“Budite spremni…  “

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Mauro

15.11.2021

U hodu smo prema Kristu, Kralju Svemira, u nedjelju ga slavimo, a u ponedjeljak slavimo Mariju, Majku i Kraljicu Svemira.

Mislim da možemo isto tako reći da vrlo brzo koračamo prema ostvarenju, prema slavnom povratku Spasitelja. Čitanja proteklih dana spominju Njegov slavni povratak, govorila su o ovom kraju vremena, o tome kako će i nebo biti potreseno.[1] I to su čitanja koja u nama mogu imati različite reakcije: mogu nas uplašiti, ubaciti strah, dovesti nas u jednu brigu o onom što se treba dogoditi. Dok, nasuprot, ako ih gledamo, dopuštamo da teku u nama, to su čitanja koja trebaju probuditi nadu, to su čitanja koja nas trebaju vratiti u centar, u pravi motiv zašto se nalazimo na Zemlji, motiv zašto  smo bili stvoreni, motiv zašto smo ovdje. I podsjećaju nas na ono poradi čega smo predviđeni: ovdje smo u prolasku, no trebamo živjeti za vječnost. Ona vraćaju vječnost u centar života i jasno nas podsjećaju, da ako ne dopustimo da nas obuzme strah koji nose, jasno nas podsjećaju da je Isus pobijedio smrt i pobijedio  je svijet.

Vjera je ona koja nam treba dati svu nadu, isto tako i radost, jer vremena idu prema ostvarenju, jer tako treba biti. U današnjem Evanđelju[2] tu je slučaj slijepca koji vapi: “Sine Davidov, smiluj mi se!”. Mislim da je to jedan vapaj koji bismo svi trebali imati. I potom kaže, „Isus ga upita: «Što hoćeš da ti učinim?», «Gospodine, da progledam!». Ja molim da to bude jedna molitva svakoga od nas: “Da progledam!”, da vidim stvari koje su važne, da vidim  duboke istine, da vidim stvarnosti u  Bogu, da vidim što znači biti djeca Božja, da vidim sve događaje, sve ono što se događa. „Da progledam!“, onaj unutarnji vid, jasan, ne zamućen mojim ja, mojom uplašenom dušom, duhom svijeta i destruktivnom  energijom koja nas okružuje.

Imati Krista Kralja, biti sigurni da je on Kralj, Kralj mog života, Kralj svemira, treba nam probuditi ovu nadu, ovu sigurnost u Očevu ljubav prema nama; Otac koji je predvidio Isusa, njegov dolazak za naše otkupljenje, predvidio je svu njegovu Muku i njegovo Uskrsnuće i predvidio ih je za svakoga od nas. Isus nije napravio ovaj hod zbog sebe, napravio ga je za nas i to je učinio u poslušnosti prema Očevoj ljubavi.

Dakle, to u nama treba probuditi sjećanje, sigurnost u vjernost koju Isus ima prema svakome od nas. Također i kada mi nismo vjerni, On je vjeran. Sigurnost da su svi rekli da u trenutku začeća, svi oni koji imaju malo dobre volje, ne zahvaljujući njima, nego zahvaljujući vjernosti koju Isus ima prema Ocu za svakoga od nas, bit će spašeni, jer Isus to želi, jer Isus je vjeran. I također sigurnost da sve ovo djelo nije ljudsko djelo, nego je Božje djelo, djelo Duha Svetoga. Naravno, to radi pomoću sredstava. Mi smo vam govorili na ovoj web stranici o izvanrednim i redovnim sredstvima,[3] ma svi su pokrenuti, vođeni i pogurani po Božjem dopuštenju i po djelovanju Duha Svetoga. U ovoj nadi i u sigurnosti da imamo Krista Kralja u našem životu, Mariju Kraljicu, možemo se suočiti s događajima.

Već nekoliko mjeseci ne samo da smo govorili o vremenu tišine, nego ste zapravo vidjeli da je to bilo vrijeme tišine. Ali također i ova tišina može u nama probuditi strah, može nas odvesti u rupu, ili može biti ona tišina koja nas vodi u slušanje Boga, vodi nas da stojimo pred Njim, ona tišina koja olakšava odnos s Njim, sa živim Isusom koji je među nama. Ne zaboravite da je Svemir stvoren u tišini, svi smo mi stvoreni u tišini. Tišina kraljuje, ali to nije smrtna tišina.

Isto tako nam je savjetovano, sve što smo primili,[4] poruke, razmišljanja od strane Centralne Jezgre, da ih iznova uzmemo, produbimo. Zašto? Uvijek poradi ove ljubavi koju Otac, Sin, Duh Sveti i Presveta Marija imaju prema svakome od nas. Dakle, to nisu poruke, nisu naredbe, nisu nametanja, nego su riječi koje nose jedan život, koje nose titraje, koje bude život u nama, upravo da prođemo u nadi, vjeri i ljubavi kroz vremena u kojima živimo, posljednja vremena, upravo da pobijedimo sve strahove i sve ono što vidimo u svijetu, svu pometnju.

