Narod Presvete Djevice Marije I

Razmišljanja 

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

Predraga braćo i sestre, namjera mi je govoriti vam kroz ova tri dana. Moja nakana je pripremiti vas za posvetu zajedno sa Svetim Mihaelom Arkanđelom, i sedam velikih Arkanđela koji stoje pred prijestoljem Božjim, te da bi posvetili cijeli svemir Mariji Majci i Kraljici svemira i Isusu Kristu, Kralju svemira. Trudit ću se pripremit vas danas i sutra, i zatim ćemo prekosutra izvršiti posvetu cijelog svemira. Želim da to ne bude samo pojedinačni čin, nego da to bude zajednički čin Marijinog naroda koji vjeruje i prihvaća Mariju, koji vjeruje i prihvaća Isusa Krista.

Došlo je vrijeme, i jako  je  važno da se rodi jedan novi narod, koji podiže glavu, posvećuje se i sjedinjuje sa cjelokupnim novim narodom u cijelom svemiru. Došli smo do trenutka kada se ostatak na Zemlji treba sjediniti sa ostatkom u cijelom svemiru koji želi biti uglavljen u Kristu.

Ovih se dana očekuje presuda Svete Stolice glede Gospinih ukazanja i upravo stoga se želimo posvetiti i posvetiti cijeli svemir, kako bi presuda bila po Božjem dopuštenju. Ali, neovisno o toj presudi da mi budemo spremni prihvatiti Mariju, prihvatiti Isusa Krista u ovom vremenu, te prihvatiti ono što nam komuniciraju. Kao što znate, Gospina ukazanja u Međugorju zahvatila su dva tisućljeća, te su usko vezana uz ukazanja u Fatimi, zaključak su ukazanja u Fatimi, posljedica i ostvarenje. Isto tako ovih ste dana mogli čuti  na televiziji  izjavu vidjelice Mirjane, da se u Međugorju treba ispuniti ono što je započelo u Fatimi.  Stoga započnimo naš hod podsjetivši se što se dogodilo u Fatimi. Čut ćemo bar jedan mali dio od onog što smo objavili da bi se povezali sa Gospinim ukazanjima u Međugorju.

Iz knjige „Svemir i  njegovi stanovnici“, na 256 stranici

„Zašto su Gospina ukazanja u Fatimi bila toliko važna da od njih drhti Pakao? Zašto je Bog odredio da upravo Majka Božja, Majka i Kraljica cijelog čovječanstva, donese Zemlji jedan izvanredan navještaj: postojanje života u svemiru i prije svega postojanje braće vjerne Bogu i njihovog djelovanja u korist čovječanstva. Ono što Crkva na Zemlji nije mogla ili nije znala učiniti, Bog će učiniti na izvanredan način preko Blažene Djevice Marije. Sve će biti prikazano na pravi način, u svjetlu Evanđelja i s jednom opširnom vizijom posljednjih vremena.

Treća tajna je trebala biti objavljena od Pape najkasnije do 1960. Da je Crkva prihvatila Gospin navještaj u međuvremenu bi primila i sve podrobnija pojašnjenja vezana za život u svemiru. Da je Crkva objavila treću tajnu u za to određenom vremenu, Bog bi joj odmah poslao u pomoć vjernu braću da ispuni svoje zadatke. Bog je želio upozoriti Crkvu još i na opasnosti koje su na nju vrebale zbog djelovanja đavla u svemiru.

Gospa je došla proširiti saznanja svoje djece o djelu stvaranja preko objave o životu u svemiru, upozoriti ih na opasnosti i pokazati im put spasenja. Na Katoličkoj Crkvi je bio zadatak da prihvati njezine riječi i objavi ih čovječanstvu u predviđenom vremenu, kako bi se omogućio tijek događaja redoslijedom koji je Bog odredio.

Trebalo je puno odvažnosti, ali Bog je sve pripremio da pomogne Crkvi na Zemlji donijeti navještaj tako golemog dosega koji bi iz temelja promijenio sudbinu cijelog čovječanstva u svemiru. Sa Zemlje bi napokon krenula evangelizacija niskog svemira koja bi poništila Luciferovo djelovanje. Rečeno je da će Crkva, ako ne prihvati riječi Majke Božje, pretrpjeti ozbiljne posljedice: otpad od vjere, gubitak vjere među klerom i narodom, progonstva i osobito velike opasnosti iz svemira.

