Razmišljanje – „Duše zaručnice“

24.12.2020

Stefania Caterina i otac Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, želim vam sretan Božić i Božićne blagdane, neka vam Gospodin udijeli posebne milosti u ovom vremenu, svima vama koji slijedite ove programe i u duhu sudjelujete u našim proslavama.

U čitanjima od polnoćke čuli smo proročanstvo Izaije,[1] proroka, koji najavljuje mesijanska vremena. U Lukinom Evanđelju čuli smo pripovijest o Isusovom rođenju.[2] U poslanici Svetog Pavla Apostola Titu, zajednici koju je vodio Tito, Sveti Pavao svjedoči o plodovima otkupljenja po Isusu Kristu[3], i usmjerava zajednicu prema slavnom Kristovu dolasku. Dakle, sve što pripada prošlosti služilo je i služi nam, no kao što smo živjeli u ovoj godini, mi živimo jednu aktualnu liturgiju događaja; u kojem smislu događaja? Božja prisutnost među nama u svim ovim događajima koje čovječanstvo Zemlje živi i koje živi čovječanstvo svega Svemira. Promašili bismo kada ne bismo u ovoj proslavi, u ovoj noći osjetili Isusovu prisutnost koja nas usmjerava u ovim vremenima i pokazuje nam korake koje treba napraviti.

Upravo On nam je sam govorio o dušama zaručnicama u svojoj današnjoj poruci[4], i upravo iz ove današnje poruke želim čitati tako da to bude jedno čitanje koje prati liturgiju događaja. „Što želim od vas? Jedan jednostavan život dostojan vašeg poziva; jedan sveti život, prikazan Onome koji je trostruko Svet. Crkva neće moći biti moja Zaručnica ako to ne budu i sve duše koje je tvore.“ I to je jedna milost koja stavlja u krizu sve religiozne površnosti kršćana. Sjetimo se da u poruci Isus govori da Crkvu želi dovesti do savršenstva i gdje kaže da se nažalost kršćanstvo svelo na razinu drugih religija, jedna između ostalih religija, to je jedan preokret od strane Isusa Krista.

Dakle: „Stoga vas molim da budete DUŠE ZARUČNICE. Te duše mi pripadaju od vječnosti. Odlučile su potpuno se darovati meni; dale su mi sve i ja sam njima dao sve“. Imamo sve. „One se ne boje smrti, jer su odabrale život i poučljivo me slijede kamo god idem.“ Ne boje se smrti, ne boje se ničega. „To su duše koje su posebno sjedinjene s mojom Majkom i slične su joj u poučljivosti i poslušnosti prema Bogu. One su Očeva radost i plodno tlo u kojem Duh Sveti sije sjeme života. Sjedinjene sa mnom kao prave zaručnice, bude život u drugim dušama i vode ih k Bogu. Moja će Crkva biti sastavljena od tih duša, koje će ispuniti Svemir Božjim mirisom i bit će propast za Lucifera.“

Dakle, braćo i sestre, ove riječi žele da se u ovoj noći i u ovo vrijeme pripreme za novu godinu preporodimo u Duhu Svetom. Ja vidim da je ovo vrijeme slično onom vremenu Apostola, a koje se pripremalo tri godine, mi smo bili pripremani više. Danas sam razmišljao o Gospinim ukazanjima u Međugorju. Nalazimo se u četrdesetoj godini, iduće godine se navršavaju četrdeset godina i započinje četrdeset i prva godina, i također i mi u ovom narodu u novoj Crkvi praćeni smo već duže vrijeme. Ovi nas dani upravo sada usmjeravaju na jedno rođenje kako bismo bili poslani u novoj godini u sili Duha Svetoga, jer Isus će djelovati u svojoj Crkvi, no ova Crkva na Zemlji koja se sjedinila sa Crkvom svega Svemira protagonista je u ovom vremenu. Čitavi Svemir, čitavo Mistično Tijelo Kristovo, sjedinjuje se s njom i sa našim euharistijskim slavljima. To nam ne daje pravo da se hvalimo, smatramo najboljima, nadmoćnijima,nego da razumijemo našu poziciju te vršimo naše poslanje. To nas istovremeno priprema za naše svečano posvećenje Bezgrešnom Srcu Marijinu, kako bismo bili potpuno predani Njoj, na njezine nakane.[5]

Želim vam onda govoriti o našem rođenju ovih dana. To je jedno rođenje koje treba nastaviti rođenje Isusa Krista u nama, Očevu radost u nama, našu plodnost, plodove koje Duh Sveti može sijati ovih dana te nastaviti sijati. Kada Isus govori o dušama zaručnicama, on ne misli na časne sestre, na fratre: nego na sve kršćane, na cijelu Crkvu, jer svi smo pozvani u našoj originalnosti, u identitetu poslanja, u savršenosti, svi! Dakle, hrabro tko se osjeća frustrirano, pozvan je na puninu, nema većeg, manjeg. Svi smo pozvani doseći puninu i trebamo shvatiti što je Isus htio reći. Htio je reći da smo rekli da u trenutku začeća i sada trebamo očitovati našu odluku koja bi trebala doći do zrelosti kako bi je Isus zajedničkim djelovanjem Presvete Majke Marije i Duha Svetog u nama rodio.

