Narod Presvete Djevice Marije III – Svetkovina Kraljice Mira

Razmišljanja 

 

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

 

Predraga braćo i sestre, slavimo danas zajedno s vama svetkovinu Kraljice Mira. Mnogi od vas su bili u Međugorju i prihvatili su Gospu, drugi su iz daljine ušli u kontakt sa Gospom, a željeli ste ono što je Ona donijela čovječanstvu. Neki su se prikazali Isusu po Kraljici Mira kako bi se očitovala istina Gospinih ukazanja u Međugorju; također i mi ovdje sabrani smo se prikazali. Danas svi mi zajedno s vama koji slušate ove riječi, slavimo Gospinu prisutnost među nama i u nama. O tome ćemo danas govoriti. Želimo to razumjeti i staviti u praksu, kako bismo bili s Gospom u svakom trenutku, te uživali u njezinoj prisutnosti. Poslušajte.

„Uvjeravam vas da ne možete biti cjeloviti bez pomoći moje Majke, čiste i svete Djevice, koju sam vam darovao kao Majku. Podno križa sam je povjerio Ivanu i on ju je prihvatio u ime svih vas. Nisam povjerio Ivanu samo siromašnu, ispaćenu ženu, nego snažnu Majku, Ženu koja je primila od Oca zadatak da smrvi glavu zmiji. To je učinila rodivši mene, Sina Božjega, i rađajući djecu Božju kao prava Majka. Sve će biti jača borba protiv sila zla. Doći će dan u kojem će Srce moje Majke za vas biti jedino sigurno sklonište, jer će vas njezina bezgrešnost zaštititi od profinjenih demonskih zamki. Nema budućnosti za moju Crkvu bez Marije. Moja će Crkva biti Marijanska ili neće biti moja. Sin čovječji bio je od nje rođen; preko nje će biti rođen i novi narod, koji će imati snagu i sjaj Majke Božje.“[1]

Polazeći od ovog teksta koji nam je komunicirao Isus Krist preko Stefanie Caterine trudit ćemo se razmišljati i razumjeti ovu svetkovinu. Nakon istočnog grijeha Bog je obećao Ženu preko koje bi došao Spasitelj svijeta. Nakon istočnog grijeha Bog se trudio na sve načine približiti čovjeku koji se strovalio u samog sebe. Malo po malo objavljivao je Svoje Lice preko pojedinaca, preko novog naroda, izabranog Izraela. Dolaskom Isusa Krista objavilo se lice Boga Oca i Duha Svetog. Isus Krist, savršena slika nevidljivog Boga, donio je sjaj Božji u naša srca u sili Duha Svetog. Ipak, nakon njegova očitovanja i njegove tajnovite prisutnosti u Sakramentima, u Riječi Božjoj, u Božjem narodu, mi hodimo putem vjere. Dobri Bog nije nas ostavio same u vjeri, jer nije lako čovjeku na Zemlji hoditi samo u vjeri. Znana nam je Abrahamova vjera, a ipak mu je Gospodin govorio, očitovao se i usmjeravao ga. Nakon Isusova uzašašća, Dobri Bog je držao jako važnim ostaviti svoju Majku među apostolima. Ovo je značenje Isusovih riječi, da nam je ostavio jednu snažnu Majku koja će smrviti glavu zmiji.

