Poruka Majke čovječanstva od 13. studenog 2018. Stefaniji Caterini

„Moja draga djeco,

danas vam želim reći da ŽIVOT U BOGU NE POZNAJE SMRT. Vi ste navikli gledati na smrt kao na kraj svakog iskustva, neprelaznu granicu iza koje sve iščezava: bol, radost, osjećaji itd. Za neke, smrt je jedno oslobođenje, za druge kazna. Neki vjeruju u život poslije smrti, drugi ne vjeruju u ništa, čak i među kršćanima. Koliko je pomutnje i koliko strahova oko smrti!

Što je dakle smrt? Kraj vašeg iskustva u tijelu i početak života u duhu. Vaš se život nastavlja u jednoj drugačijoj dimenziji, gdje vas materija više ne ometa.

Ako vjerujete u Presveto Trojstvo i odlučili ste slijediti mojega Sina Isusa, možete shvatiti što je smrt. Dječice, život u tijelu ne može biti vječan jer, nakon istočnog grijeha, materija od koje je načinjeno vaše tijelo pokvarila se i propada, iz dana u dan. Stoga starite i umirete. Smrt je najteža posljedica istočnog grijeha koji vas je učinio slabim, pokvarenim i izloženim djelovanju zla. Lucifer i njegovi demoni uvijek su se igrali sa vašim strahom od smrti. Vode vas da vjerujete da je Bog želio smrt te da vaš Stvoritelj nije jedan Otac ljubavi, nego jedan okrutan Sudac.

Ne, djeco moja, smrt ne dolazi od Boga, već od izbora vašeg čovječanstva. Na početku stvaranja vaši praroditelji okrenuli su leđa Bogu, želeći više Luciferova isprazna obećanja. Odvojeni od izvora života koji je Bog, upoznali su pokvarenost i smrt. Bog je ispravio ovu situaciju poslavši Isusa na Zemlju. On je umro i uskrsnuo za vas, trijumfirajući nad smrću. Tko čvrsto vjeruje u mojega Sina Isusa i prihvaća ga kao jedinog Spasitelja, u Njemu i sa Njim pobjeđuje smrt i raskida lance straha. Smrt tada postaje trijumfalni prolazak prema blaženom životu, koji je samo pred okus onoga što će biti na kraju vremena. Isus će se zaista vratiti u slavi i moći, i izbrisat će smrt. To će biti novo stvaranje, gdje Lucifer i sinovi tame neće moći ući.

Sve do tada je smrt neizbježna te je uzrok žalosti i boli čovjeku na Zemlji. Međutim, Bog od vas ne traži da ostanete neosjetljivi na smrt. Moj Sin je plakao ispred groba svoga prijatelja Lazara i osjećao je tjeskobu u Gecemaniju; možda mislite da moje Srce nije trpjelo kad je vidjelo moga Sina pribijena na križ? Ne, Bog od vas ne traži da postanete super ljudi, nego vam želi pomoći da nadiđete strah od smrti snagom njegovog života.

Djeco moja, ako vjerujete u mojega Sina Isusa i predate se Njemu, po mome Srcu, Isus živi u vama, i ne samo duhovno. U stvari, Isus je živ i prisutan u sakramentu Euharistije i ulazi u vas, postaje tijelo i krv u vama kada primite svetu Hostiju. Tako postajete hram živoga Boga. I kako se smrt može oduprijeti Kristovoj prisutnosti u vama? A što je smrt za vjernika, ako ne blaženi prolazak prema jednoj novoj i predivnoj dimenziji u kojoj ćete zauvijek živjeti sjedinjeni sa Stvoriteljem?

Tko je živio ljubeći Boga, nema se čega bojati pred smrću: zaspe u ljubavi i anđeli ga prate u njegovom prolasku. Ako trpi jer je bolestan, čak ni tada smrt nije okrutna, jer njegov duh ostaje vedar: Bog mu učini slatkim također i trpljenje. Agonija jednog pravednika je molitva hvale!

Ja sam vaša Majka i ljubim vas. Ako me prihvatite kao Majku, obećavam vam da ću vam biti blizu u trenutku smrti.

Međutim, postoji jedna druga vrsta smrti, koju mnogi na Zemlji doživljavaju, osobito danas. To nije neka fizička već egzistencijalna smrt. Sastoji se od usamljenosti, gorčine, nemira, razočaranja; to je ono što nazivate depresijom. Uzrok ovog zla leži u vašem odvajanju od Boga. Vi se odvojite od Života i susretnete smrt. I nije dovoljna jedna površna religioznost za ublažavanje ove vrste smrti; čak niti neki lijek nije dovoljan, iako je koristan. Potrebna vam je sigurna vjera, čvrsta nada i prava ljubav koju vam samo Bog može dati. Ako želite pobijediti egzistencijalnu smrt, morate tražiti moga Sina Isusa, koji je Put, Istina i Život.[1] Samo On može iskorijeniti smrt iz vašeg postojanja i osloboditi vas od straha.

Otvorite vaš duh Isusu, tako da uđe u vas snaga njegove ljubavi koja oprašta i liječi. Položite vaš život i vaše brige u njegove ruke i On će upravljati vašim postojanjem. Tražite i prihvatite njegovu volju za vas, koja je nepogrešiva. Ljudska rješenja nikada vas neće do kraja osloboditi od tjeskobe života. Samo život Božji može izbaciti smrt.

U zaključku, dječice, Bog vam je dao život da živite. Od vas se očekuje da znate cijeniti dar života koji je neizmjeran, ne samo za vas nego i za vašeg bližnjeg. Koristite dobro talente koje vam je Bog dao, živeći sjedinjeni s Njim u radosti i nadi, i Bog će vam udijeliti sretne dane unatoč životnim nevoljama.

Ja sam uz vas i blagoslivljam vas, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“

[1] Usp. Iv 14,6