56. Razmišljanja o knjizi “Svemir i njegovi stanovnici”

Stefania Caterina i Tomislav Vlašić

 

Završno razmišljanje

 

Predraga braćo i sestre, završili smo knjigu “Svemir i njegovi stanovnici”; rekao bih završili smo objave koje su nam dane. Bog je jako puno govorio kroz ove godine; štampali smo nove knjige, predstavio je svoj program iz različitih kutova gledišta. Sada mi završavamo s ovim čitanjem i u isto vrijeme smo izabrali jedno čitanje koja nas otvara naprijed. Razmišljat ćemo nakon čitanja i dat ćemo smjernice za praćenje ovog perioda do Uskrsa. U ovom periodu do Uskrsa mi se povlačimo u šutnju, u molitvu kako bismo bolje shvatili što Gospodin traži od nas da vam komuniciramo. Prepuštamo vama da produbite sami, u jezgrama živeći zajedno, kao i svim kršćanima ovaj hod prema Uskrsu koji je izvor, vrhunac našeg duhovnog hoda. Upravo poradi otvaranja novog puta, odabrali smo jedan dio poruke Duha Svetog koji želi poučiti narod. Molim vas potrudite se tražiti i primati u vašem duhu poticaje Duha Svetog koji će vam govoriti.

Poruka Duha Svetoga od 6. studenog 2011.  „Staro je prošlo (2 Kor. 5,17)“

„Pozdravljam vas predraga djeco! Pozdravljam vas koji vjerujete u Trojedinog Boga, koji ste prihvatili Isusa Krista i ljubite ga. Vi ste djeca Božja, rođena u Duhu koja nisu više podložna vlasti tijela i materije. Pozdravljam i one koji ne vjeruju ili im je teško povjerovati; i vi ste djeca Božja, ali trebate to još otkriti i shvatiti kako bi ste bili sretni. Pozdravljam i blagoslivljam cijelo čovječanstvo Zemlje, koja se nalazi u velikim nevoljama, ali koje je pozvano da uskrsne u Kristu, te da bude preobraženo i uđe u novo stvaranje.

 

Dolazim vama jer me Otac šalje, u ime Isusovo, izvršiti ono što mi pripada: poučiti vas, obraniti i štititi život u vama, onaj život koji komuniciram cijelom svemiru.

 

Isusov dolazak uveo je čovječanstvo u završnu fazu svoje povijesti jer počevši od Isusa Krista, čovječanstvo se zaputilo prema posljednjim vremenima, što ne znači katastrofe, nego ostvarenje Božjih planova. Kraj vremena je kraj stare stvarnosti i početak nove; to je preobrazba čovječanstva i svega stvorenog, na sliku proslavljenog Krista koji je prošao svaku barijeru, uključujući i barijeru smrti.

Vaša pripadnost Isusu Kristu i iskreno darivanje njemu, garancija su preobraženog života i pobjede nad zlom, te sigurnog hoda prema spoznaji Božjoj i stvarnosti kakva je u Bogu. Isus je otvorio pred svakim novi prostor, korektan kut gledanja, iz kojeg je moguće prepoznati Božje djelovanje i sudjelovati u njemu, ne kao robovi koji izvršavaju naredbe, nego kao sinovi. Prihvaćajući da umre i uskrsne za vas, poravnao je vaš dug pred Ocem, učinio vas je svojom braćom i djecom Božjom. Sada možete stajati pred Bogom licem u lice bez imalo straha, i možete staviti na raspolaganje vaše dostojanstvo i veličinu, za učinkovito vršenje povjerenog vam poslanja, podržavanja života u svemiru zajedno sa Stvoriteljem. Da, vaš život sjedinjen sa Božjim, podržava sveukupno stvorenje, ako ste sposobni uroniti cijelo vaše biće u Boga, prepoznajući se kao njegova stvorenja. Život svakoga od vas nezamjenjiv je u Stvoriteljevim planovima!

