Razmišljanje- “Veličanstveni plan Božji” “Sudjelovanje čovječanstva u Gospinim ukazanjima”

Stefania Caterina i Otac  Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, želim da budemo snažno sjedinjeni u molitvi, u duhu u ovoj devetnici Kristu kralju i Majci i Kraljici svemira.

Danas želimo govoriti o Međugorju. Zapravo, govorim o prvom dijelu ukazanja u Međugorju pod naslovom “Veličanstveni plan Božji“, kako je definirano u knjizi “Svemir i njegovi stanovnici“.[1] Povezujući ukazanja u Fatimi s onima u Međugorju imamo jedan niz događaja i vrlo je važno Gospina  ukazanja  u Međugorju smjestiti u događaje.

Prije svega, u Fatimi, Gospa je upozorila čovječanstvo i Crkvu na  opasnosti koje prijete čovječanstvu. Htjela je preko Gospinih ukazanja u Međugorju otvoriti jedan pogled za svemir. Nažalost, čovječanstvo je okusilo, pretrpjelo strašan Drugi Svjetski Rat. U 60-im godinama, kao što je Gospa tražila za Treću tajnu koju je dala, Papa Ivan XXIII nije htio objaviti tu tajnu, i u tom razdoblju se pokreće jedna paklena sila  u niskom svemiru, tako se 1966. definirala  međuplanetarna sila  Konfederacija svjetlosti, to jest, Luciferova. I vi znate u kakva vremena smo ušli, u koja vremena ulazimo.

80-e  godine bile su opterećene Hladnim ratom na Zemlji između dva bloka, prijetnja od atomskog rata. Crkva se zaputila prema velikom Jubileju 2000. To je bio veliki Božji plan za Crkvu, za cijelo čovječanstvo. U tom razdoblju krcatom događajima, Gospa se ukazala u Međugorju kako bi dala svjetlost i smjer čovječanstvu. I Crkva i čovječanstvo morali su dati svoj odgovor na Gospin poziv. Koji je Gospin plan? Kao što smo vam objasnili, plan uglavljenja u Kristu cijelog svemira. Ovaj je plan ogroman, dubok, s mnogo aspekata, i onda sam po sebi nosi dinamiku milosti uključivanja Crkve, cijelokupnog čovječanstva da dadne  odgovor na ovaj poziv.

Poslušajmo onda neke odlomke koji se odnose na ovaj veličanstveni plan Božji preko Majke i Kraljice svemira.

Stefania Caterina: Uzet ćemo neke odlomke iz knjige „Svemir i njegovi stanovnici“ na 294-297 stranici.

„Međugorska ukazanja zapravo predstavljaju jednu sasvim posebnu intervenciju Djevice Marije po mnogočemu. Ponajprije zbog njihovog trajanja. Bog je odlučio ne postaviti vremensko ograničenje tim ukazanjima. Ona će zapravo poslužiti da prate hod čovječanstva prema određenim događajima koji će se dogoditi čim Crkva objavi postojanje života u svemiru, kako je Papa namjeravao učiniti. Prema tome, Majka je dolazila pomoći Papi i Crkvi pripremajući narod za shvaćanje stvarnosti svemira.

Kao drugo, šestero djece različite dobi je vidjelo Gospu i ona je preko njih pozvala cijelu župu Međugorje. Željela je, naime, izravno voditi župljane preko svojih poruka kako bi formirala jednu jezgru, jezgru jedne župe, kompaktnu i željnu shvatiti stvarnost onakvu kakva jest u Bogu. Ta jezgra bi cijelom čovječanstvu svjedočila ono što će Gospa objaviti; župi bi se pridružila druga njezina djeca iz cijelog svijeta i formirala druge jezgre, žive stanice Crkve.“

Otac Tomislav: Ovaj odlomak je vrlo važan za razumjeti: jezgra župe, jezgra novog naroda koji bi bili poučeni o stvarnosti u Bogu, i, kako ćemo vidjeti kasnije, ulaze mnogi elementi koje smo vam pojasnili koji nas vode u Crkvu Isusa Krista svega svemira.

Gospa se po prvi put obraća posebno nekoj župi dajući joj jedno poslanje. Treći posebni aspekt ukazanja stoji u činjenici da su to posljednja ukazanja Blažene Djevice Marije na Zemlji. Ona su zapravo povezana s odlukom Crkve na Zemlji da objavi istine o životu u svemiru: ako Crkva objavi ono što zna, ukazanja će prestati jer će ispuniti svoju svrhu, ako Crkva to ne učini u roku koji je Bog odredio, ukazanja će opet prestati jer će Bog naći druge putove.

Konačno, međugorska ukazanja su dvostruko povezana s onima u Fatimi, ona su njihov prirodni nastavak i njihovo ostvarenje. Nakon atentata na Ivana Pavla II, kojim je pakao na nečuven način izazvao Boga, Bog je ubrzao svoje programe šaljući Gospu jer je vidio da su Crkva i čovječanstvo u opasnosti.“

U ovom ogromnom planu ne treba se skandalizirati time zašto se Gospa ukazuje, ukazuje se svaki dan i zašto nije dan jedan termin jer Božja milost želi povratiti sve što se dopusti povratiti na Zemlji i u svemiru.

