Hodajte ka slobodi

  1. siječanja, 2017. – Svetkovina Presvete Marije, Majke Božje
Isusova poruka
Hodajte ka slobodi

„Dječice,

želim vas blagosloviti na početku nove godine. Blagoslivljam svakoga od vas i cijeli ovaj narod, Fondaciju, vaše kuće. Blagoslivljam svaku vašu inicijativu, sve ono što želite ostvariti sa mnom i za mene.

Sretan sam što ste sve više i više sjedinjeni u meni i što želite ići mojim putem; hvala vam za to. Želim da izrečeni blagoslov u današnjem čitanju[1] postane blagoslov kojim će ovaj narod biti uvijek blagoslivljan i kojim ćete blagoslivljati jedni druge. U ovom blagoslovu je sadržana cijela povijest spasenja i iskustvo Svetog Franje. On ima moć položiti moje ime u vas i ja želim da u ovoj godini moje ime zasja u ovom narodu.

Dječice, moja je velika želja da u ovoj godini dođete do slobode djece Božje. Ovo je jedan veliki cilj, ali ga ne možete doseći bez mene. Došao sam na Zemlju osloboditi ljude, dovesti ih do istine koja je sloboda, da bi ih učinio slobodnom djecom Božjom. Želim da svatko od vas i cijeli ovaj narod okusi slobodu slave djece Božje.

Slobodni ste kada mi dopustite da se proslavim u vama. Kada se proslavim u vama vi ste slobodni, jer ja raskidam svaki lanac u vama i oko vas. Želim voditi ovaj svoj narod prema slobodi slave djece Božje. Nisam je mogao ostvariti u Izraelskom narodu, koji je odbacio ovu slobodu; također i Crkva na Zemlji ju je dobrim dijelom odbacila. Vi ne radite tako! Prihvatite dar slobode koji je danas najdragocjeniji dar u čovječanstvu koje je rob zla, sebičnosti, zakona smrti koji čine čovjeka nesretnim i nesposobnim otkriti ono što je u meni.

Blagoslivljam vas s ovom željom, ali i sa sigurnošću da ćete biti spremni slijediti me ka slobodi. Nemojte hodati sami; dao sam vam sve milosti da možete doći do slobode djece Božje. Dao sam vam svoju Majku, prije svega Svetoga Josipa, Arkanđele, izvanredna sredstva, zajedništvo sa braćom u svemiru koja zajedno s vama napreduju prema novom stvaranju, prema Gradu slobode.

Blagoslivljam vas i opraštam vam sve vaše grijehe, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.“

 

——————————————————————————————

U nastavku donosimo blagoslov sadržan u Knjizi Brojeva, pogl. 6, 22-26, zatim preuzet od Svetoga Franje Asiškoga. Ovaj se obrazac koristi u franjevačkom Misalu:

Neka te Gospodin blagoslovi i neka te čuva!

Amen.

Neka te Gospodin licem svojim obasja, milostiv neka ti bude!

Amen.

Neka pogled svoj Gospodin svrati na te, i mir ti udijeli.

Amen.

I Blagoslov svemogućega Boga, Oca i Sina i Duha Svetoga, neka se spusti na vas i zauvijek ostane s vama.

Amen.

[1] Usp. Br 6, 22-26