Posveta Presvetom Trojstvu

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Mauro

11.01.2021

Na jučerašnju svetkovinu, prisjećajući se Isusova krštenja, obnovili smo naša krsna obećanja. To bi trebao biti radostan korak, korak zrelosti za svakog kršćanina, za svakog čovjeka koji napreduje prema Kristu, napreduje prema novom stvaranju. To bi trebala biti jedna etapa u ovom hodu, gdje se pred Bogom svake godine obnavlja, zrelije od prethodne godine, naše da. Obnavljajući ga, svaki put prihvaćamo naše poslanje, s ovim da Bogu prihvaćamo potpuno djelovanje Presvetog Trojstva u nama, ono djelovanje koje nas kroz jedan hod vodi do preobrazbe čitavog našeg bića, vodi nas od starog čovjeka do djeteta Božjeg. Ako ga ne živimo ovako postaje obred. Također i spomen na dan krštenja može biti jedan obred, ako ne sudjelujemo u krsnoj milosti.

Svake godine trebali bismo postati sve svjesniji da je sastavni dio našeg poslanja biti svećenici, proroci i kraljevi, jer to jesmo od krštenja  te da svake godine sve više razumijemo. Jedno poslanje koje vodi svaku krštenu osobu ili bi trebalo voditi svaku krštenu osobu da sve više govori: „Shvaćam da više ne živim ja, nego Krist uistinu živi u meni.[1] Zaista, iz godine u godinu, moj život, život koji živim, živim ga sve više iz ljubavi prema Bogu i na slavu Sina Božjeg. Sve više ga živim u potrazi za onom Istinom s velikim slovom, onom Ljubavi s velikim slovom, onom Puninom s velikim slovom.“

U ovoj godini možemo reći da će to biti sve prodornije, sve snažnije djelovanje; ove godine kada smo saznali za sve veću živu prisutnost, u nama i u njegovom narodu, Isusa Krista, za sve življu prisutnost zahvaljujući Njegovom međuvremenom dolasku, koji je On navijestio[2] i što smo već objasnili.

Prošle godine u ovom razdoblju, upravo 19. siječnja, obnovili smo posvetu Presvetom Trojstvu i tom je prigodom govorio Bog Otac.[3] Govorio je s onom snažnom porukom koja je potresla sve, porukom koja je zaista bila prekretnica, kao i puno puta ranije, ali bila je jaka. Navijestio je podjelu između prave Crkve i lažne crkve. Te su nas riječi prisilile tada – no za one koji su ih tek sada upoznali, molim vas, učinite to sada – prisilile su nas da se spustimo unutra, da stoijmo pred Božjim Licem, da u potpunosti razumijemo njihovo značenje; ne samo uzeti jednu  poruku, jednu naredbu. Bog ne daje naredbe, Bog ne čini ništa iz reakcije ili što gubi strpljenje kao što to činimo mi ljudi. Sve što čini, čini to sa jednom svrhom punine, čini to iz ljubavi.

Pa zašto je Bog Otac tako jak, tako odlučan? Mislim da, za one koji su pratili tijekom 2019. godine to je bilo jasno; ne zaboravimo da je nakon mjesec dana izbila također i ova pandemija i sve što se dogodilo. Bila je to jedna odluka iz ljubavi, iz pravednosti, bila je to odluka da se prodrma čovječanstvo, da se još jednom pruži šansa svima koji su zaista dobre volje da uđu u Život, da upoznaju pravoga Boga, da ne ostanu ukalupljeni, pritisnuti od struktura, od sustava. Snažna, jer je mjera dosegla vrhunac, i da bi se išlo dalje, također ni milosrđe bez pravednosti više nije milosrđe.

Ušli smo, uvijek sve brže i sve jače, u vrijeme pomutnje, pomutnje na svim granama života, jedne pomutnje  koja oduzima svaku sigurnost. Doista nas prisiljava, ali u dobrom smislu – također i kad kažemo „prisiljava nas“, to je čin ljubavi s Božje strane – prisiljava nas da budemo ukorijenjeni samo u Kristu, da imamo vjeru u Njega, budemo sigurni u Njemu, ukorijenjeni u Njemu. Kažem to zato što više osoba, neki od vas koji zovu, koji pišu, traže naše mišljenje u vezi s raznim situacijama – koje postoje – pomutnje, političke, pa čak i religiozne. Pogotovo u tako podijeljenoj katoličkoj vjeroispovijesti često nas pitaju: „Jesam li s Bergogliom? Jesam li s Ratzingerom?“ Dakle, nastavno na ono što sam prije govorio o posveti Presvetom Trojstvu, koju ćemo obnoviti iduće nedjelje i pozivam vas da se pripremite za tu posvetu, glede ove Žive Prisutnosti Isusa Krista sa njegovim Međuvremenim Dolaskom i glede obnove krsnih obećanja.

Od nas se traži da budemo ukorijenjeni u Kristu, od nas se traži da vjerujemo da povijest vodi Isus Krist, da se ništa zlo neće dogoditi djeci Božjoj; da će sve, također i zlo, Bog voditi na dobro djece Božje. Da smo svi sigurni da Bog ima zadnju riječ, da smo sigurni da smo u vremenu velike bitke, gdje će doći do izravnog sukoba između djeca Presvete Marije i djece demona. I to rađa ovu pomutnju i jedan je od znakova vremena, no naša nas vjera treba voditi u mir, vedrinu, radost.

