Razmišljanje “Slavni Dolazak Isusa Krista – Događaji Gospinih ukazanja”

07.11.2018

Stefania Caterina i Otac Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, slijedimo generalnu temu koju smo predložili „Slavni dolazak Isusa Krista i ulazak naroda u novo stvaranje”. U uvodu u jednom pregledu događaja, govorili smo vam prošlog 20. listopada, a potom smo vam dali neke poruke, neka razmišljanja; danas nastavljamo pratiti hod   “Događaja Gospinih ukazanja” koja vode prema Isusu Kristu i govorimo o Gospinim ukazanjima u Fatimi. Tekstove možete pronaći, bit će objavljeni na web stranici, ali ih možete pronaći i u knjizi “Svemir i njegovi stanovnici“, na stranicama 251-259.

Mi vam ne želimo puno govoriti  o Gospinim ukazanjima, preporučamo  vam da čitate, razmišljate, molite. Želimo samo predstaviti vam tekst kako je Bog vidio Gospina ukazanja u Fatimi, kako nam  je objavljeno te staviti neke naglaske o kojima se može razmišljati i onda ćete puno  lakše moći razumjeti ova vremena i Gospina ukazanja u Međugorju.

Temeljni naglasci o kojima govorimo su događaji iz Prvog Svjetskog Rata, Drugog Svjetskog Rata i kozmičkog rata koje  su  pripremili Lucifer i njegovi saveznici i u tom kontekstu se očitovalo lice Majke Kristove, Majke čovječanstva i Majka Crkve.

Još jedna vrlo važna točka: Gospina ukazanja nisu neka projicirana slika. Kako nam je predstavljeno  u toj pripovijesti, tamo se vidi da Gospina ukazanja uključuju cijelo Mistično Tijelo Kristovo. Predstavili su se sedam velikih Arkanđela na čelu sa Svetim Mihaelom kako bi navijestili Božje programe i Gospina ukazanja; u Fatimi su se očitovala i vjerna braća no to sve je bilo zasjenjeno. Predstavio se  i Sveti Josip, naravno i svi sveci. Cijela ova Crkva koja silazi s Neba i htjela je uključiti također i Crkvu na Zemlji, jer Crkva na Zemlji bi se trebala odražavati u slici Presvete Majke, Marije te primati od Nje koja je prethodila prvi Kristov dolazak te prethodi drugi Kristov dolazak kao Majka koja rađa Božje sinove. To je njezino poslanje. Dakle u ovoj  slici živog Gospinog lica, trebala  se odražavati Crkva cijelog svemira.

Uključivanje Mističnog Tijela Kristova, je u isto vrijeme, uključivanje cjelokupnog čovječanstva jer će cjelokupno čovječanstvo biti pozvano napraviti definitivni odabir  između Isusa Krista i Lucifera i stoga su  se probudile paklene sile i, kao što znamo, formirana je Konfederacija Svjetlosti, te suradnici iz niskog svemira i Zemlje kako bi pokrenuli  rat protiv sinova Božjih.

U pripovijesti koju vam predstavljamo jako  dobro možete shvatiti kako Gospa ima obavezu pred Bogom da izabere vidioce, no ona  također odabire  i  način kako izabrati, obično djecu, mlade, čiste osobe, iako  se često čine neprikladnim. Možete također razumjeti značenje tajni. Sve to vas dovodi do boljeg razumijevanja Gospinih ukazanja u Fatimi te zašto su ova Gospina ukazanja u Međugorju posljednja na Zemlji.

Posljednja točka koju vam želimo predstaviti za razmišljanje: odgovor Crkve na Zemlji na Gospina ukazanja te odgovor čovječanstva na Zemlji na Gospina ukazanja. Ovo vam je također predstavljeno.

Zaključujem ovo kratko razmišljanje dopuštajući da svi poslušamo jedan odlomak ove pripovijesti iz knjige “Svemir i njegovi stanovnici” na  259 stranici kao zaključak Duha Svetoga o kojem trebamo razmišljati kako bismo bili usmjereni prema događajima Trećeg tisućljeća.

„Zar je bilo moguće da Bog pusti Lucifera i Konfederaciju da nesmetano djeluju? Nije, jer Gospodin ne dopušta da njegova djeca budu prevarena. Porukom povjerenom vidiocima iz Fatime i uz potporu mnogih znakova koji su je pratili, Bog je htio još jednom osposobiti Crkvu na Zemlji za shvaćanje i prihvaćanje njezinog poslanja u korist čitavog svemira.

Poslao je svoju Majku na Zemlju zajedno sa svetim Josipom i sa svojom vjernom djecom, da protrese cijelo čovječanstvo i probudi u njemu vjeru. On sam se ukazao i blagoslovio svijet. Povjerio je Papi, kao nekoć Svetom Petru, zadatak da objavi vašem čovječanstvu istinu o prisutnosti druge braće u svemiru. Pozvao je Papu i sve biskupe da svečano posvete Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinom kako bi vas poštedio drugih ratova i katastrofa. Nije vrijedilo. Još jednom je prevladao oprez koji je gotovo uvijek mješavina strahova i interesa. Papa je 1960. odlučio ne objaviti svijetu sadržaj treće fatimske tajne te čovječanstvo i dan danas ne zna za prisutnost druge braće u svemiru. Rusija nije nikada bila svečano posvećena, jer je Papa bio ostavljen sam: mnogi biskupi su iz političkih razloga i diplomatskih računica odbijali posvetiti Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinom, s posljedicama koje su vam svima poznate. Do kada će Gospodin biti strpljiv s vama?“

Razmišljajmo predraga braćo i sestre, molimo i odgovorimo danas, u ovom vremenu na Gospin poziv promatrajući nužnost Zemlje, svemira za njezinom intervencijom među nama. Prikažimo naš život Bogu po Bezgrešnom Srcu Marijinu kao zadovoljštinu za grijehe Crkve na Zemlji i čovječanstva.

I ja vas blagoslivljam da se Duh Sveti spusti na vas, prosvijetli vaše srce, cijelo vaše biće kako bi razumjelo nužnost za jednom Majkom koja rađa vaš život, Presvetom Majkom Marijom, da je zagrli onako kako  silazi iz krila Očeva, kako je stvorena, da ju prihvati  u njezinom poslanju Majke  svih nas, da se stisnemo  oko Nje kako bismo išli u susret  proslavljenom Kristu, u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.