Stopama Svetog Ivana Apostola

 Poruka Presvete Marije 22. veljače 2021.

 „Predraga djeco,

želim vas blagosloviti i zahvaliti vam što ste me prihvatili u mom djelu Suotkupiteljice. Pripadati meni znači biti suotkupitelji zajedno sa mnom. Kada ja ne bih bila Suotkupiteljica, niti vi ne biste mogli u potpunosti ući u Otkupljenje moga Sina te biti suotkupitelji.

Kad me Isus povjerio Ivanu, a Ivana meni, stvorila se neraskidiva veza između čovječanstva i mene, jer je Ivan predstavljao cijelo čovječanstvo u tom trenutku.

Ivan i ja smo u prvoj Crkvi svjedočili i živjeli osobito djelo Otkupljenja moga Sina, budući da smo oboje bili podno Križa, gdje nas je Isus povjerio jedno drugome. Mogao je to učiniti nekom drugom prigodom, možda na dan nekog blagdana, no umjesto toga učinio je to pod Križem. Učinio je to ne samo zato što bi Isus otišao, a ja bih ostala bez Njega, nego da bi naglasio da smo u tom trenutku oboje sudjelovali u njegovoj Muci; ja potpuno, Ivan na ograničeniji način, no oboje željni uzeti dio njegove patnje. Ivan je mnogo trpio podno Križa jer je iskreno ljubio Isusa, a ne samo poradi straha da će ostati bez svog Učitelja.

Isto tako i vi idete Ivanovim stopama, ako prihvatite stajati zajedno sa mnom pod Križem Isusovim. Bili ste u Ivanu kad me prihvatio u ime čovječanstva, a i sada me prihvaćate. Tako nastavljate njegovo djelo koje je apostolsko jer je Ivan govorio o meni prvoj Crkvi. Velik dio onoga što znate o meni došao vam je preko Ivana, kojemu sam povjerila mnoge stvari, baš kao što sam učinila s vama. Nastavite Ivanovo djelo jer ste u potpunosti prihvatili njegovo svjedočanstvo o meni.

Nažalost, dobar dio Crkve odbacio je Ivanovo svjedočanstvo. Stalni prijepori među kršćanima o tome jesam li ja Suotkupiteljica ili ne, upravo svjedoče da ono što je Ivan govorio i živio nije u potpunosti prihvaćeno, niti preneseno od strane cijele Crkve. Prvim kršćanima Ivan je otvoreno govorio o meni kao o Suotkupiteljici. Isus je isto tako nakon njegova uskrsnuća učinio isto s Apostolima, no ova objava nije stigla do vas, kao ni objava o životu u Svemiru.

Vi ste primili obje ove objave i želite ih živjeti. Stoga budite svjesni da ispisujete jedan dio povijesti Crkve, koji je izgubljen tijekom vremena. Ispisujete jedan dio nauka koji je nedostajao sve do danas. Mnogi Svetci, koji su me stoljećima častili i koji su mi bili istinski vjerni, intuirali su, ali nisu mogli u potpunosti razumjeti moje djelo Suotkupiteljice, niti su ga mogli proglasiti, jer im nije bilo dano. Vi ste, naprotiv, to shvatili i prihvatili. Poradi toga nailazite na mnoge suprotnosti, jer se Lucifer užasno plaši ove stvarnosti; dobro zna da ako se vi sjedinite sa mnom i prihvatite me kao Majku, Kraljicu i Suotkupiteljicu, u potpunosti ćete ući u Isusovo djelo i djelovanje.

Da niste prihvatili ovu istinu te da me niste prepoznali kao Suotkupiteljicu, ISUSOV MEĐUVREMENI DOLAZAK puno bi kasnio.

Sada stavite u drugi plan vaše granice i vaše slabosti. Sjedinite se sa mnom kako biste sve  više ušli u djelo Otkupljenja moga Sina, kako biste nadvladali vaše granice i pobijedili ih, ili da ih preobrazite u nešto dragocjeno u Božjim očima. Ako živite vaše granice kao jedno prikazanje Bogu, zajedno sa Isusom i sa mnom, možete ih  pretvoriti u veliko bogatstvo.

Moje je majčinstvo često bilo prihvaćano na afektivan i pobožan način, upravo zato što aspekt mog suotkupljenja, kojeg se mnogi plaše, nije prihvaćen i shvaćen. Ne zaboravite da se mnoge osobe plaše Križa i još više se plaše sjediniti s Križem. Poradi toga me mnogi kršćani ne prihvaćaju kao Suotkupiteljicu, jer se poradi toga u njihovim očima pojavljujem kao jedno stvorenje koje trpi, a ne kao slatka majka koju zamišljaju. Tako moje majčinstvo, iako prihvaćeno, postaje iskrivljeno: ono se pojavljuje u neprikladnom svjetlu, jer moje majčinstvo sadrži u sebi nježnost, ali i bolnu snagu Križa, i ne sastoji se od slatkaste afektivnosti.

Iz ovoga proizlazi da je čak i moje kraljevsko dostojanstvo slabo prihvaćeno i shvaćeno, jer i ono proizlazi iz mog savršenog sudjelovanja u Žrtvi moga Sina, jednako kao i mog majčinstva. Ja sam Majka jer sam prihvatila Isusa kad se rodio i kad je umro: prva sam ga privila na grudi čim se rodio; prva ga primila u naručje kad je izdahnuo i skinut s križa. Dakle, vidite da se moje majčinstvo i moje kraljevsko dostojanstvo rađaju iz potpunog prihvaćanja Isusa. Isto bi trebalo biti i za vas: ako u potpunosti uđete u djelo Otkupljenja zajedno sa mnom, postajete očevi i majke čovječanstva i kraljujete s Isusom.

Tko ne uđe u potpunosti u Isusovu Žrtvu ne može imati potpuni pristup životu Presvetog Trojstva. To ne znači da jedna osoba ne može biti dotaknuta trojstvenim djelovanjem, jer Bog ljubi sve. Međutim, moguće je u  potpunosti sudjelovati u životu Presvetog Trojstva samo ako se sjedini s Isusom Kristom. Moj Sin je došao na Zemlju, pristao je umrijeti i uskrsnuti upravo kako bi vas uključio u trojstveni život. Bez njega osobe mogu biti uključene u trojstveno djelovanje, kao i sva stvorenja – čak i kamenje, planeti, zvijezde – no to ne znači da poradi toga mogu u potpunosti ući u trojstveni život.

Tko me ne prihvati kao Suotkupiteljicu, nosi u sebi neku patologiju koja se rađa iz odbacivanja Križa i ne sudjeluje u potpunosti u Isusovoj žrtvi, jer to ne može učiniti bez mene. Tako niti ne ulazi u potpunosti u uskrsnuće. Nažalost, to je katastrofa koja se dogodila u dijelu Crkve, koja je dovela do progresivnog pražnjenja nauka, podjela i hereza. Jedan velik dio Kršćana ostavio me je po strani, ne samo kao Suotkupiteljicu nego i kao Majku i Kraljicu. Moj lik više ne postoji za mnoge kršćane, koji se tako nađu u nesavršenom sudjelovanju u Žrtvi moga Sina, unatoč dobroj volji mnogih od njih.

Blagoslivljam vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“