Poruka Majke čovječanstva od 13. travnja 2018. Stefaniji Caterini

„Moja draga djeco,

danas vam želim reći da je BOŽJI ŽIVOT PRISUTAN U VAMA. STVORENI STE NA SLIKU I PRILIKU BOŽJU I SASTAVLJENI STE OD DUHA, DUŠE I TIJELA. Ne poznaje svatko stvarnost od koje je sastavljen i to je razlog mnogih poremećaja i bolesti na fizičkoj i psihičkoj razini. Želim vam pomoći sve ovo razumjeti.

U vašem Duhu živi i djeluje Duh Sveti. On djeluje neprekidno u vama da bi vas održavao na životu, bilo fizički bilo duhovno. Njegova akcija sadrži u sebi silu Presvetog Trojstva. Duh čovječji čuva božansku prisutnost. Od samog početka svoga postojanja, čovjek mora odlučivati hoće li dopustiti da Duh Sveti djeluje slobodno ili ne, otvarajući se ili zatvarajući njegovoj prisutnosti. Tu odluku donosi duh. Ako duh prihvati Boga i otvori se njegovu djelovanju, biva ispunjen silom. Cvjetaju LJUBAV, INTELIGENCIJA i SNAGA koje čovjeka čine dionikom Božjeg života i djelovanja. Zakoni života raspoređuju svu svoju učinkovitost te je egzistencijalni razvoj skladan. Čovjekov duh titra u jedinstvu s Božjim titrajima i zatvara se djelovanju Zla. Čovjekov hod biva vođen korak po korak prema potpunom identitetu djeteta Božjeg. Tako duh postaje hram Božji, u kojem ljudsko biće susreće Stvoritelja licem u lice i prima od Njega životne poticaje.

Naprotiv, ako se duh zatvori Bogu i njegovim zakonima, Duh Sveti se ograničava na fizičko održavanje čovjeka na životu, no božanske povlastice koje ga čine djetetom Božjim ostaju pokopane, neaktivne. Život se razvija daleko od Boga, od istinskog mira i punog identiteta. Bog poštiva čovjekovu slobodu i nikada ništa ne forsira; na čovjeku je odluka o vlastitoj sudbini. Međutim, Bog nikad ne napušta čak niti one koji ga odbacuju.On je uvijek spreman pružiti ruku svakom djetetu koje mu se želi vratiti.

Čovjekov duh komunicira sa DUŠOM, koja je poput jednog omotača koji obuhvaća duh. Kada Duh Sveti komunicira jedan životni poticaj duhu, on ga prenosi duši. Duša je obdarena sa tri moći: MEMORIJA, RAZUM i VOLJA. Preko njih ona obrađuje poticaje koji dolaze iz duha i prenosi ih mozgu, koji pretvara svaki poticaj u misli, riječi i djela.

Ako darujete život Bogu i odlučite živjeti u skladu s njegovim zakonima, božanski poticaj prolazi bez problema od vašeg duha u dušu, a potom do tijela. Tako ljubav, inteligencija i snaga koje Bog komunicira vama, kroz prolazak duh-duša-tijelo, mogu cjelovito djelovati te vaš život postaje skladan u svemu. Ako se naprotiv suprotstavite Bogu, vaš je duh bez života ne komunicira ništa duši, osim poticaja nužnih za fizički život. Duša se onda treba sama snaći te počinje koristiti svoje tri moći da bi razradila jednu vlastitu misao, odvojenu od Božje misli. Životni poticajine dolaze ili dolaze konfuzni te se rađaju bolesti. Tako završavate u jednom sebičnom i problematičnom životu. Zakoni svijeta i djelovanje zla vas zahvaćaju i deformiraju vaš identitet.

Kakvu ulogu u svemu tome ima vaše TIJELO? Vrlo je važno da to razumijete jer je tijelo viđeno od strane kršćana na nepravedan i negativan način. Gotovo nikada nije prihvaćeno u njegovoj pravoj dimenziji, tijelo nije ljubljeno kako zaslužuje. Ipak, Isus vas je spasio prikazujući također i svoje Tijelo i svakodnevno vas hrani u Euharistiji svojim Tijelom i svojom Krvlju!

