Poruka Majke čovječanstva od 13. svibnja, Stefaniji Caterini

„Moja draga djeco,

danas vam želim reći da BOG TJEŠI I OZDRAVLJA. Tješi vas u vašim nevoljama, i poznaje svaku vašu bol. On zna kako ste sazdani, poznaje vas više nego što se vi sami možete poznavati. Sa svojom mudrošću prodire u svu istinu vašeg bića, vašeg življenja. Ništa vaše nije skriveno njegovim očima i on vas gleda s neizmjernom nježnošću.

Duh Sveti, koji je Tješitelj, djeluje u vama. Njegova utjeha ne sastoji u nečemu emocionalnom i sladunjavom, nego je ljubav, snaga i spoznaja, preko kojih možete izići iz bilo koje teške situacije i okrenuti stranicu u vašem životu.

Bog ne želi vašu patnju, nego je dopušta, jer bol uči mnoge stvari, i ponekad ispravlja pogrešne putove. Bol vas prisiljava kleknuti i tražiti Boga. Kada ga tražite, Bog spremno odgovara i otvara vam nove putove koje prije niste poznavali. Stoga, djeco moja, u svakoj boli tražite Boga i ne mrmljajte, nego vjerujte. Povjerite se Isusu i On će vam poslati Tješitelja, Duha Svetoga i zajedno će vas odvesti k Ocu koji je izvor života i mira. Potreban vam je Božji mir, djeco, jer svijet u kojem vi živite, ne poznaje mir i mnoge od vaših patnji dolaze od nemira svijeta. Uvijek imajte na umu da je Božji mir vaša najveća utjeha.

Bog se ne ograničava samo da vas utješi, nego vas ozdravlja. Ozdravlja cijelo vaše biće: duh, dušu i tijelo. Svaka vaša bolest, duhovna ili fizička, nosi u sebi nered, jer dolazi od lošeg funkcioniranja zakona života. Uzroci su mnogostruki: grijeh koji je pobuna protiv Boga; negativni stavovi koje nosite u sebi kada ne ljubite i ne osjećate se ljubljenima, kada ne opraštate, i ne osjećate da vam je oprošteno; ponašanje onih koji vas ne razumiju, ranjavaju vas i ostavljaju vas na zemlji; mržnja svijeta prema sinovima Božjim. Sve to stvara u vama bolest. Ipak, Bog ima moć staviti ponovno svaku stvar na mjesto u vama i oko vas, ako mu dopustite.

Stoga kada patite u duši ili u tijelu okrenite se k Bogu. Gledajte iskreno u vašu nutrinu i položite sve pod Isusove noge: vaše grijehe i grijehe drugih, osobe i situacije, fizičke nevolje koje vas tište. Položite sve u njegove ruke. Molite ga ponizno da intervenira i da ispravi cijeli vaš život; oprostite onima koji su vas povrijedili i dopustite da padnu svi vaši ljudski razlozi. Darujte mu isto tako i vaše tijelo, ako ste bolesni, da se on proslavi u vašim patnjama. Isus zna kako vas ozdraviti i uvijek polazi od vaše duše, ali vi morate surađivati s njim, ostavljajući mu da slobodno djeluje u svoj svojoj snazi.

Djeco moja, ozdravljenje s Božje strane nije neki čarobni čin; pogani su oni koji to očekuju od svojih lažnih bogova. Bog vam otvara put do ozdravljenja i uz vas je, ali vi morate hodati u vjeri, obnavljajući vas same i vaše misli. Nitko to ne može učiniti umjesto vas. Ako budete hodali zajedno s Bogom u poniznosti i ustrajnosti, vidjet ćete prava čuda koja nisu ništa drugo nego jednostavne potvrde vaše vjere. Znajte, djeco, da je najveće čudo obnovljen i skladan život, sveti život; to je istinsko ozdravljenje koje Bog želi za vas i vi biste to trebali tražiti.

Uvijek sam vam blizu i molim za vas. Blagoslivljam vas u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.”