„Kraljica svemira nam govori“

 Razmišljanje

Stefania Caterina i O. Tomislav Vlašić

Otac Tomislav: Predraga braćo i sestre, „Kraljica svemira nam govori,” naslov je našeg razmišljanja. Svima vam je znano da je Papa Franjo na  početku slavlja u čast stogodišnjice ukazanja u Fatimi dao neke odgovore novinarima glede Gospinih ukazanja u Međugorju, čuli su se mnogi komentari. Oni koji vjeruju u ukazanja i oni koji ne vjeruju ušli su u jednu pomutnju, ali u tom trenutku Kraljica svemira je podigla glas. Mi smo vam poslali poruku[1] i ostavili smo vas same s porukom da razmišljate, molite i odlučite se.

Danas želimo smjestiti ovu poruku u događaje u cijelom svemiru i na Zemlji, što je pravo. Na početku ih želimo smjestiti u ukazanja Gospe, Kraljice Mira u Međugorju. Sjećate se, da je 13. svibnja 1981. Papa Ivan Pavao II  bio ranjen. Lucifer je želio vidjeti ga mrtvog, ali on, unatoč svojoj fizičkoj slabosti, bio je uporan i vrlo odlučan i to je isprovociralo Lucifera i njegovu ljutnju.

Poslušajmo neke odlomke iz knjige „Svemir i njegovi stanovnici”[2], koju smo vam objavili.

Stefania Caterina: Uzet ćemo neke točke koje se nalaze na stranicama od 293-296, samo neke prolaske:

Tada su Iluminati pod pritiskom Lucifera odlučili ubrzati svoje programe i što prije izazvati treći svjetski rat, prije nego što Rusija bude posvećena i svijetu bude objavljena istina o postojanju života u svemiru. Ali Bog je imao sasvim druge misli, misli mira. Tako je dana kada se Crkva spominje Pohođenja Marijina, odnosno 31. svibnja, Sveti Mihovil sišao u pakao po Božjoj zapovijedi da navijesti Luciferu i svim njegovim podanicima da će Bog još jednom poslati na Zemlju svoju Majku, Kraljicu Mira.

(…)

Konačno, međugorska ukazanja su dvostruko povezana s onima u Fatimi, ona su njihov prirodni nastavak i njihovo ostvarenje. Nakon atentata na Ivana Pavla II, kojim je pakao na nečuven način izazvao Boga, Bog je ubrzao svoje programe šaljući Gospu jer je vidio da su Crkva i čovječanstvo u opasnosti.

Pontifikat Ivana Pavla II bio je na poseban način povezan s ukazanjima u Međugorju koja su započela nekoliko godina nakon njegovog izbora za Papu. On je od početka vjerovao u stvarnost Međugorja i shvatio njegovu važnost za ova vremena. Nije mu nedostajalo svjetlo Duha Svetoga, jer kada Bog uključuje različite osobe u svoje djelo, na sve njih skladno djeluje. U ovom slučaju nisu samo vidioci i župljani Međugorja bili pozvani shvatiti taj veliki nadnaravni događaj već također Papa na kojem je bila odgovornost da cijelu Crkvu uskladi s onim što je Gospa pokazala.

Zato je Papa jako dobro razumio što se događa u Međugorju, bez obzira na službeno priznanje Crkve, koje, uostalom, Bogu ne treba; ono treba ljudima, jer su slabi u vjeri, a ne Bogu.(…) Zato je neizjašnjavanje službene Crkve pred tim događajima često predstavljalo tragediju za cijelu Crkvu. Božjem narodu se nije pomoglo da prepozna vrijeme svoga pohoda (Lk 19,44), što je imalo za posljedicu to da mnogi vjernici nisu obraćali pozornost na znakove Neba.

U vrijeme kada su počela ukazanja sve je bilo spremno u Božjem planu. Međugorje je predstavljalo vrhunac svih Božjih intervencija i onih Gospinih u korist Crkve i čovječanstva na Zemlji. U isto vrijeme je predstavljalo posljednji Gospin poziv njezinom narodu na Zemlji.“

Otac Tomislav: Već iz ovih riječi koje ste čuli vidi se da bilo Gospina ukazanja u Fatimi bilo ona u Međugorju smještaju se  u kozmički  okvir. U ovoj godini, stogodišnjice Gospinih ukazanja, rekli smo  vam da je Lucifer izabrao Antikrista koji je skriven, djeluje snažno, ali s njim djeluje također i Lažni Prorok.