Posljednja vremena u Crkvi trebaju biti obilježena Marijinom prisutnošću, inače će Božji narod biti zaveden. Marijina prisutnost ima jasno značenje: dok je Isus bio Sin Božji i Sin čovječji, Marija je bila jedno stvorenje. Marija je kao stvorenje savršeno ušla u život Presvetog Trojstva, ali u isto vrijeme kao stvorenje je predodređena biti Majka nama koji smo stvorenja, biti nam blizu kao što je svaka majka blizu svome djetetu. Stoga ova Gospina ukazanja ovako produžena imaju svoje značenje, i ima svoje značenje i to da će biti posljednja ukazanja na Zemlji. Pitam vas, možemo li svi vidjeti Gospu? Odgovaram: trebamo! Nije dovoljno da vidioci za nas gledaju Gospu, inače ostajemo slijepi, hendikepirani. Gospina ukazanja preko sredstava koja je Bog predvidio imaju cilj otvoriti naš unutarnji pogled. Mi smo stvoreni na sliku Božju i mi možemo spoznati Boga, prepoznati Boga. Kada je Marija posjetila Elizabetu, Sveti Ivan ju je prepoznao i pokazao iz majčina krila. Djeca Božja koja su doista djeca, koja ljube Boga, poznaju stvarnost kakva je u Bogu, i sve više će ju poznavati. Poznavat će Gospinu prisutnost, prisutnost izvanrednih sredstava, svetih. Sve više će se Nebeska Crkva približavati ovoj Zemaljskoj Crkvi i onoj u Čistilištu, inače se proroštva ne ostvaruju; proroštva iz Starog i Novog Zavjeta koja nas poučavaju da će nas sve Duh Sveti upućivati.

Gospina ukazanja imaju cilj otvoriti unutarnji pogled. Koji pogled? Objasnili smo vam posebno u prvoj knjizi „Ispisati povijest“ da smo predodređeni biti vođeni prema neposrednoj spoznaji, intelektualnom gledanju. Pozvani smo  imati u nama Božju misao. Razmislite o ovim riječima! Tko vam onda može reći da se Gospa ukazala? Jedna komisija? Nijedna komisija. Isus ne odbacuje nikoga tko mu dolazi u vjeri, tako govori Ivanovo Evanđelje. Nitko ne može umjesto vas vidjeti Gospu. Kao da netko kaže jednom djetetu koje je izgubilo majku: ma dosta, ne brini se, vidiš koliko je mama na Zemlji. To je jako ružno razmišljanje.

Zašto govorimo o Gospi? Stoga što nijedno stvorenje nije bilo pripremljeno savršeno primiti život Božji u sebi, kao što je učinila Marija po Božjoj milosti. Nijedno stvorenje nije sudjelovalo u životu Bogo-Čovjeka, Isusa Krista, kao Marija i nijedno stvorenje nije u slavi potpuno preobraženo, ako ne Marija. Zašto se onda govori: Marija je protiv Boga, kao da postoji rat između Marije i Isusa Krista. Zašto žele odvojiti Isusa Krista od Majke i Majku od Isusa Krista? Ovo su znakovi šizofrenije na Zemlji. Isus Krist je dao sve za čovječanstvo u Mariji na konkretan način i Marija je dala sve za Isusa Krista konkretno, za njega kao osobu. Mistično jedinstvo između Marije i Isusa Krista je model za sve ljude i ne samo model; to je jedini red uspostavljen u svemiru, da se očituju  novi Adam i nova Eva, te da cjelokupno čovječanstvo uđe u ovaj praiskonski sklad. Nema drugog puta. Tko odvaja Isusa od Gospe? Tko odvaja Gospu od Isusa? Oni koji se bave teorijama, a ne bave se ljubavlju Božjom. Ne okrivljavamo samo one koji studiraju, nego krivnju trebamo vidjeti i u našoj nutrini kada ne želimo prionuti uz Božji plan, te darovati život Isusu po Presvetoj Djevici Mariji kako bismo u vjeri, već sada ušli u onu stvarnost koja će se ostvariti drugim dolaskom Isusa Krista. Tko daruje život Mariji, Marija ulazi u njegov život. Onda ukazanja nisu više u centru, u centru je Majka Božja, živa u nama. Sva ukazanja, sve službe Mističnog Tijela Kristova idu u ovom smjeru. Ovo je duboki smisao Gospinih riječi na početku ukazanja, kada je rekla da želi očitovati svoje lice na licima župljana onima koji dolaze u Međugorje, hodočasnicima. Ali kako možete očitovati Gospino lice na vašem licu ako ju ne poznajete, ako ne dopuštate Trojedinom Bogu da djeluje preko Gospe? Kako se možete uzdići u mistično jedinstvo s Kristom ako se ne želite pročistiti po zagovoru One koja je bezgrešna, te ući u bezgrešnost?

