Moje oproštenje je uskrsnuće i život

Isusova poruka od 2. kolovoza 2016., Svetkovina Bezgrešne, Kraljice Anđela

„Blagoslivljam vas, predraga moja djeco, i zahvaljujem vam što ste se sabrali u miru u moje ime. Ja sam vas tražio i vi ste došli tražiti mene; tražio sam vas dok još ne bijaste na svijetu i danas sam vas skupio ovdje jer želim spustiti na vas svoje oproštenje. Preko vas, želim ponijeti ovo oproštenje ne samo svijetu, nego svim onim dijelovima svemira gdje moje ime nije upoznato i gdje moje oproštenje ne može djelovati.

Djeco moja, život u Bogu se ne može rađati bez oproštenja. Sve ono što sijem u vama, sijem u obrađenu zemlju, čistu. Stoga vama je već oprošteno, inače nitko od vas ne bi mogao biti ovdje. Puno je grijeha u čovjeku, posebno u čovjeku na Zemlji, ali moje Srce je veće od svih vaših grijeha. Danas je međutim poseban dan, jer to je dan u kojem želim da se moje oproštenje spusti ne samo na svakoga od vas, nego na jedan novi narod, koji je pozvan biti moja ljubav i moje oproštenje za sve one koje susretne u svome hodu.

Božja Ljubav ne može živjeti bez oproštenja, niti Božje oproštenje može djelovati bez ljubavi. Vi ste krhka stvorenja ali dao sam vam svoju ljubav; dao sam svoju krv za vas i oproštenje svih vaših grijeha je postalo moguće po mojoj krvi. Stoga ono nije bilo kakvo oproštenje. Nije neko sažaljenje, niti je neka simpatija, nije niti tapšanje po leđima: moje oproštenje je uskrsnuće i život. Danas, preko oproštenja, želim da moja smrt i moje uskrsnuće snažno djeluju u vama. Samo tako ćete nositi svijetu plodove moje smrti i moga uskrsnuća, tj. oproštenje i novi život.

Naviješteno vam je da ćete ući u vrijeme kušnje i to je tako. Cijeli svemir je dodirnut trojstvenim djelovanjem i svako stvorenje je dotaknuto Božjom ljubavlju koja sve isprevrće poput jedne snažne ruke koja ore zemlju da bi se u nju posijalo dobro sjeme. Ne trebate se bojati. Ja sam s vama da bi vas uvijek podigao u bilo kojoj kušnji i poteškoći. Bit ću uvijek uz vas. Kušnje koje ću dopustiti bit će samo one koje su nužne za rast dobrog sjemena u vama.

Kada je Sveti Franjo Asiški od mene primio milost da postigne oprost za moju djecu, isprosio ju je jer je bio uronjen u mene. Nažalost, nakon njega nije bilo naroda sposobnog nositi naprijed ovo djelo. U vašim danima Asiški oprost se sveo na jedan obred, na posjet jednoj crkvi, na jednu brzu molitvu, ali nije to bio moj plan.

U mom planu je uvijek bilo samo i jedino ovo: jedan novi narod. Danas se ovaj plan ostvaruje jer Očeva ruka snažno prolazi u cijelom svemiru i pomaže da sve više izranja novi narod. I u ovom novom narodu će se utjeloviti milosti i obećanja svih vremena i svih mjesta.

Za vas, dakle, danas započinje jedan novi hod. Rekao sam vam da se život rađa iz oproštenja; ono je onaj izvor koji neprestano teče u svakome od vas i hrani život. Svakim danom i u svakom trenutku ja prolazim u vama da bih pročistio sve ono što nije u skladu sa mnom.

Dakle, djeco moja, nosite svima moje oproštenje, ne dopustite da ono u vama umre i ne dopustite mu umrijeti na ovoj Zemlji. Zemlja više ne zna opraštati, ali ovaj narod treba opraštati. Ponavljam vam da moje oproštenje nije neko sažaljenje, niti ljudska dobrota, već je uskrsnuće i život. Molim vas da ga nosite cijelom svijetu kojeg poznajete i onom kojeg ne poznajete.

Zahvaljujem vam na vašim koracima i na vašoj vjernosti. Blagoslivljam vas i opraštam sve vaše grijehe iz prošlosti. Oslobađam vas od svakog zla i od svih osjećaja krivnje koji blokiraju moju milost: osjećaji krivnje su poput velikih brana koje sprječavaju protok rijeke mojih milosti. Danas sve ovo otklanjam od vas.

Neka se moje oproštenje spusti na vas i, preko vas, na vaše obitelji, na vaše narode, na sve planete u svemiru. Ja vas šaljem kao svjedoke moga oproštenja i novog života, u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga.“