„Slavljenje Uskrsa u cijelom svemiru“

Razmišljanje 

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Predraga braćo i sestre, obnavljam moje čestitke za Uskrs svima vama. Pratili smo vas tijekom hoda kroz veliki tjedan, Uskrs i kasnije i nastavit ćemo vas pratiti našom molitvom, informacijama, pojašnjenjima, kako bi vas pratili na putu koji je Isus pokazao za cijeli svemir.

Ovo razmišljanje inspirirano je jednim velikim događajem ovog Uskrsa: prvi put u cijelom svemiru slavljeno je Uskrsnuće Gospodinovo, uključujući sva tri svemira; slavili su ovo slavlje sjedinjeni i mi smo se sjedinili s njima. To je velik događaj. Od događaja Uskrsnuća Gospodinova, od njegova Uskrsa polazi sve, isto tako polazi u cijelom svemiru i oslobađa se izuzetno jaka dinamika milosti. Po prvi put u niskom svemiru je slavljeno Uskrsnuće Gospodinovo nakon evangelizacije vjerne braće u Gospodinu, zajedno sa braćom i sestrama srednjeg svemira; naravno također i mi smo sudjelovali u duhu. Ne opisujem vam što i kako su slavili ali trudit ćemo se pojasniti put u ovom Uskrsnom vremenu, voditi vas još konkretnije u ovaj plan spasenja cijelog svemira jer ste pozvani sudjelovati s narodom cijelog svemira.

Da bismo razumjeli ovaj naš hod trebamo se vratiti na početak 2016 godine. Osvrnut ću se na dvije poruke koje su na našoj stranici: prva 05. siječnja od Svetog Mihaela Arkanđela[1] koja govori o  evangelizaciji niskog svemira uključujući Zemlju i druga od 06. siječnja, Isusova poruka „Vaše poslanje na Zemlji“. Trebam uzeti smjernice iz ovih poruka da bismo razumjeli što se događa, u kojem smjeru idemo, jer ono što se obistinilo ovog Uskrsa potvrda je za ove dvije poruke da idemo naprijed i mi ćemo vam dati sve nužne upute.

Vračajući se na ove poruke od početka siječnja, tri su događaja koja se podudaraju: prvi događaj je evangelizacija niskog svemira, uključujući Zemlju; drugi događaj je novo svećeništvo. Vi znate da je svećeništvo potpuno djelotvorno u Centralnoj Jezgri. O ovom ćemo vam govoriti i govorit ćemo vam o novom svećeništvu na Zemlji i u svemiru. Treći događaj dolazi nakon ova dva: vrijeme Antikrista i Lažnog Proroka. Ova tri događaja su međusobno povezana.

Isus govori u svojoj poruci od 06.siječnja: Želim vas blagosloviti u ovom danu koji je svečan za cijeli svemir, jer danas započinje sasvim nova faza ljudske povijesti. Vi niste do kraja svjesni, jer vidite malo u odnosu na druga čovječanstva. Međutim ovo nije važno. Postoji jedan puno dublji pogled a to je onaj u duhu, a u duhu vi možete uvijek sudjelovati u svim događajima, jer ću vam ja to omogućiti.“ Naše će upute ići u ovom smjeru, za one koji žele hoditi i sudjelovati u ovoj milosti.

Evangelizacija svemira, rekli smo, zahvaća također i Zemlju. U poruci Svetog Mihaela Arkanđela od 05.siječnja, citiram jer je važno: Bog je odlučio da započne evangelizacija niskog svemira jer je vidio tešku situaciju i patnje u kojima se nalaze njegova djeca, ne samo u niskom svemiru nego i na Zemlji“; vidio je, promatrao, kasnije ćemo čuti upravo u Izlasku da je Bog promatrao patnje svoga naroda i stoga ga je izveo[2];nastavljam „U ovoj zadnjoj godini posebno je promatrao ponašanje svih kršćana na Zemlji; vrednovao je prije svega ponašanje katoličke hijerarhije i Pape, pozvanih usmjeriti veliki dio kršćana na Zemlji. Nije ih našao na visini njegovih očekivanja i odlučio je napredovati bez odugovlačenja, prije nego bude prekasno i Zemlja se strmoglavi u kaos.

