Sveti Stjepan

Crkva Isusa Krista svega Svemira

Mauro

26.12.2020

Imamo pred nama, u ovim danima, gdje se pripremamo za posvetu Bezgrešnom Srcu Marijinu, posvetu čitavog našeg života, cijelog svog bića na Njezine nakane, imamo tri dana važnih blagdana: Sveti Stjepan, prvi mučenik; Sveta Obitelj, ujedinjena sa Svetim Ivanom Apostolom i Evanđelistom, a potom u ponedjeljak blagdan Svetih Nevinih Mučenika (Nevina Dječica).

Nalazimo se u jednom prolasku, također i prema vrlo jasnim riječima iz Isusove poruke, posljednje koju smo primili,[1] jednom prolasku vrlo sličnom onome što se dogodilo prilikom Njegova prvog dolaska na Zemlju: jedna totalna promjena misli, totalna promjena pogleda, totalna promjena pristupa životu, ali također i izvana, u onom što društvo jest, u onom što svijet jest, totalna promjena civilizacije.

Više smo puta definirani „Jedna Milost jača od one koju su imali Apostoli“, nazvani smo apostolima, i to ne samo po uputama dobivenim od nas, nego i u Međugorju i u drugim ukazanjima kršćani se nazivaju apostolima.

Danas je pred nama Sveti Stjepan. Ako pogledamo, on kao i svi mučenici, u potpunosti izražava, kako smo rekli ovih dana – jučer, prekjučer[2] – ono djelovanje koje započinje kada ste uronjeni u Božju Ljubav. Mučeništvo nije neki herojski čin, kojeg vrši jedan snažni čovjek, čovjek koji se pripremio; mučeništvo je jedan čin izvršen od onoga koji se uronio u Božju Ljubav. On je kontemplirao  otvoreno nebo, nisu ga  mogli podnijeti,[3] ali što je to što ga nije moglo podnijeti? Stara misao ga nije mogla podnijeti. Što je to prekinuo Sveti Stjepan, kao što bi trebalo biti za svakog kršćanina, za nas danas? Prekinuo je navike, prekinuo je tradiciju. Došao je – koristim jedan ružan izraz – uništiti sve što nije bilo potrebno, ostaviti propise, pravila. I svi oni koji su naprotiv bili ukorijenjeni u tome, što je jedna ljudska mudrost, jedna mudrost napravljena od religioznosti, nisu ga mogli podnijeti. Tko je dobre volje i susretne se sa Svetim Stjepanom – koristim njega da kažem svaki mučenik, svaki kršćanin – ova ljubav koja izlazi iz Stjepana dotiče i budi „da“ od začeća, trebamo reći mi sada, jer znamo da je tako. Ako, pak, netko ne želi ostaviti navike, tradicije, sigurnosti, suprotstavlja se i odatle se rađa mučeništvo.

Ovo govorim kako bi rekao da je ovo djelovanje u duhu na koje smo pozvani posvećujući se Bezgrešnom Srcu Majke Suotkupiteljice: nositi Isusovu misao, misao koju je On došao donijeti u svijet, no koja se još nije u potpunosti razvila. Sva Njegova obećanja, sve do onog najvećeg, Njegovog povratka i uvođenja u Novo Stvaranje, doći će do ostvarenja kad svi uđemo u Njegovu Misao. To znači biti zaručnici: jedno srce i jedna duša. Ne ista stvar, svatko u svom identitetu, ma ista misao, isti način gledanja na život, ista otvorenost Duhu Oca i Sina, da cijela Crkva nosi ovu otvorenost.

Za vršenje toga bili su potrebni mučenici – sjetite se blagdana u ponedjeljak, prvih mučenika, sve one dječice – također i sada postoji potreba za prekidanjem ove misli koja je prisutna na Zemlji. Postoji potreba za djecom Božjom, postoji potreba za Crkvom Isusa Krista koja nosi Kristovu misao, a ne misao svijeta prilagođenog na neki način oko Evanđelja i uzimajući samo dijelove Evanđelja.