Naime, Gospina ukazanja nije problem razumjeti. Kada se Gospa ukaže, nosi u sebi svu silu. Problem je u tome, je li čovjek želi prihvatiti ovaj program. Mi smo vam objasnili u knjizi „Svemir i njegovi stanovnici“ kako je Gospa htjela poučavati u Fatimi, htjela je poučavati u Međugorju; pripremiti župu i sav narod na Zemlji, ali nije mogla. Naime, moje pitanje danas je: želite li prihvatiti Gospu? Ne u smislu  zalijepljenosti za vidioce. Oni imaju svoje granice kao i svi mi, ali su ipak znak Gospine prisutnosti.  Naš bi zadatak bio; biti otvoreni pojedinačno i kao novi narod kako bi Gospa boravila s nama, u nama. Ovo je budućnost čovječanstva i cijelog svemira, živjeti s Majkom, živjeti sa živim Kristom, živjeti sa živim Bogom. Nema drugog puta. Hod je isti kao i za Gospu, iako je ona bila bezgrešna od trenutka začeća: sjedinivši se s Kristom, sjedinila je svoju krv, svoje tijelo, sjedinila se u Božjem naumu da prikaže svoga Sina i na kraju se sjedinila jer je bila uzdignuta na Nebo. Ovo je put za čovječanstvo.

Zašto postoje protivljenja Gospinim ukazanjima, također i u Crkvi? Gledajte, oni koji ne ljube Gospu ne ljube niti anđele, ne ljube ni vjernu braću i ne žele da se oni očituju; jer se onda očituje stvarnost kakva je u Bogu i jer se osobe boje svjetla Božjeg, istine. Nije isto ako se ukaže jedan svetac kao kad se ukaže Gospa koja je savršeno sjedinjena s Bogom. Zašto sotonisti mrze Gospu više od Isusa Krista? Stoga što je u Njoj prisutna stvarnost budućnosti Božjeg naroda. Ona je već ostvarena, i kada mislimo na Gospu, jedno već ostvareno stvorenje, oni se tresu, već vide ostvarenje Božjih obećanja. Puno se govori o vanzemaljcima, ali nitko vam nije rekao niti jednu riječ o braći vjernoj Bogu, eventualno govore o nordijskim vanzemaljcima. Tko su nordijski vanzemaljci? To su braća i sestre  koja su se predstavila mnogim upraviteljima Zemlje, pa i Papama kako bi pritekli u pomoć čovječanstvu, kako bi ga poučili prihvatiti Isusa Krista i njegovu Majku, da bi bili uzdignuti, te da Zemlja napravi skok u kvaliteti. Bili su odbijeni jer nisu htjeli surađivati u vojnim i tehnološkim projektima u korist Zemaljskih moćnika, koji nisu htjeli izgubiti premoć.

Ovo su jaka vremena. U poruci smo čuli da samo Bezgrešno Srce Marijino može zaštiti čovječanstvo u ovim vremenima profinjenih demonskih zamki. Ako vi ne prepoznajete Isusa Krista u vjeri, ako ne prepoznajte Gospu u vjeri u vašoj nutrini, kako ćete moći prepoznati Isusa Krista kada se bude očitovao? Čut ćete govoriti:ovdje je, tamo je“, Evanđelje kaže: „Ne gubite se u tome“[2], nego vi ga trebate vidjeti iznutra.

[1] Usp. Isusova poruka „Budućnost mog naroda“ iz knjige „2012-Odlučujući izbor čovječanstva“ , na 70 stranici, i na web stranici premanovomstvaranju.org

[2] Usp. Lk 17,23