Razmišljanje “Crkva Isusa Krista svega svemira živi na Zemlji”

06.07.2019. 

Stefania Caterina i Otac Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, dajemo vam radosnu vijest: Crkva Isusa Krista svega svemira živi na Zemlji! Ovaj  nam je navještaj  dala Gospa na uočnicu obljetnice ukazanja Kraljice mira u Međugorju.

Crkva Isusa Krista svega svemira živi na Zemlji, to je jedan novi narod u Božjem narodu, koji se gradi na dvanaestorici apostola, na temelju dvanaestorice apostola, uživa posebnu zaštitu apostola i sedam velikih Arkanđela na čelu sa svetim Mihaelom Arkanđelom, koji priprema slavni Kristov dolazak, sjedinjena sa svim sredstvima koji su u Božjim rukama, izvanrednim, uzvišenim i također redovnim. Ona je otvorena za primanje svih bogatstava Božjih koja su dana Božjem narodu kroz povijest spasenja i kroz hod  kršćanskog naroda, ali je otvorena, predana postizanju onoga što Gospodin želi: hodati putem prema uglavljenju svega svemira u Kristu idući prema novom stvaranju. Pred ovim narodom su  se otvorili ogromni široki horizonti prema budućnosti, velike milosti su dane za čovječanstvo svega svemira i ovaj narod vjeruje i sudjeluje u tim milostima te sudjeluje u programima koji su nam objavljeni kroz ove  godine.

Ja zahvaljujem svima vama koji ste kroz ove godine pratili ove programe te sudjelujete na svoj način. Ovih smo godina intenzivno hodali osobito od prošle godine kada smo proglasili postojanje Crkve Isusa Krista svega svemira i danas smo sretni jer Gospa vidi ovu Crkvu na Zemlji, ovaj novi narod koji se pokrenuo i živi.

Danas vam predstavljamo poruku koju nam je dala Gospa. Nismo vam odmah dali ovu poruku jer smo htjeli moliti i dati vam svjedočanstvo o onome što mi živimo i ovu poruku pokušat ćemo vam objasniti idući naprijed kroz naša razmišljanja. Poslušajmo sada Gospine riječi.

„Predraga djeco,

s velikom radošću vam naviještam da se danas ostvaruje jedan vrlo važan dio moga plana, kojeg sam htjela donijeti u Međugorju. Plan koji se u potpunosti uključuje u program uglavljenja u Kristu svega svemira.

Zato me je Gospodin poslao u Međugorje: kako bih formirala novi narod koji će, preko moga Srca, biti jedinstven u cijelom svemiru. Preko župe i službene Crkve na Zemlji htjela sam formirati jednu obnovljenu i moćnu Crkvu, sjedinjenu s narodom koji je već prisutan u svemiru. No, kao što dobro znate, tako nije bilo.

Vjerna čovječanstva dugo su čekala odluke službene Crkve na Zemlji. Moje Srce je isto tako mnogo trpjelo u očekivanju jednog da koje nikad nije stiglo. Službena Crkva na Zemlji je jednostavno trebala priznati moja ukazanja u Međugorju te poučljivo slijediti moj nauk. Tako bi se za kratko vrijeme savršeno sjedinila sa svim vjernim čovječanstvima iz svemira i od tamo bi se rodila jedna izuzetno jaka Crkva, sposobna nositi navještaj spasenja svemu svemiru.

Tako nije bilo, no dobro znate da Svemogući Bog nikada ne mijenja svoje namjere. Može mijenjati oruđa i sredstva, ali ne mijenja svoje ciljeve koji su vječni, nedokučivi i nezaustavljivi. Stoga se danas, preko vas, ostvaruje ovaj plan: na Zemlji živi jedan narod koji vjeruje u prisutnost druge braće u svemiru, s kojom želi živjeti u jedinstvu, kako bi formirali istinsku i moćnu Crkvu Isusa Krista, koja je jedina u stanju suprotstaviti se silama zla.

