Narod Presvete Djevice Marije II

Razmišljanja

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Predraga braćo i sestre, na današnji dan 1981. godine negdje oko 17:40 ukazala se Kraljica Mira šestero vidjelaca u Međugorju. Mi želimo štovati Gospu, prije svega želimo štovati Boga za ovaj veliki dar Majke još uvijek prisutne među nama. Ovo je milost koja joj je odobrena od Boga za vremena koja očekuju čovječanstvo. Ona je još uvijek prisutna, unatoč suprotstavljanjima također i u Crkvi. Mi ćemo se večeras posvetiti njezinom Bezgrešnom Srcu, Njoj koja je Majka i Kraljica svemira te preko njezina Srca se posvećujemo Kristu, Kralju svemira i molit ćemo za cijeli svemir, uključujući i nas koji ju molimo i posvećujemo se.

Mi smo prikazali naš život Presvetoj Djevici Mariji da bismo potpuno pripadali Isusu Kristu. Ona nam je objavila planove njezina Srca za ovo vrijeme. Pojasnili smo vam puno toga i imamo još puno toga za pojasniti, ovisno o otvorenosti srca naroda. Večeras vas pozivamo jedan korak naprijed, na duboku posvetu njezinu Srcu i po njezinom Srcu, Kristu Kralju svemira da bismo bili uglavljeni u Kristu, te da bismo bili sjedinjeni s Božjim narodom u cijelom svemiru kako bismo formirali jedinstvenu Božju obitelj u svemiru. U tom svjetlu, čitat ćemo jedan odlomak iz knjige „Svemir i njegovi stanovnici“ koji smo već čitali i komentirali, ali ovo je upravo prilika shvaćanja velikog dometa zajedničkog posvećenja u zajedništvu sa cijelim Mističnim Tijelom Kristovim. Poslušajte.

Odlomak je na 302 stranici.

„Napravimo korak unatrag i vratimo se u osamdesete. 1981. su započela Gospina ukazanja u Međugorju i hladni rat je bio na vrhuncu. Lucifer je vršio pritisak da izbije treći svjetski rat i arsenali velesila su bili puni nuklearnog oružja sposobnog uništiti čitav planet. Između 1980. i 1984. napetost između Sovjetskog Saveza i Zapada je došla do kritične točke; u središtima moći se već otvoreno razmišljalo o nuklearnom sukobu.

Ivan Pavao II je sve to znao. Znao je da postoji samo jedan način da se zaustavi rat: posveta Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinom, kao što je ona tražila u Fatimi. Zbivanja u Međugorju, u koja je čvrsto vjerovao, još su ga više učvrstila u toj odluci. Osim toga, dobro je znao da su se narodi istočne Europe, uključujući njegovu Poljsku, bunili protiv komunističkog režima Sovjetskog Saveza koji je ugnjetavao prava naroda. Europa je bila bure baruta.

  1. Ivan Pavao II je otputovao u Fatimu, gdje je 13. svibnja povjerio Mariji cijelo čovječanstvo i u propovijedi otvoreno govorio o “gotovo apokaliptičkim prijetnjama koje prijete narodima i čovječanstvu”. Ali i ta posveta nije bila učinjena onako kako su Isus i Gospa htjeli. Nedostajalo je zajedništvo sa svim biskupima Zemlje.

Papa koji je bio uporan nije odustao i ponovio je posvetu 25. ožujka 1984. na Trgu svetoga Petra u Rimu. Papa je iskreno zazvao Mariju i tražio od nje, između ostalog, da oslobodi čovječanstvo od nuklearnog rata. Ivan Pavao je tvrdio da obavlja taj čin preko svoje službe Petrova nasljednika i da se toj posveti “pridružuje Crkva, Mistično Tijelo Kristovo”. Još to nije bila posveta zatražena u Fatimi, ali je bila draga Bogu.

Ivan Pavao II je još jednom naišao na protivljenja mnogih biskupa. Međutim, imao je veličanstveno nadahnuće: ako se Crkva na Zemlji kroz osobe mnogih biskupa pokazivala podijeljenom i nepovjerljivom prema činu posvete Mariji, taj čin će biti izvršen u zajedništvu s Crkvom, Mističnim Tijelom Kristovim.

