Sveti Božić

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Mauro

25.12.2022
Iz 52, 7-10; Ps. 98; Heb 1, 1-6; Iv 1, 1-18

Sretan Božić svima!

Znate da se u Međugorju na dan Božića uvijek ukazuje Presveta Marija s Djetetom u naručju i na neki način, kao što to obično biva, stavlja se na stranu, ostavlja Isusa u centru.

Čuli smo u čitanjima, također i u današnjem Evanđelju, gdje se kaže „prvorođenac“, Isus je „prvorođenac“, Marija je rodila „prvorođenca“, i neki su ovaj izraz koristili kako bi rekli da je imala još djece. Ostala djeca koju je Marija imala su ona koja su dopustila da ih Ona rodi. Mi trebamo biti među tom djecom. Prvorođenac je Isus, Sin Božji, a mi po Mariji, primajući Isusa, možemo postati djeca Božja, djeca Marijina.

U knjizi „Preko Velike Barijere“ Isus od nas traži, na dan Božića, želi jedan poklon od nas: da shvatimo koliko nas ljubi.[1] Prije dvije godine zamolio nas je da  budemo duše zaručnice.[2] Možemo postati duše zaručnice, ako shvatimo koliko nas ljubi. Isto tako Marija u jednoj poruci kaže: „Kada biste znali koliko vas ljubim, plakali biste od radosti“. Vidite kako se u jednoj jednostavnoj stvari – znati da smo ljubljeni, osjećati tu ljubav – naš život može promijeniti. Nisu to komplicirane, skrivene stvari. To je najjednostavnija stvar: ljubav. Stoga je cijelo Evanđelje prožeto: „Ako ne budete kao djeca, nećete ući u Kraljevstvo Nebesko“,[3] jer djeca znaju primiti ljubav kad je istinita. Djeca imaju to razlikovanje da prepoznaju kada je ljubav istinita ili kada je nešto lagano, licemjerno, nešto što, možda, želi posjedovati, jedna ljudska ljubav koja te drži, koja te veže, koja te prisiljava, to odbijaju.

Dakle, danas bih želio svima vama reći i također objaviti Svemiru da u svakom slučaju postoji narod koji hoda u ovoj spoznaji Božje ljubavi. Znamo već da za 2023. godinu Gospodin očekuje od nas druge korake. On je ovdje već tri godine sa svojim drugim dolaskom,[4] također i 2023. bit će godina novosti, novosti koje nas, ako su prihvaćene u jednoj otvorenosti, oslobađaju, vode dalje, tjeraju da sve više dodirujemo ovu ljubav, daju nam upoznati Oca. Ako ih ne prihvatiš, svaka novost postaje jedan kamen spoticanja, u toj novosti padaš, u toj novosti ne razumiješ, u toj novosti ulaziš u sumnju.

Onda ja molim sve, ma znam da će tako biti, pokušajmo biti sve velikodušniji prema ovoj ljubavi. Nemojmo mjeriti koliko trebamo dati, koliko se trebamo dati: dajmo se u potpunosti onako kako je  On napravio. Jednostavnije je tako, jer svaki put kad kalkuliramo i mjerimo, nabacujemo terete na nas. Vežemo sebe, a vežemo i Boga. Moramo biti velikodušni da se uključimo u ovaj plan koji je On oduvijek imao i koji nam otkriva, plan koji ima naslov: „Uglaviti sve u Kristu“[5], sve vratiti Njemu. Spremni slijediti ovaj put, no na velikodušan način.

Želim također zahvaliti svima vama. Zahvaliti vam za sve muke koje ste prošli kroz ove godine, za sve osobne borbe i borbe koje smo prošli zajedno, one borbe da umremo sebi, da umremo svim onim idejama koje su nam također ubacili, za sve one terete koje su nam nabacili. Borili smo se i zahvaljujem vam poradi toga iz ljubavi prema  Bogu. Nismo to radili poradi nekog našeg projekta, naprotiv, svaki put kad je postojao neki naš projekt trebali smo umrijeti. Učinili smo to iz ljubavi prema Bogu. Hvala svima koji su se suočili s kušnjama, bolestima, za način kako ste se suočili s njima. Zaista je ovaj narod bio primjer u teškoćama, u bolestima, po tome kako je išao naprijed u vjeri, u hrabrosti da živi ove izazove koje nam je Bog davao, koje vam je davao, jer to su bili izazovi. Prihvatiti u vjeri velike stvari jedan je izazov. Hrabrost da se otvori jedan novi put.

Dakle, zahvaljujem svima, zahvaljujem djeci jer naša djeca su uistinu jedan primjer jednostavnosti, vjere, hrabrosti, jer i oni imaju kušnje u odnosu sa njihovim vršnjacima. I zahvaljujem također svima sve do starijih osoba koje su napravile ovaj korak odlučivši živjeti posljednje dane svog života tražeći Boga, živeći ih u molitvi, živeći ih otvarajući put onima koji dolaze poslije njih, završiti njihov život dajući smisao životu. Dakle, hvala vam svima i gledajući što smo učinili, potrudimo se biti velikodušni. Sve će biti lijepo, jer ono što Bog otvara je lijepo, no uvijek traži ovu vjernost i velikodušnost.

I Presveta Marija zajedno sa Svetim Josipom neka blagoslovi svakoga od vas, neka blagoslovi sve što je s vama povezano, sve putove koji su već pripremljeni za nas, neka blagoslovi i odagna svojim blagoslovom sve one kušnje koje nisu nužne, sve one kušnje koje dolaze samo od zloće; sve što nije nužno za suotkupljenje neka se udalji, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] „Preko Velike Barijere“, prvo poglavlje „Ljubav treba biti ljubljena“, Isusova poruka od 25. prosinca 1998., na stranici 498; Izdanje Luci dell’Esodo

[2] Usp. Isusova poruka od 24. prosinca 2020. „Duše zaručnice“, objavljena u knjizi „Prema novom stvaranju 2012-2021 godina.“, na stranici 498. te na http://www.premanovomstvaranju.org

[3] Usp. Mt 18, 3; Mk 10, 14-15; Lk 18, 16-17

[4] Isusov MEĐUVREMENI DOLAZAK prvi put nam je naviješten u poruci Presvete Marije od 7. prosinca 2020. „Mesijansko vrijeme“, objavljenoj u knjizi „Prema novom stvaranju 2012-2021 godina.”, str. 493 i na našoj web stranici.

[5] Usp. Ef 1, 8-12