Razmišljanje “Tražimo Trojstvenu Moć”

27.04.2019.  – Nedjelja Božanskog Milosrđa

Stefania Caterina i Otac Tomislav  Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i  sestre, tema našeg današnjeg razmišljanja  je “Tražimo Trojstvenu Moć“. Nadam se da ste ove dane proveli dobro u svjedočanstvu apostola, o uskrsnuću Gospodina našega Isusa Krista, da je pohranjena u vama istina i milost uskrsnuća Gospodina našega Isusa Krista, tako da  sudjelujući u njegovu uskrsnuću također i mi  živimo kao uskrsli.

Ove nedjelje mi slavimo tri vrlo važna trenutka: svetkovinu milosrdne Kristove Ljubavi, koja je draga  svima, i svi mi želimo imati Kristovo milosrđe i pokušat ćemo govoriti, objasniti trenutke kako ga primiti. Drugi trenutak je prolaz kroz povijesna čitanja[1], ono što se  dogodio u prvoj Crkvi i na kraju jedna kozmička dimenzija koja započinje sa Svetim Ivanom Apostolom u Otkrivenju i potom  je izražavamo u poruci od 20. travnja,[2] od Vazmenog bdijenja koju ćemo vam poslati, ali isto tako ćemo je čitati da oni koji ne čitaju, nego samo slušaju mogu slušati.

Uskrsnuće Isusa Krista puno je, puno više od povijesne istine. Prodrlo  je u cijeli svemir, ušlo je u Trojstveni vir. Kao primarna, spasonosna energija započelo je jedan dinamički hod  i to će trajati do kraja vremena, sve dok Božji narod  ne uvede  u novo stvaranje. O tome govori Isus u zadnjoj poruci.

“Predraga djeco,

blagoslivljam vas u sili moga uskrsnuća, koje nije neka  bajka za djecu niti  jedna  lijepa slika, nego jedna neosporna stvarnost koja titra u cijelom svemiru. S mojim uskrsnućem ne samo da sam dovršio djelo otkupljenja, nego sam  uveo u trojstveni vir moć koja ga čini nepobjedivim. Doista, moje uskrsnuće je jedna jasna pobjeda nad smrću koja kraljuje u sotonskom vrtlogu. Smrt ne može učiniti ništa protiv moći mog uskrsnuća.

Djeco, došli ste sa mnom do ovog vremena i prošli ste sa mnom kroz mnoge kušnje. Sada započinje vrijeme kada se, preko vas, mora očitovati moć uskrsnuća. Ona će se pokazati preko mog naroda, kako bi se, po njemu, sve što sam izvršio nastavilo objavljivati svijetu. Moje djelo otkupljenja nije se još uvijek iscrpilo, nego se nastavlja i produžuje sve do kraja vjekova, preko mog naroda, u cijelom svemiru.

Očekujem od vas da postanete svjesni ove moći koja djeluje u vama i među vama. Sudjelovali ste u mojoj smrti, a sada trebate sudjelovati u mome uskrsnuću. Započnite crpsti iz  moći trojstvenog vira koja je snaga mog uskrsnuća. Ona vas stalno dodiruje i dodiruje sve stvoreno; preko vas, zahvaća druga stvorenja i cijelu Zemlju. To je istinska evangelizacija Zemlje, koju ne možete izvršiti ako ne budete crpili iz te moći. To znači da se morate potpuno isprazniti od vas samih, od vaših sumnja i strahova, ideja i osobnih planova.“

Ovo nas uvodi u kozmičku dimenziju događaja u svoj dinamičnosti. Na blagdan Božanskog milosrđa mnogi mole za sebe, mole za druge. Sada pogled mora biti proširen. Dolazi nam u susret uskrsli Isus Krist koji posjećuje mnoge narode u svemiru kao Uskrsli. Došlo je vrijeme da ova moć Uskrsloga počne djelovati i na Zemlji. Pozvani smo podići naš pogled i zaboraviti na egocentričnu točku u nama samima, na egocentričnu točku Zemlje. Onda ono što smo objavili prošle godine, postojanje Crkve Isusa Krista svega svemira, sada se mora polako očitovati u nama i preko nas.