Mistično Tijelo Kristovo se ne odnosi samo na Crkvu na Zemlji nego obuhvaća i druge stvarnosti: anđele, svece, duše u čistilištu, čovječanstva vjerna Bogu. Crkva ne Zemlji je dio Mističnog Tijela na čelu koje je Krist, njezina Glava. Papa je to dobro znao i znao je da će Bog rado prihvatiti posvetu u zajedništvu sa stvarnošću cijelog svemira. Ondje gdje su kršćani Zemlje i biskupi propustili sudjelovati, uključit će se drugi.

Majka Božja, koja je znala za ljubav svoga sina Pape, silno se obradovala zbog tog čina koji je pokrenuo snagu univerzalnog zajedništva: anđeli, sveci, duše iz čistilišta i čovječanstva vjerna Bogu započeli su neprestanu molitvu Bogu da posveta bude primljena kao čin zadovoljštine i podložnosti Zemlje i kao priznanje posredničke moći Bezgrešnog Srca Marijina. Njihova molitva se sjedinila s molitvom Pape, biskupa koji su željeli posvetu i mnogih vjernika na Zemlji, u traženju da čovječanstvo na Zemlji bude pošteđeno ogromne tragedije nuklearnog rata. I Bog je primio jednodušnu molitvu Mističnog Tijela Kristovog.

Sovjetski Savez je bio sve odlučniji napasti Zapad. Lucifer se već veselio istrebljenju kojim je namjeravao uništiti osobito zapadnu Europu koja je još ispovijedala svoju kršćansku vjeru. U planovima Lucifera i Iluminata, komunizam u Europi je trebao trijumfirati i izbrisati svaki trag kršćanstva.

Situacija je došla do svoje granice i Bog je odlučio intervenirati. Dao je zapovijed vjernoj braći da onesposobe za djelovanje sovjetski vojni potencijal; od sovjetskih raketnih baza je naime trebao započeti nuklearni napad na Zapad.

Krenula su braća s Alfa Kentaura, planeta najbližeg Zemlji. 13. svibnja 1984., na godišnjicu ukazanja u Fatimi, vjerna braća su intervenirala prema Božjem nalogu. Detonirali su sovjetski vojni arsenal Severomorsk, u Sjevernom moru. Ondje je bio smješten raketni arsenal sposoban dominirati Atlantikom. Bez njega Sovjetski Savez nije imao nikakvu nadu u pobjedu; bio je prisiljen odustati od bilo koje vojne opcije.

Posveta iz 1984. i prisutnost Blažene Djevice Marije u Međugorju, na istoku Europe, ne samo da su spriječili nuklearni rat, nego su također zadali smrtni udarac komunizmu i hladnom ratu. U roku od nekoliko godina uslijedili su drugi događaji koji su odredili konačni slom sovjetskog carstva, od dolaska Gorbačova do rušenja Berlinskog zida 1989.

Crkvi na Zemlji je potrebno zajedništvo s Mističnim Tijelom Kristovim koje djeluje u cijelom svemiru. Zato Bog želi da budete u zajedništvu sa svim članovima Mističnog Tijela; želi da prihvaćate i ljubite anđele, svece, vašu braću iz svemira koja vjerno služe Bogu i ljube vas. Svaka vaša molitva dobiva jednu drugačiju snagu ako je učinjena u zajedništvu sa svim članovima Mističnog Tijela. To je univerzalno zajedništvo, koje je šire i uzvišenije u odnosu na ono s drugim vjernicima na Zemlji koje, uostalom, nije u potpunosti zaživjelo. Zajedništvo među kršćanima je, naime, jedna slaba točka, jer su međusobno podijeljeni. Ali trebalo bi biti snažna točka. Zato vam je potrebno uteći se pomoći drugih snaga koje nadilaze Zemlju.“

