Razmišljanje “Priprema za Božić“

Stefania Caterina i O. Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, ovaj tjedan posvećen Kristu Kralju vodi nas izravno u Došašće u kojem se pripremamo za dolazak malog Isusa, ali uvijek Krista Otkupitelja; recimo malog jer se moramo pokloniti u našoj nutrini kako bi primili one božanske poticaje u nama, koji se trebaju roditi u nama i doseći njihovu zrelost sve dok ne budemo sposobni doći, doseći novo nebo i novu zemlju, novo stvaranje.

U Došašću, zvijezda jutarnja je Bezgrešna Gospa koja otvara prostore pred nama, stoga, za naše  razmišljanje, za naše Došašće predlažem jedan tekst koji nas prati na konkretan način da shvatimo ova  vremena u kojima se nalazimo.

Stefania Caterina: Čitat ćemo jedan odlomak iz Gospine poruke od 15. kolovoza 2013[1].

„Moja bezgrešnost je jedan posebni privilegij, vezan za moje božansko majčinstvo; ipak ste svi pozvani na bezgrešnost. Sav vaš duhovni hod treba težiti prema postepenom pročišćenju od grijeha i pokvarenosti, sve dok ne dostignete stanje bezgrešnosti koje vas čini sudionicima u božanskoj milosti i dostojnim da pripadate novom čovječanstvu. Cjelokupna ljudska vrsta u cijelom svemiru treba dostići ovo stanje čistoće kako bi ušla u novo stvaranje: novo stvorenje će biti bezgrešno  kao i novo čovječanstvo.

Ja sam bezgrešna, novo stvorenje iznad svih. Stoga sam bila uznesena na nebo: kako bi sudjelovala u Stvoriteljevoj slavi, uz kojega zagovaram za sve vas kako bi vam otvorila put prema novom stvaranju, tako kako ga je Isus otvorio za mene. Isus je otvorio jedan novi put, put Duha, za sve vas; ipak je bilo potrebno da, jedno čisto i vjerno stvorenje, u ime cjelokupnog čovječanstva, prođe prije svega u duhu, duši i tijelu Veliku Barijeru nakon Isusa. Bog je želio da ja budem to stvorenje, jer sam Bezgrešna, Majka Božja i Majka čovječanstva. Otvorila sam vam put  poradi ljubavi i s ljubavlju; mojom poslušnošću  i poučljivošću ozdravila sam unaprijed mnoge vaše nevjernosti, iznad svega one Božjeg naroda. Kada ne bi prihvatila moje majčinstvo prema vama i moj prolazak na nebo, bilo bi jako teško za vas slijediti Isusov put: bila sam i jesam vaša garancija pred Bogom da ćete i vi jednog dana biti sa mnom preko Velike Barijere.

Kada sam se uzdigla na nebo prošla sam preko Velike Barijere koja je sačinjena od svjetlosti. Tako sam bila obavijena svjetlošću i svemogućnošću moga Sina koji me prihvatio u svoj zagrljaj. Upravo prolaskom preko Velike Barijere  postala sam Kraljica. Uzdigla sam se prema nebu kao bezgrešno stvorenje i ušla sam u dimenziju čistog duha kao Kraljica. Isto tako će biti i za Božji narod: uzdignut će se kao novi narod, te prolaskom preko Velike svjetlosne Barijere postat će kraljevski narod i kraljevat će zauvijek sa svojim Bogom.

Draga djeco, rekla sam vam ove stvari kako bi vam pomogla bolje razumjeti moju prisutnost i moju ulogu u vašem životu. Očekujem od vas jedan put preobrazbe.“

Otac Tomislav: Vjerujem, braćo i sestre, da ste primili Isusovu poruku pod naslovom „Započinje vrijeme odbrojavanja“[2], gdje su se otvorili veliki scenariji u cijelom svemiru, osobito za nas na Zemlji. Ne želim komentirati ovu poruku, koja je toliko jasna, konkretna, u kojoj su se otvorili mnogi horizonti; želim se samo usredotočiti na naše srce, na naš duh  i na našu dušu jer iz odgovora u nama, iz hoda u nama otvorit će se putovi te mi možemo pratiti Isusove upute i prolaziti kroz događaje koji nas očekuju i koji su već u tijeku.

