Tko smo

Crkva Isusa Krista u Svemiru

Mauro

8.10.2020

U ovom trenutku, u ovom prolasku, s ove stranice, čujemo kako otac Tomislav iznova komentira poruku od 10. rujna 2010. „Centralna Jezgra“,[1] poruku koja je donijela jednu prekretnicu čitavom čovječanstvu, kako onima koji su je prihvatili, tako i onima koji je nisu prihvatili. To je jedna poruka sjedinjena s riječima Svetog Mihaela iz 2009. godine i koju otac Tomislav mnogo puta spominje. Podijelilaje, počela je dijeliti čovječanstvo, također i ova poruka je jedna prekretnica. Osim ove poruke imamo riječi Svetog Mihaela koje navještaju Crkvu koja se spušta s Neba,[2] na ovoj web stranici ima mnogo riječi koje navještaju živu prisutnost Crkve Isusa Krista ovdje na Zemlji.

Osjetili smo dužnost, također i nakon raznih telefonskih poziva primljenih od nekih od vas, predstaviti se s nekoliko riječi: tko je ovaj novi narod o kojem otac Tomislav govori, tko stoji iza njega, iza Stefanije Caterine. Prije svega, želio bih reći da mi govorimo otac Tomislav iako je on bio sveden na laički status, za nas ostaje jedan otac, jedan svećenik jer će to biti zauvijek, no za nas je on zaista jedan otac i tako ga nazivamo.

Mislim da smo dužni reći još nekoliko riječi, jer zadnji put kada smo se predstavili kao muškarci i žene, narod koji surađuje sa živim članovima Centralne Jezgre, bilo je to 2015. Godine preko knjižice „Hod novog naroda“[3], vjerojatno ju je netko vidio, pročitao. Kroz ovih se pet godina puno toga promijenilo. U toj smo knjižici predstavili početak prve grupe osoba koje su, upravo zahvaljujući propovijedanju oca Tomislava, Stefanije, zahvaljujući Kraljici Mira (koju mi pratimo i nastavljamo pratiti s njezinim ukazanjima u Međugorju, ali ne toliko zbog ukazanja koliko zbog onoga što ukazanja trebaju nositi, žele nositi), zajedno sa svim napisanim što smo primili i stavili na ovu stranicu, mnogi su muškarci i žene započeli jedan hod, promijenili su svoj život i trude se mijenjati ga te dopustiti da ih Bog preobražava.

Stoga ponavljam samo neke stvari koje već otac Tomislav uvijek naglašava: mi nismo protiv nikoga, trudimo se živjeti kao djeca Božja kojoj je Bog u centru te polaze od Trojedinog Boga. Možda mi je puno lakše reći tko nismo: nismo neki novi religiozni red, nismo neka crkva koja se suprotstavlja crkvi katoličke vjeroispovijesti, nismo neka redovnička zajednica, nismo u samostanima, fratri, časne sestre. Mi smo jedna grupa osoba, muškaraca, žena, mladih, osoba srednje dobi, parova, pojedinaca, koji su zajedno odlučili hodati prema Kristu. Zajedno smo se odlučili dopustiti biti preobraženi milošću Isusa Krista. Ograničene smo osobe, nitko od nas nije savršen, nitko od nas nije došao do cilja. Nema svetaca prema staroj klasifikaciji svetaca, nego jedna grupa osoba koja želi postati po Božjoj želji, slika i prilika Božja, djeca Božja koja žele izraziti svoju svetost, onu svetost koju je Bog utisnuo u njih  od trenutka začeća i koju samo Bog može razvijati kroz jedan normalan život.

