Vrijeme blaženstava

Poruka Duha Svetoga, 8. Lipanj, 2019. Uočnica Duhova

„Moja draga djeco,

blagoslivljam vas snagom koja je prisutna u ovom bdijenju. Došao sam vam objaviti jedno novo vrijeme za moj narod svega svemira. Vrijeme u kojem želim da svi darovi koje sam izlio na svoj narod, u svakoj epohi i na svakom mjestu u svemiru, procvjetaju, trijumfiraju te očituju Božju snagu u vama i preko vas.

Darovi o kojima govorim nisu karizme koje su prisutne u različitim osobama. Govorim o svojih sedam darova[1] koji, nažalost, još nisu u potpunosti procvjetali u kršćanima na Zemlji. To se dogodilo iz različitih razloga: prije svega zbog ljudskih ambicija i želje da se ti darovi posjeduju. Moji darovi cvjetaju samo u poniznosti; oni vam se daju kada ih prestanete tražiti za sebe i kada ih tražite za Božju slavu. Želim da se ova slava očituje u mom narodu.

Što trebate učiniti? Morate u potpunosti živjeti pouke koje su vam dane: Isusove pouke, preko Evanđelja, i one koje su primljene kroz objave ovih godina, koje aktualiziraju Kristov nauk i čine ga razumljivijim ljudima ovoga vremena.

Sadržaj Evanđelja, zajedno s objavama koje ste primili, formiraju jednu uzvišenu teologiju i snažnu doktrinu, preko kojih možete pomoći drugima. To znači da možete bolje razumjeti ljudsku narav i podići život svakog čovjeka iz tolikih prepreka i patnji.

Ja vas neprestano podsjećam na ovaj nauk[2]: ako ste otvoreni i postojano nastojite čitati i razmišljati o Kristovim poukama, ja vas podsjećam na pravu riječ u pravo vrijeme. Tako možete nadići vaše poteškoće preko Božje riječi koja liječi i jača. Kao što je pisano, Božja riječ prodire dotle da dijeli dušu i duh[3], kako bi prevladala tu podjelu i savršeno ujedinila dušu i duh.

Molim vas da dopustite da primljeni nauk živi u vama. Sjetite se da je u Isusovom nauku sadržana njegova misao. Isus je očitovao svoju božansku misao među ljudima; tu misao možete pronaći u Svetom Pismu i u objavama koje su vam bile dane. One međusobno nisu odvojene jedne od drugih, već tvore jednu cjelinu.

Ako to budete činili, moji će darovi procvjetati u vama. Učinit će od vas snažan narod koji će proći kroz ovo čovječanstvo, potlačeno tolikim mukama i uronjeno u najveću pomutnju i tamu. Vi ćete proći noseći svjetlo, propovijedajući, poučavajući, liječeći. Liječit ćete ljudske živote, jer Isus Krist je Gospodin i Spasitelj ljudskog života, Onaj koji je u potpunosti spasio vaše biće.

Pozivam vas da postanete istinski svjedoci nauka, misli i sile Isusa Krista, na koje vas ja neprestano dolazim podsjećati. Vrhunac Kristovog učenja sadržan je u blaženstvima.[4] Božji narod nije ih nikada do kraja razumio, a ipak u njima je sadržana sva Božja sila i sila njegovog naroda. Molim vas da živite blaženstva, sve dok ona ne postanu vrijeme blaženstava za sav moj narod.

Ne trebaju mi ni veliki doktori i ni teolozi, niti profinjeni učenjaci; trebaju mi muškarci i žene koji razumiju, žive i prakticiraju veliki nauk Isusa Krista. Ja ću uvijek biti uz vas, da bih vas podsjećao u svakom trenutku na riječ koja vam je bila dana. To je riječ Kristova, Očeva i također moja. U njoj je sadržana sva sila Presvetoga Trojstva.[5]

Djeco, Sveto Pismo je tijekom stoljeća bilo, da tako kažemo, “uzeto kao talac” od strane lažnih učenjaka.[6] Oni su koristili Božju riječ ne da bi pomogli rasti čovječanstvu, nego da ga pritisnu, osude i kazne. Nije to ono što želim. Moja riječ se spušta kako bi liječila čovječanstvo i izliječila ga, spušta se kako bi odijelila svjetlost od tame, ali uvijek u ljubavi, jer moj najveći dar je ljubav: Kristova ljubav koju ja ulijevam, hranim i utiskujem u vas svojim ognjem.

Dobili ste zadatak krštenja u Duhu Svetom i ognju. [7]Oganj, o kojem govorim je pročišćavajući oganj. Prolazi uvijek preko Kristove Žrtve i pročišćava čovječanstvo sve do njegovih korijena. Ovo je značenje krštenja koje ste pozvani dati, također i dušama u Čistilištu koje ga još nisu primile. To je najveće pročišćenje, jer preko ovog krštenja vi uranjate duše u Kristovu Žrtvu. Molim vas da nastavite krstiti s ljubavlju i iz ljubavi, jer je to najveća pomoć koju možete dati tolikim dušama.

Ponavljam vam: nastojte razumjeti i živjeti sve što ste primili. Budite doista mudri, u onoj mudrosti koja nije ljudska, nego božanska. Ja sam nositelj života i božanske mudrosti. Ja sam Onaj koji vas vodi prema punini istine, jer vas stalno podsjeća na nauk Onoga koji je Istina.[8]

Molim vas da živite sa mnom vrijeme blaženstava, da biste postali narod koji zna biti blag, u duhu siromašan, čista srca, mirotvorac, sposoban nositi život. Molim prije svega, svećenike ovoga naroda da budu svećenici blaženstava. Ostavite po strani sve sukobe i probleme. Nije na vama da riješite velike probleme čovječanstva jer ne možete. Samo Bog to može učiniti, ali na vama je da slijedite Isusa Krista i otkrijete njegovu ljubav u vama i među vama, kako bi čovječanstvo moglo povjerovati da vas je Bog poslao.[9] To je najveći dar koji možete dati drugima, jer je Isus Krist najveći dar koji je Otac dao čovječanstvu.

Blagoslivljam vas i šaljem vas u vaše poslanje. Ja sam s vama u svako doba. Budite pažljivi iznutra prema mome nauku i naći ćete me uza se i u sebi. U svakom trenutku i u svakoj situaciji dat ću vam pravu riječ kako biste nadvladali svaku poteškoću i pružili istinsku pomoć i pravu ljubav onima koji to žele. Imat ćete prave riječi i činit ćete prave stvari kako biste podizali Božje siromahe.

Blagoslivljam vas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga “.

[1]Sedam darova Duha Svetog su: Mudrost, Razum, Savjet, Jakost, Znanje, Pobožnost i Strah Božji

[2]Usp. Iv 14,26

[3]Usp. 4,12

[4]Usp. Mt 5, 1-12; Lk 6, 20-23

[5]Usp. Iv, 20, 19-22

[6]Usp. Mt 23,2; Mt 23,13

[7]Usp. „Preko Velike Barijere“, 9. poglavlje

[8]Usp. Iv 16,13

[9]Usp. Iv 13, 34-35