Isus je ovdje iako ga vaše oči ne vide

Crkva Isusa Krista svemira

Mauro

24.02.2021

Današnja čitanja vode nas izravno prema onome što živimo u ovom trenutku, s ovom pandemijom, s ovom situacijom na Zemlji. To je prvo čitanje od proroka Jone,[1] gdje on treba proći kroz Ninivu navijestiti da će biti uništena, a potom, u Evanđelju,[2] Isus govori o onima koji traže znak. Rekao sam da nas vraćaju u trenutak u kojem živimo, ako pomislimo o tome kako je bilo u prvom čitanju, čitava Niniva koja se mijenja, oblači se u kostrijet. To nas vraća na potrebu promjene puta, na potrebu da ova Zemlja promijeni duh, jer samo promjenom duha, promjenom cjelokupnog unutarnjeg stava vlastitog života možemo izaći iz ovog tunela, gdje koronavirus koji proživljavamo nije samo neki primjer, to je samo jedan vrh, vrh ledenog brijega ovog čovječanstva koje se našlo bez identiteta, bez vrijednosti i sve je više uronjeno u duh svijeta.

Prije nekoliko dana spominjali smo se Majke, Kraljice čovječanstva i Suotkupiteljice, koja se ovako proglasila prošle godine; Crkva Isusa Krista ju je prihvatila te je isto tako proglasila Mariju Suotkupiteljicom. I lijepo je vidjeti kako je Marija, koja se proglašava Suotkupiteljicom, kao i cijela Crkva Isusa Krista svega Svemira, koja je sve više izašla na svjetlo, bila upravo popratna okolnost ove pandemije, ove situacije na Zemlji koja se čini da sve više ide prema ponoru.

I čitava 2020. godina već smo vidjeli u raznim razmišljanjima kako je naznačila jedan trag kako živjeti ovu godinu i kako se suočiti s ovom situacijom.

U posljednjim riječima koje nam je dala, u posljednjoj poruci, dolazi nam iznova reći da je Isus među nama.[3] Isusova prisutnost među nama mnogo je veći znak od znaka Jone, baš kako se kaže u Evanđelju. Isusova prisutnost među nama je onaj prolazak, ona milost, ona snaga – ako Ga se prihvati – da se promijeni smjer, dau potpunosti živimo našu osobnu preobrazbu i preobrazbu čovječanstva. Isusova prisutnost među nama je najveći dar koji bi nam Otac mogao još jednom dati, poslati iznova Sina – on će definitivno doći u svom slavnom povratku – no poslao ga je još jednom. Poanta, međutim, kako je rečeno u današnjem Evanđelju, koliko je onih ih koji ga traže? Koliko njih  traži Isusa? Koliko njih ga želi? Koliko je onih koji žele krenuti putem vlastitog uskrsnuća i uskrsnuća čovječanstva, pa i stvorenja?

Mi znamo da je put do potpunog susreta s Isusom, put do potpunog življenja naše preobrazbe uvijek Presveta Marija. Presveta Marija koja je među nama, može se reći već više od jednog stoljeća, upravo da nas pripremi za ove događaje. No i ona je međutim odbačena od mnogih kršćana. Zamislite kolike joj kršćanske vjeroispovijesti ne pridaju pravu važnost; mora se reći da je bila odbacivana i također često iskorištavana od katolika; pomislite na Međugorje, kao i na mnoga druga ukazanja, za koja se uvijek imalo hrabrosti procjenjivati istinitim ili neistinitim – mislim na Ghiaie di Bonate kao i na mnoga druga.

Međutim, usprkos tome, Ona nam kaže u posljednjoj poruci[4] da ju njezina ljubav, ljubav koju ima prema nama, vodi da dođe među nas, vodi je da stoji pred Bogom da moli za Crkvu Isusa Krista svega Svemira – rekla nam je da je molila za nas – no i da moli za one koji je ne ljube, jer je ona jedna majka.

