Stopama Svetog Ivana Apostola

(iz knjige “Ispisati povijest – Svezak III – Žena odjevena suncem”, str. 120)

Poruka Presvete Marije 22. veljače 2021.

 

„Predraga djeco,

želim vas blagosloviti i zahvaliti vam što ste me prihvatili u mom djelu Suotkupiteljice. Pripadati meni znači biti suotkupitelji zajedno sa mnom. Kada ja ne bih bila Suotkupiteljica, niti vi ne biste mogli u potpunosti ući u Otkupljenje moga Sina te biti suotkupitelji.

Kad me Isus povjerio Ivanu, a Ivana meni, stvorila se neraskidiva veza između čovječanstva i mene, jer je Ivan predstavljao cijelo čovječanstvo u tom trenutku.

Ivan i ja smo u prvoj Crkvi svjedočili i živjeli osobito djelo Otkupljenja moga Sina, budući da smo oboje bili podno Križa, gdje nas je Isus povjerio jedno drugome. Mogao je to učiniti nekom drugom prigodom, možda na dan nekog blagdana, no umjesto toga učinio je to pod Križem. Učinio je to ne samo zato što bi Isus otišao, a ja bih ostala bez Njega, nego da bi naglasio da smo u tom trenutku oboje sudjelovali u njegovoj Muci; ja potpuno, Ivan na ograničeniji način, no oboje željni uzeti dio njegove patnje. Ivan je mnogo trpio podno Križa jer je iskreno ljubio Isusa, a ne samo poradi straha da će ostati bez svog Učitelja.

Isto tako i vi idete Ivanovim stopama, ako prihvatite stajati zajedno sa mnom pod Križem Isusovim. Bili ste u Ivanu kad me prihvatio u ime čovječanstva, a i sada me prihvaćate. Tako nastavljate njegovo djelo koje je apostolsko jer je Ivan govorio o meni prvoj Crkvi.
Nastavi čitati…