Marija, nova Žena

18.ožujka 2021. – uočnica svetkovine Svetoga Josipa

Poruka Svetog Josipa – Marija, nova Žena

Ako želite postati nova stvorenja trebate se u potpunosti sjediniti s Isusom i Marijom kao što sam ja učinio. Isus se nije mogao roditi bez Marije, no nije mogao niti umrijeti bez Nje. Imao je potrebu za sudjelovanjem jednog bezgrešnog stvorenja, da u ime čitavog čovječanstva sudjeluje u patnji Križa i u slavi uskrsnuća te otvori put novom čovječanstvu. Nitko drugi to ne bi mogao učiniti, osim One koja mu je dala sve i koja mu je u potpunosti pripadala.

„Predraga djeco,

poput jednog oca koji vas ljubi obraćam se vama. Isusova i Marijina djeca su sva moja djeca. Ja bdijem nad vama i nad čitavom Crkvom Svega Svemira kao što sam bdio nad Nazaretskom obitelji.

Upravo obitelj iz Nazareta treba biti za vas primjer i uzor istinitog zajedništva u Bogu. Ona je bila prva stanica Crkve svega Svemira. Bila je stvorena poradi Isusa, živjela je za Isusa i slijedila je faze njegova života; od Isusa je bila pripremljena i poučena u svemu. Ja sam tome svjedok, jer su moj život i moje poslanje neraskidivo povezani sa životom i poslanjem Marije i Isusa. Čak me niti moja prerana smrt nije mogla rastaviti od njih; moj je duh nastavio i nastavlja djelovati zajedno s Marijom i Isusom u vječnosti.

Izabrao sam Mariju za svoju zaručnicu poradi sjaja i čistoće njezine duše. Njezina unutarnja ljepota blistala je na njezinu licu i zračila je iz cijele njezine osobe. Bila je jedna prelijepa djevojka, bistrog pogleda i beskrajne dobrote. Mnogi su je željeli za zaručnicu no Ona je odabrala mene kao što sam i ja odabrao Nju. Moj i njezin odabir bili su vođeni od Duha Svetoga, u vidu našeg izvanrednog poslanja. Tada to nisam razumio; poput svakog pravog Izraelca, jednostavno sam s Marijom želio osnovati poštenu i vjerničku obitelj te dati djecu Bogu i našem narodu.

Zatim, kao što dobro znate, nakon navještaja Arkanđela Gabrijela, u našem životu se sve promijenilo. Marija je prihvatila svoje poslanje, prihvaćajući u svom krilu Sina Božjega, i tada se Bog obratio također i meni. Moja prva reakcija bila je zbunjenost i strah; bio je to prevelik teret za nositi i bio sam odlučan prepustiti Mariju njenoj sudbini. Nikad nisam sumnjao u njenu iskrenost jer sam znao da je bila toliko čista i iskrena da ne bi nekoga prevarila. Bio sam prilično uplašen od onoga što se od mene tražilo, i što je Marija znala: da budem čuvar Majke i Sina Božjeg.

Vi znate vrlo malo o fazi koja je prethodila Isusovo rođenje, osim onoga što Evanđelje ukratko donosi. Kažem vam da je Arkanđeo Gabrijel dobro objasnio Mariji što je čeka; također joj je objavio da sam ja bio izabran da budem njezin zaručnik i da zaštitim nju i njenog Sina, Sina našeg Boga. Bilo je to previše za mene i već sam zamišljao komentare ljudi i sram koji je pokrivao jednu ženu koja je zatrudnjela prije vjenčanja. Ali Bog nikada ne traži da vršimo neki zadatak, a da nam nije dao milost već u trenutku začeća; što je veće poslanje, to je jača milost. Ja sam rekao da svojem poslanju i prije nego što sam došao na svijet i Božja milost je probudila moje da, kao što se događa svima onima koji su od začeća odlučili ljubiti pravog Boga i služiti mu.