Čitanja koja smo čitali imaju mnoge znakove, nažalost u ovoj nedjelji  propovjednici su se često usredotočili na Svetog Tomu, ali uskrsli Isus se očitovao svim apostolima. Pokazao im je svoje veličanstvene rane, dopustio je da Ga se dotakne i dotaknuo je druge, čuli su njegov glas. To se sada događa u kozmičkoj dimenziji svega svemira, ne samo dvanaestorici apostola, nego svim apostolima, uključujući uzvišena sredstva Presvetu Mariju, Svetog Josipa, braću vjernu Bogu, Centralnu Jezgru, Arkanđele, anđele, sve svete. Sada sva ova trojstvena moć, preko ovih sredstava, dotiče nas i mi možemo osjetiti taj dodir. Ne mislim da svi trebaju biti vidioci, svi trebaju vidjeti, svi trebaju čuti neki glas, nego duh svakog od nas može osjetiti prisutnost Duha uskrslog Gospodina koji mijenja našu sudbinu. Poslušajmo.

„Ja želim djelovati preko vas  i to ću učiniti. S vaše strane, potpuno se svucite od vaše  sebičnosti. Sve dok se  nastavljate  vrtjeti oko vas samih i vaših problema, vaših kriza i strahova, kako ću ja moći djelovati, kako ću moći ući u vaše biće ako je već zauzeto?

Sve do danas vi još niste u potpunosti crpili iz moći moga uskrsnuća. To je zato što niste potpuno ušli u zajedništvo s mojim Mističnim Tijelom. Ono djeluje neprekidno i izlijeva svu svoju moć u Trojstveni vir. Trojstveni vir nije neka apstraktna figura, udaljena od vas, iznad vas, iznad ove Zemlje; naprotiv, to je jedna stvarnost koja vas okružuje i dohvaća vas u svakom trenutku. Ako budete sposobni osjetiti tu moć u vama i oko vas, ako se uronite u trojstveni vir kako biste crpili njegovu snagu, bit ćete spašeni. Ozdravit ćete od vaših bolesti i vaših strahova i sav će narod  rasti.“

Da bismo razumjeli ovaj kozmički, dinamični prolazak, vratimo se na sliku koju nalazimo u Evanđelju, u čitanjima. Sveti Petar, Sveti Ivan bili su dotaknuti unutra, prisiljeni promijeniti se, ostaviti sve i uroniti se u moć uskrsnuća, slijediti Isusa Krista s tom silom i to je proizvelo jedan pokret u njima, jedan čudesan pokret u korist drugih i mnogi su ozdravljali i narod se kretao prema njima, čak je i  sjena apostola doticala bolesne. Kada se osobe dopuste dotaknuti iznutra, isprazniti iznutra, ispuniti snagom života koja pobjeđuje zlo i smrt, onda započinje čudesna akcija kojoj nitko ne može odoljeti. Sotona također mora pobjeći i njegova djela moraju biti poništena.

Uzmimo jedan jako, jako očigledan primjer: Sveti Ivan na otoku Patmosu. Čuvši glas, vidjevši jednoga sličnog Sinu Čovječjem, pao je kao mrtav. Ali što to znači? To je dimenzija, iskustvo stvorenja. Kada se susretne s Bogom, mrtav je! Mora umrijeti sebi. Ako ne umre sebi, ne može niti uskrsnuti. Isus položi desnu ruku na njega i on se ustane. Ovaj proces mora se dogoditi u svakome od nas. Bez Boga mi smo mrtvi, iskusili smo to u istočnom grijehu i to se uvijek  ponavlja. Umirući sebi, kada smo raspoloživi biti oživljeni, mi postajemo jedno novo stvorenje koje nosi jednu moć i ta moć se pokreće. U Svetom Ivanu se pokrenula moć da obasja tajnu bezakonja svih vremena, jedna proročka sila da obasja sedam Crkava, budući da je svaka proživljavala krize, sumnje, poteškoće određenih nevjerstava. Moć koju Gospodin budi u nama iscjeljuje sve oko nas. Nažalost, čovjek ostaje zatvoren pred uskrsnućem. Ne govorimo o zatvorenim vratima koja su apostoli imali zbog straha od Židova, nego govorimo o unutarnjim vratima koja čovjek zatvara pred Bogom jer ne želi susresti Boga i ne želi susresti samoga sebe tako propadljivog te  vidjeti da mora umrijeti i čovjek jednostavno ne želi umrijeti i onda ne uskrsava. Ako se ne prostremo pred Bogom tako  propadljivi, smrtni i ne želimo da Gospodin uđe čak i kroz zatvorena vrata poradi naše krhkosti, slabosti, smrtnosti, On ne može djelovati.