Dječice, Crkva Isusa Krista svega svemira mora imati karakteristike moga Srca: treba biti Majka. Zapravo moje prvo poslanje je biti Majkom Božjom, Majkom Božje djece i Majkom Crkve svoga Sina. Stoga je ova Crkva majka, jer neprestano rađa Božju djecu, rađa ih za život. Moje Bezgrešno Srce izlijeva svoju bezgrešnost na Božji narod, koji stoga mora biti bezgrešan. Crkva Isusa Krista je dakle, majka i bezgrešna je. Ona je misionarska Crkva koja neprestano i snažno naviješta Kraljevstvo Božje.

Dječice, ne dajte se prevariti onim što nažalost čujete iz usta velikih predstavnika službene Crkve: oni vam govore o “Crkvi koja izlazi, Crkvi poput poljske bolnice“. To nije tako. Poslanje Crkve jest to da neprestano rađa Božju djecu za život Presvetoga Trojstva. To ih čini cjelovitim, slobodnim, sposobnim izabrati dobro i odbaciti zlo, da bi susreli svako dijete Božje kako bi mu dali život.

Sada je vrijeme da ova Crkva, koja je sjedinjena s onom koja je u svemiru, nosi svoj navještaj svojim životom; vlastitom doktrinom, vlastitom liturgijom i vlastitim sakramentima, sa svim onim što je primila kroz ove godine. Sve to formira zaista veliki polog vjere, nade i ljubavi.

Ne kažem vam da nećete imati protivština jer Luciferova mržnja prema Crkvi Isusa Krista svega svemira je velika, no Božja ljubav prema vama je puno veća. Također i moja ljubav prema vama je puno veća i zahvalna sam vam na svemu što ste napravili kroz ove godine.

Vaše će kuće stvarno biti svetišta. One će privući čovječanstvo dobre volje koje će moći vidjeti drugu Crkvu, moći će vidjeti ono što još nije vidjelo na Zemlji. Ja želim da ova Crkva bude siromašna, tj. da ne bude bogata s puno novca i sredstava, već bogata i moćna u vjeri, u nadi, u ljubavi, u nauku i čudesima, u svemu onom što će vam Bog dopustiti da izvršite jer vrijeme istječe, djeco moja. Bog mora djelovati da bi spasio Zemlju od onog dijela čovječanstva koje želi uništiti sve i svakoga.

Dakle, ohrabrite se. Ja sam uz vas i pratim vas na svim putovima koje ćete odabrati. Znajte da će vam Gospodin uvijek pomoći da izaberete pravi put jer ste njegova Crkva, vi ste njegova ljubljena djeca i Bog vas nikada neće napustiti, isto tako niti ja.

Blagoslivljam, zajedno sa Svetim Josipom, sve vas i ovu Crkvu koja će preko vas biti utemeljena na Zemlji. Dobro zapamtite da ste vi oni na kojima Bog utemeljuje ovu Crkvu, koja je savršeno sjedinjena sa Svetim Petrom, s apostolima, sa svim Božjim sredstvima. Danas, na ovoj Zemlji, vi ste oni na kojima Bog utemeljuje Crkvu Isusa Krista svega svemira. Budite svjesni veličine i odgovornosti, ali budite isto tako radosni jer vas je Bog izabrao. Kada Bog odabire, on odabire iz ljubavi i da bi vas ispunio svojom ljubavlju.

Blagoslivljam vas, blagoslivljam cijelu Fondaciju, vaše kuće, sav narod koji će se ujediniti oko vas. Blagoslivljam vaše nakane i sve putove kojima ćete prolaziti zajedno sa mnom, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga “.

Nakon čitanja poruke želim dotaknuti dvije točke, prva točka je da zahvaljujemo Bogu jer ne pravi iznenađenja, već priprema svoj narod. Predstavili smo vam nit vodilju povijesti spasenja u knjizi “Svemir i njegovi stanovnici” gdje su vam objašnjene stvari od početka stvaranja do ovih vremena i onoga što Bog želi ostvariti: on želi povesti čovječanstvo u novo stvaranje, želi preobraziti sve stvoreno. Na poseban način mogli smo slijediti nit vodilju prošlog stoljeća u ovoj knjizi te nakon Velikog Jubileja 2000 godina Crkve.