Neki od nas su grupirani u Kuće-Svetišta, za koje ste uvijek čuli spominjanje s ove stranice, ima ih dvije u Italiji, jedna u Bosni i Hercegovini, jedna u Republici Češkoj. U tim Kućama-Svetištima imamo naše svećenike i trudimo se živjeti molitvu, usudio bih se reći trajnu, ne zato što smo uvijek ispred Presvetog Sakramenta, već zato što započinjemo s molitvom, i završavamo s molitvom, također i kroz sav naš posao. Svaki dan slavimo Misu i živimo od našeg rada. U svakom našem Svetištu imamo neku radnu aktivnost, gotovo uvijek povezanu s agronomijom i time se uzdržavamo. Potom imamo za pratiti, pomagati osobe putem ove stranice i putem tiskanih knjiga; pomagati pratiti mnoge osobe koje nas u stvari slijede i koje su dio ovog novog naroda, Crkve Isusa Krista ovdje na Zemlji a koje su raspršene po čitavoj Europi, po cijelom svijetu, imamo ih po cijelom svijetu. Neke od tih osoba posljednjih godina odlučile su se međusobno sjediniti, neke čak žive zajedno, pa su tako formirale jednu zajednicu, ne religioznu već zajednicu u smislu da žive zajedno i nalaze se međusobno, mole, dijele, svi su u bliskom kontaktu sa Kućama-Svetištima, sa svećenicima i onima koji žive u Kućama-Svetištima.

Rekao sam da je poruka Centralne Jezgre jedna prekretnica. Preko te poruke znate da ovdje na Zemlji ima šest živih članova Centralne Jezgre. To su otac Tomislav, Stefania, dvoje su u Svetom Petru u Rimu i dvoje u Jeruzalemu. Od Oca Tomislava, Stefanije i nas traženo je da se izložimo, traženo je da nosimo naprijed ove programe, i ono što radimo je upravo jedno živo svjedočanstvo svega onog što smo primili, čuli i svega što vidimo i primamo živeći zajedno sa dva živa člana. Trudimo se prenijeti ono što naše oči vide, naše ruke dotiču.

Poznate su vam osnove našeg duhovnog hoda, to su šest točaka Svetog Mihaela koje otac Tomislav u ovom vremenu komentira, započeo je, no već je to činio u drugim prigodama; neću vam ja sad govoriti o tim točkama, oni to već dobro rade. Htio sam nas predstaviti kako bih vam rekao da može biti korisno, za one koji to žele, bolje nas upoznati dolaskom u Svetišta ili kroz pisanje, telefonske pozive, tražeći objašnjenja, pojašnjenja, postavljanjem pitanja i sami tim započinjanjem također jednog dijaloga.[4] Na taj bismo način mogli započeti zajedništvo između nas i vas, pomažući si međusobno i kroz postavljanje vaših pitanja, ako ih imate. Dobro znate da šest točaka Svetog Mihaela kao i sve ono što smo primili nije u centru našega života, nego su one bile ono sredstvo, kao i Centralna Jezgra, koje su nam pomagale i nastavljaju nam pomagati da idemo prema Bogu i da se preobrazimo. Mogao bih reći riječima posljednje poruke Svetog Franje:[5]Ono što želimo živjeti je samo pripadati Kristu, po Majci Božjoj, živeći jednim jednostavnim životom kao djeca Božja po Evanđelju, u skladu sa stvorenjem.“ Sažima sve što želimo činiti i trudimo se činiti, polazeći od Isusa u centru. U tome smo, ponavljam, otvoreni za sučeljavanje sa svima, i također smo strukturirani u našim Kućama-Svetištima kako bismo primali one koji žele proći, koji žele razlikovati, koji nas žele upoznati.

