Poruka Majke čovječanstva  od 13. listopada 2018. godine Stefaniji Caterini

„Moja draga djeco,

danas vam želim reći da ŽIVOT CVIJETA U PUNOM IDENTITETU OSOBE. Iz punine identiteta proizlaze autonomija, ljudski i duhovni razvoj, sreća.

Što je identitet? To je suština vašeg bića, ono što jeste. U identitetu se izražava vaša originalnost, tj. skup misli, osjećaja, iskustava koja od vas čine jedno jedinstveno i neponovljivo biće, ne samo na ovoj Zemlji nego u cijelom svemiru.

Identitet uključuje biti i djelovati, dva aspekta međusobno usko povezana. Kada osoba dosegne svoj puni identitet, biti i djelovati su međusobno uravnoteženi i skladni te izražavaju ono što osoba uistinu jeste.

Identitet se već ocrtava u trenutku začeća, preko napravljenog odabira u tom trenutku i o kojem sam vam govorila. Ako čovjek izabere ljubiti i služiti svome Stvoritelju, poprima identitet pravog Sina Božjeg sposobnog ljubiti bez licemjerja i bez očekivanja nagrade. U tom slučaju, slika i prilika Božja, koja je vlastita za svako ljudsko biće i razlikuje ga od drugih bića, snažno i jasno izranja. Tijekom života, identitet ovog čovjeka jača s vjernošću Bogu u kušnjama i proživljenim iskustvima. Čak niti grijeh ne može izbrisati njegov identitet sina Božjeg, jer Gospodin dobro poznaje njegovu krhkost i proniče dubine njegova duha: Isus je dao svoj život za njega i može ga podići nakon svakog pada. Tako istinski sin Božji, iz dana u dan, raste, živi i djeluje u skladu sa zakonima života. Njegov identitet doseže puninu; postaje nositeljem života i svetosti svoga Stvoritelja.

Ne događa se tako sa onim koji odbacuje Boga u trenutku začeća i izabere Lucifera. Duh tog čovjeka je ispunjen tminama koje ga sprječavaju vidjeti istinu i stavljaju ga u sukob s Bogom i njegovim zakonima. Na taj način, iako je stvoren na sliku i priliku Božju, ne živi niti ne djeluje kao Sin Božji. Kušnje i životna iskustva samo još više naglašavaju nevjernost; njegov identitet postaje neodređen i nejasan. Ovaj jadni čovjek nije nositelj života, već smrti. Njegov grijeh ga pritišće, i on se zatvara u sebičnost i sumorni očaj. Kada biste znali koliko moje Srce pati poradi ove djece! Ipak, bilo bi dovoljno da se okrenu Isusu da bi bili spašeni. Molite sa mnom, dječice, kako bi također i ova tako tvrda srca pronašla put prema Isusu Spasitelju.

Čovjek koji u trenutku začeća nije izabrao niti Boga niti Lucifera, suočava se sa životom u jednom stanju neprestane nesigurnosti i zabrinutosti. Ispred malih ili velikih odabira, u svakoj kušnji iznova proživljava tjeskobu da treba odlučiti. Poput neke ptice zatvorene u jednu sobu udara s jednog zida u drugi i ne zna kako izići. Također i ako se obrati Bogu, to čini bez uvjerenja i bez prave vjere. Identitet ovog čovjeka je neodrediv i njegova djela su nepredvidljiva; prolazi od velikog entuzijazma do gorkih razočaranja i ne može mnogo napraviti. On postaje jedna tjeskobna osoba, strašljiva i nesposobna za pravi odnos s bližnjim. Mnogo je onih koji žive ovako na Zemlji; moje Srce je pogođeno također i poradi ove djece. Molite zajedno sa mnom da podignete ovu krhku i izgubljenu braću iz toliko patnje. Ne sudite nikoga, djeco, već molite za sve, jer svi mogu biti spašeni. Srce Isusovo je neizmjerno i neizmjerno je Njegovo milosrđe.

Iz svega toga možete shvatiti kako vaš ljudski i duhovni razvoj, vaša autonomija u razmišljanju i djelovanju i vaša vlastita sreća ne mogu se odvojiti od vašeg punog identiteta. Ako vam se čini da niste još dostigli puninu, ako se osjećate krhki i grešnici, opterećeni problemima i mnogim patnjama na Zemlji, znajte da sam ja pored vas.

Ovdje sam da vam kažem da sve može biti riješeno ako sve položite u ruke Svemogućeg Boga. Stoga vas preklinjem, djeco moja: prikažite se Bogu po mome Srcu! Samo tako ćete imati priliku započeti jedan novi život i postati nova stvorenja. Odlučite se sada promijeniti život, nije prekasno. Gospodin će vam doći u susret i pružit će vam svoju ruku i ja ću biti s vama.

Blagoslivljam vas i pratim na svim putovima vašeg života u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.”