„Vrijeme svjedočanstva“

Razmišljanje 

Stefania Caterina i p.Tomislav Vlašić

Predraga braćo i sestre, donosimo vam Isusovu poruku koju smo primili na Uskrs, preko Stefanije Caterine, s temom „Vrijeme svjedočanstva“. Zadnji put smo vam govorili o slavljenju Uskrsa u cijelom svemiru i rekli smo da se po prvi put slavio također i u niskom svemiru sa novim svećenicima. Ova snaga uskrsnuća Gospodina Isusa zahvaća cijeli svemir, kao posljedica zahvaća također i Zemlju, gdje se Isus utjelovio i slavio svoj Vazam sa apostolima.

Sve ono što se budi, očituje, svjedoči život; tko se dopusti zahvatiti iznutra, u kome se budi život, neizbježno je svjedočenje i očitovanje ovog života. Kako vidimo u proljeće, u jesen, godišnja doba, isto tako trebamo vidjeti i u nama. Normalna stvar je da se život očituje u novom narodu. Kada govorimo o novom narodu ja se odnosim u prvom redu na vas koji posjećujete ovu stranicu, koji ste prihvatili ovu milost, ove programe uglavljenja u Kristu i napravili ste korake. Obraćam se vama: ako se u vama razvio život, ovaj život će se očitovati, tada svjedočanstvo nije neka obaveza – Sveti Pavao kaže: „Jao meni, ako ne naviještam Evanđelje“[1] jer bi to bio znak da nema života u jednoj osobi, da se ne trudi očitovati milost koju je Gospodin dao.

Sada vas prepuštam čitanju poruke, zatim ćemo razmišljati o nekim točkama koje smatram izuzetno važnim.

Isusova poruka od 27. ožujka 2016. – Uskrs

„Vrijeme svjedočanstva“

 „Djeco moja, s radošću vas danas blagoslivljam i zahvaljujem vam što ste sa mnom dovršili  moj Vazam. To nije rečeno da se samo tako kaže, već je stvarno tako jer ste prihvatili dati mi svjedočanstvo i ja vam na tome zahvaljujem. Ipak sjetite se da sam ja onaj koji svjedočim u vama, koji svjedočim za Oca svoga u Duhu Svetome. Nikada ovo ne zaboravite: ja svjedočim u vama da sam uskrsnuo i da sam proslavio Oca svoga u Duhu Svetom.

Djeco moja, danas započinje za vas vrijeme velikog svjedočanstva jer događaji nadolaze i jer se Zemlja nalazi u jednoj doista teškoj situaciji kao također i Crkva. Vi živite u ovom vremenu tako strašnom, ali i veličanstvenom. Stoga vas šaljem kao ovce među vukove, ali vas ne šaljem bez da vas prije nisam pripremio. Vidjeli ste koliko godina pripreme vam je bilo potrebno. Sada želim da u ovom narodu budu vidljivi plodovi ove moje intenzivne pripreme koju ste primili kroz ove godine.

Vi ćete uvijek biti progonjeni, kao što sam bio i ja i ono što sam govorio svojim učenicima govorim i vama: razlog poradi kojeg vas ne prihvaćaju jest što niti mene nisu prihvatili. Nažalost, također me niti mnogi kršćani nisu prihvatili, časte me ustima, ali ne srcem.

Želim vam reći da ste mi potrebni kao narod koji živi sa mnom! I kada vas pitaju „Tko ste?“, odgovorit ćete „Mi smo Kristov narod, onaj narod kojeg si je Krist stekao svojom krvlju“. Ne zaboravite da vas nisam pripremao samo kroz ove godine, nego sam vas također pripremao na križu: dok sam bio na križu vidio sam sve vas, sve sam vas već vidio. Vidio sam vas onakve kakvi ste danas, kakvi ćete biti sutra, te kakvi ćete biti jednog dana u novom stvaranju ako budete htjeli biti sa mnom. Ja sam vas otkupio svojom krvlju, ojačao sam vas svojim uskrsnućem, posvetio sam vas Duhom Svetim i nastavljam slaviti Oca u svakome od vas.

Danas je nužno da ovaj narod svjedoči svoju pripadnost meni, put koji smo prošli zajedno, onaj koji ćemo proći. Budite hrabri i ja ću uvijek biti s vama. Ne obećajem vam slatke stvari, lijepe; lijepe da, u duhu, ali trebat ćete se boriti i ne mogu vam to sakriti, ja vam nikada ništa ne sakrivam! Međutim, ništa vas neće moći zaustaviti, ništa više ne može zaustaviti ovaj narod. Stoga svjedočite jasno i ne bojte se!

Ne bojte se, novi svećenici, svjedočiti da ste Kristovi svećenici, nemate se čega stidjeti, naprotiv, trebate biti jako ponosni, naravno u pozitivnom smislu; ne ambiciozni nego ponosni u duhu, sposobni reći: „Da, mi smo Kristovi svećenici“. Tko to može zanijekati? Tko se može usuditi reći vam da niste? Hrabro, dakle, ne trebate se više skrivati, izađite na vidjelo, izađite na vidjelo! Onako kako su izišli apostoli iz Jeruzalema, kako su izišli iz cenakula, plašljivi ali sigurni da su moji.

