Razmišljanje “Vrhovna vlast u svemiru”

17.03.2018

Stefania Caterina i O. Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, tema našeg današnjeg razmišljanja je “Vrhovna vlast u svemiru“. Kada govorimo o svemiru i mislimo na njega, pred nama se otvara jedna tajna; unatoč napretku znanosti ostaje jedna tajna, neizmjeran je  i nismo u stanju upravljati njime.

Mi vam govorimo u ovom razdoblju o Crkvi Isusa Krista sveg svemira, “Jedno jedino stado, jedan jedini Pastir”. Naš Pastir Isus Krist prošao je nebesa, sjedi s desne Ocu, te Otac po Njemu upravlja svemirom. Svi vjernici, svi zajedno, anđeli, ljudi, uzvišena stvorenja pozvani su ući u ovu akciju koja upravlja svemirom, koja započinje od Presvetog Trojstva i, po Isusu Kristu u Duhu Svetom, upravlja svemirom.

Iznova se vraćamo na činjenicu da nam se svemir čini tajnovitim, dalekim. U zadnjoj Gospinoj poruci sav ovaj proces je pojednostavljen. Kako je stvaranje započelo od Duha, tako i u nama polazi od duha, od trojstvene  akcije u nama, isto tako jednog procesa da bismo bili uključeni u život i djelovanje Presvetog Trojstva. Dakle, to je jedan vitalan proces. Marija kao naša Majka, ne donosi teorije, nego prenosi ovaj protok života kojeg  je ona osjećala u  Duhu Svetom u sebi kada je začela Isusa Krista, kroz cijeli njezin životni hod sve do uznesenja na nebo.

“Moja draga djeco, danas vam želim reći da BOŽJI ŽIVOT  RASTE I PRENOSI  SE U ZAJEDNIŠTVURaste u mjeri u kojoj se daruje. Što više ljubite više se osjećate ljubljenima, što više dajete više ćete primiti. Ovo je jedan veliki duhovni zakon koji nažalost rijetki razumiju. Većina ljudi zapravo ne izlazi iz sebe, ne ljube i stoga ne primaju ljubav; što manje primaju to manje ljube. Tako se krug zatvara i čovječanstvo sve više upada u tamu sebičnosti i samoće.“

Danas se govori o samoći, govori se o praznini u čovjeku. Ne može se reći da osobe ne izlaze iz sebe, no izlaze u fantazije, u projekte s ljudskom logikom, u interese. Gospa govori o izlasku iz sebe, o ulasku u odnos sa živim Bogom, Trojedinim Bogom i onim od kojeg se rađaju svi zakoni koji upravljaju našim životima. Tada smo vođeni živjeti puninu, a ne samoću, puninu s Bogom i, u njegovom Duhu, sa cijelim svemirom.

Gospa nam objašnjava i vodi nas da promatramo prirodu sada u proljeće. Jedno zrno se otvara, klija, biva promovirano, doseže točku sazrijevanja i daje  sjeme. Tako, naš život sjedinjen sa Presvetim Trojstvom, ako je doista iznutra sjedinjen sa Presvetim  Trojstvom, unatoč poteškoćama u našem životu, otvara se jer se usmjerava prema ljubavi koja ispunjava; on raste, biva promoviran, te kao posljedica toga donosi obilje ploda. No sve se to događa među nama: život biva začet među nama, biva uzdignut, promoviran među nama, te donosi plodove među osobama. Samoća zatvara ovo zrno milosti u nama te ne donosi plodove. Poslušajmo.

„Međutim, samo vaša osobna odluka nije dovoljna. Bog vas je stvorio da živite u zajedništvu, da budete braća i sestre, djeca nebeskog Oca po Isusu Kristu, u Duhu Svetom. Stoga ste  pozvani  darovati život Bogu za vašu braću. To je najveća ljubav[1] i to je ono što vas čini djecom Božjom i pravim kršćanima. Iskreno življeno zajedništvo vas jača i kompletira. Zapravo, dokle ne možete doći vi sami, netko drugi stiže, kompletira vašu akciju i jača vašu molitvu. Tako postajete dio Mističnog Tijela Kristova, gdje svaki član djeluje pod vodstvom jedinog Poglavara, mog sina Isusa. Anđeli i sveti u Raju i oni živi, duše u Čistilištu, vi i ja sama dio smo ovog Tijela.“

Važno je primijetiti da naš izlazak iz sebe, darovati se, prije svega je darovati se Bogu, ući u ovu ljubav koja protječe kroz nas i u toj ljubavi teče inteligencija, sposobnost razlikovanja, snaga stavljanja u praksu onog što primamo, onda je naše darivanje drugom darivanje Božjeg života. Ako nema ovog  procesa u nama, mi se sjedinjujemo sa ljudskim formama, tražimo stvari koje izgledaju ljepše, bolje, logičnije, ali ostajemo bez Božjeg svjetla da razlikujemo i ostajemo plitki  te se iznova zatvaramo u pojedinačnu samoću ili kao dvije osobe, jedna grupa, jedna stranka, jedna grupa nasilnika.