Drugi događaj je da evangelizacija niskog svemira napreduje i neće dugo trajati. Potom, zadnja točka u svemiru je da zemlja mora odlučiti hoće li odabrati Krista, Isusa Krista ili Lucifera. I neće imati puno vremena, jer prošlo je  dvije tisuće godina otkako je Isus Krist došao na Zemlju, On je osnovao svoju Crkvu i prepustio  Crkvi da usmjeri čovječanstvo prema Trojedinom Bogu.

Postavljam pitanje Stefaniji: kako to da  Gospa govori s tobom, predstavila se Majka čovječanstva?

Stefania Caterina: Ma, već duže vrijeme Gospa je tražila od mene da budem spremna, i ako bih bila  spremna, da budem spremna za njezino djelo, bez navođenja što je točno to djelo, međutim, pitala me u više navrata, jesam li spremna prihvatiti, da bi mi početkom ove godine otvoreno rekla da će početi davati mi poruke svakog 13-og u mjesecu kako bi pomogla svojoj najmanjoj djeci. To je rekla: pomoći svojoj najmanjoj djeci koja su zbunjena, izgubljena u ovom vremenu. I pitala me još jednom jesam li  spremna to učiniti za Nju, kako bi pozivala djecu Bogu i poučavala ih.

Gospa je rekla: „Moram podići one najmanje, moram dati osnovne pouke koje često nedostaju ljudima, čak  i u Crkvi”; upravo osnovne pouke o tome tko je Bog, o životu s Bogom da bi zatim postupno došli do sve dubljih tema, i tako su započele poruke svakog 13-og. u mjesecu.

Otac Tomislav: Gospa se predstavila u poruci od 13. svibnja kao Kraljica svemira. Ono što smo čuli, pročitali u  poruci, čini se jedan uvod u trijumf Bezgrešnog Srca Marijina, kako ti to  vidiš?

Stefania Caterina: Rekla bih da, zbog nekoliko razloga: prije svega moram reći da je ova poruka došla u toj snazi tek nakon svih onih komentara, onih riječi nakon intervjua sa Papom, i onih njegovih riječi. I Gospa se pojavila baš kao Kraljica svemira, sa jednom snagom koju sam  rijetko osjetila  kada je razgovarala sa mnom, uistinu jednom snagom Kraljice, tvrdeći da ima pravo govoriti svojoj djeci, jer nitko je ne treba ušutkavati kada Ona želi  govoriti malenima, iznad svega malenima koji su pritisnuti od drznika ovoga svijeta i također Crkve.

Gospa je rekla: „Imam vlast, ja sam dobila snagu da zgazim glavu Zlome, i učinit ću to, učinit ću  za moju djecu, da ne budu pritisnuta. Želim biti glas za ovu moju najmanju djecu, koju čini se rijetki brane od drznika.“ I tako nas je  pozvala, prije svega pozvala je mene kojoj se izravno obratila, ali i sve nas da se pridružimo ovom njezinu djelu, tj. uglavljenju svega u njezinog Sina, jer to je djelo Božje, djelo Božje u ovom vremenu, uglavljenje svega u Isusa Krista. I naravno, Gospa je prva koja se brine da uglavi svu svoju djecu u Kristu.

Postoji još jedna druga vrlo važna stvar, Gospa je rekla da bilo kroz ove poruke koje će davati 13, bilo na  druge načine koje nije navela, Ona želi reći sve što nije mogla reći u Fatimi i u Međugorju upravo jer je s jedne strane uvijek neodlučna Crkva, s druge  strane narod često pasivan i Gospa je rekla: „Došlo je vrijeme da ja kažem ove stvari.” I onda u toj objavi, što neminovno prolazi kroz objavu života u svemiru, stoji ujedno i trijumf Njezina Srca, jer  Srce Marijino trijumfira u trijumfu njezina Sina, u trijumfu Istine.

Otac Tomislav: Trebamo nadodati da se Gospa obratila nama pitajući: „Jeste li spremni ići do kraja?” Mi se obraćamo svima vama slušateljima, vi ste spremni ići do kraja? Ona traži da se prihvati njezin glas te da novi narod podigne glas u ovom trenutku te da bude jedan  glas koji usmjerava  one koji su zbunjeni. Kako ti shvaćaš ono što je  Gospa tražila od nas?