Izuzetno je važno vidjeti u cijeloj ovoj pripovijesti da Gospina ukazanja nisu predviđala ništa statično, ono što je navika u Crkvi, u tradiciji nego jedno visoko duhovno uzdignuće jer je težila povesti cijelo čovječanstvo preko Crkve da bude uglavljeno u Kristu kako bi ušlo u novo stvaranje. Poslušajmo ovaj odlomak.

Ono što je Gospa željela učiniti u Međugorju bilo je izvanredno[2]. Jedna izravna intervencija nad župom i župljanima preko njezinog poučavanja. Majka Božja će, korak po korak i bez prisile, dovesti mnoge osobe do razumijevanja stvaralačkog, otkupljujućeg i posvećujućeg djelovanja u cijelom svemiru. U Međugorje će pristići mnogi hodočasnici kojima će župljani dati svoje svjedočanstvo pomažući im da i sami uđu u Božju stvarnost. Iz Međugorja će tako poteći jedna rijeka milosti za cijelu Crkvu Božju i kao u slapovima preliti se na cijelo čovječanstvo.“

Rečeno nam je : „Pomažući im da oni uđu u stvarnost u Bogu“. Gospa nije željela privlačiti prema sebi nego voditi prema Bogu. Ona živi uzdignuta u Presveto Trojstvo kako je dobro definirala katolička Crkva da Crkva pronalazi svoj identitet u Euharistiji i u Presvetom Trojstvu. Gospa nas je željela voditi da otkrijemo djelovanje Oca, i Sina u Duhu Svetom, Presvetog Trojstva u nama te nas je htjela povesti od vizija, od ukazanja do stvarnosti u Bogu. Ovo ćemo produbiti idući naprijed.

Od svih se tražilo posvećenje života Bogu po Majčinim rukama; ne na način kako to ljudi shvaćaju, tj. prihvaćajući redovnički život, nego u smislu poslušnog predanja u ruke Blažene Djevice Marije da bi se Boga stavilo na prvo mjesto, iznad svakog drugog dobra i svake druge ljubavi.

Gospa će vidiocima povjeriti neke tajne koje će biti objavljene u pravo vrijeme i na odgovarajući način, ali koje će ona sama tumačiti župljanima korak po korak, kako budu napredovali na putu. U međuvremenu će Bog poslati anđele i braću iz svemira koja su mu vjerna da posjete župu Međugorje kako bi popratili poučavanje Blažene Djevice Marije preko njihovog djelovanja na duhovnom i fizičkom planu. Međugorje bi tako postalo pozornica skladnog djelovanja Mističnog Tijela Kristovog, kao nikada prije na Zemlji.

Pred jednim događajem tolikog dometa Lucifer je zadrhtao i započeo napad velikih razmjera protiv Međugorja, Crkve, Pape i hrvatskog naroda.“

Na početku moje službe u župi u Međugorju uzeo sam sliku Bezgrešnog Srca Marijina kako bih je stavio u svaku kuću, u svaku obitelj s potpisom Ivana Pavla II, i svi smo se posvetili, posvetili smo obitelji, međutim, jedno posvećenje ovako proglašeno u Crkvi nije dostatno. Bilo je potrebno da se svatko od nas, cijela župa posveti. Izgleda čudno, ali ovo je pečat koji smo primili na krštenju, da budemo sveti, svećenički, proročki i kraljevski narod. Ne govorim neku frazu koja se na žalost često izgovara kada se jedno dijete krsti. Gospa je željela povesti župu, čovječanstvo u ovu dimenziju stvarnosti u Bogu.

Nakon ove pripovijesti postavljam pitanje tako da se svi nađemo pred Bogom: jesmo li razumjeli ovaj plan? Jesmo li odgovorili na ovaj plan? Jesmo li stavili svoj život u ovaj plan ili smo ovaj plan prilagodili našim potrebama na Zemlji? Odgovor mora dati svatko od nas. O tome ću govoriti u sljedećem razmišljanju o Gospinim ukazanjima u Međugorju , međutim postavljam vam jedno pitanje: Može li se biti jedan zreo kršćanin a ne upoznati svoje poslanje, ne otkriti svoje poslanje? Ne! Ako jedan cvijet nema mirisa, ako ne daje sjeme, ne donosi plod, koje mu je poslanje? Može li se jedan kršćanin odreći poslanja, ostati pasivan, površan pred ovim događajima? I danas, ne samo stoga što govori Gospa, već govore i znanstvenici i stručnjaci da ako čovječanstvo nastavi ovako, brzo će biti katastrofe, velike, razorne za planetu. Mi koji vjerujemo u Gospina ukazanja, u ovaj veliki znak, jesmo li ušli u poslanje u ovom planu? Ostavljam vam svima da odgovorite. Molimo ovih dana Gospodina Isusa Krista za njegovu svetkovinu, pripremimo se da pošalje Duha Svetoga da nas probudi.

Ja vas blagoslivljam s cijelom Crkvom Isusa Krista svega svemira, sa svim anđelima, svetima, svim uzvišenim sredstvima,izvanrednim i redovnim, i svim narodom koji se prikazuje, koji se uključuje u ovaj plan te  iskreno želi biti uglavljen u Kristu, ući u novo stvaranje, da vas Duh Sveti vodi i štiti, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.

 

 

[1] Izdanje „Markras“

[2]Usp. Gospinu poruku od 25. svibnja 2013. naslovljena: “Gospin plan u Međugorju”objavljenu na stranicama http://www.premanovomstvaranju.org