Ja vam savjetujem: nemojte stati ni na jednu ni na drugu stranu, bilo na vjerskoj bilo na političkoj razini; stanite na Kristovu stranu! Sve ove posvete koje vršimo, koja smo vam poslali, i sam znak koji smo predstavili na web stranici, sve su to akcije koje imaju veliku snagu ako smo u ovoj vjeri. Posvećujemo po Presvetoj Mariji svoj život Bogu, u našem svećeništvu posvećujemo sve: posvećujemo Svemir, posvećujemo Zemlju, posvećujemo stvaranje, posvećujemo naša djela, naše misli, osobe oko sebe, naše bližnje. Sve posvećujemo. Što znači posvećujemo? Podlažemo Božjem djelovanju. Sve, svaka moć, svaki moćnik, svaki vladar treba se podložiti Kristu, a Krist će se podložiti Ocu; to je nauk.

Dakle, ne trošimo energije: „Ja sam od ovoga, ja sam od onoga, ima pravo ovaj, ima pravo onaj, slijedim jednog, slijedim drugog“. Slijedite Isusa Krista, prikažite svoj život Bogu, po Presvetoj Mariji. Trudite se živjeti cjelovito, trudite se uvijek djelovati tako da budete ispred Njegova Lica. Sve što radite, radite u radosti, radite iz ljubavi prema Bogu; trudite se imati pozitivne misli. Oslobađajte osobe, ne opterećujte ih; ne nabacujmo terete, ne nabacujmo norme, ne nabacujmo pravila, nabacujmo samo Vjeru, Nadu i Ljubav.

Pomutnja koja raste je jedan znak vremena, za nas je jedan pozitivan znak: „Kad se sve te stvari dogode, podignite oči prema nebu, jer je vaša nagrada blizu.“[4] Imamo mnogo potvrda i mnogo razloga da budemo u miru, znajući da Bog vodi povijest. On zna kako je voditi, mi radimo naše. On će se pobrinuti za svakoga i tko god je Kristov, naći ćemo ga u Kristu, ne osuđujući nikoga, ni Ratzingera, ni Bergoglia, ni politiku, ni vladare. Imamo oružje za pobjedu. Pozvani smo blagoslivljati, onda blagoslivljajte sve: blagoslivljajte lijekove, blagoslivljajte cjepiva, blagoslivljajte bolesnike, blagoslivljajte hranu i s ovim blagoslovom Evanđelje kaže: „Možete popiti otrov, preći preko zmija i neće vam nauditi.“[5] Posvećujte, blagoslivljajte, „na svemu zahvaljujte, jer to je volja Božja u Kristu Isusu.“[6]

Ovo je hod  koji imamo pred nama u ovoj godini, i ovaj će hod biti ojačan živom prisutnošću Isusa Krista u nama i među nama. S ovom vjerom Bog će učiniti izvanredne stvari i objavit će istinu. Ne trebamo brinuti kako razumjeti tko je u dobru, a tko u zlu, jer riskiramo da osudimo. Bog će to otkriti, mi  idemo naprijed.

Prikazati Isusu život po Mariji nije – nikada nije bilo, ali u ovom trenutku još više – nije jedna od opcija. Pružiti svoj život Isusu, po Presvetoj Mariji, sada je jamstvo da možete živjeti u ovim vremenima u miru, blagoslivljati i promovirati svakoga, a da nikoga ne osuđujete. Biti sjedinjeni s izvanrednim sredstvima, sada više nego ikad, više nije jedna od opcija; život u zajedništvu s cijelom Crkvom Isusa Krista svega Svemira više nije jedna od opcija, to je jedini put, no na tom ćemo putu pronaći svu milost, svu zaštitu, svjetlost i bit će nam pokazan svaki korak. Ne riskiramo da mi počnemo razmišljati i da spustimo našu razinu, da izgubimo energiju.

Onda, kako sam rekao u nedjelju, obnovimo našu posvetu Presvetom Trojstvu; to je jedna posveta koju ćemo obnoviti osobno i zajedno s Ocem Tomislavom, članom Centralne Jezgre, obnovit ćemo je za čitavu Crkvu, za sav Božji narod, Crkvu Isusa Krista svega Svemira. Kako se pripremiti? Ja vam kažem: lagano, jednostavno, s jednom jednostavnom istinskom ljubavlju, no imajući u centru, kao jedinu želju, sve više susresti Krista i s Kristom, u Duhu Svetom, doći do Oca. U ovoj jednostavnosti htjeti živjeti krštenje, i potom će to biti djelo Trojstva, zajedno sa svim njegovim sredstvima, koje će nam pomoći da živimo sve dublje ovaj događaj.

Zbog toga vas još jednom povjeravam Bezgrešnom Srcu Presvete Marije, Majke i Kraljice novog stvaranja, Suotkupiteljice čovječanstva; povjeravam vas plamenom Srcu Svetog Josipa, njihovom očinstvu i majčinstvu; povjeravam vas molitvama cijele Centralne Jezgre, sve vjerne braće, zaštiti svih anđela i Arkanđela, svih Svetih; neka ova milost Nebeske Crkve koja se spušta, ova milost zajedništva s Crkvom Isusa Krista svega Svemira otvori ove pečate u nama, otvori svu milost u nama i obnovi sve, milost na milost, dok ne dođemo do naše punine, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. Gal 2, 20

[2] Usp. poruka Presvete Marije od 07. prosinca 2020 „Mesijansko vrijeme“ i Isusova poruka od 24. prosinca 2020 „Duše zaručnice“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[3] Usp. poruka Boga Oca od 19. siječnja 2020 „Obnavljam s vama moj savez“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[4] Usp. Mk 13, 29; Mt 24, 33; Lk 21, 28

[5] Usp. Mk 16, 17-18

[6] Usp. 1Sol 5, 16-18