Kao što znate iz Evanđelja, anđeo me pohodio u snu. Arkanđeo Gabrijel je bio taj koji je štitio i pratio Mariju i mene tijekom čitavog našeg života i posluživao je Isusa u njegovom zemaljskom poslanju. Ne samo da me pohodio u snu, nego se pojavio i u mnogim drugim prilikama kako bi pomogao Mariji i meni da nadiđemo poteškoće i zaštitio nas u progonstvima koje smo trebali podnijeti.

Kako je Isus odrastao Arkanđeli su neprestano posjećivali naš dom kako bi se klanjali Sinu Božjem i pohodili prvu stanicu njegove Crkve. To su činila i braća vjerna Bogu, koja su nas puno puta, s puno ljubavi prema nama, posjetila. Malena i skromna kuća iz Nazareta bila je pravo Nebesko svetište. Ipak, naš život nije bio lak: Bog nas nije poštedio kušnji ni progonstava, niti poteškoće siromaštva. Ali njegova nam providnost nije nikada nedostajala, jer Bog nikada ne napušta one koji se u Njega uzdaju.

Marija i ja smo znali da će Isus jednog dana otići poradi svoga javnog poslanja, i znali smo također što ga je čekalo. Tijekom godina provedenih s nama, Isus nam je govorio o tome koliko će trebati trpjeti; više puta nam je najavio svoju smrt i uskrsnuće. Moje je srce drhtalo i trpjelo od pomisli na bol koja je trebala zadesiti nas dvoje i posebno to dijete, koje smo ljubili više od našeg vlastitog života.

Zbog toga me Bog pozvao k sebi puno prije Isusove Muke, ubrzo nakon početka njegovoga javnog djelovanja. Zaspao sam u miru Božjem, pratili su me Isus i Marija. U svojoj beskrajnoj dobroti, Bog Otac želio me poštedjeti patnje koju ne bih mogao podnijeti i dopustio mi je da u duhu budem prisutan uz Isusa i Mariju u fazama njihova zemaljskog života. Na Kalvariji je moj duh bio pored umirućeg Isusa i Marije koja je trpjela s Njime. Poradi toga Bog mi je povjerio umiruće, koje nikada ne ostavljam same u njihovoj agoniji.

Marija je, naprotiv, uvijek ostala uz Isusa. Bila je predodređena postati Majka i Suotkupiteljica čovječanstva te biti Kraljica Svemira. I ovo nam je također bilo objašnjeno od Isusa i Arkanđela. Marija je prihvatila ovo poslanje od trenutka svoga začeća. Nakon moje smrti često je slijedila Isusa na njegovim putovanjima, živjela je među apostolima, učenicima i učenicama svoga Sina. U potpunosti je upijala Isusova naučavanja i sve se više jačala kako su se bližili strašni dani Muke.

Kao što sam vam već rekao, Nazaretska obitelj bila je prva stanica Crkve Isusa Krista Svega Svemira. Isus je bio u centru kao Kralj, Spasitelj i Veliki Svećenik novog Saveza. Marija je bila Majka i Kraljica, Suotkupiteljica koja je bila predodređena sudjelovati u potpunosti u Žrtvi Sina. Ja sam bio njihov narod i u sebi sam nosio vjeru Izraela i vjeru novog naroda koji će se roditi iz Žrtve Križa. Dan za danom umirao je u meni stari Izraelac da bi prepustio mjesto otkupljenom Kršćaninu.

Bog me je preobražavao. Sve je u meni i oko mene bila jedna velika tajna: moj posinak bio je također moj Bog i moj Spasitelj. Moja zemaljska zaručnica jednog će dana postati i moja Majka, Kraljica i Suotkupiteljica, kao i za cjelokupno čovječanstvo kojemu sam i ja pripadao. Ja sam vam otvorio put jer sam u potpunosti prihvatio Isusovo otkupljenje i Marijino Suotkupljenje. Poradi toga me Bog pozvao da budem čuvar njegove Crkve Svega Svemira, kao što sam bio i za Svetu Obitelj, malu Nazaretsku Crkvu.

