Razmišljanje „Posvećeni za službu Ljubavi“

31.12.2020

Stefania Caterina i Otac Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, zahvaljujem svima vama koji se u duhu sjedinjujete u ovoj svečanoj posveti Bezgrešnom Srcu Marije, Majke Božje i naše Majke. Zahvaljujem svima koji ćete svjedočiti o ovoj posveti pozivajući također i druge da to čine da sudjeluju u milostima nove godine. Tako će naša nova 2021. godina biti vrlo plodna za čovječanstvo.

Večeras ćemo u ovom bdijenju razmišljati o riječima koje nam je Gospa uputila za ovu prigodu. Naslov poruke je „Posvećeni za službu Ljubavi“[1], Ljubavi s velikim slovom. U ovoj poruci Gospa se vraća u ovu godinu koja je već prošla i vrednuje je. Tako se i mi vraćamo na naše prošlogodišnje[2] posvećenje, svečano posvećenje koje se razlikuje od uobičajenog posvećenja koje mi vršimo. Gospa je to potvrdila: kad se jedan narod svečano posvećuje, također i Ona se svečano posvećuje za nas kako bi u nama izvršila svoje poslanje. Dakle, naše prošlogodišnje posvećenje Bezgrešnom Srcu Marijinu otvorilo je put za cijelu liturgijsku godinu.

Na dan Bogojavljenja Sveti  Mihael, preteča, pokazao je put narodu,[3] da je on na čelu Crkve te priprema Crkvu za slavni Kristov dolazak. Malo kasnije na blagdan, na svetkovinu proslave Krštenja Gospodinova, Duh Sveti nas je uveo u djelovanje Presvetog Trojstva,[4] nakon naše obnove obećanja Bogu. Onda je logično da smo se nakon toga posvetili 19. siječnja ove godine, Presvetom Trojstvu, kako bi Presveto Trojstvo djelovalo u nama.

Nakon ovog početka liturgijske godine, slijedili su svi ostali događaji sve do danas. Prije svega, i to Gospa donosi  u poruci kao prvu točku: „Podjela između prave i lažne Crkve, koju je izvršio Otac“, 19. siječnja.[5] Ovo možda za nekoga može biti skandalozno, no ne za Boga. Biblija kaže da će samo čisti ući u Kraljevstvo Božje, ne može ući jedna prljava crkva.[6] Mi se nalazimo u ubrzanim vremenima prema drugom dolasku Isusa Krista i sve osobe, sva sredstva koja su na raspolaganju Bogu trebaju biti čista i funkcionalna. Dakle, ovaj čin podjele prave Crkve od lažne crkve nije naša provokacija. Mi smo se posvetili da budemo vjerni Presvetom Trojstvu, ne želimo biti površni ili licemjerni, nego u potpunosti prionuti uz život Trojedinog Boga. I Bog Otac izvršio je jedan čin ljubavi kako bi zaštitio one koji žele biti cjeloviti u Njemu i odvojio je ono što je loše za njegov narod. Mi nikoga ne osuđujemo, no sud pripada Njemu i On treba providjeti.

Druga točka koju je Gospa u ovoj godini naglasila: „Proglašenje moje povlastice Suotkupiteljice.“[7] Proglašenje. Gospa nas je osvijestila što Ona znači za nas, što je njezino kraljevstvo u majčinstvu, da u potpunosti sudjeluje u Božjoj svemogućnosti, podložena milosti svemogućnosti i tako djeluje u nama. Dakle, s onim što je Otac izvršio, podijelivši lažnu crkvu od prave Crkve, dao nam je najmoćnije sredstvo koje nas štiti: Onu koja je savršeno sjedinjena sa Sinom i Euharistijom, i kako smo čuli tijekom godine, ona se prostire u svakoj misi koju slavimo, u trenutku transupstancijacije (pretvorbe), kako bi izrazila potpunu podložnost Očevoj volji.[8]