Tražim od vas ovu sigurnost: tko god vas bude nešto pitao, vi mu jasno odgovorite, bez imalo straha više. Vrijeme skrivenosti je završeno. Sada dolazi vrijeme očitovanja slave Oca moga i ja ću ga proslaviti u svakome od vas i u ovom narodu. Idite naprijed, očevi i majke jednog novog čovječanstva, idite naprijed jer se treba roditi jedan novi narod na Zemlji i u svemiru! Planet Zemlja mi je drag, i to dobro znate, neću ga nikada ostaviti, neću ga napustiti, ali imam potrebu za vama da slava Božja zasja također i na ovom tužnom planetu.

Blagoslivljam vas u svoj sili uskrsnuća, blagoslivljam sve koji su sjedinjeni s vama u duhu i sve one koji su usmjereni prema vama, u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga“.

Dopustite mi nadodati nekoliko riječi kao pratnju ovom tekstu. Ovaj tekst nije jedna obična poruka nego nosi svu dinamiku milosti ovog vremena. Isus kaže: „Nikada ovo ne zaboravite: ja svjedočim u vama da sam uskrsnuo i da sam proslavio Oca svoga u Duhu Svetom.“ Znate li što ovo znači? Cijela je Crkva pozvana ući u dimenziju trojstvenog Duha, tamo pronalazi svoj identitet i tamo je dinamičnost Crkve koja je rođena na Uskrs, iz prolaska Gospodina našeg Isusa Krista i treba se uzdići u trojstvenom Duhu. Isus govori idući naprijed: „Ojačao sam vas svojim uskrsnućem, posvetio sam vas Duhom Svetim i nastavljam slaviti Oca u svakome od vas.“ Ako nosite u vama Presveto Trojstvo, vjerni Presvetom Trojstvu, onom jedinstvenom djelovanju između Tri Božanske Osobe o kojima smo vam govorili na poseban način u 2013. godini, onda će se u vama očitovati svjedočanstvo velikog Svjedoka, velikim slovom, Isusa Krista, koji daje svjedočanstvo pred Ocem u Duhu Svetom. Tada vas dinamika milosti potiskuje iznutra i Krist će vršiti svoje svjedočanstvo kako je vršio u apostolima.

„Danas započinje za vas vrijeme velikog svjedočanstva jer događaji nadolaze“. Događaji koji nadolaze nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Naime, pozvani ste biti točke svjetlosti i ovaj narod treba biti prepoznat prije svega među svojim članovima kao jedno tijelo, kao jedna obitelj iz cijelog svemira o kojoj smo govorili i ovo će biti velika svjetlost za sve ostale, za izgubljene i dezorijentirane osobe da bi bile potpomognute.

Isus traži od nas svjedočanstvo: „Mi smo Kristov narod, onaj narod kojeg si je Krist stekao svojom krvlju“. Ovo nije neka fraza – platio je naše dugove, utisnuo je u nas Duha Svetog, njegovu snagu da smo mi preporođeni i ne samo preporođeni u smislu riječi, nego se gibamo prema novosti novog neba, nove Zemlje, te smo u neprestanoj preobrazbi. Isus govori da smo pripremljeni, ali smo pripremljeni u trenutku začeća i na poseban način tko je rekao da Bogu u trenutku začeća, u Vazmu slavljenom od Gospodina svi smo viđeni od Njega, praćeni od Njega, sa svom trojstvenom silom. Ne radi se o pripremi posljednjih tjedana, niti ove Korizme: milost je djelovala u svima koji su rekli da u trenutku začeća i odgovorom novog naroda, lice novog naroda će se sve više očitovati.

„Sada dolazi vrijeme očitovanja slave Oca moga i ja ću ga proslaviti u svakome od vas i u ovom narodu. Idite naprijed!“ Rekli smo da su tri događaja koji pripremaju slavni Kristov dolazak: evangelizacija niskog svemira, novo svećeništvo, Antikrist i njegov Lažni Prorok. Novi narod je onaj koji priprema slavno očitovanje Gospodinovo i stavlja u krizu Sotonu koji treba zaigrati posljednju kartu.

Zašto Isus govori o novim svećenicima? Sav narod treba biti nov. Jedan svećenik nije izvan naroda, on je član naroda i trebao bi biti jedan poseban član naroda kako bi slijedio, pratio dinamičnost milosti u ovim vremenima. Inače ne ide u korak s narodom i narod će se obratiti onom tko će ga znati pratiti u hodu naprijed.

O ovim temama ćemo vam konkretnije govoriti u ovom vazmenom vremenu kako biste imali konkretnu viziju koja vas vodi u unutarnju sigurnost te da se znate orijentirati u ovom vremenu. Nastavljamo moliti.

Nakon Isusova blagoslova danog svem narodu Božjem, novom narodu također i ja vas blagoslivljam, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

[1] Usp. 1 Kor 9,16