Ako želite postati nova stvorenja trebate se u potpunosti sjediniti s Isusom i Marijom kao što sam ja učinio. Isus se nije mogao roditi bez Marije, no nije mogao niti umrijeti bez Nje. Imao je potrebu za sudjelovanjem jednog bezgrešnog stvorenja, da u ime čitavog čovječanstva sudjeluje u patnji Križa i u slavi uskrsnuća te otvori put novom čovječanstvu. Nitko drugi to ne bi mogao učiniti, osim One koja mu je dala sve i koja mu je u potpunosti pripadala.

Marijino sudjelovanje u Žrtvi Križa bilo je takvog intenziteta da je učinilo vječno neraskidivom vezu između Majke i Sina, između Kralja i Kraljice, između Otkupitelja i Suotkupiteljice. Ova veza nije bila samo afektivna, to jest prirodna, nego i duhovna i mistična, to jest po milosti. Bezgrešna i uzvišena Ljubav koja sjedinjuje Isusa i Mariju neprestano rađa Božju djecu koja prihvaćaju i štuju Mariju te prihvaćaju njezine božanske povlastice Majke, Kraljice i Suotkupiteljice.

Crkva Svega Svemira neprestano se jača i hrani Kristovom žrtvom i Marijinim sudjelovanjem. Tko prihvaća Mariju, prihvaća i Isusa, a tko prihvaća Isusa, ne može ne prihvatiti Mariju, jer samo po Njoj se može u potpunosti sudjelovati u Kristovoj Žrtvi; bez ovog sudjelovanja nemoguće je definirati se istinskim kršćanima. Marija pripada Isusu kao što Isus pripada Mariji; to je jedna velika tajna koju mogu razumjeti samo oni koji prihvaćaju Mariju i prepoznaju njezino veliko djelo Suotkupiteljice. Ovo njezino djelo učinilo ju je Majkom Čovječanstva i Kraljicom Svemira.

Draga dječice, uvijek ostanite sjedinjeni sa Srcem Marijinim i vaš će hod biti siguran. Vrijeme u kojem živite vrijeme je MEĐUVREMENOG ISUSOVOG DOLASKA. To je dragocjeno vrijeme, jer je Isus među vama; moćno djeluje kako bi podržao i ojačao svoj narod i pripremio ga za svoj slavni dolazak na kraju vremena.

Marija je uz njega i svojom majčinskom ljubavlju vas rađa za Božji život, usmjerava vas k Isusu i daje vam da ga sve bolje upoznati. Ona je zaručnica Duha Svetoga i djeluje s Njime da vas dovede k Isusu. Otac se raduje svojoj preljubljenoj kćeri i po njoj vam daje mnoge milosti.

Budite uvijek u skladu s Božjom voljom, dječice, i dopustite da vas Marija nježno nosi u zagrljaju Presvetog Trojstva. Razmatrajte Isusovo i Marijino djelo u vama kao što sam i ja činio. Sada je vaša kuća mnogo veća od Nazaretske kuće: ona je Svemir, i vaša obitelj je neizmjerni Božji narod koji ga nastanjuje. Marija više nije ponizna Izraelska žena koja je živjela svakodnevnim životom, već je Majka čovječanstva koja vas prihvaća s ljubavlju. Ona je Suotkupiteljica koja neprestano zagovara za vas i stječe vam milosrđe i mir, temeljem Muke koju je podijelila sa Sinom. Ona je Kraljica Svemira koja vas želi učiniti dionicima svoje slave. Iznad svega, Ona je nova Žena koja vas rađa kako biste mogli biti djeca novog čovječanstva.

Uvijek sam uz vas i blagoslivljam vas, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga ”.