Sve je to bio sadržaj treće fatimske tajne. Bila je sastavljena jezikom i stilom toga vremena, primjerenim sredstvima preko kojih je primljena: troje pastirske djece zabačenog portugalskog sela, naizgled najmanje prikladne da budu čuvari takve tajne. Ali to je u stilu Boga koji je u svijetu uvijek izabirao ono što je slabo da posrami jake (1 Kor 1,27). I “jaki” su doista bili posramljeni. Unatoč pokušajima zataškavanja događaja ukazanja kao ploda dječje mašte, unatoč prijetnjama koje su mali pastiri pretrpjeli, sve do iskustva zatvora, unatoč svemu, čovječanstvu je bio dan opipljiv i velik znak kao potvrda fatimske poruke.

To se dogodilo kod ukazanja od 13. listopada 1917.: tisuće ljudi, bili oni vjernici ili ne, čak i sa kilometarske udaljenosti, svjedočili su o takozvanom čudu sunca. Toga dana je kišilo i nebo je bilo prekriveno gustim oblacima. Odjednom je prestala kiša i oblaci su se prorijedili. Pojavilo se sunce i vidioci su blizu sunca vidjeli svetog Josipa s djetetom Isusom u naručju kako blagoslivljaju Zemlju, a pokraj njih Gospu. Potom su ponovno vidjeli Gospu i Gospodina koji blagoslivlja. Nakon ukazanja, sunce se počelo vrtjeti oko svoje osi, emitirajući višebojnu svjetlost. Sunce se povećalo do te mjere da su osobe imale osjećaj da će pasti na njih. Mnoštvo je vidjelo kako se sunce pretvara u neku vrstu užarenog kotača koji je emitirao raznobojne zrake i premještao se po nebu raznim pokretima. Tlo i odjeća nazočnih, koji su prije bili natopljeni kišom, odjednom su se osušili. Bio je to jedan izvanredan događaj tada smatran čudom. Sigurno je to i bio, ali je bio i svjedočanstvo žive prisutnosti braće vjerne Bogu: mnogi fenomeni koji su se dogodili toga dana i općenito tijekom čitavog razdoblja ukazanja danas su poznati onima koji se bave ufologijom i objašnjivi u svjetlu iskustava koja su dozrijevala na tom području. Vjerna braća su pratila Majku Božju zajedno s anđelima i djelovala na svojoj razini, zahvaljujući svojim znanjima fizikalnih zakona. Bog je želio njihovu intervenciju kao svjedočanstvo njihovog postojanja i njihovog djelovanja u korist čovječanstva.

Zašto je treća fatimska tajna, po volji Božjoj izrečena preko Blažene Djevice Marije, morala biti objavljena baš 1960? Jer je pedesetih i šezdesetih godina započelo formiranje Konfederacije svjetlosti koja je službeno nastala 1966. Osim toga, Lucifer je odlučio da će se početak njegove ofenzive i djelovanje Konfederacije u velikim razmjerima dogoditi 1966. godine. Bog je želio da čovječanstvo na Zemlji bude obaviješteno o stvarnosti svemira prije nego što započne djelo zatamnjivanja i dezorijentiranja od strane Lucifera i Konfederacije.

Zar je bilo moguće da Bog pusti Lucifera i Konfederaciju da nesmetano djeluju? Nije, jer Gospodin ne dopušta da njegova djeca budu prevarena. Porukom povjerenom vidiocima iz Fatime i uz potporu mnogih znakova koji su je pratili, Bog je htio još jednom osposobiti Crkvu na Zemlji za shvaćanje i prihvaćanje njezinog poslanja u korist čitavog svemira.

Poslao je svoju Majku na Zemlju zajedno sa svetim Josipom i sa svojom vjernom djecom, da protrese cijelo čovječanstvo i probudi u njemu vjeru. On sam se ukazao i blagoslovio svijet. Povjerio je Papi, kao nekoć Svetom Petru, zadatak da objavi vašem čovječanstvu istinu o prisutnosti druge braće u svemiru. Pozvao je Papu i sve biskupe da svečano posvete Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinom kako bi vas poštedio drugih ratova i katastrofa. Nije vrijedilo. Još jednom je prevladao oprez koji je gotovo uvijek mješavina strahova i interesa. Papa je 1960. odlučio ne objaviti svijetu sadržaj treće fatimske tajne te čovječanstvo i dan danas ne zna za prisutnost druge braće u svemiru. Rusija nije nikada bila svečano posvećena, jer je Papa bio ostavljen sam: mnogi biskupi su iz političkih razloga i diplomatskih računica odbijali posvetiti Rusiju Bezgrešnom Srcu Marijinom, s posljedicama koje su vam svima poznate. Do kada će Gospodin biti strpljiv s vama?

