Čuvati da bismo živjeli

(iz knjige “Prema Novom Stvaranju – 2012. 2021 godina”, str. 418)

Poruka Svetog Josipa od 19. ožujka 2020., Svetkovina Svetog Josipa

„Predraga dječice,

blagoslivljam vas i zahvaljujem vam za sav hod koji ste napravili kroz ove godine. Blagoslivljam vaše očinstvo i majčinstvo i sav narod koji vam je povjeren. Iako vam rijetko govorim, uvijek sam prisutan među vama zajedno sa Presvetom Marijom, mojom Zaručnicom.

Oduvijek sam smatran čuvarom Svete obitelji. Biti čuvari znači nešto vrlo široko; naime, svi ste vi čuvari, zaštitnici jedni drugih, Božjeg života i svake milosti koja vam je bila darovana. Čuvati znači prije svega živjeti. Trebate čuvati da biste živjeli, da biste se sjećali, da biste se uzdigli. Ako se ne čuvaju Božje stvari, teško je uzdići se na Nebo. Ljudi na Zemlji rasipaju milosti koje primaju i kojima su okruženi, prosipaju ih jer ih ne znaju čuvati.

Stoga se vaš najveći unutarnji trud mora sastojati u tome da čuvate ono što ste primili. Ako se ne čuva nema spoznaje, pa niti sjećanja. Vaš je prvi zadatak biti čuvari onoga što vam je objavljeno. Ne trebate se previše brinuti da biste drugima govorili i propovijedali, jer kada čuvate i spominjete se onoga što imate, milost se širi preko vas; ne prosipa se, nego se širi.

To smo radili Marija i ja u Nazaretskoj kući: čuvali smo svaku riječ koja je izlazila iz Isusovih usta.
Nastavi čitati…