Ovdje je naglašena jaka točka zajedništva sa Mističnim Tijelom Kristovim; sveopće zajedništvo. Zašto posvećujemo Mariji Majci i Kraljici svemira i Kristu Kralju cijeli svemir? Ova posveta nije hijerarhijska posveta, ova posveta dolazi iz Srca koje ljubi, te sjedinjuje srca koja ljube. Jedan model posvete nam je dao Sveti Mihael Arkanđeo i koristit ćemo taj model večeras kako ćete kasnije čuti. Možete ju koristiti kao oružje u mističnom jedinstvu s Kristom po Bezgrešnom Srcu Marijinu. Rekao sam da se ova posveta rađa iz naroda koji ljubi. Cjelokupno Mistično Tijelo Kristovo pozvano je ljubiti kako ljubi Isus Krist; ako ne ljubimo kako Bog ljubi, ne možemo niti zauzeti prostor u Božjem životu. U ovom trenutku narod koji ljubi, koji prepoznaje situaciju na Zemlji, u svemiru više ne čeka. Bog nam je dao na raspolaganje sredstva, uzvišena sredstva: Presvetu Mariju i Svetog Josipa, izvanredna sredstva: anđele, Centralnu Jezgru, braću i sestre vjerne Bogu; s njima se sjedinjuju svi anđeli, svi sveti, duše u Čistilištu, djeca Božja sa Zemlje, hodočasnici prema cilju. I mi se posvećujemo i prikazujemo Isusu po Bezgrešnoj Djevici Mariji da bismo ljubili sve, da bismo vodili prema ljubavi Božjoj sve koji su dobre volje koji žele biti uglavljeni u Kristu, ući u novo stvaranje. Ovo je naša snažna točka, stoga se posvećujemo Bezgrešnom Srcu Marijinu koje ljubi sve. U njoj je Božja ljubav savršena jer je ona savršeno ušla u jedinstvo s Bogom u Duhu Božjem.

Što želimo učiniti s našom posvetom? Mislim da vam trebaju govoriti ove riječi koje ste čuli. „Majka Božja, koja je znala za ljubav svoga sina Pape, silno se obradovala zbog tog čina koji je pokrenuo snagu univerzalnog zajedništva: anđeli, sveci, duše iz čistilišta i čovječanstva vjerna Bogu započeli su neprestanu molitvu Bogu da posveta bude primljena kao čin zadovoljštine i podložnosti Zemlje i kao priznanje posredničke moći Bezgrešnog Srca Marijina.“ Mi trebamo nastaviti u ovom smjeru. Nije nam potrebna jedna prazna posveta. Posvetom Mariji mi želimo dati naše tijelo da Isus boravi u nama, po Isusu Kristu u nama boravi Presveto Trojstvo da bi se ispunila obećanja Isusa Krista, te da nas povedu u novo stvaranje. Ovo je smjer naše posvete koji želimo slijediti. Jučer sam rekao da je Gospa htjela pripremiti narod. Ako vi želite biti tako posvećeni, onda će vas Gospa pripremiti, uvest će vas u zajedništvo s Isusom, ali će vas uvesti u zajedništvo s najvećom snagom koja postoji u svemiru: zajedništvo u Kristu, trojstveno zajedništvo. Mislite na snagu Svetog Mihaela, sedam velikih Arkanđela koji su u ovom slavlju na poseban način prisutni u nama te žele sjediniti sve vas; mislite na sve svete, mislite na svu braću i sestre u Bogu. Između ovih dijelova Mističnog Tijela Kristova nema napetosti, nema ratova, nerazumijevanja. Duh Božji slobodno djeluje. Za nas je nužno napraviti ovaj korak da se čovječanstvo Zemlje uzdigne, da se  duhovno uzdigne  kako smo jučer čuli da je Bog želio uzdignuti narod u ovom tisućljeću. Za nas je važno ući u ovo zajedništvo, živjeti u ovom zajedništvu. Ima nešto konkretno: ako vi ljubite anđele, Arkanđele koji prenose život Božji, vi se susrećete sa Božjim životom, biva vam komuniciran velikom snagom; ako vi ljubite braću i sestre vjerne Bogu, vi ih privlačite da se pojave pred vama kako bi vam pomogli hoditi prema duhovnom životu sve više uzdignutom. O ovome smo puno govorili. Ako vi ljubite Presvetu Djevicu Mariju kako ju je ljubio Sveti Josip, vi ćete ući u Marijinu bezgrešnost i možete zamisliti kakvom ljubavlju možete ljubiti Boga. Ako ste vi otvoreni ovom hodu, predodređeni ste biti sve više uzdignuti u zajedništvo sa Crkvom u cijelom svemiru.