Prolazak da bi preko Nje susreli Isusa, lijepo opisuje u poruci: „Govorim svoj mojoj djeci na Zemlji: dođite k meni bez straha; otvorite vaše srce i povjerite mi vaše grijehe, vaše strahove, i sumnje koje vas muče. Podijelite sa mnom vaše radosti, vaše projekte, svaku želju za dobrom. Ja ću vas prihvatiti i dat ću vam utjehu; pročistit ću vas mojom bezgrešnošću. Zagovarat ću za vas prema Božjim željama; pokazat ću vam put koji vodi ravno do Srca moga Sina Isusa, gdje ćete naći odmor za vaše duše.”[5]

Dakle još jednom nam biva pokazan put, biva nam pokazano kako živjeti ovo vrijeme, kako živjeti svaku kušnju, svaki prolazak. Jednostavno nam biva objašnjeno kako susresti Isusa, Isusa koji je među nama. Ne možemo reći: to je samo za nekoga, to je samo za mistike, to je samo za svetce; to je jedan prolazak za sve. Vodi nas do susreta sa živim Isusom, Isusom koji je Znak kojeg Bog daje ovom čovječanstvu u ovo vrijeme i čineći tako, kako nam pokazuje Presveta Marija, moći ćemo u potpunosti razviti naše osobno svećeništvo, naše krštenje, našu vjeru te u potpunosti ući u naše poslanje, poslanje svakog kršćanina, koje je potom poslanje cijele Crkve.

I dalje kako nam Presveta Marija kaže: „Molila sam također za sve ljude na Zemlji koji trpe i plaču. Njihov vapaj mi kida Srce, jer sam Majka čovječanstva i ne mogu ostati ravnodušna pred bolima sve moje djece, također i one koja me ne ljube. Ja ne mogu ne ljubiti, jer sam ispunjena čistom Božjom ljubavlju koja zahvaća svako stvorenje.

U svakom čovjeku koji trpi, iznova proživljavam patnju Isusa koji je dao život za sve, dobre i zle. Stoga se ne bojim pristupiti grešnicima, kao što se Isus nije bojao kada je doticao gubavce i ozdravljao ih. Bol i grijeh me ne uznemiruju, jer sam Suotkupiteljica čovječanstva. Mogu se spustiti u vaše bezdane kako bih vam pokazala put koji se podiže prema Božjem svjetlu.“

To je ono što čini Majka Crkve, to je ono što Crkva treba činiti. Već smo u drugim prolascima dotaknuli ove točke: moliti za dobre i zle, prikazati se za sve, i nositi, uzdizati, u našem svećeništvu, svako stvorenje, svakog čovjeka i svaku patnju. Ponavljam: ovo je znak za ovo čovječanstvo: jedan narod, jedna Crkva koja tako živi, i mi možemo tako živjeti samo ako smo susreli Isusa. Gledajte, neće se dati nikakav drugi znak; ne postoji ništa drugo što je veće od Isusa Krista za izlazak iz ovog tunela. Dakle, biti Crkva je ovo, i ovo je život, to bi trebao biti život svakog Božjeg djeteta, svakog kršćanina.

Zaključujem, i dalje s Marijinim riječima:

Danas vas molim da postanete sve svjesniji vašeg poslanja, u ovom izvanrednom vremenu međuvremenog Isusovog dolaska među svojim narodom. Sada više nego ikad Isusovo lice treba zasjati na svakom od vas i na cijeloj ovoj Crkvi. Neka vaša lica budu odraz njegove slave, kako bi zaslijepljeno čovječanstvo moglo iznova ugledati svjetlost. Neka vaše duše budu jedan izvor u pustinji, kako bi žedno čovječanstvo utolilo svoju žeđ za ljubavlju i životom.

Isus je ovdje, među vama. Njegova živa prisutnost treba obnoviti vaš život. Isus je ovdje da preobrazi vašu misao, da vam pokaže nove putove kojima trebate proći, da donese svijetu svoju riječ koja spašava. Vi ste misionari ovog vremena, vi ste proljeće za Zemlju, pupoljak novog čovječanstva, predodređenog da raste i donosi plod. Dopustite da vas Gospodin preobrazi. Potrudite se maksimalno da ne razočarate Onoga koji vas je stvorio i koji ima povjerenja u vas. Nemojte razočarati Srce moga Sina, niti moje. Znam da mogu računati na vas.

I molim blagoslov Presvete Marije i cijele Crkve, za nas; molim ga za svakog bolesnika, molim ga za sve one teške situacije, molim ga za sve one situacije u kojima se na prvi pogled može činiti da nema Boga; molim ga za svakog čovjeka dobre volje koji traži Boga, molim za ovu pandemiju, zazivam ga nad mučenicima ove pandemije i nad mučenicima duha ovoga svijeta, u ime Oca, Sina i Duha Svetog.

[1] Usp. Post  3, 1-10

[2] Usp. Lk 11, 29-32

[3] Usp. Poruka Presvete Marije od 21. veljače 2021. „Isus je ovdje, među vama“, objavljena su na https://premanovomstvaranju.org

[4] Vidi nota 3

[5] Usp. Mt 11,28