Prije nekog vremena otac Tomislav govorio je o točkama svjetlosti koje se rađaju po cijeloj Europi; točke svjetlosti u pratnji upravo svećenika iz Kuća-Svetišta i sigurni smo da postoje također i druge točke svjetlosti, naprotiv, susreli smo ih preko nekih od vas koji su bili ovdje, da su jedna točka svjetlosti iako to nisu znali. Osobe koje se klanjaju, koje žive tražeći Presveti Sakrament, one su točke svjetlostino vjerujem da je došlo vrijeme da se pridruže, sjedine. Bog okuplja, okuplja Svoju Crkvu. Napravio je to u čitavom Visokom, Srednjem, Niskom Svemiru, treba to učiniti također i na Zemlji i čini to, okuplja Svoju Crkvu da pripremi sve za slavni povratak. Također i ovo govori Sveti Franjo: „Danas je došlo vrijeme kada je Bog iz svih dijelova Svemira okupio jedan neizmjerni narod kako bi formirao jednu jedinu Crkvu Isusa Krista, utemeljenu na Zemlji, ali živu i djelotvornu u čitavom Svemiru. I vi ste dio nje te želite očitovati lice ove Crkve na Zemlji i navijestiti Božji plan. ”[6] Evo, to je ono što se trudimo činiti.

Oko nas, u narodu koji se okuplja oko Kuća-Svetišta, moglo bi se reći da se rađa jedan narod koji biva zahvaćen od rođenja do smrti. Ima mnogo mladih, mnogo djece, i stoga uistinu postoji pratnja jednog naroda od rođenja do smrti. Pred nama vidimo jedan put koji se otvara i konkretno, sada s malim koracima, gdje ima mjesta za sve, za starije, za djecu, za mlade, za one koji odluče posvetiti čitav svoj život Bogu, za oni koji se vjenčaju, za one koji žive oko nas, međutim, i dalje imaju vanjski posao, ima svega. Ovo je Crkva, ona Crkva koja će se, ako prepustimo Bogu da radi, preobraziti po Njegovom Srcu, po Njegovoj Misli. Ona će biti ova vidljiva svjetlost, bit će, može se reći, ne mogu pronaći druge riječi, predstavnik Crkve iz Svemira ovdje na Zemlji.

Između ostalog, sa ove web stranice izrečene su snažne riječi: Centralna Jezgra, novi apostolski zbor; Centralna Jezgra koja nije podložena nikakvoj hijerarhiji osim one Isusove; Centralna Jezgra koja treba otvoriti jedan put; Centralna Jezgra koja će zasigurno bilo za života bilo u drugom životu trebati biti prihvaćena da bi se ušlo u Novo Stvaranje kao dar od Boga. I ne postoji niti jedan Božji dar koji jedan čovjek može odbaciti i misliti da će ući u Novo Stvaranje, jer to je jedan neophodni dar, jednako kao i dar Presvete Marije i Svetog Josipa, uzvišenih sredstava. Bili smo definirani kao Crkva Isusa Krista ovdje na Zemlji, redovno sredstvo. Mi se trudimo, bez obzira na naše granice, biti ovo redovno sredstvo, i sa ovim riječima koje mi sada stavljamo na web stranicu molimo također i vas za pomoć da bismo bolje funkcionirali kroz dijalog koji se može roditi.

Ovu novu inicijativu povjeravam Mariji, Majci i Kraljici čovječanstva, zazivam njezin blagoslov na nas i na vas, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.


[1] Usp. Poruka Svetog Mihaela Arkanđela objavljena u knjizi „Prema novom stvaranju – Svezak 2-2012. godina“, na stranici 4, u knjizi „2012 –Odlučujući izbor čovječanstva“, na stranici 35 i na https://premanovomstvaranju.org

[2] Usp. Poruka Svetog Mihaela od 28. rujna 2020. „Crkva iz Svemira spustit će se na Zemlju“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[3] Edizioni Luci dell’Esodo; objavleno na https://premanovomstvaranju.org u 22. srpnja 2015.

[4] Za kontakt, šaljemo vas na našu stranicu, u kategoriju „Kontakt“

[5] Poruka Svetog Franje Asiškog od 04. listopada 2020 „Budite na visini vašeg zadatka“, objavljena na https://premanovomstvaranju.org

[6] Vidi prethodnu notu