Tijelo vam osigurava postojanje na Zemlji i sredstvo je preko kojeg komunicirate božanski život koji je u vama onima oko vas. Riječi, geste, pogledi, osmjesi i sl. jedini su način koji imate da možete prenijeti i svjedočiti ono što jeste i što mislite. Čini li vam se malo? Dobro je onda da vaše tijelo na dostojan način izražava život koji nosite u sebi, dostojan vaše slike i prilike s Bogom.

Dječice, ne pravite od vašeg tijela jednu lutku iz izloga, sposobnu razmetati se samo odjećom po modi. Ne postupajte prema njemu kao prema nekom jadnom magarcu, na kojeg možete natovariti ogromne terete koje vam svijet nameće: modu, ponašanje, životne modele često glupe i štetne. Budite svjesni da vaše tijelo obuhvaća duh i dušu u kojima prebiva golemo blago: život koji vam je Bog darovao. Da li biste ostavili svoju kuću bez nadzora ako se u njoj nalazi ogromno blago? Sigurno ne. Ipak, vaše tijelo je često jedan stan bez nadzora, gdje svatko može ući i pljačkati po volji. Tako dopuštate da vam bude ukradeno vaše dostojanstvo, vrijeđate vas same i vašeg Stvoritelja.

Razumno njegujte vaše tijelo i postupajte prema njemu s poštovanjem, jer nije manje važno od duha i duše. Nikada ga ne stavljajte u centar kao nekog idola, tako da postanete robovi kao što se događa s mnogima od vas, opsjednuti izgledom. Ako živite u Bogu, znat ćete se sve bolje usmjeriti prema njegovim zakonima; vidjet ćete da će također i vaše tijelo postati zdravije i skladnije.

Molim vas da počnete misliti na sebe kao na stvorenja dostojna slike i prilike Božje koju nosite utisnute u vama. Uzmite savjest vašeg duha, duše i tijela kao jednu savršenu cjelinu, gdje je sve vitalno i međusobno povezano jer je sve vođeno od Boga, ako dopustite Gospodinu živjeti i djelovati u vama. Ako je Bog sposoban upravljati cijelim svemirom, ne može li možda upravljati vašim životom?

Dječice, obolijevate jer ne dopuštate da Božja ruka bude slobodna u vama. Želite sve raditi sami i ne možete. Vaša duša često preuzima nadmoć nad duhom i odlučuje sama od sebe što je dobro ili loše te ne dolazi do ničega. Ako se darujete Bogu, duh se iznova vraća na svoje pravo mjesto i tako duša i tijelo pravilno primaju poticaje, bilo fizičke bilo duhovne. Tako ozdravljate te doprinosite u liječenju svijeta i svemira.

Tražite svjetlo od Trojedinog Boga kako biste razumjeli ovo što sam vam rekla. Ne može sve biti objašnjeno riječima, no u vašem duhu postoji jedan kanal komunikacije s Bogom koji je savršen i upravo tamo možete primiti svako pojašnjenje. Uronite se u vaš duh, Bog će vas voditi u ovom vašem „unutarnjem hodočašću“. I ja ću vam isto tako pomoći razumjeti. Bog želi da vi razumijete, nije ljubomoran na svoju mudrost, naprotiv, želio bi je velikodušno razdijeliti svojoj djeci, no ona, je na žalost, odbacuju. Više su privučena mudrošću svijeta, umjetnim i blještavim svjetlima, koja obmanjuju unutrašnji vid te skrivaju istinsko svjetlo. Ne činite i vi tako!

Blizu sam vam, osobito u ovom vazmenom vremenu uskrsnuća, jer vas želim vidjeti uskrsle, konačno slobodne od vaših bolesti i vaših strahova. Blagoslivljam vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“