Poruka Majke čovječanstva od 13. listopada 2017. Stefaniji Caterini

„Moja draga djeco,

danas vam želim reći da BOG POSVEĆUJE VAŠ ŽIVOT. Duh Sveti je Posvetitelj koji vas vodi na putu svetosti. On djeluje u vašem duhu da bi vam komunicirao Božju svetost. Ona je jedno sjeme položeno u svakoga od vas jer ste stvoreni na sliku i priliku Božju, izvor svake svetosti. Ako odlučite ljubiti Boga, darovati se Njemu i služiti Mu s ljubavlju, sjeme svetosti raste i postaje jedno procvjetalo stablo koje daje radost i odmor svim stvorenjima. Da, djeco moja, svatko od vas može i mora postati svet, jer svi ste pozvani zasjati kao prava djeca Božja, sveta i bezgrešna.

Svetost je jedan hod za sve, a ne neka privilegija za nekolicinu. Na žalost, mnogi misle o svecima kao o izvanrednim pojedincima, Božjim favoritima, nedostižnim modelima u svakodnevnom životu. Ne, nije tako! Veličina svetih ne stoji u njihovim izuzetnim sposobnostima već u Božjem djelovanju u njima. Ovo djelovanje, koje je često izvanredno, omogućeno je raspoloživošću svetaca da se dopuste oblikovati od Boga, da napuste svoju sebičnost kako bi se stavili na raspolaganje Duhu Svetom. Najveći sveci bile su najponiznije i najjednostavnije osobe koje su dopustile Božjoj svemogućnosti djelovati u njima. Sve je moguće Bogu u jednoj osobi, kada je ona jednostavna.

Duh Sveti vas neprestano poziva na put svetosti, sastavljen od jednostavnosti, poniznosti i pouzdanog predanja u božansko djelovanje. Na žalost, nema mnogo onih koji odgovore jer ljudi više vole svoje lažne sigurnosti, boje se da će se morati odreći vlastite ugodnosti da bi služili Bogu. Nemojte i vi to misliti! Bog vam ne želi ništa oduzeti, osim onoga što vam nanosi zlo! Koliko toga vam nanosi zlo djeco moja, a vi niti ne primjećujete! Znajte da je posvećujuće djelo Duha Svetoga nadasve jedno ozdravljujuće djelovanje. Duh Sveti, zapravo vas vodi Isusu koji vas ozdravlja svojim ranama i daruje vas Ocu koji vas prima i daruje vam novi život.

Svetost je novi život koji se rađa iz Božjeg poziva te iz vašeg odgovora. Ako se odlučite za svetost, Presveto Trojstvo vas vodi korak po korak sve dok vas ne pretvori u nova stvorenja, sposobna razmišljati i djelovati u skladu s Božjim zakonima, koji su zakoni života. Svetost je također jedan potpuni život koji ne poznaje žalost, unatoč životnim kušnjama. Bog ne oduzima kušnje svojim svetima; baš ih dopušta da bi ih ojačao u vjeri te da bi rasli u svetosti. No sveci su uvijek pobjednici, jer u njima djeluje snaga Isusova koji je uskrsnuo od mrtvih, te oni s njim uskrsavaju u svakoj kušnji, jači nego prije.

Dječice, vidite da svijet ima potrebu za svecima! Ima potrebu za odgovorom svakoga od vas, jer se čovječanstvo neće moći promijeniti, ako se ne promijene ljudska srca. Pozivam vas na jedno istinsko obraćenje. Ostavite grijehe, loše navike, loše misli i položite vaš život u ruke Oca, Sina i Duha Svetoga kako biste bili ljubljeni, ozdravljeni i vođeni pravom ljubavlju, a to je samo Božja ljubav.

Djeco draga, ne dajte se prevariti obećanjima neprijatelja koji vam nudi lažnu sreću kroz stvari i kraljevstva ovoga svijeta. To su glupe iluzije! Prava sreća je svetost koja vas vodi k pripadnosti Bogu, jer vaš Stvoritelj nema drugu želju osim te da vas vidi sretne. Hodite s Njim, i ako trpite, trpite s Njim. Patnja nije gorka ako je življena s Bogom, naprotiv, puna je nade. Ništa nije teško kada je Bog uz vas. Ne zaboravite da ste pozvani pobijediti zlo te zauvijek kraljevati s Njim u novom stvaranju.

Pratim vas na putu svetosti i podižem vas u svakoj kušnji. Blagoslivljam vas u ime Oca, Sina i Duha Svetoga.“