Rekoh, mi ne možemo više čekati, odgovorni smo za ovaj hod, za ovaj Božji program. U isto vrijeme smo odgovorni za prijetnje Zemlji, i niskom svemiru. Ne možete zamisliti što se učinilo nakon ukazanja u Fatimi zbog nedostatka odgovora od strane Zemlje, što se dogodilo u planu suradnje između ljudi na Zemlji i buntovnika niskog svemira; koliki vojni projekti ne samo za uništenje Zemlje, da svi postanemo robovi, da se Luciferu preda vlast, nego i za provociranje među planetarnih ratova. Stoga večeras, svjesni svega ovog, posvećujemo naše živote Kraljici Mira da mir zaživi u cijelom svemiru i svima nama. Svatko od nas ulaskom u zajedništvo Božjeg naroda u cijelom svemiru postići će veću snagu za očitovanje snage Božjeg mira.

Dakle, svjesni da smo sjedinjeni sa svim Božjim sredstvima, sa cijeli Mističnim Tijelom Kristovim, posvetimo se. Ja ću započeti prvu strofu i zatim će predstavnici naroda nastaviti posvetu:

Posveta Mariji, Majci i Kraljici Svemira

 

Tebi, Kraljice i Majko Svemira,

povjeravamo sveopću Crkvu,

uoči novih vremena

i novih putova

što će ih Božji narod morati prijeći.

 

Tebi povjeravamo

i posvećujemo tvome Bezgrešnom Srcu

sve anđele, koji ti se klanjaju,

o Marijo, milosti puna,

kao što ti se klanjao arkanđeo Gabriel.

 

Tvojemu Bezgrešnome Srcu

posvećujemo sav ljudski rod

u cijelome svemiru,

svako dijete Božje koje traži život.

Neka tvoje krilo, o Majko,

rađa i hrani

svakoga čovjeka dobre volje,

svako Božje stvorenje.

 

Povjeravamo ti žive i pokojne,

koji gledaju u tebe

s ljubavlju i nadom,

na svojemu putu pročišćenja

prema svjetlost istine

i punini raja.

 

Povjeravamo ti sva stvorenja

rođena iz Božje ljubavi

i stvorena za njegovu slavu.

U tvojemu Srcu, o Marijo,

neka se preobraze,

i neka se od tvojih stvorenja udalji

svaka sotonska  zloća.

 

Neka tvoje Bezgrešno Srce,

o Kraljice i Majko Svemira,

bude naša utvrda

i zalog budućih dobara.

Neka tvoje Bezgrešno Srce

bude snaga i zaštita

cijeloj Božjoj Crkvi.

 

Primi naše prikazanje,

našu ljubav i našu zahvalnost.

Podređujemo se

duhu koji je u tebi,

Božjemu Duhu, čistome i bezgrešnome,

koji svemiru daje život.

 

Zazivamo tvoju moćnu zaštitu

za sveopću Crkvu Božju,

nadasve za one koji će u ovo vrijeme,

primiti milost i zadaću

da otvore put čovječanstvu.

 

Budi blagoslovljena

i neka se sveti ime tvoje

u cijelome svemiru!

U tebe se potpuno pouzdajemo.

Ti ćeš nam znati otvoriti put,

jer si Majka novih vremena. Amen

 

 

Posveta Isusu Kristu, Kralju Svemira

 

Pred tebe,

o Isuse Kriste, Kralju Svemira,

mi polažemo cijelo svoje biće

i sve što nam je bilo povjereno.

 

Podređujemo tvojoj kraljevskoj i svećeničkoj moći

sveopću Crkvu Božju,

koju ćeš povesti do punine,

jer ti si Pastir,

jedini i Svevišnji.

