Božje Milosrđe i Njegova Pravednost

(iz knjige “Prema Novom Stvaranju 2012.2021 godina”, str. 436)

Isusova Poruka od 19. travnja 2020., Nedjelja Božanskog Milosrđa

„Predraga djeco,

blagoslivljam vas sa svom svojom ljubavlju, kako biste bili ispunjeni Božjim milosrđem. Nedavno sam vam rekao da se trebam vratiti da dovršim Otkupljenje.[1] Želim vam to objasniti.

Otac me poslao na Zemlju u korist svega Svemira, kako bi cjelokupno čovječanstvo zadobilo milosrđe. Milosrđe je mogućnost koju Bog daje čovjeku da nadiđe grijeh i svaku prepreku, kako bi se na kraju vratio u duboki odnos s Bogom, koji je naštećen istočnim grijehom.

Milosrđe je prije svega služilo buntovnim i neodlučnim čovječanstvima. No također i vjernim čovječanstvima, iako nisu počinila istočni grijeh, čekala su da ostatak čovječanstva iznova uđe u živi odnos s Bogom. U protivnom, vjerna čovječanstva ne bi prihvatila živjeti u zajedništvu s onima koji se bune protiv Boga, koji ga odbacuju i protiv Njega podižu zidove.

Milosrđe dakle predstavlja jedan veliki dio djela Otkupljenja. Ono vam omogućuje, ako to želite i slobodno odlučite, živjeti istinski i duboki odnos sa Presvetim Trojstvom. No Otkupljenje uključuje i još jedan važan dio: pravednost. Ja sam došao među vas kako bih vam udijelio milosrđe i izvršio svu pravednost.[2] Pravednost se sastoji u definitivnom razdvajanju svjetla od tame, i da se rastave djeca Božja od Luciferove djece.
Nastavi čitati…