Danas smo čuli iz prve knjige o Makabejcima,[5] pometnja tog vremena pomalo izgleda kao ova sada. Ono što smo primili kroz ove godine, formaciju, nije bilo nešto suvišno, to je bio dar od Boga kako bismo prošli kroz ove događaje. Kako? U miru, kao djeca Božja.

Sveti Pavao kaže da su važne vjera, nada i ljubav, i ono što ostaje je ljubav.[6] Ali vjera, nada i ljubav trebaju se hraniti. One su dar, da, ali jedan dar kojeg Bog daje svima onima koji ga traže, onima koji ga žele i onima koji ga hrane.

Sve ono što smo primili je jedno jasno i prozirno vodstvo  kako bismo  živjeli kao djeca Božja. Nije neki koncept, nije niz koncepata da bismo postali sveti, da bismo postali super heroji. To su oni zakoni utisnuti u naš duh koji bivaju probuđeni također i preko riječi koje smo primili, ali zakoni koji su prirodni u Božjem umu, a također i u našem duhu jer ih je On postavio. Oni su već svi u nama, trebaju se samo iznova pokrenuti. Predviđeni smo za vječnost, rođeni smo iz ljubavi, predviđeni smo da ljubimo. Najveća od svega je ljubav, i nju imamo u sebi, tako smo predviđeni.

U posljednjoj knjizi koju smo objavili, “Prema novom stvaranju, godina 2012 – 2021“[7], prisutne su riječi iz 2021.godine, otac Tomislav i Stefania također i oni nam ostavljaju savjete, još jednom, kao što su nam dali mnogo puta. Također i u tom slučaju, kako ćemo uzeti ove savjete? Postoji ona Isusova poruka gdje i On kaže: “Posvetite se Duhu Svetome, posvetite se Mariji”,[8] daje vrlo konkretne korake. Kako ih uzimamo?

Nakon što su nam dali ove savjete, otac Tomislav i Stefania također kažu: “Sve što smo primili, ostavljamo vama, sav materijal”, i upravo to je svjedočanstvo da kada je jedan prorok pravi prorok, sve što prima, prima za narod i onda dolazi trenutak da se povlači i ustupa prostor Gospodinu, jer i proroci se trebaju staviti na stranu. Hod je jedan hod da se susretne Krista, ne da se susretne poruke, neko djelo, pa niti Crkvu Isusa Krista svega Svemira. Kada susretneš Krista, automatski si u Crkvi Isusa Krista, gdje god ti bio. Nije pitanje učlanjenja, posjedovanja iskaznice, pitanje je susreta s Kristom.

Mi smo pozvani nastaviti našu službu, svatko tamo gdje se nalazi, svatko s onim što je prepoznao, u hodu naprijed koji će Bog neprestano otvarati, za Njim koji je prisutan, živ, djelotvoran. Upravo poradi toga smo mislili, baš da se sve više uranjamo u Zakone Duha, mislili smo za nas, i predlažemo svima vama, da počnemo iznova gledati sve što nam je dano u onom hodu kojeg nam je Duh Sveti dao vršiti prije nekoliko godina i koji smo objavili u prvom svesku “Prema Novom Stvaranju”. Sve je to zaista bio jedan hod koji nije loše ponoviti.

Mislili smo započeti večeras, ali uz riječi Svetog Mihaela,[9] naći ćete ih na web stranici, mi ćemo ih iznova uzeti. I, potom, svaki tjedan ćemo staviti jedan novi korak s riječima Duha Svetoga. Jamčim vam da, ako s ljubavlju, s radošću tražimo Isusa Krista, ako s ljubavlju i radošću znamo da je predati svoj život Njemu jedino važno da bismo imali puninu života, ne da bismo postali fanatici ili bili dio nečega. Ako mu radosno dopustimo da vodi naš život i ako Ga budemo slušali, ako mu dopustimo da nas vodi, trebamo ga onda i slušati. Također i preko smjernica koje nam je dao, mi ćemo proći kroz ove događaje koji će biti jaki i bit će brojni. I Bog će nas moći koristiti, no nije to svrha, nego Bog će nas također moći koristiti kao točku svjetla za druge. No međutim svrha je: Bog me stvorio i želim se vratiti Bogu, jer bez Boga ne mogu živjeti. Znam da bez Marije ne mogu to učiniti, prepoznao sam ovaj put, prikazujem mu svoj život da ga On može voditi. Hodajmo tako i bit ćemo također i mi kao onaj slijepac koji je tražio da progleda i potom Ga je slijedio i hvalio Boga. „Daj da progledam, da progledam da bih te slijedio, da bih znao što činiti, da znam gdje mogu staviti noge.“

I neka nas Presveta Marija prati, kao i uvijek, u ovom hodu, da nam pomogne duboko shvatiti, Ona koja je bila službenica Gospodnja, poslušna, neka nam pomogne shvatiti ovaj hod da slijedimo Božje stope prolazeći kroz prikazanje života i neka nas tako vodi do punine, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

Slobodna i inteligentna Stvorenja

10. siječnja 2010.

