Razmišljanje “Blagdan Gospe Lurdske”

11.02.2019

Stefania Caterina i Otac Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, rekli smo da ćemo ove godine na poseban način slaviti sve blagdane u zajedništvu s cijelim svemirom. Danas slavimo Bezgrešno Začeće, Gospino ukazanje u Lurdu. Želimo blagosloviti Boga jer Ju  je stvorio bezgrešnu od trenutka začeća, blagoslivljamo Boga što nam je  Nju poslao, te što boravi kao bezgrešna u svom narodu.

Želim se nadovezati na prvu  poruku od 13. veljače 2017[1] koju ste nadam se pročitali, iznova čitali, meditirali i tražili ste Boga. Ova poruka je kratka, ali u njoj je bit: svi veliki sveci vraćali su se toj biti koja oslobađa od racionalnosti, nekontroliranih emocija, od svega što napada našuintimu, naše dubine. Želim vas podsjetiti da je to bila poruka “Bog postoji”, postojiza one koji ga traže i one koji ga ne  traže, no  oni koji ga traže to osjećaju. On je živ, djeluje u svim našim okolnostima. I Gospa je rekla: „I ja sam živa; nisam neki mrtvi  kip.“

Zauzimanje ovog temeljnog stava važno je ako želimo proći ovu knjižicu[2] koja nas vodi u otajstvo Boga i otajstvo našeg života, iovo otajstvo se preobražava u svjetlost i predodređeni smo  doći do svjetlosti, vječne svjetlosti, svjetlosti koja daje puninu života.

Ovaj blagdan Gospe Lurdske upravo je došao ove godine u tjednu u kojem prvo čitanje govori o stvaranju,[3] otkupljenje je navješteno preko jedne žene. Kroz cijelu prošlost svaki pravednik, svaki pravi pravednik prije dolaska Isusa Krista u određenom smislu prethodio je otkupljenje i  mogao je pronaći Boga.Sa dolaskom Isusa Krista sve se događa preko Bezgrešnog Začeća, preko Bezgrešne Majke, i  neće se ući u novo stvaranje, ako ne preko Bezgrešne Majke, kao što smo čuli u prvoj poruci ove godine, prvog siječnja u kojoj nam  Gospa govori da nas Ona sve rađa.[4]

Stoga je vrlo važno zauzeti ovaj temeljni stav: postoji živi Bog koji nam želi govoriti, postoji  živa Gospakoja je uz nas da nam pomogne, tu su svi sveci, sva Božjasredstvakoja sada djeluju oko nas kako bi osjećali onaj život koji je osjetila Bezgrešna Majka,onaj život koji teče preko njezina Srca jer nas Ona priprema i pokriva naše slabosti.

Onda s ovim  stavom ulazimo u drugu poruku od 13. ožujka 2017. Naslov je: “Bog sluša i razumije”, razumijevanje u Bogu znači i odgovor kakav ćemo čuti u zaključku poruke. Također i ova poruka je kratka, ali nam daje temeljne stvari. Gospa nas želi naučiti kako moliti.Onda molitva nije recitiranje;mi možemo recitirati, ali kroz recitaciju se potpuno izraziti. Svatko od nas po svojoj originalnosti, svaka jezgra, Fondacija,[5]sve grupetrebale bi se izraziti u originalnosti u Bogu, u Božanskoj originalnosti. To je temeljna točka, inače ne možemo uskrsnuti, naše moći ne mogu biti probuđene ako svatko od nas ne izroni pred Bogom u Duhu Svetom. Poslušajmo.

„Draga moja djeco, danas vam želim reći da BOG SLUŠA I RAZUMIJE.Sluša vaše molitve i razumije vaše potrebe. Vi, pak, morate naučiti kako dobro moliti. Objasnit ću vam kako moliti: stavite pred Boga probleme i potrebe koje vas opsjedaju i ostavite ih Njemu; ostavite pred njegovim nogama isto tako vaše grijehe i grijehe drugih. Tražite pomoć od Boga, ali mu ne namećite svoja rješenja. Bog ima svoja rješenja koja su uvijek bolja od vaših. U svakoj kušnji, tražite od Boga, prije svega, da vam dadne shvatiti što trebate u sebi ispraviti; uvijek ima nešto za ispraviti.“

Pazimo: povjeravamo naše probleme, uklanjamo naše grijehe. Koristim riječ “ukloniti” – na nama je da ih  predamo Bogu, a ne da ih zadržimo za sebe; na nama je da također predamo grijehe čovječanstva te da molimo za oproštenje da se osobe oslobode od grijeha. Zašto kažem “ukloniti grijehe”? Ako ne uklonite nered iznutra, vi ostajete u vašoj smrti, u patologiji. Sveti Ivan u Evanđelju govori: „Ostat ćete u smrti“.[6] Sav nered, sve negativno treba biti prinijeto, potrebno je  vidjeti što je nered u nama, što je grijeh, zlo i kako se pokreće naša reakcija prema drugima. Ako se to ne oslobodi, mi ne možemo nastaviti sa  molitvom.

„Tražite pomoć od Boga, ali mu ne namećite svoja rješenja“. Često mi u molitvi polazimo s našim rješenjima kao čavlima s kojima  želimo prisiliti Boga umjesto da budemo otvoreni. Ovdje postoji jedan veliki prolazaku pokretima koji vas uče  jogu, koji vas uče opuštanju – to je ono što sportaši čine poradi uspjeha, čak i veliki financijeri to rade poradi uspjeha za svoje poslove – ali život je potrebno predati Onome koji ga rađa. Ovdje je skok u kvaliteti, ovdje to znači izaći iz ovoga  svijeta koji vara, koji vas  zatvara u suptilni egocentrizam. Bog ima najbolja rješenja za nas.

