Milosrđe je istina

10. travnja 2021. – Uočnica Nedjelje Božanskog Milosrđa

Isusova poruka  

 

Stoga živite u istini i učinite moje djelo Otkupljenja živim i aktualnim, postajući i vi sami suotkupitelji. Do ovoga nećete doći ako ne prihvatite uroniti se u moju Žrtvu preko moje Majke. Dobro zapamtite da nikada nećete biti suotkupitelji bez djela Suotkupiteljice. Biti suotkupitelji nije jedna obična tvrdnja, nego je poslanje svakoga od vas i moje Crkve svega Svemira. To je ono što vas čini mojim istinskim, milosrdnim i pravednim učenicima, nositeljima života sve do nakraj Svemira.

„Predraga djeco,

nakon proslave Uskrsa, pripremate se za proslavu nedjelje Božanskog Milosrđa i to je ispravno. Naime, nakon moje smrti i uskrsnuća, ukazao sam se apostolima i učenicima kako bih im donio plod svoje Muke i Uskrsnuća, to jest Milosrđe. Samo prihvaćajući umrijeti i uskrsnuti za vas postigao sam milosrđe za vas.

Ovo vrijedi za sve vas. Ako ne prihvatite u potpunosti ući u moju Žrtvu, po mojoj Majci Suotkupiteljici, ne možete niti zadobiti niti darovati milosrđe. Nije dovoljno govoriti o milosrđu, zazivati ga na površan način ili smatrati da imate na njega pravo samo na temelju moje Žrtve. To nije dovoljno: potrebno je i vaše slobodno i iskreno sudjelovanje u mome djelu Otkupitelja, koji vas čini suotkupiteljima, koji zaslužuju milosrđe te ga isto tako dijele.

Bez vašeg sudjelovanja u mojoj smrti i uskrsnuću, milosrđe ostaje jedan apstraktan, nestalan koncept, bez snage. Ako, naprotiv, prihvatite biti uronjeni, po Suotkupiteljici, u moju Muku, možete doći do uskrsnuća da biste živjeli jedan novi život, kao uskrsle osobe. Tada se u vama rađa milosrđe kao plod, budući da Otac vidi da se u vama i u narodu obnavlja moj pobjednički prolazak iz smrti u život. Tako on daje milost vama i preko vas onima koji žele da im bude oprošteno te da se obrate, prolazeći i oni sami iz smrti u život.

Mnogi kršćani na Zemlji zaboravili su da su jaganjci koji se žrtvuju zajedno sa mnom, istinskim vazmenim Jaganjcem, za život čitavog Svemira. Izgubili su značenje intimnog jedinstva sa mnom. Prebacili su na mene svu odgovornost: smatraju da sam ja sve učinio i da nema potrebe za drugim žrtvama. Misle da se svaki grijeh automatski oprašta bez ikakvih obveza; da je moje milosrđe jedna spužva koja prolazi i poništava svaku krivnju bez razlike. Kažem vam da nije tako. Božja velikodušnost ne isključuje zalaganje s vaše strane; besplatnost božanske milosti ne ovlašćuje vas da budete neaktivni i ravnodušni.

Znajte da je milosrđe istina, jer JA SAM ISTINA. U istini sve postaje jasno i ona proniče vaše dubine; daje da izrone vaše granice i grijesi i pokazuje vam pravi život, jer JA SAM ŽIVOT. Ako prihvatite moju istinu i odaberete moj život, sjedinjujući se u potpunosti s mojom Žrtvom po Suotkupiteljici, započinje u vama djelovati moje milosrđe, koje vam oprašta i pokazuje vam jedan novi put kojim treba ići, jer JA SAM PUT.

Istina koju ste prihvatili oslobađa vas od uvjetovanosti svijeta.[1] Čini vas sredstvima milosrđa koja oslobađaju onaj dio čovječanstva koji je željan istinske promjene. Tako preko vas, milosrđe djeluje u svijetu; no bez istine nema istinskog milosrđa.

Ako živite uronjeni u moju smrt i uskrsnuće, postajete sredstva pravednosti, ne ljudske već božanske pravednosti: postajete svjetlost koja raspršuje tamu. Tako vaš život i vaša djela crpe snagu iz istine i prosuđuju život i djela svijeta; no bez istine nema prave pravednosti.

Milosrđe koje ćete sutra slaviti treba se u vama utjeloviti. Treba vas odgurnuti prema pravoj i uzvišenoj ljubavi, jer ljubav je milosrđe. Tko je zadobio milosrđe, ne može ne biti milosrdan; ne može ostati neosjetljiv za potrebe onih koji su gladni, ne samo za kruhom koji je za tijelo, već i za kruhom koji je za duh. Očekujem od ovog naroda velikodušnost prema onima koji traže život. Onako kako sam ja bio velikodušan prema vama, tako i vi budite prema Božjim siromasima, gladnima i žednima milosrđa, pravednosti i istine. Pustinja Zemlje po vama treba procvjetati.

Stoga živite u istini i učinite moje djelo Otkupljenja živim i aktualnim, postajući i vi sami suotkupitelji. Do ovoga nećete doći ako ne prihvatite uroniti se u moju Žrtvu preko moje Majke. Dobro zapamtite da nikada nećete biti suotkupitelji bez djela Suotkupiteljice. Biti suotkupitelji nije jedna obična tvrdnja, nego je poslanje svakoga od vas i moje Crkve svega Svemira. To je ono što vas čini mojim istinskim, milosrdnim i pravednim učenicima, nositeljima života sve do nakraj Svemira.

Djeco moja, ja sam prisutan među vama. Moj MEĐUVREMENI DOLAZAK na Zemlju Očev je dar u ovom vremenu čovječanstvu svega Svemira, a ne samo vama. Došao sam osloboditi svoj narod od strahova i sumnji koje đavao sije punim rukama. Čovječanstvo Niskog Svemira zarobljeno je u paučinu satkanu silama Zla, i to je osobito očito na Zemlji. Ja sam ovdje u sili Duha Svetoga da vas oslobodim i ojačam, da vam pokažem Očevo lice, tako da ga i vi možete pokazati drugima.

Uhvatite me čvrsto za ruku i osjećajte moju blizinu u svakom trenutku vašeg dana i vašeg života. Ako se prepustite meni bez rezerve i dopustite mi da djelujem u vama, osjetit ćete moju prisutnost. Ne pokušavajte me osjetiti pomoću vaših razmišljanja, površnih osjećaja i ljudskih napora. Ne umarajte se preklinjući me praznim riječima, već dopustite da vas oblikuje Duh Sveti. On će vam prenositi titraj moje prisutnosti, koji je fin, ali iz dana u dan sve snažniji. Obavit će vas ognjem moje ljubavi i bit ćete prikladna sredstva za ovo vrijeme.

Budite poučljivi, ponizni poput moje Majke, no svjesni moje prisutnosti u vama i među vama. Budite moji sveti narod, nosite trpećem čovječanstvu milosrđe i pravednost živeći uvijek u istini.

Ja vas blagoslivljam u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“

[1] Usp. Iv 8, 32