Katoličke, pravoslavne i protestantske hijerarhije i sve ostale koje su na čelu premnogih kršćanskih vjeroispovijesti, bit će pritisnute uz zid: trebat će izabrati između Isusa Krista i njihovih ambicija, između Svemogućeg i moćnika. Ako to ne budu učinili ili ako naprave pogrešne odabire, Katolička crkva će se rascijepiti i druge vjeroispovijesti će se strovaliti u totalni nered. Naprotiv, kršćani koji ljube i vjerno služe Isusu Kristu, bilo kojoj vjeroispovijesti pripadali, bit će privučeni prema novom narodu koji se formira u cijelom svemiru i to će biti Crkva Božja, jedina u cijelom svemiru, bez ikakvih podjela i prijetvornosti. Drugi će slijediti put koji su odabrali, ali kažem vam da će biti laki plijen Antikristu i njegovu Lažnom Proroku.“ Ovaj prolazak je temeljan da bi vidjeli panoramu pred našim očima, da bi razumjeli, razlikovali stvarnost u kojoj se nalazimo i u kojoj se gibamo. Samo ako vi imate tako jasan pogled prema situaciji na Zemlji, u Crkvi, možete razlikovati, možete se zaputiti.

Sveti Mihael nadodaje: „Takvo je milosrđe Božje koje spašava svoju djecu od zla. Besplatno je ali nije jeftino. Milosrđe Božje pretpostavlja obraćenje i raspoloživost da pustimo da nas Bog preobražava(…)  Sada više nego ikad, pozivam vas na obraćenje i molitvu.“ Ovaj pogled Božji, ovo promatranje milosrđa mi smo vam predstavili već u 2009 kada je Sveti Mihael podijelio čovječanstvo; u 2010 je ponovno podijelio čovječanstvo i Crkvu na puno delikatniji način.[3]Progresivno djelovanje milosti u ovim vremenima dijeli pšenicu od kukolja i ova podjela je plod milosti u korist sve djece Božje te prisiljava osobe da odaberu.

Ovih dana slavimo također i Božansko Milosrđe, prve nedjelje nakon Uskrsa i pitamo se zašto je Isus uputio Svetu Faustinu da se slavi upravo ove nedjelje kada se završava Uskrsna osmina. Stoga jer sve polazi od vazmene tajne, prihvaćanja Isusa Krista uskrsloga, pobjednika. Kršćani se razlikuju od ne kršćana prema pripadnosti uskrslom Kristu i oni imaju snagu u uskrslom  Kristu pobijediti zlo. Pitamo se što znači slaviti nedjelju Milosrđa?  Znamo da je ova godina posvećena Milosrđu, što ne znači odstraniti neki kamenčić iz cipele, iz savjesti – to bi bilo iskorištavanje Boga. Potrebno nam je također i ovo da bi smo odstranili ono što nas iritira, teret grijeha, ali Milosrđe slavljeno je obraćenje da bismo prihvatili osobu Isusa Krista, prionuli uz njegov program, uz njegov uskrsli život; da bismo sudjelovali u događaju Uskrsa u cijelom svemiru, u tim milostima. Znači da se novi narod može usmjeriti jer iskusi iznutra djelovanje uskrslog Krista kako su iskusili apostoli i preko njih je tekla Riječ Gospodinova  te je On činio čudesa. S orijentacijom novog naroda, u isto vrijeme se uzdiže novi narod, uzdižu se sva djeca Božja dobre volje koja  mogu imati milost. Tako nam dolazi u susret moćna pomoć u korist svih onih koji su krhki, slabi, međutim, isto tako  i oni se trebaju podići kao jedan invalid i hoditi uspravni.

Pitamo se u ovoj situaciji: što trebamo činiti? Kao prvo prihvatimo ono što nam je Isus Krist povjerio. Upravo 06.siječnja nam je rekao:“Danas vas potpuno predajem mojoj Majci i Svetom Josipu. Njihova srca će vas poučavati, voditi, i štititi vas. Neće vam biti potrebno mnogo poruka i riječi jer će vas moje duboko djelovanje u Duhu Svetom savršeno poučavati. Ono što tražim od vas je da ne dopuštate nikakav prostor đavlima među vama: ne dijelite se među vama iz nikakvog razloga, čuvajte uvijek jedinstvo duha koje je veza mira, inače ćete biti jako slabi. Naime, orijentacija novog naroda je orijentacija Duha Božjeg koji nas usmjerava prema uskrslom Kristu kako bi kršćanska zajednica mogla živjeti u miru Božjem. Veza mira, veza ljubavi je jako naglašena kod Svetog Pavla[4]. U ovom trenutku se odnosimo na vezu mira među nama, i razvijat ćemo je u hodu naprijed, ali ovdje je naglašeno na poseban način jedinstvo u narodu cijelog svemira, novog naroda.