Danas imamo dva trenutka za naglasiti: ljudi odlaze u Lurd kako bi ozdravili. Organizirana su i hodočašća za bolesnike – sve hvale vrijedno, sve dobro – aličovječanstvo ne ozdravlja bez bezgrešnog života. Mi živimo u jednoj zabludi, iluziji da ćemo ući u novostvaranje ako smo usredotočeni na naša rješenja. Bez bezgrešnog života nećemo ući u novo stvaranje. Onda  danas možemo razumjeti zašto se Gospa očitovala, ukazala prije više od stoljeća i pol čovječanstvu kako bi povela u jedno novo preporađanje, kako bi pogurala prema novom stvaranju.

Tko se  osjeća da pripada novom narodu mora vidjeti ovaj program pred sobom i mi koji se osjećamo pozvanima pripremiti put proslavljenom Kristu, ne možemo to učiniti bez Bezgrešne, bez prebivanja u njezinom Bezgrešnom Srcu, bez predanja našeg života u one najčistije nakane koje idu prema Božjoj volji koja je savršeno predviđena za nas. Onda u ovom danu vrlo je važno prihvatiti ovo i ovaj stav koji nas uvodi u zbornu molitvu cijelog svemira koji sesjedinjuje u Bezgrešnom Srcu Marijinu i u  bezgrešnosti kao milosti koja nam biva dana preko Bezgrešne Majke.

Zatim ostavite sve u njegovim rukama, puštajte da stvari prolaze bez da vas više muče. Tako ćete ući u Božji mir i vidjet ćete stvari u novom svjetlu. Duh Sveti će vam nadahnuti nove nakane i nove misli; rješenja će se pokazati pred vašim očima bez muke i težine.“

I ovo je temeljni koraku kojem  nalazimo pozitivnost riječi svući se, svući starog čovjeka. Pozitivno je jer se  u nama rađa sve novo; predanjem našeg života  i svih nakana, i svih želja Bogu, da On u sili  Duha Svetoga preobražava naš duh, u nama započinje tećiživa voda koju nam Sveti Ivan Apostol u Otkrivenju, u zadnjem  poglavlju Otkrivenja[7]predstavlja, i iz svakoga od nas započinje teći čisti život, potpuni.

„Budite uvjereni da Bog čuje molitve onih koji vjeruju. Kada pitate s povjerenjem Božju pomoć, on vam počinje pomagati od istog onog trenutka kada ste se obratili Njemu. Vjerujte u ovo što vam kažem i vaše će se molitve uzdići do neba i otvoriti Srce moga Sina. On će moliti Oca ono što je ispravno za vas, a Otac će vam to dati u sili Duha Svetoga.

Molim se za vas i blagoslivljam vas u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga.“

Ovaj prolazak je temeljan  kada smo predalinaš život Bogu, svlačeći se, dopuštajući Božje  djelovanje.Jednanaša iskrena  želja sve od blokira i pokreće se akcija Presvetog Trojstva.Snažno djelovanje Presvetog Trojstva uključuje se u nama: Sin prinosi Ocu, Otac šalje Duha Svetoga i Duh Sveti budi život u nama.

Vidite, mi možemo živjeti život ispunjen tolikim praznim molitvamaa Gospa kaže: “Vjerujte u ovo što vam kažem i vaše će se molitve uzdići do neba i otvoriti Srce moga Sina.“Dakle, za nas je vrlo važno, tko to razumije, ući u ritam ovog života, u jedan neprekidni odnos s Bogom, i bivaju nam dane  misli, želje, milosti, sve, kroz cijeli naš dan a ne samo kadami molimo – nažalost, isto tako određeni oblici molitve su gubitak vremena kada se osobe vrte oko sebe i prave računice s Bogom – ako mi živimo molitvu kako nas Gospa uči, cijeli naš dan, dan i noć, mi smo uronjeni u Boga i Presveto Trojstvo djeluje u nama i preko nas.

Stoga vas pozivam da nastavimo hod ove knjižice. Naravno, nećemo čitati sve poruke koje su duge, pokušat ću uzeti što vam je potrebno, što vas vodi naprijed i želim hodati zajedno s vama da otkrijemo otajstvo Stvoritelja, Otkupitelja, Posvetitelja koji nas liječi i liječi cjelokupno čovječanstvo. I neka ovaj narod, koji je dio Crkve cijelog svemira, očituje ovu istinu te otvara put onima koji je žele slijediti.

I po zagovoru Bezgrešnog začeća Marije, naše Majke koja je s nama, koja nas prati prema novom stvaranju, neka vas Gospodin blagoslovi, neka pošalje svoga Duha Svetoga na vas i pouči vas iznutra živjeti jednim novim životom i pobijediti sve prepreke na putu života te da ugasite zlo koje vidite oko sebe, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

[1] Objavljena na http://www.premanovomstvaranju.org

[2]Odnosi se na knjižicu koja sadrži sve poruke Majke čovječanstva pod naslovom „Život nije život bez Boga“, izdanje Luci dell’Esodo (Svjetlo Izlaska)

[3] Usp. Post 1-3

[4] Usp. Gospina poruka od 01.sječnja 2019. Pod naslovom: „ Ja vas rađam jer sam vaša Majka“, objavljena na http://www.premanovomstvaranju.org

[5] Fondacija „Utvrda Bezgrešne“ (Fortezza dell’Immacolata“)

[6] Usp. Iv 8, 51

[7] Usp. Otk  22,1