 „Prije svega, morate shvatiti da život izvire iz Presvetog Trojstva i neprekidno teče između tri Božanske Osobe. On je dinamičan , nepopustljiv, vječan i nepromjenjiv, no ipak, uvijek nov. To je Život koji rađa život. Kada vas Bog stvara, stavlja u vas dah svoga Duha koji hrani vaš duh, dušu i tijelo. Rastete jer se u vama rađa život; Bog ga  neprestano podupire. Dok odrastate u vama cvjetaju LJUBAV; INTELIGENCIJA I SNAGA koje je Bog stavio u vas na njegovu sliku i priliku. Tako vaše postojanje počinje donositi plod i utjecati na stvarnost koja vas okružuje.

Gospa kaže: “Ovaj život iz Presvetog Trojstva je dinamičan, nepopustljiv, vječan i nepromjenjiv, no ipak, uvijek nov“, okružuje nas, zahvaća nas iznutra i vodi nas do jedne zrelosti, gdje se izražava ljubav Božja u jednom zrelom obliku u čovjeku, u jednoj božanskoj inteligenciji, u jednoj snazi Duha koja pobjeđuje grijeh, pokvarenost, smrt. U tom smislu  trebamo stajati pred Bogom i pitati Duha Svetoga jesmo li također kao kršćani sazreli u tom smjeru ili smo tražili informacije izvana? Jesmo li se ispunili teorijama? No taj vitalni proces u nama vjerojatno malo protječe, premalo i ne možemo dati odgovor osobama koje se pitaju ima li Boga ili ne.

Stoga je vrlo važno da se u nama probudi ovaj odnos s Bogom koji nas nikada ne ostavlja same, nikada nas ne ostavlja bez energije, nikad nas ne ostavlja u praznini. Možemo ući u ovu puninu i prelijevati je na druge.

„Objavila sam vam da postoje druga braća u svemiru, koja vjeruju u Trojedinog Boga i sjedinjena su s vama, unatoč fizičkim udaljenostima koje vas dijele. Zajedništvo s njima za vas je od životne važnosti. (…) Osjećajte se osobito sjedinjeni sa braćom iz svemira koja kao i vi vjeruju u Boga i bore se za istinu. Tako će se vaš život uzdići i potpuno će ući u veliki trojstveni vir. Tamo će se susresti sa životom i snagom sveg Božjeg naroda prisutnog u svemiru i bit će ojačan i posvećen. Koliko budete darovali bit će vam stostruko vraćeno.“

Na prvoj Pedesetnici rođena je Crkva, zajedništvo u Duhu Svetom. Sada, nakon tisućljeća, Božja milost gura sve Kristove vjernike da dođu do jednog zajedništva sveg svemira koji neizbježno prolazi kroz nauk Isusa Krista pod vodstvom Duha Svetoga. Duh Sveti u nama otvara prostore jer u Duhu Svetom nema barijera. U ovim vremenima nepopustljiva milost Presvetog Trojstva djeluje diljem svemira i zahvaća anđele, svece, zahvaća vjernu braću, zahvaća sve pozitivne sile koje žele biti uglavljene u Kristu, ali u korist svakoga od nas tko želi pripadati Isusu Kristu.