Nakon toga, 2. travnja, Sveti Mihael proglasio je početak posljednje i definitivne bitke protiv sila zla.[9] U tom smjeru su se odvijala sva naša slavlja, koja su bila kozmički događaji milosti, i došli smo do treće točke koju Gospa naglašava: „Definitivno odvajanje od Katoličke Crkve i od duha svijeta koji ona nosi u sebi“. Nismo mi to rekli, sveti Mihael je to rekao u poruci od 31. listopada 2020., na uočnicu Svih Svetih u poruci: „Gospodin će doći sa svim svojim Svetima.“[10]: „Katolička Crkva, preko hijerarhije koja je predstavlja, prosudila je da su ove objave u suprotnosti s kršćanskom doktrinom i da uzrokuju skandal za vjernike. Pritom se odvojila od hoda ovog naroda i od Crkve svega Svemira. Posljedice ovog izbora bit će teške i neizbježne.“ Sveti Mihael je nadodao: „Crkva Isusa Krista svega Svemira nastavit će svoj hod u čitavom Svemiru. Ona će rasti i očitovati se sve više u očima čitavog čovječanstva. Na Zemlji će se osobito objaviti onima koji su dobre volje. Mnogi se katolici osjećaju pritisnuti hijerarhijskim sustavom; štoviše, više ne razumiju smjer koji ovo papinstvo daje Katoličkoj Crkvi. Ništa bolje nije niti u ostalim kršćanskim vjeroispovijestima, koje su rascjepkane i često se međusobno suprotstavljaju.“

I potom Sveti Mihael naglašava pritisak na čovječanstvo na Zemlji i pomutnju koju smo svi vidjeli i gledamo danas u društvu, sa pandemijom, sa pokvarenošću, i rekao je da će Bog usmjeriti svoj narod prema Crkvi svega Svemira. Onda u tom svjetlu Gospa kaže: „2021. godina označit će za Zemlju postupno približavanje vrhuncu njezine povijesti. Međuvremeni dolazak moga Sina natjerat će ljude da izađu na svjetlo u svim njihovim postupcima. Tako će se početi ostvarivati ono što vam je rekao moj Sin: ništa tajno ne može ostati skriveno.“ Potom objašnjava da će izaći na vidjelo sve dobro i loše. Što to znači? To znači da se svatko od nas i čitavo  čovječanstvo trebaju  jasno pokazati pred Bogom. Tko želi ostati u tami i zatvoriti se u tamu, bit će tako. Tko želi vidjeti svjetlost i promijeniti svoj život, živjeti u svjetlosti, imat će mogućnost.

U tom kontekstu Gospa kaže: „Svatko od vas, međutim, treba biti dobro svjestan svoga identiteta i svoga poslanja, kako bi vas Gospodin mogao postaviti na pravo mjesto. Velikodušnost svakog člana učinit će cijelu Crkvu snažnom, kako na Zemlji, tako i u ostatku Svemira.“ Gospa obećava: „Ja ću biti s vama u svakoj bitci i ništa vam neće moći naškoditi“, i poziva na posvetu, na svečanu posvetu: „Stoga vas molim da mi početkom ove godine posvetite vaš život i čitavu Crkvu, kako bih vas sve mogla okupiti u mom Srcu i zaštititi vas. Posveta mome Srcu približit će vas Srcu moga Sina Isusa i bit ćete zajedno sa mnom posvećeni za njegovu službu. Tako će nadolazeća godina za vas proteći vedro, unatoč poteškoćama s kojima ćete se suočiti poradi velike pomutnje na Zemlji.” I kaže: “Posveta mom Srcu koju danas tražim od vas, nije neki obični čin pobožnosti, koji su mnogi od vas napravili tijekom života, nego potpuno prianjanje uz moje djelo u ovom vremenu.“

To nije neka recitacija, nije neka pobožna molitva nego je pripadnost njezinom Srcu. U biblijskom smislu srce je Bezgrešni Duh koji je prisutan u Njoj. Uronjeni u ovaj Bezgrešni Gospin duh, mi smo slobodni da možemo razlikovati, vidjeti svjetlost i tamu i odabrati svjetlost. U njezinom Srcu imat ćemo snage odabrati dobro. U njezinom Srcu mi ćemo moći živjeti Božju ljubav u nama. Pripadnost njezinu Srcu, preko njezinog Srca, otvara nas Isusovom Srcu, budući da cijela Crkva u Duhu Svetom treba biti sjedinjena u Srcu Isusovu, jer je On glava, a svi članovi Crkve trebali bi biti životni udovi, jedno srce, jedna duša s Isusom. Ovo će biti etapa uglavljenja u Isusu Kristu svega Svemira. Tada će njegova Crkva pripadati Njemu. On će moći raditi, djelovati kao Kralj Svemira, preko svoje Crkve svega Svemira. On će moći privlačiti, preko svoje Crkve, u svoje Srce svu djecu koja su raspršena, koja su odvučena sistemima, zavođenjima, duhom svijeta.

