Milosrđe i Pravednost Božja

Predraga braćo i sestre,

predlažemo vam Isusovu poruku za nedjelju Božanskog Milosrđa. Vrlo je aktualna za svakoga od nas, za situaciju na Zemlji i u Svemiru.

Odnos između Božanskog milosrđa i njegove pravednosti izražava jedan skladan i dinamičan red u božanskom životu prisutnom u nama i među nama. Trojstvena sila djeluje tako da nas dovede do cjelovitosti božanskog života, do savršenstva. U tom savršenstvu čovjek i stvorenja pronaći će svoje potpuno ostvarenje.

Gospodin nas vodi korak po korak prema novom stvaranju. Prateći smjernice poruke, osjećat ćemo se sve više ispunjeni njegovim životom i iskusit ćemo sreću, unatoč poteškoćama kroz koje prolazi naše čovječanstvo.

Želimo vam sretan vazmeni hod. Molimo za sve vas, kako bi vam Gospodin dao mir i zdravlje tijela i duše, i blagoslivljamo vas.

                                                          Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

19. travnja 2020. – Nedjelja Božanskog Milosrđa

Isusova poruka

Milosrđe i Pravednost Božja

„Predraga djeco,

blagoslivljam vas sa svom mojom ljubavlju, kako biste bili ispunjeni Božjim milosrđem. Nedavno sam vam rekao da se trebam vratiti da dovršim Otkupljenje.[1] Želim vam to objasniti.

Otac me poslao na Zemlju u korist svega Svemira, kako bi cjelokupno čovječanstvo zadobilo milosrđe. Milosrđe je mogućnost koju Bog daje čovjeku da nadiđe grijeh i svaku prepreku, kako bi se na kraju vratio u duboki odnos s Bogom, koji je kompromitiran istočnim grijehom.

Milosrđe je prije svega služilo buntovnim i neodlučnim čovječanstvima. No također i vjernim čovječanstvima, iako nisu počinila istočni grijeh, čekala su da ostatak čovječanstva iznova uđe u živi odnos s Bogom. U suprotnom slučaju, vjerna čovječanstva ne bi prihvatila živjeti u zajedništvu s onima koji se bune protiv Boga, koji ga odbacuju i podižu zidove protiv Njega.

Milosrđe dakle predstavlja jedan veliki dio djela Otkupljenja. Ono vam omogućuje, ako to želite i slobodno odlučite, živjeti istinski i duboki odnos sa Presvetim Trojstvom. No Otkupljenje uključuje i još jedan važan dio: pravednost. Ja sam došao među vas kako bih vam udijelio milosrđe i izvršio svu pravednost.[2] Pravednost se sastoji u definitivnom razdvajanju svjetla od tame, te u podjeli djece Božje od Luciferove djece.

Mojom smrću i uskrsnućem osudio sam đavla, počelo zla i tako sam ostvario prvu, veliku pravdu. Oni koji se klanjaju i služe dragovoljno i slobodno Luciferu, koji je bio osuđen, zauzvrat su osuđeni, jer sudjeluju u osudi onoga kojemu su odlučili služiti. To je druga pravednost, druga smrt za čovjeka.[3] Došao sam osloboditi vas  od smrti, baštine istočnog grijeha, no jedan dio čovječanstva nastavlja  birati smrt i time ulazi u drugu smrt.

Kada kažem da Otkupljenje treba biti dovedeno do ispunjenja, mislim reći da i milosrđe, koje sam već stekao za vas, i pravednost, koja je djelomična jer se još nisam vratio na Zemlju, trebaju se u potpunosti ostvariti. Sada milosrđe treba također ostaviti mjesto pravednosti. Ovo je vrijeme u kojem se božanska pravednost treba očitovati kako to još  nikada niste vidjeli, jer sve ide prema ispunjenju, pa i milosrđe i pravednost.

Na ovaj dan naviještajte i slavite božansko Milosrđe i to je dobro. No zapamtite da nema milosrđa bez pravednosti, niti pravednosti bez milosrđa. Oni idu zajedno, jer su oboje dio moga djela Otkupljenja.