Kada se govori o miru, mi ljudi na Zemlji skoncentrirani smo na Zemlju, ili možda na našu državu. Kada je Gospa govorila o miru u Fatimi, jasno se vidi iz ovih riječi koje smo slušali, da se odnosi na svemir, uključujući i Zemlju. Ukazanja Kraljice Mira obilježena su sa tri riječi koje se ponavljaju sa jakim naglaskom: „Mir,Mir, Mir“. Također i u ovom slučaju narod ali isto tako i svećenici mislili su na politički mir s obzirom da se Međugorje nalazilo na granici s istokom pod utjecajem Sovjetskog Saveza. Međutim, ukazanja u Međugorju imala su u programu mir u cijelom svemiru. Ovako govori trojstveni Duh u knjizi „Svemir i njegovi stanovnici“[1], „Gospa će vidiocima povjeriti neke tajne koje će biti objavljene u pravo vrijeme i na odgovarajući način, ali koje će ona sama tumačiti župljanima korak po korak, kako budu napredovali na putu. U međuvremenu će Bog poslati anđele i braću iz svemira koja su mu vjerna da posjete župu Međugorje kako bi popratili poučavanje Blažene Djevice Marije preko njihovog djelovanja na duhovnom i fizičkom planu. Međugorje bi tako postalo pozornica skladnog djelovanja Mističnog Tijela Kristovog, kao nikada prije na Zemlji.Crkva je prihvatila ovaj Božji program u Međugorju? Mislim na službenu Crkvu – vidjet ćemo koji će stav zauzeti. Vi ste prihvatili ovaj program? Dopustili ste da vas Gospa poučava iznutra u vašim srcima? Dopustili ste da vas Duh Sveti poučava? Vjerujem da ste vi koji me slušate Marijin narod, da vjerujete u ukazanja, ali sada smo došli do jednog jako važnog koraka gdje nitko ne može biti skriven, svatko treba očitovati Marijino i Kristovo lice.

Rekao sam da ukazanja Kraljice Mira u Međugorju zahvaćaju dva tisućljeća. Započela su 1981 godine, a nastavljaju se i sada. Uključena su u program otvaranja trećeg tisućljeća,  gdje je Bog htio voditi Crkvu i čovječanstvo na visoku duhovnu razinu. Situacija u svijetu je jako teška. Ako pratite neke dokumentarne emisije na televiziji o onom što se događalo u prošlom stoljeću između vanzemaljaca i amerikanaca, svi ti dokumenti potvrđuju ono što smo vam pojasnili u ovoj knjizi, ali to nije dovoljno. Autori tih emisija alarmiraju da je Zemlja u opasnosti, izloženi smo mješavini zajedništva između vanzemaljaca i Iluminata koji žele profitirati za njihove vojne i tehnološke projekte – uvijek poradi egoizma. Služena Crkva vam govori o tome? Službena Crkva je pokazala Isusa Krista, jedinog Spasitelja svijeta u ovom kontekstu? Pozvala vas je da prionite uz Njega, da mu se prikažete po Bezgrešnom Srcu Marijinu? Pojasnila vam je što trebate činiti? Upravo kršćani su oni koji ne znaju što se događa i kojim se sredstvima trebaju koristiti. Postoji praznina u propovijedanju službene Crkve u koju se ponekad uključuju ateisti, ufolozi koji se trude objasniti na njihovoj razini, pa onda u Gospi Fatimskoj vide jednog vanzemaljca. Ovo je teško u Božjim očima, ne zato što ufolozi tako govore, nego što Crkva ne pojašnjava.

Nalazimo se u trenutku kada narod koji prihvaća Gospu, treba nastaviti svoj hod u vjernosti da bi bio poučen od Duha Svetog i formiran. U knjizi „Svemir i njegovi stanovnici“ donijeli smo vam točke na koje nas je uputio Sveti Mihael Arkanđeo za otvorenje trećeg tisućljeća[2]:

1) snažno ubrzanje plana uglavljenja u Kristu, preko postupnog otkrivanja stvarnosti prisutnih i djelotvornih u svemiru;

2) sve veće duhovno uzdizanje Božjeg naroda u cijelom svemiru, preko posvećenja i svetosti mnogih članova samog naroda;