Onda, što činiti? Prije svega: „Molim vas da budete sjedinjeni sa mnom, tada ću ja moći sve činiti u vama i preko vas.Naš prvi zadatak u ovom vazmenom vremenu je biti sa Isusom Kristom, živim. Kako je on poučavao apostole prije Pedesetnice, prije uzašašća, tako će u nama poučavati svoj narod na Zemlji i u cijelom svemiru, tko se otvori, tko ga prihvati, ne površno nego tko odgovori.

Druga točka je da traži od nas da budemo sjedinjeni sa novim narodom u cijelom svemiru, kaže: Idite naprijed! Nije važno gdje ste, što činite; ako ste sjedinjeni s ovim narodom, smatrajte se sjedinjeni zauvijek. Ne raskidajte ovu vezu jer biste upali u prazninu. Govorim vam za vaše dobro. Vi ste slobodni u svakom trenutku ići, ali ova sloboda bi vas preskupo koštala, a ja vas ne želim vidjeti izgubljene. Tko danas pređe  na drugu stranu imat će malo mogućnosti da se vrati. Znam da za vas nije tako, ali želim vam reći jer ja sam uvijek pošten prema vama“.

U istoj poruci Isus kaže što konkretno trebamo činiti i nastavlja razvijati panoramu događaja pred nama. „Paralelno – odnosi se na evangelizaciju niskog svemira – ćete vidjeti Zemlju kako se strovaljuje u nered. Djeca koja ne slijede moje zakone a koja su buntovna, izopačena, i izdajice sve će se više strovaljivati. Ipak, postoje na Zemlji i mnoge malene duše, jednostavne i dobre volje koje žele pripadati ovom narodu ali ne znaju gdje i kako ići. Pojačajte vašu molitvu i vaše prikazanje  u korist ovih duša! Ponavljam vam: to su jednostavne, malene duše koje su rekle DA Bogu i imaju potrebu za očevima i majkama. To je vaša velika misija sada. Onako kako su vjerna braća pripremila jedan narod u niskom svemiru, tako ćete vi pripremiti jedan narod na Zemlji. Vaša je misija temeljna jer će Zemlja biti scenarij moga povratka. Djelujte  tako da ja mogu pronaći jedan narod kada se vratim. Trudite se da ne idete više za pričama i brigama ovoga svijeta. Idite pravo vašim putem, vedri, sretni i ništa vam neće nedostajati, obećavam vam.

Dakle, kako rekoh mi ćemo se truditi informirati vas, pokazivati vam međutim, sve je beskorisno ako vi ne hodite, ako se ne trudite napredovati na ovom putu. Mi vam nećemo davati površne informacije nego upute za hod da bi bili preobraženi, da bi razumjeli iznutra djelovanje uskrslog Krista, djelovanje Duha Svetog u vama. Naš zadatak je da vas informiramo na prodoran, konkretan način u ovim vremenima sve dok se ne formira zajedništvo među članovima novog naroda – prije svega u duhu ali i fizički, da se osobe iz jezgra sve više upoznaju i mogu napredovati u dubini i snazi zajedništva.

Napredovanje nas vodi u kozmičku Pedesetnicu i tada ćemo biti u stanju prihvatiti proslavljenog Isusa. Ujedinimo se i hodimo. Ponovno vam preporučujem velikodušnost poput Isusa Krista. Bog je  u Isusu Kristu bio velikodušan prema svima nama kako bi nas spasio. Pozivam osobe na velikodušnost za ovaj Kristov program, pozivam ponovno mlade da se stave na raspolaganje te da se klanjaju živom i pravom Bogu, da pripadaju Isusu Kristu živom, da ostave idole koji povlače nisko i vode u propast, u raspadljivost. Naša molitva i prikazanje prate vas u svakom danu i u svakom trenutku.

Ja vas blagoslivljam sa svom silom Sveopće Crkve, da ova snaga milosti bude utisnuta u vas, te da se vi možete usmjeriti prema Isusu Kristu živom, djelotvornom u vama i među vama, da budete jedan novi narod koji slavi Oca, koji slavi uskrslog Krista, koji slavi silazak Duha Svetog kako bi bio jedan jedinstven narod u Bogu, u ime Oca i Sina i Duha Svetog.

 

[1] Usp. Poruka pod naslovom „Evangelizacija niskog svemira“; obje poruke su objavljene na www. premanovomstvaranju.it

[2] Usp. Izl 3, 7-10

[3] Usp. knjiga „Svemir i njegovi stanovnici“, peti dio, poglavlje 3. „Događaji ovog vremena“, na 330 str.

[4] Usp. Ef 4,3; Kol 3,14