U ovaj okvir koji je Isus napravio  uključuje se Marijino kraljevsko dostojanstvo, naša Majka i Kraljica. Ona je proslavljena na nebu, Kraljica neba i Zemlje, no treba biti proslavljena od nas, od nas shvaćeno njezino kraljevsko dostojanstvo, prihvaćeno kako bi brzo išli u ona obećanja pokazana od Isusa.

Gospa u poruci kaže: „Prolaskom preko Velike Barijere  postala sam Kraljica, postala sam Kraljica prolaskom kroz Veliku Barijeru svjetlosti “. Mi smo primili milost na krštenju da budemo kraljevski narod, no to je sjeme. Ako nemamo vjeru i ako se ne gibamo slobodno u vjeri, svi koncepti, sve milosti koje smo primili daleko su od nas, zasjenjene oblacima jer ne sudjelujemo u potpunosti. Proći Veliku Barijeru svjetlosti znači ostaviti sve prljavo, biti potpuno svučeni; u nekom smislu, sudjelujući u svjetlosti cijelo naše biće postaje svjetlost i nema više nikakve prepreke da se uzdignemo u duši i tijelu. Cijelo naše biće treba biti preobraženo, uzdignuto. Može se činiti teško, nedostižno za nas, no nije tako. Naš hod u vjeri je jednostavan, kao što je jednostavna naša Majka i Kraljica. Onda je vrlo važno razumjeti neke stvari, neke korake za napraviti.

U poruci[3], Isus traži od svih onih koji slijede ove programe da se uzdignu u molitvi, da sudjeluju u jednoj velikoj molitvi, odreknu se ljudskih nakana, kao što kaže Isus u poruci, koje ne vrijede ništa, pogotovo se gube na ovom putu, ne promoviraju, ne uzdižu; i traži da naše molitve, sve naše nakane budu položene u Marijino Srce. Ja ovdje želim rastaviti dvije stvari: jedna je stvar da naše molitve povjeravaju Bezgrešnoj Majci sve nakane i ostavljaju tamo te da postanemo slobodni od svih nakana, vjerujući da Bog djeluje u skladu sa svojom mudrosti, pravednosti i dobrotom, i neće  zaboraviti naše nakane. Tada se mi možemo uzdići i, recimo, posvetiti se ovom Marijinom djelu koje nas vodi prema Isusu Kristu. Tada smo u neprekidnom uzdizanju.

Ako se u ovom razdoblju, naše nakane, naše molitve, naši načini sudjelovanja u sakramentima ne uzdižu Mariji, mučit ćemo se. Zašto Mariji? Mi smo navijestili  da je sudbina čovječanstva Zemlje, kao između ostalog i cijelog svemira, postati jedno u Bogu, jedna jedina apostolska Crkva Isusa Krista u cijelom svemiru. Navijestili smo da u ovom smislu sudjeluju u ovom djelu sve sile u svemiru, uključujući i one na Nebu, u Čistilištu, u različitim svemirima. Rekli smo da će nam pomoći anđeli, Arkanđeli, da će nam pomoći vjerna braća no jedino stvorenje koje je uzneseno u duši i tijelu te je uronjeno  u Trojstvo je Marija, i  ona se nudi da bude naša Majka. Cijela Crkva, sav narod trebao bi biti kao jedno dijete u utrobi. Koliku ćemo zaštitu imati!

U ovom vremenu, Presveta Marija je kao Kraljica poslana među nas da otvori, prati, nadvlada naše slabosti kako bi nas dovela do Krista Kralja svemira i On će nas predati Ocu. Nužno je u ovoj perspektivi koju je Isus otvorio preko svojih sredstava u ovom vremenu razumjeti  Marijino kraljevsko dostojanstvo u ovom vremenu u svom punom značenju, ne kao jednu frazu koju zazivamo  recitirajući  nego sudjelovati  u ovoj sili  Kraljice, Jedine koja nas može zaštititi u ovom trenutku kao što su Je definirali veliki Arkanđeli: moćnije od sile  Mističnog Tijela Kristova.