 

Isus Krist bio je poslušan Ocu sve do smrti. Postavši čovjekom, uzeo je na sebe granicu stvorenja, sve osim grijeha, ponio ga je na križ i pobijedio svojim uskrsnućem.

 

Svojom žrtvom, Isus je povratio vašu situaciju, izjednačivši je sa onom čovječanstava koja su ostala vjerna Bogu od početka. Isto tako i vi, ako prihvatite i ljubite Isusa Krista i iskreno mu darujete vaš život, možete nadići vašu granicu. Možete doći do spoznaje Boga i stvarnosti koja je u njemu i razumjeti zakone Duha koji upravljaju životom. Iako je razlika u spoznaji između vas i braće iz svemira koja su ostala vjerna Bogu jako velika, ipak i vi i oni imate iste mogućnosti, jer ste svi djeca Božja, koja imaju isto dostojanstvo pred Bogom. Potrebno je međutim da prihvatite pripadnost Isusu Kristu i po njemu Ocu u sili Duha Svetoga. Uvjeravam vas da, kada bi se cijelo čovječanstvo sa Zemlje pokajalo, prepoznalo i prihvatilo Isusa Krista, potpuno mu se prikazujući, moglo bi brzo premostiti fizičku i duhovnu distancu, koja ga dijeli od čovječanstava vjernih Bogu.“

 

Mnogi od vas se pitaju što trebaju činiti kako bi doista pripadali Isusu Kristu. Odgovaram vam da je potrebno darovati mu potpuno život. Samo prikazanje vašeg života potpuno vas uvodi u život Trojedinog Boga. Pojasnit ću vam zašto: stoga što vam vaše vlastito darivanje Isusu, dopušta da mu povjerite i vašu granicu stvorenja. Isus je uzima na sebe i uranja je u svoju smrt i uskrsnuće, sjedinjujući vas potpuno sa sobom kako bi uzdigao svoju i vašu žrtvu k Ocu, koji vas prima zajedno sa Isusom i šalje mene k vama. Ja se spuštam posvećujući vašu žrtvu i sjedinjujući vas još više sa Sinom. Tada preko Kristovog srca teče u vama njegov život i snaga koja pobjeđuje smrt. Tako od jedne do druge pobjede, vidjet ćete kako se preobražava cijelo vaše biće, jer materijalni čovjek, koji u vama prevladava, postepeno ustupa mjesto duhovnom čovjeku koji je u vama, ali koji treba biti probuđen ljubavlju i djelovanjem Trojedinog Boga.”

 

Pitate se koji programi će ići naprijed nakon Uskrsa. Ako se uronite u ovaj dio poruke, shvatit ćete neizmjerno bogatstvo programa koji zahvaća svakoga od vas. Zahvaća vas u vašim međuodnosima i vodi vas u Presveto Trojstvo, u novo stvaranje po Isusu Kristu – u vama se sve mijenja. Ja želim i vjerujem da će vas ovi programi voditi u produbljenje; ako ne dođete do produbljenja, nećete se moći preobraziti. Za danas bi htio reći samo ovo: u ovom periodu sve do Uskrsa uronite se u vaš odnos s Kristom i pratite ga prema uskrsnuću. Ovo nije neki obred, neka teorija ni propovijed: ovo je jedan vitalni proces. Činite ono što vas Isus poučava i što vas je poučio, sudjelujte u onome što kršćani žive. Međutim nije dovoljno sudjelovanje u obredu nego susresti Isusa živoga i djelotvornog u vama. Ne zadržavam vas više na ovoj točki, ali želim pojasniti neke stvari, dati linije.