Također je rečeno da više neće biti vrijeme krvavog mučeništva,[4] iako će također netko i dalje biti pozvan dati svoj život čak i krvlju. I nije više za to vrijeme također zahvaljujući Isusovom međuvremenom dolasku,[5] koji će moćno nositi svakoga, posvećujući se Bezgrešnom Srcu Marijinu, dopustit će mu da bude korišten, da bude korišten od Duha Isusovog, i u potpunosti ćemo ostvariti današnje Evanđelje, od Svetog Stjepana[6]: „Kad vas predaju, ne budite zabrinuti kako ili što ćete govoriti. Dat će vam se u onaj čas što ćete govoriti. Ta ne govorite to vi, nego Duh Oca vašega govori u vama!“

Ovo je iduća godina: u sve događaje trebat ćemo ovako ući. Doista smo pozvani vidjeti kako Bog izgrađuje – nismo mi oni koji ga izgrađuju-jedno novo društvo; zaista završava jedna era. Više puta nam je rekao: „Stari svijet umire, novi se svijet rađa“ i započinje ovaj događaj upravo u svakom pojedincu: stari čovjek umire, novi se čovjek rađa, i tako će biti sa čitavim društvom. I bit će jedna nova misao, dakle i sutrašnji blagdan Svete Obitelji, jedne obitelji po Božjoj misli, kršćana po Božjoj misli, muškaraca i žena po Božjoj misli, braka po Božjoj misli, svećeništva po Božjoj misli. Evo, ući u ovu novost je hod, onom brzinom ostavljanja onoga što nam nije potrebno i prihvaćanja onoga što trebamo, a da ne ostanemo ukorijenjeni u tradicije.

Sveti Ivan Apostol, apostol Ljubavi, nije radio ništa drugo, osim što je svjedočio, to govori u svim svojim poslanicama, također i u Evanđelju: što je vidio, što je dotaknuo, što je čuo: Život.[7] Kroz sav njegov hod pokretala ga je upravo ova Ljubav prema Isusu. Lako je vidjeti njega  kao primjer koji treba slijediti, kao model najbliži Isusu. No također i u ovom slučaju Ivan ima svoj identitet, svatko od nas treba otkriti vlastiti, kroz ovu želju da upoznamo Oca, po Sinu, ne kao Sveti Ivan, kao što je svatko od nas vođen, i tada će se izgraditi Njegova Crkva.

Ostavljam vas u ovoj pripremi koja će nas dovesti do posvete Mariji. Pozivam vas da se uronite u onu tišinu te da osluškujete Božju misao, počevši od sutra od obitelji po Bogu.

Objavit ćemo jednu poruku koju nam je Sveti Josip dao 2016. godine[8], govoreći o obitelji, kako biste je mogli čitati, meditirati o njoj.

Pozivam vas da iznova polako meditirate Isusove riječi,[9] i molim vas da u ponedjeljak, kad se spominjemo Nevine Dječice, da se sjetite svih abortusa koji se vrše na Zemlji, da se sjetite zamrznute djece. Mislite danas, sa svetim Stjepanom, na sve mučenike, ne nužno one koji su prolili krv, nego na sve mučenike ovog društva, mučenike ove pandemije, i vršimo svi zajedno našu svećeničku službu kako bismo sve to uzdigli. Na nama je samo da kažemo naše da Bogu po Mariji, prikazani Isusu, za ono što On želi; to također znači ostaviti naše nakane kako bi se razvile Marijine nakane. To je jedan da Božjoj volji, potom će nam Bog jasno pokazati koja je, što je i to će napraviti razvijajući našu originalnost i kreativnost, i u tom hodu bit će također i mučeništvo našeg ja, što je dobro da se dogodi.

Onda, iznova predajem Mariji i Svetom Josipu Njezinu Crkvu svega Svemira, posebno Crkvu koju ima ovdje na Zemlji. Predajem sve obitelji uoči Svete Obitelji; predajem sve patnike, sve mučenike, sve koji su pritisnuti, sve malene, sve posljednje; predajem umiruće; molim oproštenje od Boga za svakoga od njih, odriješujem one koji su se pokajali. I neka sveti Ivan Apostol svojom jednostavnošću, svojom čistom ljubavlju probudi također i u nama želju da se u potpunosti sjedinimo sa Zaručnikom, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. Isusova poruka od 24.prosinca 2020 „Duše zaručnice“ objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[2] Usp. propovijed od Maura 25. prosinac 2020 „Uroniti se sa Presvetom Marijom u Božju ljubav“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[3]Usp. Dj 6,8-10.12; 7, 54-60

[4] Usp. Poruka Svetog Mihaela Arkanđela od 06.siječnja 2020 „Očitovanje trojstvene sile“ objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[5] Usp. Poruka Presvete Marije od 07.prosinca 2020 „Mesijansko vrijeme“ i Isusova poruka od 24. prosinca 2020 „Duše zaručnice“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[6] Usp. Mt 10, 17-22

[7] Usp. 1 Iv 1, 1-3

[8] Vidi poruku Svetog Josipa od 30. prosinca 2016 „Vi ste članovi i čuvari Božjeg naroda“, objavljena 27.prosinca 2020 na https://premanovomstvaranju.org

[9] Odnosi se na poruku iz note 1