Isusov govor ide do naših dubina, u našem duhu. Ako to želimo prihvatiti, trebamo se uroniti unutra, u naše dubine, gdje ne prevladavaju emocije, ljudski razlozi, ništa ne dominira. Kada smo začeti, mi smo začeti čistom ljubavlju Božjom, također i u prisutnosti Lucifera koji nas je želio povući rekli smo ne i rekli smo da Božjoj ljubavi i ova je Božja ljubav utisnuta u nas. Iako nas je na Zemlji čekalo sve što je prouzročio istočni grijeh, a sada također i kolektivni grijeh, pečat u nama je Sin koji se očitovao u svojoj ljubavi, potom iz njegovog Srca koji je Duh, komunicirao nam je svoga Duha.

Dakle, mi smo danas pozvani uroniti se u tu ljubav. Znate dobro da je sveti Franjo plakao, neutješno je plakao: „Ljubav nije ljubljena, ljubav nije ljubljena.“[6] Majka čovječanstva u knjizi „Život nije život bez Boga“[7] kaže da je mali broj duša koje su pronašle Božju ljubav i koje znaju prihvatiti Božju ljubav.[8] U tome su naši problemi. Donosim jedan primjer: stručnjaci kažu da nema potrebe rezati suho lišće sa palmi, jer ga palme same bacaju, same se svlače, ali ako vi želite držati svoj vrt u redu i uvijek čistim, da ne padaju  svaki drugi dan, pokušajte ukloniti to suho lišće. Ako nađete jedno zdravo, snažno drvo, svo suho lišće kad ga dodirnete bez napora pada, jer je biljka vitalna, u sebi ima vitalni proces i baca sve što je opterećuje. Ako se približite jednom drvetu koje je bolesno, zatvoreno u sebe, ne možete pokidati to lišće, trebate koristiti škare. To je slika našega života: kada smo uronjeni u Kristovu ljubav, zlo bježi od nas, kada smo uronjeni u Očevo Lice po Sinu, zlo nam se ne približava. Kada smo duboko uronjeni u Isusa Krista, pobjeđujemo zlo, pobjeđujemo našu smrt, tada možemo drugima očitovati život. No vidite, život u svom procesu ima jedan pokret u nama: prihvatiti Božji život da bismo ga zadržali za sebe znači zaustaviti proces. Božja Ljubav koja nas čini vitalnima čini nas sposobnima neprestano stvarati novo lišće, nove plodove, i automatski se ono staro raspada, nemamo potrebu za naredbom neke religije koji nam govori: „Radi ovako, radi onako, Bog će te kazniti ako … ”, i sve te prijetnje samo su jedno nasilje prema jednom drvetu koje je zatvoreno samo u sebe i ne donosi plod, razumijete.

Dakle ova ljubav koju smo prihvatili treba doseći savršenstvo: pobijediti smrt da bude udaljena od nas. To će se dogoditi u cijelom Svemiru, no trebamo probuditi u nama sve ono čemu smo poučeni. Vidite da nam je Duh Sveti u ovoj godini govorio o božanskom stvaralaštvu u tišini,[9] Gospa nas je pozvala na djevičansku tišinu, na jedan unutarnji hod kako bismo se oslobodili grijeha, pomirili se s Bogom; dobro se sjećate te svetkovine, Kraljice anđela.[10] Sada trebamo u to ući. Problem je u tome što smo mi identificirali ljubav, sa ljubav, ljubav, ljubav, ljubav, ljubav, koja je bezvrijedna. Naš život, rođen iz ljubavi, jedna je ljubav koju nam je dao Bog, i ova ljubav, da bi bila živa, životna, treba biti vraćena Bogu u korist drugih. Umjesto toga mi trgujemo s ljubavi, dajemo ljubav onima koji su nam simpatični, onima koji nam odgovaraju, ljubav koja nam se sviđa, koja hrani u nama ne ljubav, sebičnost, egocentrizam, onu bolesnu biljku, boležljivu. S druge strane, ako je naš život jedna ljubav koja cvjeta i neprestano se predaje Bogu, mi pobjeđujemo smrt i ako mi darujemo ovaj Božji život svima, simpatičnima i nesimpatičnima, dobrima i zlima, mi pobjeđujemo zlo i Božja ljubav trijumfira u nama, i mi osjećamo obilje ove ljubavi koja se prelijeva iz naših srca, daruje se, kao iz Srca Isusova, i komunicira se ova ljubav. Evo, ovo bi trebalo biti naše rođenje i priprema za novu godinu. Nije nam slučajno Bog dao Presvetu Bezgrešnu Majku, Suotkupiteljicu, dao nam je Duha Svetoga. „Ništa vam ne nedostaje“,[11] kaže, i mi trebamo crpsti.