Vi koji ste pratili ovu stranicu, koji ste čitali knjige, sigurno ste primijetili da je u ovom razdoblju pozvano cjelokupno čovječanstvo u svemiru biti uglavljeno u Kristu. Pozvano je isto tako čovječanstvo na Zemlji, predstavnici Crkava, religija, naroda, pa čak i nevjernici kako smo čuli u uvodu; kako kaže Sveti Mihael u jednoj od zadnjih poruka: pozvani su također i oni koji su se posvetili Sotoni da se pokaju. Naime postoji jedan plan za cijeli svemir i sada cijeli svemir ide i napreduje prema uglavljenju u Kristu, te svi oni koji prianjaju uz ovaj plan, sudjeluju u sveopćoj Crkvi. Mi ne želimo analizirati ni suditi kako odgovara ovaj ili onaj, kako odgovaraju predstavnici kršćanskih Crkava, naroda – mi se u ovom razdoblju koje je pred nama obraćamo ovom malom ostatku, novom narodu kako je bio nazvan u porukama Trojstvenog Duha, te od Svetog Mihaela. Želimo posvetiti pažnju vama da možete napredovati, da se možete preobraziti i očitovati Božje lice na Zemlji i u svemiru.

 

Vi znate da ima puno dezinformacija glede ovih programa, puno pogrešnih pojašnjenja. U ovom malom odlomku poruke Duha Svetog, Isus Krist je predstavljen kao centar našeg propovijedanja. Naš hod je da budemo uglavljeni u Kristu, u njegovu Duhu i podloženi Ocu. Susrećući Oca mi susrećemo Božje zakone koji će upravljati cijelim svemirom nakon novog stvaranja. Za ovaj program su vam dana uzvišena sredstva, izvanredna i redovna, dane su vam milosti koje će biti svakim danom sve obilnije za one koji hode. Za pripadanje ovom novom narodu jako je važno znati da ovaj novi narod nije jedna hijerarhijska institucija, nego je jednostavno kvasac koji se rađa iz ljubavi koju osobe imaju prema Isusu Kristu, prema živome Bogu, te koji žele živjeti u mističnom jedinstvu s Kristom po Bezgrešnom Srcu Marijinu u korist sve djece Božje. Ako Duh Sveti naziva “djecom Božjom” također i nevjernike ili one kojima je teško povjerovati, onda je još više naša dužnost očitovati lice Božje onima koji su pokraj nas, u Crkvi u kojoj živimo, očitujući istinu, da se svi oni koji žele biti preobraženi mogu preobraziti. Rečeno je da novi narod nije nešto novo. Sveti Pavao je govorio kršćanima da su nova stvorenja[1]; Duh Sveti u ovoj poruci kaže da je staro prošlo. Postoji novost, novost koja uvijek postaje novost, jer nas vodi u ono stvaralaštvo koje smo imali na početku stvaranja i koje ćemo ponovno pronaći još snažnije u novom stvaranju. Ovo označuje kraj statičnoj duhovnosti. Statičnost znači jedan život koji se zaustavio, jedna bara. Mi smo vam predstavili da će se sve ubrzati u cijelom svemiru; jer od početka 2013., Božje djelovanje ne ide više po kalendaru katoličke Crkve na Zemlji, nego prema misiji koja je krenula te godine preko izvanrednih sredstava koje je Bog predvidio, i braće vjerne Bogu. Kasnije su im se pridružila čovječanstva iz srednjeg svemira itd.