 

Nitko ne može voditi Božji narod

osim tebe.

Ti si iznad svih

anđela i arkanđela

te svih stvorenja.

Ti si Bog Svemogući,

Kralj i Vladar svemira.

 

Primi našu hvalu

što si nas stvorio,

što si nas otkupio.

Hvala na onome što činiš sada,

da bude zauvijek poražen

neprijatelj dobra.

 

Primi naše potpuno posvećenje tvojemu Duhu.

Želimo biti pokorni tebi,

našemu Kralju,

koji stvaraš svemir i njime vladaš

te stalno iznova stvaraš svaku stvar.

 

Zazivamo tvoju pomoć,

tvoju zaštitu,

snagu tvojega Duha Svetoga,

da bismo navijestili tebe, koji si umro i uskrsnuo,

tebe koji u slavi sjediš zdesna Ocu.

 

Neka nas tvoj Duh

pokreće na našemu poslanju.

Neka svakome čovjeku dobre volje

stigne navještaj novoga života,

koji se rađa

i stalno obnavlja

po tebi. Amen.

 

Svemogući Bože, u zajedništvu sa cijelim Mističnim Tijelom Kristovim, tražimo oproštenje, na poseban način za grijehe protiv tvoje Majke, za sve propuštene milosti koje su nam bile odobrene da bi bili pripremljeni za ova vremena. Mi smo slabi, krhki, razvučeni na sve strane, ali želimo biti tvoji. Stoga se utječemo Bezgrešnom Srcu Marijinu i povjeravamo ti svaki naš dan, svaki trenutak. Povjeravam ti na poseban način sve koji su prionuli uz Marijin program, koji je u stvari tvoj program. Zaštiti ovaj narod, formiraj ovaj narod, formiraj ga u jedinstvu sa cijelim Mističnim tijelom Kristovim, sa vjernom braćom, sa anđelima, sa Centralnom Jezgrom, zajedno sa Presvetom Djevicom Marijom i Svetim Josipom pod vodstvom Svetog Mihaela Arkanđela da možemo proći kroz ova vremena vjerni tebi.

O Bože, sagriješili smo. Oprosti nam i oduzmi bar jedan dio posljedica grijeha koji je uništio ljude na Zemlji i buntovne ljude niskog svemira. Ubrzaj vrijeme evangelizacije niskog svemira, pošalji u pomoć silu Mističnog Tijela Kristova koja se izražava na poseban način preko uzvišenih i izvanrednih sredstava. Mi želimo ući u ono zajedništvo kakvo si ti stvorio u svemiru u trenutku stvaranja, i kako si začeo ljude da budu u zajedništvu sa anđelima tebi vjernim. Mi se želimo vratiti u onaj sklad u tvome Duhu da bismo bili u skladu jedni s drugima i sa svim stvorenjima. Ukloni sve zapreke koje su nam na putu.

Podređujemo tvojoj moći sve vojne manevre, sve intrige koje je Lucifer utkao u niski svemir.  Podređujemo tvojoj moći sve moćnike koji služe neprijatelju. Podređujemo tvojoj moći sve procese na Zemlji i u svemiru kako bi se sve odvijalo prema tvojim željama.

Povjeravamo tvojoj ljubavi Crkvu na Zemlji sa Papom Franjom u ovim vremenima da on može biti obasjan tvojim Duhom, te da djeluje u skladu sa tvojom voljom. Povjeravamo ti svakoga od nas, tvoje djece. Priteci nam u pomoć u duhovnim i materijalnim potrebama. Neka sav narod udiše tvoj mir, čak i onda kada je kušan, da može uzdizati neprestanu hvalu tebi, Svevišnji, siguran da ćeš ti sve savršeno voditi po obećanjima objavljenim preko tvoga Sina.

Neka se Božji blagoslov spusti na vas, preko vas, s vama i sa cijelim Mističnim Tijelom Kristovim na Božji narod u cijelom svemiru, na sve ljude dobre i zle- jer Bog sve ljubi- na sva stvorenja, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.