Međutim, Milosrđe i Pravednost prisutni su i u Očevom djelu a to je Stvaranje. On, u trenutku u kojem vas stvara, ako odaberete ljubiti ga i služiti mu, daruje vam svoje milosrđe, kako biste mogli nadvladati grijehe koje ćete počiniti u zemaljskom životu. Ako naprotiv, odbacite Boga u trenutku začeća, on vas stavlja pred svoju pravednost. Također u djelu posvećenja Duha Svetoga, prisutni su Milosrđe i Pravednost. Tko prihvati biti posvećen, tj. posvećen Duhom Svetim, prima milosrđe, no istovremeno postaje sredstvo pravednosti; to jest, postaje znak protivljenja o kojem govori Evanđelje.[4]

Prava Božja djeca su znakovi protivljenja, sredstva božanske pravednosti, jer pred njima se svjetlost i tama moraju razdvojiti. Ovo je jedan izuzetno važan aspekt vašeg djelovanja. Ne radi se o nekom egzorcizmu, nego to je nešto više. Egzorcizam, onakav kakvog ga poznajete, vrši se u određenim okolnostima, s posebnim formulama, da bi se nešto precizno naredilo đavlu. Pravednost, naprotiv, djeluje neprestano, bili toga svjesni ili ne. Kamo god dođete, ako ste uronjeni u Boga, samom vašom prisutnošću odvajate svjetlost od tame, laž od istine.

Često se koprcate u vašim granicama, čini vam se da radite jako malo za mene i željeli biste se promijeniti. Ali to ne možete, jer ja sam onaj koji vas preobražava. Na vama je samo da idete u korak s mojom milošću. Molim vas da trajno uklonite iz vas mentalni obrazac na temelju kojeg mislite da znate što trebate učiniti ili ne učiniti za mene. U stvari vi to ne znate, jer ja sam onaj koji vam priopćava moju volju, srazmjerno onom što ste u stanju napraviti.

Ja znam ono što možete, ili ne možete napraviti. Prihvaćam vašu granicu i poštujem je, jer znam da ste krhka stvorenja. Ali vi je naprotiv ne prihvaćate i svim silama se borite protiv vaše granice. Trudite se nametnuti sami sebi, drugima, pa čak i meni, sliku koju ste sami napravili o vama samima, o onome što biste trebali napraviti kako biste se svidjeli Bogu, koliko biste trebali moliti i tako dalje. Ja međutim, to ne tražim od vas, nego samo da se stavite meni na raspolaganje. To je nešto drugo: trebate se otvoriti meni, tako da mogu u potpunosti ući u vas kako bih vas vodio i priopćio vam što morate napraviti, korak po korak, bez prisile.

Stoga vas pozivam da se oslobodite slike koju ste si vi stvorili o duhovnom životu, jer vam više ne treba. Sve što možete i trebate napraviti je da uvijek budete raspoloživi za moju volju. Tako ću vam s vremena na vrijeme moći priopćiti, u dubini vašeg duha, ono što je dobro napraviti. A vi ćete osjetiti moj jaki poticaj i slijedit ćete ga.

Nemojte odlučivati za stolom što je dobro raditi i kako to činiti, koliko i kako moliti, što napraviti sljedeći mjesec ili godinu. Sve to više nije potrebno, to pripada starom stvaranju i starom čovjeku, koji želi sve racionalno isplanirati. Više nije vrijeme za to. Ja imam potrebu za ekstremno elastičnim osobama, koje su sposobne prepustiti se mom dubokom vodstvu u svakom trenutku. To očekujem od svih vas. Ispred mene, ne postoje bolji ili gori, nego ste svi u stanju učiniti ono što ja tražim od vas, jer vam povjeravam samo ono što možete izvršiti.

Blagoslivljam vas kako bi vas  danas moje milosrđe potpuno zahvatilo. Osjećajte da vam je potpuno oprošteno te da ste obuhvaćeni milosrđem. Osjećajte se također sredstvima moje pravednosti, znakovima protivljenja za cjelokupno čovječanstvo Svemira, ali iznad svega za Zemlju. Ovdje se moja pravednost već izvršava u ljudskim situacijama; dijele se djeca Božja od Luciferove djece, koja odbijaju biti djeca Božja.

Blagoslivljam vas sa svom mojom milosrdnom ljubavlju, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“

[1]Usp. Isusova poruka od 12. travnja 2020: „Povjeravam vam sve dobro izvršeno na Zemlji“

[2]Usp. Mt 5, 17; Lk 16, 1-9

[3]Usp. Otkr.  20

[4]Usp. Lk 2,34