Darujem vam svog malog Isusa

  1. prosinca, 2016. – Božić
Gospina poruka
Darujem vam svog malog Isusa

„Moja draga djeco,

danas vam doista mogu reći da je vama i Božjem narodu u svemiru osvanuo jedan novi dan. I ne samo zato što traje, unatoč mnogim poteškoćama, evangelizacija niskog svemira, i što danas moga Sina poznaju ne samo na Zemlji i na Alfa Kentauru, već također i drugi narodi u niskom svemiru. To je za mene velika radost. Danas je međutim novi dan jer za sve vas započinje jedan novi hod. To ne znači da trebate raditi nešto izvanredno, drugačije od onog što ste do sada radili; naprotiv to znači da će u vama biti novi duh, jer Bog želi duboko obnoviti svoj narod.

Dječice, danas sam došla među vas da bih vam donijela malog Isusa. Želim ga povjeriti vama i cijelom novom narodu svemira kako bi Isus mogao rasti. Isus treba rasti u svom narodu što do sada nije mogao u potpunosti. Treba rasti preko ljubavi koju ćete mu davati i ljubavi koju će On vam davati, jer se razmjenom ljubavi rađa i razvija život. Treba rasti također i preko vašeg svjedočanstva. Svjedočanstvo povećava Božji život i pomaže da Isus raste u svom narodu: što više s ljubavlju svjedočite život moga Sina, to više mali Isus raste i može otkupljivati čovječanstvo.

Htjela bih da još znate ovo, djeco moja: nova Crkva u svemiru nije neka struktura, organizacija ili neki neodređeni narod: ovaj narod koji je u razvoju i rastu, temelj je novog čovječanstva. Svi ste vi očevi i majke novog čovječanstva, onog čovječanstva koje će ući u novo stvaranje. Za sada je, u mnogim dijelovima niskog svemira novo čovječanstvo još u zametku, na početku života, ali će rasti; rast će onoliko koliko budete znali dopustiti da raste u vama i među vama.

Kada se život mog maloga Isusa razvija u svakome od vas i među vama, Božji narod raste u cijelom svemiru. Vi ne možete niti zamisliti koliko je dragocjen vaš život, vaša molitva, vaše prikazanje, vaše male i velike žrtve. Također i one najmanje stvari, koje vam se čine beznačajne, postaju toliko velike kada ih činite iz ljubavi prema Isusu i prema meni, kada ih činite poradi ljubavi i Očeve slave u Duhu Svetome! Čovjek misli kako treba činiti velike stvari, ali dječice, velike stvari čini Bog.

Učite od mene: Gospodin me nije tražio jer sam činila velike stvari, nego zato jer sam bila malena, ponizna, skrivena. Isto tako se i u vama treba događati: svatko od vas u ovom narodu treba biti ponizan i malen. Ne kažem vam skriven, jer će vaše svjedočanstvo trebati biti sve vidljivije. Kažem vam skriven, jer nitko od vas ne bi trebao težiti da bude poznat, priznat, potvrđen, da mu se plješće: sve vam to ne pripada. Vama pripada da prikažete život u tišini svoga srca, na vama je da nosite križ za mojim Sinom kako biste širom otvorili put života pred mnogim dušama. Tada će moj mali Isus rasti.

Isus je bio darovan čovječanstvu, ne zaboravite to. Isus je došao spasiti čovječanstvo, ali je bio i povjeren čovječanstvu. Stoga prorok kliče: „Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo“[1]. Oni koji su među vama roditelji znaju što znači kada se u jednoj kući rodi dijete: koja radost u toj kući, koje čudo, koja ljubav i koje slavlje! To dijete je povjereno ljubavi obitelji. Isto vrijedi i za čovječanstvo: Isus je bio povjeren ljubavi čovječanstva koje ga je dobrim dijelom odbacilo. Ne činite i vi tako.

Bog Otac je izabrao novi narod kako bi mu ponovno povjerio maloga Isusa da raste, jača i otkupljuje sav ostatak čovječanstva. To tražim od vas dječice, i darujem vam malog Isusa cijelim srcem. Povjeravam ga vama i sigurna sam da će zajedno s vama rasti. Ja sam s vama, bdijem nad vama i pratim vas na svakom koraku.

Neka se danas spusti na vas moj majčinski blagoslov, blagoslov Majke Božje i Majke cijelog čovječanstva, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“

[1] Usp. Iz 9, 5