Duh Sveti nam je komunicirao da su čovječanstvo i Crkva primili znakove, mnoštvo znakova o postojanju života u svemiru, no znakovi nisu dovoljni. Poslušajmo.[1]

„Ali znakovi nisu dovoljni ako nema odgovora. Vjernici su, da bi to bili, pozvani pojedinačno prihvatiti istine vjere i svatko mora odgovoriti. Međutim, postoje istine za koje je nužno da budu prihvaćene od cijelog Božjeg naroda, kao i od pojedinaca. To se događa kada je jedna objavljena istina takve veličine da dovodi do epohalnih promjena u ljudskoj povijesti. Vjerovanje u postojanje života na drugim planetima je istina koja može promijeniti povijest Zemlje; zato je potreban odgovor svih onih koji tvrde da su kršćani. Bog je dao vremena svome narodu, ali to vrijeme neće biti vječno. Ta će istina, koju Petar i drugi apostoli nisu mogli otvoreno navijestiti zbog reakcije ondašnje Crkve, morati biti proglašena. Božji narod je pozvan, sada kao i onda, upoznati i prihvatiti tu istinu. Bog ne mijenja svoje planove.

Danas mnogi na Zemlji vjeruju u postojanje života u svemiru; ali nedostaje cjeloviti pogled na tu stvarnost koju može dati samo vjera u Trojedinog Boga, Stvoritelja i Gospodara svemira. Nedostaje prije svega saznanje o čovječanstvima vjernima Bogu i o njihovoj ulozi u povijesti svemira. Svemu tome treba pridodati negativna iskustva mnogih od vas, koji su susreli čovječanstva niskog svemira, koja su se pobunila protiv Boga.

Čovjek na Zemlji naslućuje istinu o postojanju života u svemiru, ali ide na slijepo i završava u zbrci; nitko ga ne upućuje. Zato Bog očekuje da Crkva prihvati i navijesti tu istinu ljudima na Zemlji, jer Crkva zna istinu; utemeljena je na Istini koja je Isus Krist. Bio bi dovoljan čin vjere i dobre volje od strane Pape: kad bi on navijestio postojanje života u svemiru, Bog bi se odmah pobrinuo za sve ostalo. Naime, sve je već tisućama godina spremno i Bog samo čeka odgovor svoga naroda. Ali ako do tog odgovora ne dođe ili ako bi odgovor bio formalno odbijanje, onda bi Bog djelovao drugačije. Ali jao onima koji su prešutjeli tu istinu! U svakom slučaju, kakav god bio odgovor kršćana, Bog će objaviti istinu o postojanju života u svemiru. Kad ne bi to učinio, hod čovječanstva prema novom stvaranju bi bio previše usporen. Svi ljudi koje je Bog stvorio će morati tvoriti jedan narod; zato je potrebno da se međusobno upoznaju, bez obzira na udaljenosti koje ih u svemiru dijele. Bog je Svemoguć i ostvarit će ono što želi.“

Zahvaljujući Bogu što nas priprema u ovom tjednu, zazivamo Duha Svetoga predani Majci, Kraljici Mira, da nas Duh Sveti pouči u našoj intimi te nas  pripremi za Krista Gospodina.

Evanđelje u Misi, Isus kaže: “Žetva je velika ali radnika je malo, molite za radnike, tražite“[2] , ali Gospodin se obraća svakome od nas da bismo dali odgovor. Odgovor koji Gospodin traži je bit naše vjere, život u Trojedinom Bogu koji prolazi preko silaska Duha Svetoga u krilu Presvete Majke Marije, preko Kristove Žrtve koja nas u Duhu Svetom vodi k Ocu.

Mi ćemo moliti za svakoga od vas, pratit ćemo vas molitvom, ali ćemo nastaviti razvijati odlomke koji se nalaze u ovoj poruci kako biste bolje razumjeli što je Crkva Isusa Krista svega svemira koja živi na Zemlji.

Ja vas blagoslivljam u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. knjiga „Svemir i njegovi stanovnici“, 203-204 stranica, izdanje Luci dell’Esodo (Markras)

[2] Usp. Evanđelje 14-e Nedjelje – Godina C: Lk 10,1-12. 17-20