Stefania Caterina: Moram reći da mi je Gospa u svim mojim iskustvima  kroz mnogo godina uvijek ponavljala i naglašavala da ima potrebu osloniti se na jedan narod, potreban joj je jedan narod koji utjelovljuje milosti Božje, živi ih i svjedoči jer inače riječ Božja ostaje nešto apstraktno, ostaje teoretska, dok naprotiv treba biti utjelovljena, milost treba biti utjelovljena, da postane plodna. I Gospa sada želi, preko svih  onih  koji su iskreno rekli da, služiti se ovim  narodom u svom djelu uglavljenja svega  u Kristu, svom njezinom djecom; da bude jedan narod  koji hodi s Njom prema Isusu Kristu, da bude  u potpunosti usmjeren prema  njezinu Sinu, da bude  spreman ići s Njom  ovim  putem prema novom stvaranju. Evo, dakle, Gospa ovdje ne traži neku jednostavnu pobožnost, ne traži da molimo određene molitve, nego traži jedno potpuno darivanje, traži prikazanje života Njoj kao Majci i Kraljici kako bi nas ona mogla darovati Bogu i povjeriti nas Njemu, kako kaže Gospa: „To je najveće dobro koje mogu učiniti za vas, predati vas Bogu.“

Želim također reći da u poruci koju ste pročitali, vidite da je napisano velikim slovima JA SAM ONA KOJA ŽIVI U  PRESVETOM TROJSTVU, i neposredno prije nego mi je  izrekla ove riječi Gospa me zaustavila i pitala me: „Jeste li spremni ići do kraja?“ i ja sam odgovorila Da, također i u vaše ime, također i u ime ovog naroda koji želi ići naprijed, i potom kaže: „Onda napiši ovo: JA SAM ONA KOJA ŽIVI U PRESVETOM TROJSTVU”. Dakle, ovo mi daje razumjeti  da je to nešto veliko, da mi to možda uzimamo zdravo za gotovo, ali nije tako.

Otac Tomislav: Mi se nalazimo u devetnici Duhu Svetom. Jeste li razmišljali da je dar Duha Svetoga za čovječanstvo Bezgrešna Majka, Kraljica svemira? Možda tražite vaše svakodnevne stvari, možda želite neku karizmu. Ja želim da se svi okrenemo prema Presvetom Trojstvu da mi prihvatimo ovaj dar Bezgrešne Majke, Kraljice Svemira danas djelotvorne u  trojstvenoj sili u cijelom svemiru. Bez Nje ne možemo doći do Isusa Krista. Nakon Isusa Krista, Ona je ostavljena među nama sa mnogim, mnogim ukazanjima, unatoč mnogih suprotstavljanja čak i od strane kršćana.

Tražimo ovaj dar i budimo raspoloživi biti njezin glas i Ona će nam govoriti, međutim ne  možemo biti neodlučni i stavljati njezine riječi u naše  interpretacije, u naše interese. Kako smo čuli, Ona traži da naš život bude predan Njoj, jer Ona će pripremiti u nama naše duše primiti dar Duha Svetoga, biti narod, Crkva cijelog svemira koja se sjedinjuje u Duhu Svetom po Isusu Kristu da bi ušla u odnos s Bogom Ocem, koji je izvor života.

I sa Blaženom Djevicom Marijom, Svetim Josipom, njezinim djevičanskim zaručnikom, s cijelim Mističnim Tijelom Kristovim, ja vas blagoslivljam, da i vi možete osjetiti onaj snažan titraj njezina srca, njezina glasa te da budete preobraženi u taj snažni glas Duha Svetoga u korist svih izgubljenih, posljednjih, zbunjenih, izgubljenih u ovoj situaciji u kojoj nedostaje jedan  jasan orijentir prema Bogu, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

Stefania Caterina: Zazovimo zajedno našu Kraljicu: 

ZDRAVO, KRALJICE,

Majko milosrđa,

živote, slasti, ufanje naše zdravo.

K tebi , vapimo prognani sinovi Evini;

K Tebi uzdišemo, tugujući i plačući

u ovoj suznoj dolini.

Svrni dakle, zagovornice naša,

One svoje milostive oči na nas.

Te nam poslije ovog progona, pokaži Isusa,

blagoslovljeni plod utrobe tvoje.

O blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo!“

 

 

[1] Usp. Gospina poruka od 13. Svibnja 2017 pod naslovom „Bit ću glas Božjih siromaha“, objavljena 18. Svibnja 2017 na http://www.premanovomstvaranju.org

[2] Izdanje Markras