I svi koji slušate, pokušajte ući u ovu kontemplaciju, to će biti put za sljedeću godinu, neće biti spektakli na nebu. Ovo je put na kojem će se očitovati snaga Kralja Svemira, i to je put do kojeg se dolazi sve do posljednje duše, gdje se prelazi sve granice političkih, ekonomskih i religijskih sistema, gdje Božja sila preko Kralja Svemira stavlja u krizu sve lažne sisteme i budi pozitivne. Pozivam sve vas koji slušate, evo, i pripadate jezgrama i točkama svjetlosti, molitvenim grupama, karizmatskim grupama zaronite u Božju ljubav, postanite Božja ljubav, sve ostalo, ako niste u Božjoj ljubavi, može postati površno i zavarati vas. I kažem vam da će isto tako ova čista Božja ljubav koja eksplodira u nama sjedinjena s Bezgrešnom Majkom pod Križem – križevi s kojima se svakodnevno susrećemo – ova ljubav spasit će čovječanstvo, iznad karizmi. I karizme, propovijedanje, ako nema ljubavi ne obnavljaju, zavaravaju nas.

Dakle, svi vi koji prihvaćate ove programe, ovo je program s kojim ćemo ući u novu godinu i svečano se posvetiti Bezgrešnoj Majci na njezine nakane, i malo po malo preko svih slavlja, svih događaja, bit će vam pokazano što raditi, kako napredovati. No ovo je temeljno da se svi mi preporodimo u ovoj ljubavi, i vidjet ćete da će tama iščeznuti iz nas, strahovi će iščeznuti iz nas, zbunjenost će iščeznuti iz nas. Vidite da je Bog također dopustio da se Crkvena slavlja smanje, kako bi vas doveo do traženja Boga u sebi.

Gospa je rekla preko Stefanije u knjizi „Život nije život bez Boga“[12], upravo ovo, i sav ovaj hod koji mi pravimo u toj knjizi vodi nas do ove ljubavi, i ova ljubav oživljuje osobe, oživljuje svu prirodu, sve stvoreno i svi će biti vođeni prema Bogu, izvoru i mi ćemo živjeti s Njim. Pozivam vas onda sve, ovih dana, da molite Duha Svetoga da vas probudi u ovoj ljubavi. Ako ne stavite u centar Božju ljubav u vama, nećete razumjeti Gospu, nećete razumjeti Svetce, nećete razumjeti Euharistiju i nećete moći prihvatiti onu snagu Kristove ljubavi u Euharistiji. Sve se lako pretvori u površnost. I također želim zaključiti da svi smo slično pozvani biti slični Bezgrešnoj Djevici, čitava Crkva, ona Crkva koja pripada Isusu Kristu. Ona Crkva koja će ući u Novo stvaranje treba postati tako lijepa, čista, svatko od nas. Ovim dušama i ovoj Crkvi neće nedostajati ništa i sva će se Božja obećanja ispuniti u ovoj Crkvi, preko ove Crkve.

I ja vas blagoslivljam da se Duh Sveti spusti u svoj sili na vas, ma gdje bili, bolesni, trpeći, razočarani, uplašeni jer su crkve zatvorene, nema svećenika za ispovijed. Mir Božji neka dođe svima, svjetlost koja obasjava, ljubav koja njeguje i ne ostavlja nikoga samog, nikoga praznog, nikakva prazna riječ, sentimentalna. Neka se punina Milosti spusti u ovoj noći, da se svatko od vas osjeća potpomognut od Krista Kralja Svemira u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. Iz 9, 1-6

[2] Usp. Lk 2, 1-14

[3] Usp. Tit 2, 11-14

[4] Usp. Isusova poruka od 24. prosinca 2020 „Duše zaručnice“ objavljeno na https://premanovomstvaranju.org

[5] Crkva Isusa Krista svega Svemira na Zemlji svečano će se posvetiti Srcu Bezgrešne Majke i na njezine nakane 31. prosinca 2020.

[6] Usp. Poruka Svetog Franje Asiškog od 17. rujna 2012, „Čista Božja Ljubav“, objavljena u knjizi „Prema novom stvaranju – svezak 2. – godina 2012“, na stranici 76

[7] Izdanje Luci dellEsodo

[8]Život nije život bez Boga“, Poruka Majke čovječanstva od 13.travnja 2017, „Bog ljubi i prašta“, na stranici 9

[9] Usp. poruka Duha Svetog od 30. svibnja 2020 „Spoznaja je ljubav“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[10] Usp. Poruka Presvete Marije od 01. kolovoza 2020 „Napredujte prema oproštenju“, objavljena na našoj web stranici

[11] Usp. Poruka Boga Oca od 19 siječnja 2020 „Obnavljam s vama moj savez“, objavljena na našoj web stranici

[12] Usp. Poruka Majke čovječanstva od 13. studenog 2017., “Život nije život bez Boga“, na stranici 25