Čuvati da bismo živjeli

19. ožujka 2020. – Svetkovina Svetog Josipa

Poruka Svetog Josipa

   

„Predraga dječice,

blagoslivljam vas i zahvaljujem vam za sav hod koji ste napravili kroz ove godine. Blagoslivljam vaše očinstvo i majčinstvo i sav narod koji vam je povjeren. Iako vam rijetko govorim, uvijek sam prisutan među vama zajedno sa Presvetom Marijom, mojom Zaručnicom.

Oduvijek sam smatran čuvarom Svete obitelji. Biti čuvari znači nešto vrlo široko; naime, svi ste vi čuvari, zaštitnici jedni drugih, Božjeg života i svake milosti koja vam je bila darovana. Čuvati znači prije svega živjeti. Trebate čuvati da biste živjeli, da biste se sjećali, da biste se uzdigli. Ako se ne čuvaju Božje stvari, teško je uzdići se na Nebo. Ljudi na Zemlji rasipaju milosti koje primaju i kojima su okruženi, prosipaju ih jer ih ne znaju čuvati.

Stoga se vaš najveći unutarnji trud mora sastojati u tome da čuvate ono što ste primili. Ako se ne čuva nema spoznaje, pa niti sjećanja. Vaš je prvi zadatak biti čuvari onoga što vam je objavljeno. Ne trebate se previše brinuti da biste drugima govorili i propovijedali, jer kada čuvate i spominjete se onoga što imate, milost se širi preko vas; ne prosipa se, nego se širi.

To smo radili Marija i ja u Nazaretskoj kući: čuvali smo svaku riječ koja je izlazila iz Isusovih usta. Čitali ste u Evanđelju da je Isus, još kao dječak, razgovarao s učiteljima iz hrama.[1] Njegova je mudrost bila beskrajna. To nas je Dijete neprestano poučavalo svojim životom, svojom prisutnošću i svojom riječi. Raditi s njim, u mojoj radnji, značilo je rasti u jednoj neprestanoj katehezi.

Maria i ja čuvali smo sve što nam je bilo govoreno. Naše Srce je bilo poput nekog sefa. Nismo željeli zadržavati, nego čuvati. Čuvati ne znači zadržati Božju stvarnost za sebe ili je prisvojiti, već prije svega prepustiti da te stvarnosti prodiru duboko u duh i postanu jedan spomen, kako bi malo po malo bile darivane.

Svi biste vi trebali biti poput jedne posude stavljene pod mlaz vode s izvora: napuni se i potom se počne prelijevati. Voda koja izlazi izlijeva se na zemlju i daje se velikodušno, za to vrijeme posuda se ne prazni, nego se nastavlja puniti. Ova slika predstavlja čuvanje o kojem vam govorim. Marija i ja čuvali smo u našim srcima sve ono što je Isus govorio i mi smo zajedno s Njim rasli. I vi tako činite. Vi ste doista pozvani čuvati i mudro upravljati onim što je Gospodin položio u svakoga od vas, od začeća.

Važno je također da sav narod čuva ono što je primio. Idete prema jednom vremenu velikih borbi za Zemlju. Ovih dana, vidite da je već započela velika kozmička bitka između Dobra i Zla koja se treba odvijati na vašem planetu.[2] Što će trebati raditi Crkva Isusa Krista Svega Svemira? Postupno će morati davati svim ljudima dobre volje blago koje čuva u sebi. Nećete trebati i nećete moći dati sve svima, no trebat ćete razlikovati zdravim razumom kome dati, a kome ne, ponašajući se pošteno i bez sukobljavanja s bilo kojom vlašću i autoritetom. Vaš zadatak nije srušiti moćnike s prijestolja, jer to pripada Bogu. Vaš je zadatak živjeti i širiti oko sebe milost koju ste sačuvali i od koje ste učinili spomen tako da je postala dio vas. Riječ Božja mora se utjeloviti u vama.

Već sam vam govorio o djevičanskoj tišini,[3] kojom možete sačuvati sve u vašoj nutrini. Ne mislim na mrtvu tišinu, već na tišinu koja je život. Ona djeluje tako da sve ono što primate od Boga dan po dan, izvana i nadasve iznutra, postane dio vas. Za to vam je potrebna tišina usana, ali još više tišina srca. Ne stavljajte si u glavu da trebate propovijedati cijelom svijetu. Vaše djelovanje u duhu mora prevladavati, ono je kamen temeljac vašeg poslanja, kao što je to bilo za Mariju i za mene.

Spomen na događaje nije ostao zatvoren u Mariji i u meni: sve što čitate u Evanđelju o Isusovu djetinjstvu, a uistinu toga je malo, jer su mnoge stvari bile izbrisane, tko bi ih mogao pripovijedati ako ne nas dvoje? Mi smo osobama davali plod naših iskustava, na pravi način i u pravo vrijeme. Tako spomen postaje spoznaja i spoznaja se širi, jer je stvorena da se dijeli. Ako se ne podijeli na pravi način, spoznaja se pretvara u nametanje, u jedno površno davanje oduška sebi. Nažalost, mnogi kršćani prave od spoznaje koju posjeduju, koja je često racionalna, izvor privilegija i sredstvo moći, ali ne treba biti tako.

