„Ovo je svečani dan“

-Godišnjica Gospinih ukazanja u Međugorju

Gospina poruka Stefaniji Caterini
madonna

Govori Gospa:

Draga djeco,

danas vas želim svečano blagosloviti, blagoslovom koji mi je Bog udijelio za moju djecu. Prikazali ste se meni i za to vam zahvaljujem. Imamo puno toga zajedno učiniti.

Znajte, dječice, da sam u svakom svom ukazanju, pa i onom najnepoznatijem imala samo jedan cilj; stvaranje novog naroda. Novi narod je narod koji obuhvaća cijeli svemir. Htjela sam i želim sabrati pod svoj plašt svu djecu Božju raspršenu po svemiru; jer svi ste u svemiru braća i moje majčinsko Srce gori od želje da sva djeca budu okupljena oko njihova Oca. Stoga, osjećam svu majčinsku brigu koja me tjera tražiti također i posljednjeg među mojom djecom i vratiti ga u život.

Ovo je istina svakog mog ukazanja i upravo sam vam stoga htjela objaviti postojanje života u svemiru. Nisam vam mislila govoriti o vanzemaljcima ili o nečem novom i tajnovitom, nego o stvarnosti kakva je u Bogu: stvarnosti samo jednog Oca i njegove djece, samo jednog Pastira, moga Sina Isusa Krista, i samo jednog stada u cijelom svemiru

Sada je zrelo vrijeme da možete ovo razumjeti, također i zato što Lucifer puno radi. On želi objaviti postojanje svoje djece u niskom svemiru, koja ne žele živjeti u zajedništvu ni s kim, a najmanje s vama. Stoga je vrijeme u kojem ona istina koju sam vam prenijela kroz svoja ukazanja treba nastaviti živjeti u mojoj djeci. Ponavljam vam ono što sam vam već rekla: ova ukazanja u Međugorju su moja posljednja ukazanja na Zemlji: nakon njih, moje će se djelo nastaviti preko svakoga od vas, ako budete vjerni Bogu i meni.

Ovo je svečani dan, jako važan dan za vas! Tražim da ga uvijek slavite, u vašim kućama i među vama, kao dan vašeg duhovnog rođenja; jer sam vas preko svoga dolaska u Međugorje pozvala jedno po jedno, po volji Božjoj, da bi stvorila od vas svoj narod. Jedan narod koji na Zemlji izgleda tako malen i često prezren, nažalost također i u Crkvi, a ipak je tako dragocjen u Božjim očima. Svatko je od vas dragocjen u Božjim i u mojim očima, dragocjen je za moje Srce. Ja nikoga ne odbacujem. Stoga djeco, iako se osjećate maleni, nespremni, nesigurni, ne bojte se! Ja sam uz svakoga od vas i podržavam vas, ljubim vas i vodim tamo gdje Gospodin želi, jer ja nemam druge želje osim izvršiti volju svoga Sina i moga Boga.

Blagoslivljam vas, i molim da mi ostanete uvijek vjerni, u svakoj kušnji. Ponovno vas pozivam na čisto prikazanje života. Prikazanje vas samih Bogu, preko mene, jedino je sredstvo koje imate kako bi se promijenila sudbina ovog čovječanstva. Lijepo je ovo što činite za Boga i za mene, lijepe su sve vaše inicijative, ali sjetite se, dječice, da je najvažnija stvar prikazanje vašeg života. Iz toga se rađaju sve najljepše inicijative, iz toga započinje i sam vaš život. Stoga sve što činite, smatrajte to kao nešto što dolazi poslije, kao plod vašeg prikazanog života. Vaš prvi, veliki i snažni zadatak je prikazanje vas samih Bogu po meni. Prikažite sve vaše radosti i vaše patnje, cijelo vaše biće. Činite to, prije svega tijekom Euharistijskog slavlja. Kada na taj način sudjelujete u Svetoj Misi, vi nadopunjujete patnje moga Sina, sjedinjujući s njima vaše patnje (Kol 1, 24). Tako se stvara Božji narod iz kojeg izbija snaga koja pokreće svemir te neprestano hrani trojstveni vir. Vaše iskreno sudjelovanje u žrtvi moga Sina biser je ove Zemlje, istinsko blago vašeg čovječanstva.

Sve vas blagoslivljam, vaše obitelji, vaše kuće, vaš posao, sve ono što jeste i što činite. Ostanite jedinstveni i vjerni Bogu i meni.

Blagoslivljam vas, u ime Oca, i Sina i Duha Svetoga“.