Kako možete razumjeti, novi narod u cijelom svemiru živi u različitim dimenzijama; braća vjerna Bogu koja su strašno puno naprednija od nas, a sada i braća i sestre iz srednjeg svemira, te mi ovdje na Zemlji koji dajemo svjedočanstvo ljubavi o Bogu u Isusu Kristu koji je umro i uskrsnuo i koji će voditi cijeli svemir u uskrsnuće, da bude preobražen. Mi ne živimo u oblacima, živimo u svakidašnjici, ali naše življenje danas kontemplira slavnu budućnost. Gledajući na slavnu budućnost, mi živimo cjelovito naš danas s Bogom i u Božjoj prisutnosti među nama. Ovo trebamo otkriti. Naime, da bismo mogli prihvatiti ovu novost koja je predviđena za svakoga od nas pošto smo pozvani biti preobraženi zajedno sa cijelim svemirom i biti preoblikovani, potreban je jedan istinski i duboki duhovni hod. Kada kažem dubok, želim isto tako reći jednostavan, jako jednostavan, tako da ga jednostavni i ponizni shvaćaju i mogu ići naprijed. Jednostavan je jer je blizu svakom čovjeku; jer će Bog priteći u pomoć svoj njegovoj djeci sve do posljednjeg, ponovno će ih uzeti u svoje ruke, međutim potrebno je hoditi. Na poseban način ovaj mali ostatak u vremenu koje je pred nama treba biti raspoloživ za sudjelovanje u svim događajima koji će se otvoriti na Zemlji, treba ih razumijevati i dati odgovor Bogu. Ja vam kažem da ovo neće biti moguće ako ostajemo zatvoreni u naš individualizam. Treba se formirati Božji narod, ponavljam: ne kao neka nova institucija, nego kao kvasac. Kao onaj kvasac koji je bio prepoznatljiv u svakom autentičnom svecu. Vi imate svece, ideale i modele – promatrajte ih. Oni su budili i vodili u novost, te su se suočavali s mnogim događajima.

U ovom vremenu kako ste čuli, nisu dovoljni pojedinačni odgovori, stoga je traženo formiranje jezgra; susreti među osobama na poseban način na Zemlji u situaciji u kojoj se nalazimo danas, gdje vidimo ponekad da su osobe protiv svega i svakoga. Napetosti i brige za preživljavanje čine osobe eksplozivnim. Ono što je naglašeno, točka snage čovječanstava vjernih Bogu je njihovo zajedništvo u Bogu, mi kažemo Pedesetnica; biti zajedno u Duhu Svetom. Naime, sve ove jezgre, svi pojedinci će biti pozvani formirati jedan narod među kojim treba teći život. Koliko više osobe sudjeluju, to će biti snažnija milost koja se izlijeva na taj narod i ne samo na njega, nego i preko njega na sav Božji narod na Zemlji i u svemiru.

Vidite, naime da se otvaraju pred nama ovi vidici i trudit ćemo se biti vam blizu i produbljivati ih. Idući naprijed nakon Uskrsa predstavit ćemo vam način. Bit ćemo u osluškivanju Duha Svetog ovih dana, ali u isto vrijeme u osluškivanju vaših duša, potreba naroda Božjeg na Zemlji; jer Gospodin traži od nas da vam govorimo i pripremimo vas za događaje. Želim vam sretan nastavak zadnjeg dijela Korizme kroz Veliki tjedan, i Vazmeno Trodnevlje da vaš prolazak bude slavan u Kristu te da shvatite da je Krist jedini Spasitelj svijeta. Nisu nam potrebna lica Boga od filozofa, diplomata, osoba koje su programirale za budućnost čovječanstva na Zemlji jedu jedinu religiju, jednog jedinog Boga za kojeg se ne zna tko je; najvjerojatnije iza njega se krije Lucifer. Naš je zadatak sjediniti se sa Isusom Kristom i očitovati njegovo lice i snagu Duha Svetog, snagu Trojstvenog Duha koji će silno djelovati u novoj Crkvi koja je prisutna u cijelom svemiru. Želim vam da znate biti sjedinjeni s ovom novom Crkvom i da znate primiti sve milosti koje se spuštaju preko ovog novog naroda.

Ja vas blagoslivljam, blagoslivljam sve vaše dane, sve dane do Uskrsa. Blagoslivljam vaše obitelji, vaše jezgre, molitvene grupe. Blagoslivljam sve one koje nosite u vašim srcima i vašim molitvama. Blagoslivljam vas da budete sjedinjeni sa Sveopćom Crkvom i da se nikada od nje ne odvojite kako biste mogli primiti silu Duha Svetog te očitovati tu silu braći i sestrama u cijelom svemiru. Sretan vam Uskrs! Neka vas Gospodin blagoslovi, u ime Oca i Sina i Duha Svetoga.

 

 

[1]Usp 2 Kor 5, 17