3) postupno prevladavanje struktura i sustava, koji djeluju na Zemlji kao i u drugim dijelovima svemira, koji sprječavaju direktan odnos između čovjeka i Boga;

4) snažno djelovanje Mističnog Tijela Kristovog u cijelom svemiru, koje se suprotstavlja sotonskoj pokvarenosti;

5) posebna zaštita Blažene Djevice Marije, Svetog Josipa i sedam velikih Arkanđela koju Bog udjeljuje svome narodu, posebno posvećenima izabranim za posebna poslanja;

6) sve prodornije djelovanje Duha Svetoga u dušama živih i pokojnih kako bi se čovječanstvo čitavog svemira pripremilo za slavni Kristov dolazak.

Ove točke na koje nas Sveti Mihael upućuje nisu neka šala, one duboko prodiru u čovjekov duh, u kršćane. Tko je otvoren prihvatiti Presvetu Djevicu Mariju i sjediniti se po prikazanju s Isusom Kristom bit će vođen od Duha Svetoga. Upravo, poradi nedostatka odgovora od strane hijerarhijske Crkve, Bog je dao svojoj djeci na Zemlji navještaj o postojanju izvanrednih sredstava, te da je misija povjerena vjernom narodu iz visokog svemira, konkretno narodu sa Alfa Kentaura koji nam je najbliže. Sada je trenutak da se probudimo i konkretno se zaputimo.

Ovih ste dana vidjeli na stranici knjižicu objavljenu od Fondacije Utvrda Bezgrešne, „Hod novog naroda“, novog naroda prema onom što je Sveti Mihael rekao: jer je kroz povijest uvijek postojao jedan mali ostatak koji je zauzimao novi hod i uzdizao se. Fondacija vam želi pokloniti tu knjižicu, možete ju skinuti ili naručiti ako vas zanima. Tamo je jedan sažetak svega što smo vam govorili, mali sažetak koji mogu svi čitati, koji je pristupačan svima, gdje svatko može biti uključen prema modalitetu; pojedinci, grupe, itd. Mi ulazimo u vremena zaokreta. Bog želi da njegov narod uskrsne, da bude ispunjen snagom Duha Svetog te se sjedini sa Crkvom, sa ostatkom Crkve u cijelom svemiru. Ostatak Crkve u cijelom svemiru je jako ojačan i ovaj ostatak naroda koji prianja uz Bezgrešno Srce Marijino i Presveto Srce Isusovo, te želi biti uglavljeno u Kristu imat će snagu Božjeg naroda u cijelom svemiru. Naime, ova knjižica koju možete imati, nije neki poklon da bi se formirala neka pravna stvarnost, pravna organizacija, nego je potreba za istinskim zajedništvom između sve djece, iako se ne poznajemo da možemo računati jedni na druge, da također i naša braća iz visokog svemira mogu računati na nas i mi na njih, da nam pomognu nadići probleme ovog vremena, suočiti se sa luciferskom agresijom koja je jako prisutna na Zemlji i u niskom svemiru iako se prikazuje u rukavicama, s lijepim riječima.

Evo, zato sam vam htio govoriti ovih dana da vi možete razmišljati i biti svjesni ovoga, te kako biste posvetili vas same i cijeli svemir Presvetoj Mariji i Kristu Kralju. „Izvanredna Božja sredstva služe također da ubrzaju provedbu Božjeg plana, jer oni primaju i izvršuju Božje zapovijedi vrlo brzo. Stoga, počevši od objave Zemlji postojanja triju izvanrednih sredstava, Bog je ubrzao vremena.“[3] Iz ovog ubrzanja izići će sve zlo van ali isto tako i sve dobro.

Ja vas blagoslivljam da se Duh Sveti spusti na vas po zagovoru Kraljice Mira, Svetog Josipa, svih sedam velikih Arkanđela na čelu sa Svetim Mihaelom, svih izvanrednih sredstava i redovnih, da vaš duh bude obasjan, ojačan, usmjeren, da vaše duše prime milost prianjanja uz program koji vodi direktno prema novom stvaranju. Neka sila Duha Svetog pokrene u vama sve razine vaše duše da vas posveti, da se posvetite Bogu i u isto vrijeme da se stavite na raspolaganje nositi ove programe onima koji su otvorena srca, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

 

[1]  Usp. „Svemir i njegovi stanovnici“ na 297 stranici

[2]  Usp. „Svemir i njegovi stanovnici“, na 309 stranici

[3]  Usp. ista knjiga na 327 stranici