Evangelizacija Zemlje

 Svetkovina Bogojavljenja – Poruka Svetog Mihaela Arkanđela

„Predraga braćo i sestre Crkve Isusa Krista svega svemira, koji živite na Zemlji,

Gospodin me danas šalje k vama sa svojim snažnim blagoslovom da vas pripremi na ono što čeka čovječanstvo u ovom vremenu.

Kao što znate, završila je evangelizacija niskog svemira. U stvari, ova izjava nije u potpunosti ispravna, jer niski svemir još nije bio u potpunosti evangeliziran. Zapravo, nedostaje ključni planet: Zemlja. Zemlja još nije iskusila Božju silu koja prethodi Kristovu dolasku.

Evangelizacija ostatka niskog svemira donijela je dobre plodove, iako se nisu svi obratili. Želim precizirati: vi mislite da su se vjerna braća predstavila planetima niskog svemira sa svojom flotom svemirskih brodova, na upadljiv način. Zapravo, vjerna braća su, prije svega, susrela moćnike koji upravljaju planetima te su ih upozorila na sve što je Gospodin namjeravao učiniti. Tražili su od njih osobno obraćenje, kako bi ono moglo pripomoći obraćenju njihovih naroda. Neki su, osobito na manjim i udaljenijim planetima, pozitivno odgovorili i ti su se narodi lako obratili. Naprotiv, na većim i naprednijim planetima, sa znanstvenog i tehnološkog stajališta, nije došlo do takvog odgovora. Moćnici koji njima upravljaju, osobito oni koji pripadaju Konfederaciji svjetlosti, nisu se uopće obratili, naprotiv, zaveli su i zbunili svoje narode.

Kasnije su braća susrela one koje im je Gospodin pokazao: pojedince, male skupine, započevši raditi s njima. Oni su odgovorili i postali su poput kvasca u svojim narodima. U tišini i skrovitosti, ali s velikom snagom duha, djelovali su i pridružili se vjernoj braći u evangelizaciji vlastitih planeta. Nažalost, nisu se svi obratili. Ostaje jedan dobar dio čovječanstva koji nije želio prihvatiti glas Oca, Sina i Duha Svetoga.

Sada nedostaje Zemlja, ključni planet u niskom svemiru. I ovdje će braća učiniti ono što su drugdje činili: Posjetit će prije svega vas, koji ste kroz ove godine vjerovali i djelovali. Neće susresti moćnike na Zemlji jer oni su već bili obilno konzultirani kroz povijest i ne zaslužuju više puno pozornosti. Ići će izravno k narodu: pored vas, posjetit će pojedince i male skupine spremne da ih prihvate.

Veliko očitovanje vjernih čovječanstava ili, bolje rečeno, sinova Božjih dogodit će se neposredno prije Kristovog povratka. Bog želi da se ljudi obrate poradi vjere i sudjelovanja u vazmenom prolasku Isusa Krista, a ne poradi veličanstvenih znakova. Kad ne bi bilo tako i da su braća pokazala svu svoju moć na planetima koje su posjetili, to bi bilo previše lako! Od svih je tražena ista vjera koja je tražena i od vas kroz ove godine. U srednjem svemiru, išlo je malo drugačije, jer su ta čovječanstva uvijek imala kontakte sa vjernim čovječanstvima i za njih se nije radilo o nekoj velikoj novosti.

Nakon što smo napravili ovu malu panoramu, dolazimo na Zemlju. Na vama stoji evangelizacija Zemlje, kako vam je rečeno. Međutim, ne radi se više o evangelizaciji na koju ste mislili kroz sav ovaj period. Ne radi se niti o evangelizaciji koju je službena Crkva vršila stoljećima, kroz propovijedi, riječi, djela pa čak nažalost i kroz nasilje. Evangelizacija o kojoj govorim jest evangelizacija u duhu. To znači da se od vas prije svega traži veliko djelovanje u duhu. Ono može poteći samo iz vašeg dubokog jedinstva s Isusom Kristom, po Bezgrešnom Srcu Marijinu, u tišini vašeg srca, u molitvi, u kontemplaciji, u dubini vašeg duha. Stoga se od ovog naroda ne traži jedna pomamna aktivnost, niti pak da se proputuje čitav planet. To je već učinjeno na Zemlji i, kao što možete vidjeti, nije doprinijelo mnogo.

Bog želi da provedete u djelo sve što vam je bilo objašnjeno te da dopustite Duhu Svetom potpuno slobodno djelovati u vama, tako da može probuditi sve darove koje je stavio u vaše duše. To se može dogoditi samo ako se doista prikažete Bogu te ako uđete u dubine vašeg duha i vašeg poziva. Bog ne očekuje od vas velika djela, njih će On činiti preko vas. Prvo veliko djelo koje očekuje od vas je vaša vjera. Ponavljam vam: ne stavljajte si u glavu da trebate vršiti velike stvari. Braća će doći i pridružiti vam se, no evangelizacija Zemlje je na vama. Trebate potpuno sudjelovati u Božjem djelovanju uz pomoć braće.

