djeco,

poput jednog oca koji vas ljubi obraćam se vama. Isusova i Marijina djeca su sva moja djeca. Ja bdijem nad vama i nad čitavom Crkvom svega Svemira kao što sam bdio nad Nazaretskom obitelji.

Upravo obitelj iz Nazareta treba biti za vas primjer i uzor istinskog zajedništva u Bogu. Ona je bila prva stanica Crkve svega Svemira. Bila je stvorena poradi Isusa, živjela je za Isusa i slijedila je faze njegova života; od Isusa je bila pripremljena i poučena u svemu. Ja sam tome svjedok, jer su moj život i moje poslanje neraskidivo povezani sa životom i poslanjem Marije i Isusa. Čak me niti moja prerana smrt nije mogla rastaviti od njih; moj je duh nastavio i nastavlja djelovati zajedno s Marijom i Isusom u vječnosti.

Izabrao sam Mariju za svoju zaručnicu poradi sjaja i čistoće njezine duše. Njezina unutarnja ljepota blistala je na njezinu licu i zračila je iz cijele njezine osobe. Bila je jedna prelijepa djevojka, bistrog pogleda i beskrajne dobrote. Mnogi su je željeli za zaručnicu no Ona je odabrala mene kao što sam i ja odabrao Nju. Moj i njezin odabir bili su vođeni od Duha Svetoga, u vidu našeg izvanrednog poslanja. Tada to nisam razumio; poput svakog pravog Izraelca, jednostavno sam s Marijom želio osnovati poštenu i vjerničku obitelj te dati djecu Bogu i našem narodu.

Zatim, kao što dobro znate, nakon navještaja Arkanđela Gabrijela, u našem životu se sve promijenilo. Marija je prihvatila svoje poslanje, prihvaćajući u svom krilu Sina Božjega, i tada se Bog obratio također i meni. Moja prva reakcija bila je zbunjenost i strah; bio je to prevelik teret za nositi i bio sam odlučan prepustiti Mariju njenoj sudbini. Nikad nisam sumnjao u njenu iskrenost jer sam znao da je bila toliko čista i iskrena da ne bi nekoga prevarila. Bio sam prilično uplašen od onoga što se od mene tražilo, i što je Marija znala: da budem čuvar Majke i Sina Božjeg. Nastavi čitati…