Kontemplirati Očev život

Predraga braćo i sestre,

nudimo vam poruku primljenu od Gospe na dan Njoj posvećen. Majka je govorila ovdje prisutnima, ali njezine se riječi odnose na sve one koji slijede ove programe i žele pripadati Crkvi Isusa Krista svega Svemira. Potrebna nam je više nego ikada njezina majčinska blizina, u ovim vremenima pomutnje, izgubljenosti i straha koji zatvaraju naše čovječanstvo.

Pratimo vas s molitvom i pratimo vas u hodu. Sve vas blagoslivljamo i želimo vam svako dobro u Bogu.

                                                      Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

16. srpnja 2020. – Blažena Djevica od brda Karmela

Gospina poruka

 Kontemplirati Očev život

 

„Moja draga djeco,

Isus je došao objaviti vam Očevo lice i sada ga također i vi trebate objavljivati. Vaš je zadatak da živite sjedinjeni s Ocem te objavljujete njegovo lice čovječanstvu. Ne strašno lice, nego lice ljubljenog Oca, iz kojeg zrači svjetlost koja ozdravlja i liječi narode.

Molim vas, draga djeco, osobito vas svećenike, da na vašem licu zasja Očevo lice. Pozivam vas danas da budete istinski kontemplativci ovoga vremena. Danas me slavite kao Djevicu od brda Karmela, gdje su neki sveti pustinjaci duboko tražili kontemplaciju, nadahnjujući se onim što se dogodilo na brdu Karmelu, tamo gdje je prorok Ilija porazio svaku herezu.[1]

Prava kontemplacija, dječice, je kontempliranje božanskog života u vama, onoga što Bog iz dana u dan radi, u svakome pojedinačno i u čitavom svome narodu. Nije kontemplacija zatvoriti se na jednom mjestu i ostati u jednoj praznini koju mnogi nazivaju kontemplacijom. Nije to kontemplacija. Ako ne znate vidjeti tragove Božjeg prolaska u vašem životu, niste kontemplativci. Što kontemplirate? Ne kontemplira se praznina, kontemplira se život. I ako ne znate kontemplirati život u sebi i u drugima, ne možete biti svećenički narod, pa niti svećenici. Svećenik je onaj koji proniče Božji život u narodu, te ga promovira. Stoga bi svećenik trebao biti pravi kontemplativac, koji zna prepoznati život u sebi i u drugima; vidi kako izvire u slavljenju svakoga dana i pušta ga da teče prema narodu.

Pozivam vas na ovu službu jer danas je za svijet iznimno važno shvatiti da postoji Otac. Vi vidite kako je čovječanstvo ove Zemlje izgubljeno, bacano tamo-amo od jednog moćnika do drugoga, porobljeno. Đavli bijesne na ovom planetu i drže ljude pritisnute pod svojim pandžama. Vrijeme je da se oslobodi sva sila koju je Bog stavio u svoj narod, u svoju Crkvu Svega Svemira.

Očevo Lice treba raspršiti tamu. Svjetlost Njegovoga Lica treba odbaciti tamu koja zrači iz Sotonina lica. Pozvani ste kontemplirati i učiniti vašim život koji vam Bog daje. Gdje god bili, učinite da zasja Očevo lice, kontemplirajte njegov život također i u stvorenju koje vam je povjereno, jer također i u njemu treba zasjati njegovo lice, koje je lice života, koje je izvor života. Ako ne dođete do toga da vidite svjetlost njegovog lica, nastavljate živjeti u tami a ja to ne želim nikome od vas.

Sigurna sam da ćete, zajedno sa mnom, biti pravi kontemplativci ovoga vremena, koji sabiru i prikazuju Bogu suze, molitve i uzdahe mnogih, također i onih koji su tražili Boga kroz povijest, ali koji nisu ispunili ono što vi danas možete ispuniti. Oni koji su plakali, kako kaže prorok, ali nisu rađali; trpjeli su, ali nisu ništa drugo porodili osim vjetra.[2] Vi ne trebate rađati vjetar nego život, jer ste jedan plodan narod, jer vas je Gospodin učinio takvima. Mnogo je muškaraca i žena dobre volje koji očekuju vidjeti Očevo lice kako bi se probudili za život.

Ja sam s vama, pratim vas u vašim kućama i u vašem svakodnevnom životu, i blagoslivljam vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“

[1] Na brdu Karmelu, „živjeli su neki kršćanski pustinjaci u XII stoljeću. Na tom brdu u Galileji, žarka vjera proroka Ilije navijestila je pred poganskim prorocima da je Bog Izraelov jedini pravi Bog“ (Iz svakidašnjeg Misala)

[2] Usp. Iz 26, 17-19