„Ako odlučite ljubiti i služiti svome Stvoritelju te primite moga Sina Isusa, kao Sina Božjeg i Spasitelja, vaš život postaje jedan neizmjerni  dar za cijeli svemir. On proizvodi plodove ljubavi i spasenja za mnoge duše, jer ulazi u veliki trojstveni vir, neizmjerna snaga koja upravlja svemirom. U trojstvenom viru ljubav, inteligencija i snaga Presvetoga Trojstva sjedinjuju se  s onom njegova svetog naroda. Tako Božji život zahvaća cjelokupno stvorenje. Trojstveni vir, naime, uzvraća ljubav, inteligenciju i snagu, izlijevajući na sinove  Božje i na sve stvoreno silu koju nosi u sebi.“

Ova točka nas poziva na razmišljanje: ako želimo biti dio Crkve Isusa Krista sveg svemira to nas vodi  iznad struktura koje smo naučili u Crkvi na Zemlji, otvara nas novim horizontima, ali uvijek na putu zakona koji zrače iz Presvetog Trojstva: ljubav nas ispunjava, inteligencija nas prosvjetljuje, snaga nam daje sposobnost nadvladavanja svega što se opire našem uzdignuću. I sve ovo biva umnoženo preko našeg osobnog  prianjanja, preko jezgra i preko sveg naroda u svemiru. To je sila koja napreduje u svem svemiru i danas zahvaća Zemlju i uključuje je, uključujući sve one koji žele sudjelovati u vazmenom Prolasku. Sve ovo što vam objašnjavamo nije ništa drugo doli živjeti Euharistiju, Vazmeni  prolazak, u zajedništvu s Isusom Kristom u Duhu Svetom, po Njemu s Ocem i sa braćom.

Ako mi krenemo s našim odabirom, neizbježno sve milosti koje primamo će nas dovesti našem bližnjem, onima koji žele pripadati Isusu Kristu i tako  se Crkva Božja širi, biva evangelizirana također i na Zemlji, širi se u pozitivnom smislu, kao jedno očitovanje otkupljenog života, spašenog. Istodobno svatko od nas ulazi u Božje stvaralaštvo kako bi upravljao s Bogom cjelokupnim svemirom.

Dakle, sve ono što smo vam objašnjavali nije neka nova teologija, nego je proces koji prolazi preko Bezgrešne Majke, te  biva komuniciran  nama kao proces koji je Ona živjela i koji treba zaživjeti u svim članovima novog naroda kako bi se formiralo jedno jedino tijelo u Kristu.

Ovi dani su dani snažnih milosti, ali samo ako se otvorimo iznutra kako bismo sudjelovali u ovoj trojstvenoj sili  koja djeluje i očituje se u svakome od nas ako želi sudjelovati u njoj. Bit će nam spontano otvoriti se drugima i želimo podijeliti s drugima koji žele živjeti ovaj hod. Ovo nije neka novost u Crkvi, no mi  idemo prema ispunjenju, ispunjenju gdje izranjaju figure: Majka Božja, Sveti Josip sa očinstvom u Bogu, branitelj Crkve, čuvar  Crkve; izranjaju figure izvanrednih sredstava sa izvanrednom milošću za ovo vrijeme za čovječanstvo, za cijeli svemir; izranja novi narod, to jest oni vjernici koji se žele u potpunosti pridružiti ovom i s ovim procesom se u potpunosti izlijeva na cijelu Crkvu Zemlje, na cjelokupno čovječanstvo sveg svemira. Želim da ovako možemo živjeti pripremu za Uskrs ulazeći u ovaj proces milosti.

Primijetili ste da ovdje nije dovoljna jedna formalna pripadnost Crkvi, sakramentima, jednoj doktrini. Nužno je sudjelovanje u duhu svakoga od nas, da cijelo naše biće bude zahvaćeno zakonima Duha Svetoga koji su jasni u Evanđelju, no  nisu još u potpunosti ostvareni jer čovječanstvo nije bilo otvoreno sve do ovih vremena za ovu novost. Bog je odlučio dovesti do ostvarenja ovaj proces. Što to znači da je Bog odlučio dovesti do ostvarenja sve ovo? Netko se može uplašiti, ali kako smo vam objasnili, od Boga teče ljubav koja nas ispunjava i čini nas sretnim; teče svjetlost da možemo razlikovati između dobra i zla, teče sila da možemo odlučiti činiti dobro. Potom dolazimo do vremena za koja je rečeno: “Nitko ne može ostati ravnodušan: ili je na strani Isusa Krista ili na strani Lucifera”[2]. Božja dobrota bit će nepopustljiva   te niti jedna krhka ili slaba osoba, duša neće biti ostavljena sama jer će ta snaga biti progresivna. Pozvani ste, svi smo pozvani izvršiti svoj dio, odgovorni u ovom procesu evangelizacije.

Ja vas blagoslivljam  zajedno sa  Crkvom Isusa Krista sveg svemira, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. Iv 15,13

[2] Usp. Gospina poruka od 13. svibnja 2017 pod naslovom Bit ću glas Božjih siromaha“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org 18.svibnja 2017