U čovjeku postoji jedna čudna stvar, ali čudna da je na granici zloće: ne dopušta Bogu koji je čisti Duh da uđe u njegov duh, u njegovu intimu, brani je od Boga. Zamislite da se sada u proljeće biljka zatvori za vodu, zatvori se suncu i ne dopusti da ta energija prođe unutra. A Bog, od koga ovisi naš život, i naš život je uvijek preplavljen, ispunjen, oživljen, mora biti ostavljen slobodan u nama, s Ivanovom poniznošću koji pada kao mrtav. Ovaj unutarnji proces sada je temeljan, kako bi ovaj narod mogao crpsti iz trojstvene moći te krenuti  spontano kao što se biljke pokreću u proljeće kada dođe kiša, kada dođe sunce.  Sve je to pred našim očima, samo, mi smo slobodna bića, mi ljudi, moramo slobodno odlučiti.

„Sada ovo očekujem od vas: da započnete postajati svjesni te da pokrećete silu koja je u vama, crpeći u potpunosti snagu trojstvenog vira. To se može dogoditi samo kroz vaše potpuno sudjelovanje u mojoj smrti i uskrsnuću te preko svlačenja od  onoga što sprječava protok sile trojstvenog vira u vama.

Dječice, čovječanstvo Zemlje prolazi kroz jednu vrlo tešku krizu, i nalazi se  jedan korak od ponora; nažalost nije toga svjesno. Ono nastavlja neustrašivo plesati na rubu ponora i ne primjećuje da propada. Ali ja neću dopustiti da moja djeca propadnu i istrgnut ću  što je moguće više duša neprijatelju, ali imam potrebu za vama. Imam potrebu da gdje god prolazite, da me nosite u vama. Imam potrebu za jednim jakim narodom, koji se  brzo kreće u korak s milošću, koji ne razmišlja uvijek o tome što činiti i kako činiti da bi se meni svidio. Vi ne trebate ništa drugo raditi osim da mi dopustite da uđem u vas. To je vaš zadatak. Kad ja preuzmem potpunu vlast u vama, slat ću vas kao strijele pobjeđivati zlo, smrt, bolest i tmine.“

Gospodin je poslao apostole. Mi ne možemo u potpunosti crpsti iz milosti ako ne želimo krenuti. Ako jedna biljka odluči da ne želi donositi plodove, predodređena je umrijeti jer ne prenosi sjeme, ne umnožava život. Jedan kršćanin koji je ukorijenjen u sebi, koji traži samo za sebe, iako traži milosti, predodređen je za preživljavanje na Zemlji, i većina kršćana tako živi na Zemlji. I ovo je vrijeme pokreta a tko se  ne želi pokrenuti, učiniti milosti plodonosnim, nositi plodove uskrsnuća, gubi milosti i milosti ne dolaze u te duše. Vrlo je važno za sve nas shvatiti ove unutarnje korake kako bi u nama djelovala trojstvena sila, stoga Isus inzistira da moramo krenuti.

„Vidjet ćete kako se množe ratovi, bolesti i nasilje na Zemlji jer je Sotona bijesan i zaslijepljen. Ne zna što činiti i kamo ići. On također ima narod kojim treba upravljati, ali ne zna kako. Osjeća moć Trojstvenog vira i Božjeg naroda no ne zna odakle će mu doći udarac niti kako ići naprijed. Vi naprotiv, znate i sve više ćete znati.

Zemlji su potrebni glasnici mira, ljubavi, snage i uskrsnuća. Ja vas želim slati da me nosite živog i djelotvornog  beznadnom narodu, ovcama bez pastira. Dobro i zlo moraju biti konzumirani sve do kraja. Sve mora doći na svjetlo, dovedeno do punine i pokazati se u svoj svojoj snazi. Svjetlo i tama, smrt i život suočit će se u jednom veličanstvenom dvoboju. Stoga, djeco moja, dobro se pozicionirajte.

Danas vas molim za posljednji i veliki napor da se konačno oslobodite od svega što vas još uvijek tlači. Svatko od vas zna čega se treba riješiti. Ali ne brinite jer ja ću to učiniti u vama, ako mi dopustite djelovati. Niste vi oni koji moraju pobijediti zlo u vama i oko vas. Ja ću biti onaj koji će to učiniti, ali vi trebate  položiti sve u moje ruke, inače vas  neću moći koristiti. Ako nastavite držati svoj život u vlastitim rukama, ja vas neću moći koristiti. Stoga, dječice, potrudite se darovati meni kako bih  se ja mogao darovati vama. Tako ćete vidjeti čudesa u vašem životu i dotaknut ćete rane ovog čovječanstva.