Moja je figura često bila marginalizirana, ali samo od onih koji su je htjeli marginalizirati. Sveci su me kroz povijest uvijek zazivali i bio sam im posebno blizak. Niti jedan me svetac nije nikada zapostavio. Međutim, to nije toliko važno. S druge strane, važno je da cijelo Mistično Tijelo Kristovo bude živo u vama. Naime, nije vam dovoljno spominjati se svetaca, nego je potrebno čuvati i spominjati se iskustava svetosti u Crkvi kroz tisućljeća. Ona je danas obogaćena i ojačana iskustvom vjernih čovječanstava i onih koji u cijelom Svemiru zazivaju Ime Isusovo. Iskustvo svetaca pripada vama, dio je ogromnog nasljeđa spoznaje kojeg imate u sebi, da ono što su živjeli sveci ne bude izgubljeno, nego da se izlijeva u sve vas.

Spoznaja u Bogu se dijeli među pripadnicima naroda, ona nije vlasništvo samo nekoga i nije pretvorena u sredstvo moći. To je ono što radi Sotona: spoznaja koju posjeduje je sredstvo moći s kojim sve pritišće. U Bogu se, međutim, spoznaja dijeli u narodu i postaje sjećanje i spomen, uzdignuće i istinska znanost.

Moja Zaručnica i ja smo s vama i uvijek ćemo biti da bismo vam pomogli, no vi morate prihvatiti poteškoće i prepreke koje vam pribavlja destruktivna energija prisutna na Zemlji. Zar vi stvarno mislite da nas Herodova destruktivna energija nije dotakla? Možete li zamisliti kakve smo progone Marija i ja trpjeli? Iako smo bili zaštićeni izvanrednom milošću, ipak smo uvijek bili jedan muškarac i jedna žena, baš kao što je i Isus bio pravi Bog i pravi čovjek. Mi smo trpjeli, nadvladali i sve pobijedili u Ime Isusovo.

Antikrist želi preuzeti svu vlast na Zemlji. Bez obzira koristi li se nekim virusom, atomskim oružjem ili bilo kojim drugim sredstvom. Važno je da vi znate da se ide prema bitki, ali Bog je taj koji drži u rukama uzde povijesti.

Antikrist ne može prijeći granicu koju mu je Bog postavio, on nema neograničenu moć, kao što se Sotona zavarava. On ima moć koja mu je dana od čovječanstva na Zemlji i ništa više, dok ste vi, s druge strane, u službi Boga i njegove svemogućnosti.

Sada trebate djelovati u tišini, s jednostavnošću, poput Marije i mene, ne diskutirajući ni s kim. Cijenite ono što ste primili i dopustite da djeluje primarna energija, koja je prisutna u svakom pojedincu i cijelom narodu, tako da se suprotstavi destruktivnoj energiji. U ovoj bitci niste sami: Crkva Svega Svemira djeluje u zajedništvu s vama. Moći ćete trpjeti i nositi boli svijeta, ali nikada nećete biti nadjačani, niti previše progonjeni, jer sada Bog mora nadvladati sa svojim četama.

U kušnji kroz koju prolazi Zemlja, poradi pandemije koronavirusa[4] vaša pobjeda je sigurna, jer ako budete imali vjere, ništa vam neće biti nemoguće, kako je Isus[5] rekao. Vi se borite oružjem vjere, nade i ljubavi. Međutim, morate biti oprezni kao što sam i ja bio kada sam morao pobjeći u Egipat, iako sam bio zaštićen od Boga. Ali ne smijete se bojati, jer vjera vam ne dopušta da se bojite. Vi ste zaštićeni, ali radite ono što se od vas traži. Također sam se i ja spremio na put ispuniti dužnost povodom popisa stanovništva. To me je koštalo nevolja i muke za moju trudnu Zaručnicu, poradi svega što smo pretrpjeli, ali oboje smo se ponašali kao savjesni građani. Isto tako i vi trebate biti dobri kršćani i savjesni građani, poštene osobe.

Blagoslivljam vas zajedno sa Marijom i sa čitavim Mističnim Tijelom Kristovim, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“

[1] Usp. Lk 2, 41-51

[2] Ovih dana na djelu je velika pandemija uzrokovana koronavirusom Covid-19, koja ubire mnoge žrtve te obvezuje građane mnogih nacija ostati u kućama kako bi se ograničila zaraza

[3] Vidi: „Preko Velike Barijere“, Izdanje Luci dell’Esodo, 2008., str. 205-206.

[4] Vidi notu 2

[5] Usp. Mk 9, 23