Razmišljanje “Pobjediti Smrt”

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

28.04.2015

 

Predraga braćo i sestre, nadam se da niste bili uznemirivani kada smo vam predstavili djelovanje Sotone – u životu ga trebate upoznati. Nažalost današnji čovjek, pa ni kršćani ne poznaju ovu stvarnost, ili prave konfuziju u ovome. Mi smo ga trebali uključiti u naš govor o pobjedi nad smrću. Kako rekoh ako mi ne pobijedimo smrt, ne pobjeđujemo ni zloduhe; ako ne pobijedimo protok duha zla, ne možemo pobijediti smrt. Oboje su povezani.

Mi želimo nastaviti ovaj put sa našom temom “Pobijediti smrt” i naći ćemo se na 250 stranici sa temom “Prva smrt” u knjizi “Preko velike barijere”. Savjetujem vam da se pripremite za svako razmišljanje brzom posvetom Bezgrešnom Srcu Marijinu, i plamenom srcu Svetog Josipa kako bi vaše misli i vaši osjećaji mogli biti uzdignuti Kristu; zazovite svete anđele Božje da vam pomognu otvoriti se Bogu prema njegovoj volji te da vas zaštite od lažnih vizija, intuicija, duhovne konfuzije koja je prisutna u današnjem svijetu. Ja vas blagoslivljam kako biste mogli osjetiti da vas mi blagoslivljamo i pratimo u svakom vašem razmišljanju i svakodnevnici. Onda, poslušajmo kratki tekst za danas i zaključimo jednim razmišljanjem.

Prva smrt

Postoji prva smrt koju čovjek mora nadići da bi stupio u spasenje. To je smrt vlastitoga ‘ja’, odricanje od svojega egoizma. To znači prodati sve što se posjeduje kako bi se slijedio Isus Krist.

U Evanđelju se pripovijeda o mladome bogatašu koji se udaljio žalostan, jer je imao velik imetak od kojega se nije mogao rastati.[1] Poziv da se čovjek rastane od imetka ne odnosi se samo na materijalna, nego i na duhovna dobra. U čovjeku postoji i samozadovoljstvo kad su u pitanju stvari duha. Čovjek postaje privržen svojoj duhovnosti, načinu na koji moli, načinu na koji razumijeva svetost. To su ‘dobra’ što ih čovjek zadržava za sebe. Mnogo je onih koji se pred Bogom smatraju pravednicima, koji se drže svecima i poznavateljima zakona. I to je privrženost dobrima. Gospodin od vas traži da se lišite i svojega duhovnog imetka, u koji se toliko pouzdajete.

Klikni ovdje za kompletni tekst