Ja sam uz vas. Kao i uvijek, povjeravam vas mojoj Majci i Svetom Josipu koji će vam pomoći i zaštititi vas. Bit ćete također potpomognuti izvanrednim sredstvima i cijelim Mističnim Tijelom.  Osjetit ćete u vama i oko vas  moć trojstvenog vira. Ne bojte se i idite naprijed. Učinite ono što je vaš dio, s poniznošću, ali odlučno.

Blagoslivljam vas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga “.

U našem razmišljanju vraćamo se opet, promatramo čitanja koja smo malo prije čuli: uskrsli Isus je dotaknuo, probudio život kako bi poslao osobe i ovo je vrijeme za cijeli svemir. Mi smo vam navijestili da je svemir probuđen, da su sveci probuđeni, ojačani, anđeli su ojačani, vjerna braća su ojačana, izvanredna  sredstva, Centralna Jezgra je ojačana, redovna sredstva; sada narod treba  razumjeti. Ništa ne može krenuti ako se u nama ne pokrene ljubav koja bi  Božju djecu vratila Bogu, u vječni život. Svi mi svaki dan imamo male ili velike životne brige, no ovaj pokret trojstvene moći može staviti na mjesto naše probleme ako damo prednost toj moći u nama.

Istina je da Bog danas djeluje u cijelom svemiru. Ja vam donosim Isusovu riječ: „Mir vama! Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas«. I Gospodin Bog kako je poslao svoga Sina, šalje sve sinove. To je zakon čistoga Duha, koji vrijedi za cijelu vječnost. „To rekavši, dahne u njih i kaže im: »Primite Duha Svetoga. Kojima otpustite grijehe, otpuštaju im se; kojima zadržite, zadržani su im.“

Nažalost, usredotočili smo se na rješavanje naših grijeha. I to je također važno ali uđite u vašu nutrinu, što znači otpustiti grijehe? To znači očistiti sve što je trulo pred Bogom, pred nama, pred drugima. I samo to nam  garantira da ćemo primiti Duha Svetoga u nas i koliko je veće  naše darivanje počevši od naše intime, naše darivanje Uskrslom Gospodinu Isusu, Gospodaru svemira, koliko je čistije naše darivanje, to će biti čistije naše djelovanje; prije svega u našu korist da se oslobodimo bolesti, svega pokvarenog u nama, onog iskvarenog izvora i tako oslobađamo čovječanstvo te se širi Duh Božji na ljude, na stvorenja. I to je evangelizirajuće djelovanje svih ljudi.

Ovih smo dana gledali, čuli  malu Gretu Thunberg,[3] što je pokrenula oko sebe jedna jednostavna djevojčica, a mi imamo sve potencijale da pokrećemo oko nas. Ako ne pokrećemo, sjedimo u sebi, u našim računicama, u našim problemima, u našim strahovima i u nama se ugnijezdi grijeh, pokvarenost i smrt. Ne, ne radimo to. Krenimo i vidjet ćemo da dinamičnost milosti danas nije usredotočena samo na Zemlju i Crkva na Zemlji koja se zatvorila u geocentrizam, griješi, neće uspjeti. Crkva svega svemira dat će snagu i istjerati zlo. Ona  je redovno sredstvo, zlo mora iščeznuti iz svih Božjih sinova. Na kraju će pakao biti zatvoren i djeca Božja će ući u novo stvaranje, ali u svakom od nas se to mora dogoditi. To su Zakoni života kao što postoje zakoni medicine, terapije, … to su Zakoni života.

Vrijeme je onda da i mi na Zemlji ne očekujemo nešto magično od naše vjerne braće, od anđela, oni čekaju na ovaj  pokret u nama, da uskrsne Božji život u nama, onda ćemo se zagrliti i to postaje kozmička Pedesetnica i nećete biti zabrinuti za Zemlju, za političke događaje, mafijaške i sebične. Gospodin će položiti svoju ruku.

I ja vas blagoslivljam, štitim, i pratimo vas s molitvom, našim neprekidnim hodom, tako da se svi vi   usmjerite jedni prema  drugima kako bi formirali jedan  veliki  narod na Zemlji koji pripada Crkvi svega svemira, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. Druga vazmena nedjelja: Dj 5,12-16; drugo čitanje: Otk 1,9-11a.12-13.17-19;Iv 20, 19-31

[2] Usp. Isusova poruka od 20. Travnja 2019 pod naslovom „Moć trojstvenog vira“, objavljena na  http://www.premanovomstvaranju.org

[3] Jedna sedamnaestogodišnja šveđanka, poznata po svojim redovnim prosvjedima sa sloganom „školski štrajk za klimu“