U ovom trenutku moramo razumjeti iznutra kako se možemo osloboditi naših briga. Pravo je da smo svjesni da se ne možemo uzdići  sami no pravo je znati da se možemo uzdizati milošću Božjom, Bogu je sve moguće, „Bogu ništa nije nemoguće [4]. Jednako tako je pravo shvatiti da Bog ne djeluje sam, nego zahvaća svu svoju djecu, sva stvorenja  da  sudjeluju u otkupljenju te povratiti anđele i ljude u onu izvornu dimenziju da budu njegovi suradnici u upravljanju cijelim svemirom, gdje nema više prostora za Sotonu.

Prije svega, uklonite od vas jedno uvjerenje da je ovaj Isusov zahtjev težak: lagan je. Ako vi ljubite, vjerujete u ove programe, nadate se i ljubite, ako ste orijentirani, sva sredstva koja Bog ima bit će vam na raspolaganju da vas sve više neprestano uzdižu. Sotona će vas sve manje moći sprječavati. Postoji jedna prava prepreka, ona ako se vi hvatate za Zemlju, u smislu jednog raspadljivog  života koji završava za nekoliko godina, za nekoliko desetljeća, umire, završava. Koliko ste navezani na  duh ovoga svijeta, toliko ste slabi, toliko ste više odvojeni od Boga, toliko ćete se više mučiti i nećete se moći podići jer vas zahvaća duh zla. Ako ste otvoreni Kraljevstvu Božjem, ovom programu, onda u vama, među vama, Božja providnost djeluje u svoj sili i vi se možete osloniti na sredstva koja vam Bog stavlja na raspolaganje, svi skupa.

Ostavljam vas u ovim danima same, zašto same? Jer ne možete ovisiti samo o riječima koje kaže svećenik, netko. Sada je vaš zadatak primiti riječ, vjerovati u Isusovu riječ, u Evanđelje, u ove istine koje su temelj naše vjere. Probudite se! Najteže probuđenje za čovjeka je stajati uvijek pred licem Božjim. Kao što stoje anđeli: osjećaju, percipiraju i čine. Vi vidite i shvaćate  da je mnogo, mnogo riječi, milosti, kroz povijest spasenja, osobito u Crkvi, mnogo poticaja Duha Svetoga, prošlo a da nas nije moglo promijeniti. Ovaj trenutak je trenutak odabira iznutra u svakomu od vas. Mi ćemo moliti i prikazati se za vas –  i znajte da će svi biti posjećeni od strane anđela koji su čisti duhovi – i svima onima dobre volje doći  će  milosti da se zapute prema novom stvaranju.

Iako  vjernici u Isusu Kristu naša sudbina nije ostati na Zemlji, trunuti i tako završiti. Uzdignimo naš pogled  prema  Bogu koji nam pritječe u pomoć, doista nam pomaže i mi možemo primiti Isusa Krista za ovaj Božić u sili Duha Svetoga.

Ja vas blagoslivljam, blagoslivljam ovaj period u kojem se nalazite, u kojem se nalazimo, u vašim situacijama, u vašim svakidašnjim mukama, poteškoćama, brigama da možete udisati milost i osjećati se potpomognuti, ojačani, da bi osjetili Božju intervenciju koja proviđa za vas sve nužno za vaše uzdignuće, za promjenu života da bi bili sretni. Blagoslivljam vas u zajedništvu sa cijelim Mističnim Tijelom Kristovim, osobito u ovom danu sa blagoslovom Kraljice Neba i Zemlje, cijelog svemira, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

[1] Usp. Gospina poruka pod naslovom: „ Marija vrata nebeska“, objavljena na http://www.premanovomstvaranju.org

[2] Usp. Isusova poruka od 26. Studenog 2017, objavljena na www. premanovomstvaranju.org

[3] Vidi nota 3

[4] Lk 1, 37