Gospa naglašava: „Bit ćete posvećeni službi Ljubavi s velikim slovom, kao što sam i ja. Na taj način probudit će se milosti i darovi koji postoje u svima vama. Vaš da, u jedinstvu s mojim, proširit će prostor u vama za djelovanje Presvetog Trojstva. Samo ako se posvetite meni, moći ćete se suočiti s lukavstvom neprijatelja prevaranta i odbiti svaku napast; poništiti snagu njegove mržnje i proći kroz bolne događaje koji očekuju vaše čovječanstvo.“ Posveta Ljubavi s velikim slovom. Mi možemo biti preporođeni iznutra, preobraženi i povedeni u Novo Stvaranje samo ako dopustimo da Božja Ljubav prodre u sve nas pojedinačno te u sve one koji žele biti s Bogom. Božja Ljubav koja se očitovala u Isusu Kristu, uklonilaje barijeru između nas i Boga koja je stvorena s istočnim grijehom, s našim grijesima. Preko Majke, u kojoj biva začet naš život, jer ona je stvarna Majka svakoga od nas, cijele Crkve, mi možemo okusiti ovu Ljubav, ovu Ljubav koja zagrijava srca i čini nas zaljubljenima u Boga. I Bog postaje središte ljubavi i ono što je od svijeta ne može nas odvući. Nijedno nas iskušenje ne može rastaviti od Ljubavi koja nas hrani. Vidite to je Ljubav u ovom međuvremenom dolasku koju Isus Krist  Kralj Svemira, želi darovati svakome od nas, za našu preobrazbu, da sve više ubrzava hod prema novom stvaranju.

Zaključujemo onda Gospinim riječima koje nam uputila nekoliko puta: „Ova su strašna vremena za one koji ne prihvaćaju Boga, a veličanstvena su za one koji prihvaćaju Boga,“ no prihvatiti Boga onako kako ga je prihvatila Presveta Marija.Ne preko neke površne recitacije, ostajući dvostruki, licemjerni, pokvareni, nego preko našeg odabira, kako bi nam pomogla Majka Suotkupiteljica, gdje se savršeno izražava njezino majčinstvo i njezina kraljevska snaga, mi možemo postati prava Božja djeca te s Kristom ući u Kraljevstvo Božje.

Sada smo mi na Zemlji i čitava Crkva iz Svemira večeras nas grli i posvećuje Majci Božjoj i preko Nje Kristu Kralju Svemira, kako bismo mogli dati odgovor, ući u službu u ovoj godini prosvjetljivanja mnogih  koji kažu da vjeruju u Boga, ali ga ne pronalaze, koji kažu da je Isus spasio svijet, Svemir a ne doživljavaju spasenje. Pozvani smo ući u posjed baštine koja nam pripada, po Isusu Kristu, i odabir neizbježno prolazi preko Majke koja nas preporađa.

Također želim nadodati, sjetite se da se sljedeće godine, 24. lipnja, navršava 40 godina od Gospinih ukazanja u Međugorju. Ovaj nam broj govori.

Ja vas blagoslivljam u ime čitave Crkve svega Svemira, blagoslivljam svakoga od vas da vas majčina, čista i bezgrešna Marijina ljubav zahvati i omogući da se u potpunosti sjedinite sa Srcem Isusovim, te budete jedno s Njim i po Njemu u Duhu Svetom s Bogom Ocem. Blagoslivljam vas tako da budete raspoloživi donositi plodove, donositi lijepe plodove za sve ljude dobre volje na Zemlji i u Svemiru, da se Crkva Isusa Krista cijelog Svemira proširi i pobjedi zlo koje tlači čitavo čovječanstvo, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga. Sretna Nova godina.

[1] Poruka Presvete Marije od 31.prosinca 2020, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[2] Poruka Presvete Marije od 31.prosinca 2019 „Svečana posveta Presvetoj Mariji za 2020 godine“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[3] Poruka Svetog Mihaela Arkanđela od 06. siječnja 2020 „Očitovanje trojstvene sile“, objavljena na ovoj web stranici

[4] Poruka Duha Svetog od 12. siječnja 2020 „Vaše poslanje djelo je Presvetog Trojstva“, objavljena na ovoj web stranici

[5] Poruka Boga Oca od 19. siječnja 2020 „Obnavljam moj savez s vama“, objavljena na ovoj web stranici

[6] Usp. Otk 21,27

[7] Poruka Presvete Marije od 22. veljače 2020 „Ja sam Suotkupiteljica čovječanstva“, objavljena na ovoj web stranici

[8] Gospina poruka od 14.kolovoza 2020 „Životna Liturgija“ , objavljena na ovoj web stranici

[9] Poruka Svetog Mihaela Arkanđela „Poziv čovječanstvu Zemlje“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[10] Poruka objavljena na ovoj web stranici