Razmišljanje „Priprema za Božić“

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Stefania Caterina i O. Tomislav Vlašić

30.11.2017

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, ovaj tjedan posvećen Kristu Kralju vodi nas izravno u Došašće u kojem se pripremamo za dolazak malog Isusa, ali uvijek Krista Otkupitelja; recimo malog jer se moramo pokloniti u našoj nutrini kako bi primili one božanske poticaje u nama, koji se trebaju roditi u nama i doseći njihovu zrelost sve dok ne budemo sposobni doći, doseći novo nebo i novu zemlju, novo stvaranje.

U Došašću, zvijezda jutarnja je Bezgrešna Gospa koja otvara prostore pred nama, stoga, za naše razmišljanje, za naše Došašće predlažem jedan tekst koji nas prati na konkretan način da shvatimo ova vremena u kojima se nalazimo.

Stefania Caterina: Čitat ćemo jedan odlomak iz Gospine poruke od 15. kolovoza 2013[1].

„Moja bezgrešnost je jedan posebni privilegij, vezan za moje božansko majčinstvo; ipak ste svi pozvani na bezgrešnost. Sav vaš duhovni hod treba težiti prema postepenom pročišćenju od grijeha i pokvarenosti, sve dok ne dostignete stanje bezgrešnosti koje vas čini sudionicima u božanskoj milosti i dostojnim da pripadate novom čovječanstvu. Cjelokupna ljudska vrsta u cijelom svemiru treba dostići ovo stanje čistoće kako bi ušla u novo stvaranje: novo stvorenje će biti bezgrešno  kao i novo čovječanstvo…
Nastavi čitati

[1] Usp. Gospina poruka pod naslovom: „ Marija vrata nebeska“, objavljena na http://www.premanovomstvaranju.org