Vi ste apostoli vašeg vremena

Razmišljanje – Vi ste apostoli vašeg vremena 28.1.2017

8. siječanj 2017. – Krštenje Gospodinovo
Isusova poruka
Vi ste apostoli vašeg vremena

„Moja draga djeco,

pravo je da vas ja danas blagoslovim, jer želite obnoviti vaša krsna obećanja. Svaki put kad to činite vaše poslanje kreće od početka. Obnoviti krsna obećanja znači obnoviti sav duhovni život. Vaš život u Bogu se obnavlja, te se obnavlja snaga vašeg poslanja; obnavlja se vaš Da Bogu.

Dječice, vaš da treba biti neprestano obnavljan jer ga svijet i duh svijeta žele ugušiti. Međutim, Duh Sveti zagovara za vas. On je Branitelj koji vas brani od zla i stavlja vas uvijek u uvjete da obnovite vaš da. Stoga vas blagoslivljam u ovom danu i blagoslivljam vaše poslanje, da se obnovi u duhu i u snazi.

U prošloj godini intenzivno smo hodili zajedno. Trebao sam vas pripremiti za ovo vrijeme i danas vas šaljem, u danu u kojem slavite moje krštenje jer sa krštenjem je započelo moje javno poslanje; Duh se spustio na mene i svi su čuli glas Očev[1]. Danas obnavljam sve darove koje sam stavio u vas od trenutka vašeg krštenja sve do danas.

Iz prvog čitanja razumjeli ste poslanje proroka Izaije[2]. To je isto tako poslanje svih vas: svi ste proroci, apostoli, i poslužitelji mojeg spasenja. Ja sam vas pomazao da nosite moj život svijetu. Kada kažem svijetu mislim na cijeli svemir, ali prije svega, na Zemlju jer ovdje sam vas pozvao živjeti. Ja ljubim Zemlju i ovo čovječanstvo, iako me ovo čovječanstvo ne ljubi. Spustio sam se na Zemlju da bih vas ljubio te da bih vas naučio ljubiti. Mnogi su me odbili i još uvijek me odbijaju; ali ja nastavljam i nastavljat ću ljubiti svoju djecu na Zemlji po vama. Vi ćete biti moja ljubav. Vaše će ruke biti moje ruke i vi ćete ih polagati na patnje ovog čovječanstva. Bit ćete moje oči kako biste vidjeli i razlikovali svjetlo od tame, da biste poučili mnoge putu svjetlosti. Bit ćete moje srce da biste ljubili i bit ćete isto tako moje ranjeno srce, probodeno za ovo čovječanstvo i za svu buntovnu djecu u svemiru.

Idite sa svom mojom snagom i ja ću vas uvijek pratiti. Govorim vama ono što sam rekao apostolima: „Ne boj se, stado malo, jer Otac moj vam je pripremio svoje kraljevstvo“.[3] Otac vas ljubi jer vi mene ljubite. Duh Sveti vas ljubi jer vi ljubite mene. Ja vas ljubim jer ste moja djeca, moj narod i jer sam vas otkupio.

Vi ste apostoli vašeg vremena, duboko sjedinjeni sa Centralnom Jezgrom koja je apostolski Zbor ovog vremena. Svi ste vi apostoli ali, prije svega ste moji učenici. Učenik je onaj koji uči od Učitelja; stoga vam kažem: „Učite se od mene jer sam blaga i ponizna srca“.[4] Ono što sam rekao apostolima i učenicima, danas više nego ikad ponavljam vama: „Ja vas šaljem kao janjce među vukove“[5], ali ne šaljem vas same i vuk vam neće moći ništa. Kradljivac duša neće vas ukrasti. Nitko vas neće ugrabiti iz mojih ruku.

Idite, djeco moja, u moje ime. Govorite o meni svima onima koji me očekuju. Ja ću biti s vama sve do svršetka posljednjih dana. Ljubim vas, blagoslivljam i čuvam u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga“.

[1] Usp. Mk 3, 16-17

[2] Usp. Iz 42, 1-4.6-7

[3] Usp. Lk 12,32

[4] Usp. Mt 11,29

[5] Usp. Lk 10, 3