Od vas se traži velika poniznost da prepoznate da niste vi oni koji nešto činite nego je Bog onaj koji djeluje preko vas. Od vas se traži jednostavnost života: jednostavnost misli, djela i također propovijedanja. Nemojte se penjati na krivudave putove apstraktnih teorija i dugih govora, jer vam nisu potrebne. Potrebno vam je malo riječi punih duha, malo djelovanja velike kvalitete. Bog će vam se pridružiti u svoj svojoj moći, ali sada je nužno da idete u dubinu. Sve do danas, trebali ste se suočavati s mnogim stvarima i praviti mnoge akrobacije kako biste ostali na nogama. Bogu je mio vaš trud i zadovoljan je s vama i koliko ste učinili, no sada vas poziva da sve više ulazite u kvalitetu.

Stoga, kao narod, molite Gospodina ne toliko da braća dođu, jer oni će doći kako je Bog obećao. Radije molite da biste mogli dobro i duboko razumjeti kakva vrsta evangelizacije je potrebna danas u svijetu u kojem živite, u neobuzdanom i površnom životu vašeg planeta. Trebate sjati poput zvijezda i razlikovati se od mentaliteta ovog svijeta koji ide u potpuno drugačijem smjeru, prema neobuzdanom aktivizmu, prema životu življenom u trci, bez razmišljanja, gdje svatko govori svoje, a nitko ne zna što govori. Ne treba tako biti za vas.

Pozivam svećenike ovog naroda da budu pravi očevi za braću i sestre te da čvrsto idu putem kojem su podučavani.

Pozivam sav narod da bude poučljiv Božjim podukama, koje vam dolaze također i preko svećenika koji su vam dani a koje morate poštivati i pomagati u njihovu poslanju. Na taj način, u dubokom jedinstvu s Bogom i u bratskom zajedništvu, Bog će vršiti svoj dio. Ako vi naprotiv ne budete vršili vaš dio, niti Bog neće moći učiniti svoj, jer će još jednom morati čekati na obraćenje Zemlje.

Znam da ćete odgovoriti jer vidim dobru volju u vama. Mi Anđeli ćemo vam se pridružiti. Izvanredna sredstva su već usmjerena prema Zemlji. Centralna Jezgra mnogo djeluje u velikim svetištima u svemiru, gdje Bog okuplja duše da bi ih pripremio. Anđeli usmjeravaju svoju pozornost prije svega na Zemlju. Vjerna braća se pripremaju za susret s vama i sa narodom vašeg planeta. I vi trebate činiti isto s vaše strane; ne molite Gospodina samo da vam pošalje vjernu braću, nego da vas pripremi za susret s njima.

Gospodin će vam uvijek govoriti i davat će vam nužnu svjetlost, no sada, prije svega, budite jednostavni, ponizni, konkretni. Kada kažem konkretni, želim reći da svakodnevno razmišljate o vašem obraćenju, jer svaki dan je jedna prigoda da pročistite vaše biće i stavite ga u sklad s Bogom. Ponavljam vam: budite jednostavni, praktični, ponizni i poučljivi Božjim podukama. Tada će Gospodin očitovati svoju slavu, kako je rekao prorok[1] i kako ja govorim vama: „Ustani, zasini, Božji narode, jer dolazi svjetlost tvoja i slava Gospodnja sviće nad tobom!“ I slava Gospodnja će sjati.

Kada evangelizacija Zemlje bude dovršena – i samo Bog zna kada će se to dogoditi jer samo onaj koji proniče srca znat će kada će svi oni koje je pozvao ući u spasenje – tada će biti veliko očitovanje Božjeg naroda, prije svega vjernih čovječanstva koja će se otkriti u svoj njihovoj moći. To će se dogoditi na Zemlji, ali će biti vidljivo u cijelom svemiru. Veliko djelo otkupljenja započelo je na Zemlji i završit će na Zemlji: ovdje će po drugi put doći Gospodin Isus da sabere sve što mu pripada te odbaci sve što ga je odbacilo.

Pozivam vas na molitvu koja je jaka. Budite jedan jedinstven narod, ne dijelite se među sobom i ne trčite za sitnim stvarima. Gospodin ima svu moć riješiti vaše probleme i pomoći vam u obraćenju, no vi se morate pokrenuti. Prikazujte sve što vam se dogodi, u dobru i u zlu na slavu Božju i njegova naroda i pomoć vam neće nedostajati. Krenite s Božjom snagom!

Blagoslivljam danas svakoga od vas i preko vas, cijeli narod Fondacije i narod na Zemlji koji vas prati, puno više nego možete zamisliti. Blagoslivljam bolesne u duhu, duši i tijelu. Blagoslivljam vas da imate u sebi Božju snagu te da budete sigurni u njegovu pomoć, u ime Oca,i Sina i Duha Svetoga“.

[1] Usp. Prvo čitanje od Bogojavljenja: Iz 60, 1-6