Poruka sv. Mihaela arkanđela od 3. kolovoza 2007.

Pozdravljam vas i naviještam vam drugi Gospodinov dolazak. On će nedvojbeno doći. Neka čovječanstvo cijeloga svemira zna da je slavni Kristov dolazak neprijeporna istina, iako se na nju često zaboravlja.

[…]

Svemogući Bog, Vladar svemira, šalje me vama da bih pripravio put Njegovu narodu i pozvao na vjeru u Onoga tko će doći. Navijestio sam ljudima Isusovo rođenje, a danas vam naviještam da će se On vratiti. Vratit će se sa svojim anđelima da ubere plodove onoga što je bilo posijano i u dobru i u zlu. Vratit će se da svakome dodijeli nagradu. Pokupit će urod koji već pupa. Bit će pravedan Sudac.

Budite stalno spremni. Vrijeme uskoro istječe i gomilaju se događaji važni za čovječanstvo cijeloga svemira. Veliki i dramatični događaji, ovisno o tome kakav tko život bude izabrao. Veliki događaji koji donose nov život za one koji budu izabrali Boga, prikazujući sebe Njemu. Dramatični za sve koji budu izabrali sotonu, predajući mu se u zamjenu za prolaznu moć. Ubrzo ćemo zaći u vrijeme kad će Bog snažno djelovati.

[…]

Crkvo na Zemlji, probudi se! Postani svjesna sile koju imaš u sebi. To nije ljudska snaga, zato ti nije potrebno da tražiš moćnike, nego ponizne. Okupi posljednje koji viču. Nauči ih da ljube i služe Onoga koji je snaga bića i koji će pohitati da im priskoči. Okupi oko sebe narode. Ima mnogo naroda koji čekaju da te upoznaju kao Majku. Mnogo ih je u cijelome svemiru.

Pogledaj, Majko naroda, u Majku svoju, Blaženu Djevicu Mariju, koja prebiva na nebesima i za tebe se moli. U Njoj ćeš biti bezgrešna. Po Njoj se rodio Sin Božji. Po Njoj će se roditi i tvoja djeca, o, Božja Crkvo, i bit će sveta djeca.

[…] Prikaži samu sebe na oltaru svojega Gospodina, iskorijeni iz sebe svako zlo, Zaručnice Kristova! […]

Više neće biti mjesta i za ‘da’ i za ‘ne’. Svatko će morati reći ili ‘da’ ili ‘ne’. […]

Ohrabrite se, vi koji se nadate, vi maleni koji ljubite Boga! Gospodin će doći. Od vas se ne traži ništa drugo nego da u svakome trenutku oživljavate vjeru, nadu i ljubav. Od vas se traži da budete sjedinjeni sa svojim Spasiteljem sada više nego ikada, podarujući Njemu same sebe, takve kakvi jeste. Ni trunak vaše patnje neće biti izgubljen, ni jedna vaša suza. […]

Došao sam i da vam posvjedočim o svojoj ljubavi i o ljubavi svih anđela. Nikad vam neće uzmanjkati naša zaštita, jer tako želi Bog – Gospodar svemira. Poći ćemo ispred vas stazom koja vodi prema Kraljevstvu kako bismo vam utrli put i zaštitili vas od opasnosti. Bit ćemo s vama u svakoj bitci i podržavat ćemo vas. Ne bojte se.

Vrijeme je milosti! Ustani, Božji narode!

Blagoslivljam vas, zajedno sa svim anđelima, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.”

[1] Usp. Čitanja od 32 – e  nedjelje kroz godinu (neparna godina)

[2] Usp. Lk 18, 35-43

[3] Odnosi se na rubriku „Izvanredna sredstva“ na našoj web stranici www. premanovomstvaranju.org

[4] Usp. Poruka Boga Oca od 7. kolovoza 2021. „Prepuštam vas rukama moga Sina“, objavljena u knjizi „Prema novom stvaranju 2012-2021“, na stranici 561 i na https://premanovomstvaranju.org

[5] Usp. 1 Mak 1,10-15.41-43. 54-57. 62 -64

[6] Usp. 1 Kor 13,13

[7] Izdanje Luci dell’ Esodo

[8] Usp. Isusova poruka od 5. siječnja 2021. „U moje ćete Ime pobijediti“, objavljena u knjizi „Prema novom stvaranju 2012-2021“ na stranici 509 i na našoj web stranici

[9] Usp. Poruka Svetog Mihaela Arkanđela od 3. kolovoza 2007. „Budite spremni…“ objavljena u knjizi „Preko Velike Barijere“, na stranici 272 i na našoj web stranici na 10. siječnja 2010.